шумидер-модер wrote:
Realno, svako ko u Srbiji nesto prica o ovome podložan je kritici. Mislim na javne ličnosti, ne na forum, pošto na forumu pričamo o svemu, a bome često i sa većom strašću nego o ovome. No, nismo mi u Srbiji bitni, bitni su oni koji su CG. Dakle generalno raspravljamo zašto su se "uzmuvali" oni koji su u CG i koji bogami odavno nisu u većem broju izašli na ulice. Pa tu onda uđu i socijalni uzroci i tako...
Па да видиш и није најбитније узмувавање у ЦГ: можда је, али само можда, битније што је Србима у Србији поново, по ко зна који пут, продата цигла, овог пута чак и не нарочито
академијски запакована,
мантијашка, што се нико коначно не запита како то и зашто то је Србија успела да од себе удаљи чак и једну ЦГ, да из деценије у деценију српски режими преживљавају на стварању непријатеља, заштити угрожених мањина које, гле чудне заштите, тако штићене заврше на тракторима, путем без повратка.
Да више људи окупи и/или узбурка проблем
аутокефелности и
светиње него оно од чега се живи, деценијско јебање у мозак, а под обавезно крене претресање такозване историје све до у ситна цревца са све дубокоумним анализама ко ће кога, ко је кога...
А улазак социјалних узрока баш нешто и не видим: или се можда мисли да ће се ствари битно да промене ако и када, рецимо, амфилохије са ђукановићем колико сутра направи дил будући да се ради о бизнису пре свега.
Уосталом, не чух амфилохија да напада ЦГ режим по било ком другом питању осим по питању својине, катастра, а све ми се чини да су угрожено српство и црногорство са све правим
православљем, мајстори лукаво увалили по ко зна који пут.
Добила се, ето, вучићева верзија Хиландара који гори.