Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Crna Gora

Nektivni Ugnelj

Crna Gora - Page 24 Empty Re: Crna Gora

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jan 18, 2020 9:40 am

bradilko wrote:dobro. kako god. dda se ne ljuti az5 ali nisam neki srbin ni crnogorac. malo pizdim na ta potcenjivanja u bgdu i ovde. ne znam koja je to vrsta rasizma ubgd prema crnogorcima ili ovde prema " stbijancima".
    ovde je napisao neki prosveceni kurac(san budala) da .. ipak je to svr goli kud see

Ne znam gde si tako nesto video u mom postu koji se bas tice, ono, strogo formalnih stvari. Naravno i da je pitanje ljudskih prava samo govorim gde mislim da je zakon objektivno najtanji. Stavili su u zakon o verskim slobodama svojinske odnose. To je kao kad bi u zakon o lovostaju stavili clanove koji se bave pravom na podedovanje i nosenje oruzja. Van pameti
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat Jan 18, 2020 10:24 am

Eo jos jedan "apel". To mu dodje 4ti?

https://www.noviplamen.net/glavna/poruka-boraca-i-borkinja-za-socijalisticku-buducnost-svih-zemalja-balkana-evrope-i-sveta-javnosti-bivsih-jugoslovenskih-republika/?fbclid=IwAR1xgm-G-ihuyA9h7APIRlan7ehvkyL5QGztSPQ75EyKUeoM0Avov_KpghQ

Poruka povodom medijskog rata koji vode frakcije tranzicionih buržoazija u vezi situacije nastale nakon donošenja Zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori. Svi potpisinici i potpisnice nisu se u kratkom vremenu mogli složiti oko svake reči ili formulacije u tekstu ali se slažu u pogledu suštinskih političkih i ideoloških problema kapitalističkih društava i načina borbe protiv istih.

Posmatrajući već decenijama stihijske obračune i tinjajuće sukobe raznih buržoaskih frakcija i koalicija novonastalih periferno-kapitalističkih država Balkana i Evrope, nije teško zaključiti da je teatar parlamentarne politike i pratećih propagandnih afera, prevara, podmetanja, kletvi i huškanja unutar i van nacionalnih okvira, tek neophodni, najvidljiviji deo aparata uspostavljanja i reprodukcije njihove moći.
    Sve zaraćene frakcije tranzicijskih buržoazija imaju isto ekonomsko, političko i kulturno utemeljenje – opsluživanje i ulepšavanje društveno destruktivnih procesa oplodnje globalnog kapitala na kapitalističkoj periferiji, uz oportuno lično profitiranje od deregulacije i „demokratizacije“. Ove političke formacije do sada su, bez obzira na teatralno-ritualna neprijateljstva i sukobe, zajedničkim bazičnim idejama i snagama uspele da devastiraju ključne kvalitete i kapacitete društava kojima vazalno gospodare, kao preduslove za bilo kakvu ambiciozniju društvenu proizvodnju i reprodukciju, a time i za elementarno pristojnu egzistenciju većine stanovništva. Posledice u vidu interesnog razaranja mogućnosti, infrastruktura i motivacija za participaciju u političkom životu i odlučivanju, pada dostupnosti i kvaliteta opšteg i individualnog obrazovanja, privatizacije i komercijalizacije niza elementarnih zdravstvenih i stambenih usluga i potreba, pustošećeg prinudnog migriranja i iseljavanja, postaju nesagledive i nerešive u situaciji podjednako vidljive razorenosti kritičkih kapaciteta medija, nauke, kulture, koji su pod kontrolom i diktaturom kapitala kao i svi drugi domeni artikulacije, ispoljavanja i interpretacije javnog i društvenog interesa.
    Iako ogromna većina stanovništva želi da se ostvari i napreduje mirnim životom i radom, i da na maksimalno racionalan način doprinosi svom ličnom, kao i razvoju manjih i većih zajednica sa kojima je politički, ekonomski i kulturno povezana, nezajažljivi parcijalni i posebni apetiti i interesi i iz njih neprekidno rastući konflikti buržoaskih frakcija, jednostavno ne dozvoljavaju ovakav razvoj i organizaciju pojedinaca-ki, zajednica, država i društava. Takav razvoj je konceptualno i interesno suprotstavljen njihovom razvoju kao vladajućih slojeva, zbog čega uvlače opravdano uplašene i dezorijentisane delove stanovništva u iracionalna i lako kontrolisana i upotrebljiva stanja neprijateljstva, nesigurnosti i u krajnjem slučaju dirigovane paranoje i mržnje.
    U takvoj situaciji čini se krajnje potrebnim da se odlučno i sa indignacijom odbace fingirane političke borbe buržoaskih magnata i njihovih instrumentalizovanih političkih aparata, rastrubljene i dobošarene od podjednako frakcionisanih i instrumentalizovanih buržoaskih medija i jasno poruči: naš problem je kapitalizam u svim njegovim oblicima i maskama i potrebno je sistematski i dugoročno insistirati na njegovoj suštinskoj promeni i promišljati njegovu suštinsku alternativu, dakle insistirati na izgradnji društva bez eksploatacije, otuđenja, diskriminacije, militarizacije, vladavine čoveka nad čovekom (naravno i žena nad ženama i muškaraca nad ženama), na koncipiranju društvene proizvodnje i reprodukcije organizovane bez zagađivanja i prirode i društva (tj. društvenih odnosa), dakle društva oslobođenog nezajažljivih mehanizama i prioriteta „rasta i razvoja“ kapitalizma, koji sve više—dovoljno je pročitati i bilo koje dnevne vesti kontrolisane od samog kapitala—postaju tek preimenovani pad i destrukcija čoveka i čovečanstva.
    Zato iz regiona koji je već tri puta u prošlom veku podnosio i sa velikim delom Evrope i sveta delio još uvek nesagledive posledice najtragičnijih „razvojnih“ slomova kapitalističkih sistema i režima, regiona koji je pri tom dao doprinos jednom od najzanimljivijih političkih procesa izgradnje društva solidarnosti, prijateljstva i sigurnosti, a koji je rušen i srušen od strana istih interesnih grupa koje se danas maroderski otimaju o njegovo preostalo nasleđe, poručujemo
    SOCIJALIZAM ILI VARVARSTVO!
    i odbijamo da nas buržoaske frakcije nadalje zamajavaju i zamaraju svojim špekulantskim definicijama i patetičnim uzbunama i površnim merama protiv raznih oblika i manifestacija varvarstva, jer ih i same neminovno izazivaju i reprodukuju svojim klasnim interesima i politikama, zbog čega je krajnje vreme da se već jednom sklone sa ekonomske, političke i medijske pozornice. Mi ih pozivamo da to urade planski i dobrovoljno, pomažući tako mladim i progresivnim socijalističkim misliocima i misliteljicama, delatnicima i delatnicama celog sveta, da iskoriste još neuništene korisne političke principe, prirodne i društvene resurse i infrastrukturu današnjeg sveta radi uspostavljanja i obezbeđenja sistema društvenih odnosa zasnovanog na zajedničkom planiranju sopstvene, i dostojne budućnosti svih ljudi i svih naroda sveta a ne grozničavog pridržavanja, održavanja i ulepšavanja sistema sadašnjosti i prošlosti, dakle sistema dobrobiti nekolicine utvrđenih i ograđenih svetskih moćnika i njihovih po periferijama rasutih i zavađenih upravnih i propagandnih aparata.
    JOŠ JEDNOM I JOŠ BEZBROJ PUTA: SOCIJALIZAM BUDUĆNOSTI
    UMESTO VARVARSTVA PROŠLOSTI I SADAŠNJOSTI!
    Priključujmo se socijalističkim ili komunističkim ili anarhističkim grupama, inicijativama, partijama ili organizacijama; pomozimo njihov rad i razvoj, obaveštavajmo se, diskutujmo, učestvujemo u njihovim delatnostima i aktivnostima; legitimno je izabrati onaj način borbe za socijalizam koji nekome najviše odgovara, izbor je dovoljno raznovrstan, čak impresivan. Ali nije legitimno ni moralno sedeti po strani i biti uvređen neispunjenjem nerealnih ličnih očekivanja i fantazija i primiren nezainteresovanošću za politiku – biti samim tim u savezu sa destruktivnim buržoaskim politikama i režimima!

na linku ima i spisak potpisnika.

_____
    ????
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Jan 18, 2020 10:30 am

nacelno ne vidim nista lose u ovome i takodje mislim da levica ne treba da podrzi proteste protiv zakona. 

jedna moja drugarica, koja inace redovno pise protiv djukanovica, i koja je pravnik dozivela je sikanu kada je napisala da je zakon ambivalentan, mimo politickih namera rezima, te da je dacic prekoracio sve standarde kada je rekao da gradjani srbije crnogorci treba da se odreknu drzavljanstva ako podrzavaju zakon.

odmah nakon napisanog joj je je inboks bio zatrpan porukama da je ustaska kurva i pretnjama. mislim, levici zaista ne treba da se mesa u ovo. ko misli da moze da se probije kroz to ludilo kao pojedinac samo napred.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Sat Jan 18, 2020 10:33 am

Ja se slažem da levica ne mora da se meša u ovo, samo mi nije jasno koja je onda svrha apela.
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Jan 18, 2020 10:37 am

zato sto se opet pojavio deo levice koja zatheva 'dseuradinesto' kao kada su se kao kamikaze bacali na prespanski sporazum.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Jan 18, 2020 10:39 am

i onda ako kazes da neces da branis crkvu i da mislis da je tesko pobediti srpski nacionalizam u njegovoj igri oni krenu da porede srbe i irce, srbe i skote, srbe i kmere i da te optuzuju da si imperijalista.

_____
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat Jan 18, 2020 10:40 am

Tabasevic (ako Tabasevic vodi ono Smetliste) vec pise suprotno   Crna Gora - Page 24 1727922752

_____
    ????
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Jan 18, 2020 10:42 am

ne vodi. to je jedan decko istoricar.

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Jan 18, 2020 10:42 am

a i oni su mi na shit listi.

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jan 18, 2020 10:46 am

bruno sulak wrote:nacelno ne vidim nista lose u ovome i takodje mislim da levica ne treba da podrzi proteste protiv zakona. 

jedna moja drugarica, koja inace redovno pise protiv djukanovica, i koja je pravnik dozivela je sikanu kada je napisala da je zakon ambivalentan, mimo politickih namera rezima, te da je dacic prekoracio sve standarde kada je rekao da gradjani srbije crnogorci treba da se odreknu drzavljanstva ako podrzavaju zakon.

odmah nakon napisanog joj je je inboks bio zatrpan porukama da je ustaska kurva i pretnjama. mislim, levici zaista ne treba da se mesa u ovo. ko misli da moze da se probije kroz to ludilo kao pojedinac samo napred.

Sve je to tacno. Izjava Dacica je skandalozna, po svakom kriterijumu. Plus, tacno, ovo je tuča koja se odvija na terenu od socijaldemokratije pa na desno. Za prave socijaliste ili komuniste nijedna strana nije "njihova"
    Zuper

Post by Zuper Sat Jan 18, 2020 10:47 am

U meni ima malog plamicka ali nestade buktinja posle citanja.
    Niste se solidarisali sa demokratskim socijalistima drugovi?
    Mnogo sam razocaran.
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Sat Jan 18, 2020 10:49 am

et sulak

Dakle, neka međulevičarska dinamika? Šta ja znam, suviše dinamike za tako mali broj ljudi? Crna Gora - Page 24 1143415371

Postoji određeno iskustvo, recimo, nekad davno, na osnivačkom kongresu Demokratske stranke, bila je ekipa (Gojko Đogo and co.) koja je tražila da stranka formira stav o Kosovu, dok većina nije smatrala, iz dosta sličnih razloga (samo nije bila u pitanju buržoazija, nego nacionalne nacionalističke elite) da DS treba o tome da se izjašnjava. Vreme je pokazalo da su morali, svejedno, kasnije da se izjašnjavaju, samo zato što su imali nameru da se bave politikom u ovoj zemlji.
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Jan 18, 2020 10:52 am

Anđe'o wrote:et sulak

Dakle, neka međulevičarska dinamika? Šta ja znam, suviše dinamike za tako mali broj ljudi? Crna Gora - Page 24 1143415371

Postoji određeno iskustvo, recimo, nekad davno, na osnivačkom kongresu Demokratske stranke, bila je ekipa (Gojko Đogo and co.) koja je tražila da stranka formira stav o Kosovu, dok većina nije smatrala, iz dosta sličnih razloga (samo nije bila u pitanju buržoazija, nego nacionalne nacionalističke elite) da DS treba o tome da se izjašnjava. Vreme je pokazalo da su morali, svejedno, kasnije da se izjašnjavaju, samo zato što su imali nameru da se bave politikom u ovoj zemlji.

1. potpuno tacno

2. ds je tada imao nacelno ujednacen stav oko kosova samo su se razlikovali oko toga kako tome treba prici takticki. ovde nije pitanje nemasanja vec vodjenja sopstvene a ne nametnute politike.

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jan 18, 2020 11:02 am

Ne, oni su zaista u jednom potpuno u pravu i to ne samo sa levih pozicija - crnogorski i srpski rezim rade na stvaranju neprijatelja i to rade tako da im niko ne ugrozi monopol kako na te aktivnosti, tako i na "resavanje" problema koji su sami stvorili. I ne smao rezim, nego, da, moze se govoriti o sirim elitama koje su na poziciji drustvene moci (ukljucujuci tu i kriminalne grupe) Dacic i Vucic recimo se striktno izrazavaju u etnickim terminima i to nije slucajno. Ovo sto se desava je 1 vehicle pomocu koga je frustracija etnickih Srba u CG dobila svoj izraz, ali samo pitanje, srz stvari nije etnicki po prirodi. I tu dolazimo do onog paradoksa o kome je govorio Pavicevic, a to je da to bolje razume 1 crkva od mnogih drugih koji bi definitivno pre nje to trebalo da razumeju.
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Jan 18, 2020 11:07 am

naravno da su u pravu. samo je to ovde jedna kako bih kazao UJDI pozicija. posle cemo svi da secesemo i da se prisecamo kako su bili u pravu.

_____
    Zuper

Post by Zuper Sat Jan 18, 2020 11:07 am

Pa ovaj sukob u CG je levicarski.
    On je izmedju levicara Dacica i levicara Djukanovica.
    Ne znam da li su clanovi internacionale.

Nesto kao sukob oficira narodna vojske proletera, tipa JNA, i komunistickog aparatcika.

U mome srcu buktinja...
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Jan 18, 2020 11:14 am

u mozgu praznina...

_____
    bradilko

Post by bradilko Sat Jan 18, 2020 11:14 am

KinderLad wrote:
    bradilko wrote:dobro. kako god. dda se ne ljuti az5 ali nisam neki srbin ni crnogorac. malo pizdim na ta potcenjivanja u bgdu i ovde. ne znam koja je to vrsta rasizma ubgd prema crnogorcima ili ovde prema " stbijancima".
    ovde je napisao neki prosveceni kurac(san budala) da .. ipak je to svr goli kud see

Ne znam gde si tako nesto video u mom postu koji se bas tice, ono, strogo formalnih stvari. Naravno i da je pitanje ljudskih prava samo govorim gde mislim da je zakon objektivno najtanji. Stavili su u zakon o verskim slobodama svojinske odnose. To je kao kad bi u zakon o lovostaju stavili clanove koji se bave pravom na podedovanje i nosenje oruzja. Van pameti
    izvinjavam se jer sam glup i žvrljam pijan kao letva
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jan 18, 2020 11:17 am

bradilko wrote:
    KinderLad wrote:

izvinjavam se jer sam glup i žvrljam pijan kao letva
    Crna Gora - Page 24 1399639816
    паће

Post by паће Sat Jan 18, 2020 11:24 am

Последњи пут кад сам видео пијану летву био сам пијанији од ње... Ал' ту ионако више логика не ради, језик се спусти до епских дубина.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Zuper

Post by Zuper Sat Jan 18, 2020 11:26 am

bruno sulak wrote:u mozgu praznina...

Vazno da je srce na pravoj strani-levoj.
    Nego, dokle ce levicari da prave ratove i sranja na ovome prostoru?
    bradilko

Post by bradilko Sat Jan 18, 2020 11:59 am

MNE wrote:
    dr. Labrador Špegelj wrote: Isto, kada kritična masa vernika dođe u Mitropoliju na Cetinje i kaže ovo je sada Crnogorska crkva, onda će tako i biti.
    pa dolazi i to evo 30 god. gotovo niko iz CT i okruženja ne želi ništa da ima sa SPC a SPC se pravi blesava i računa to svojom imovinom i kad organizuju nešto dovode vjernike sa strane
    najveća narodna kuhinja u crnoj gori je narodna kuhinja mitropolije na cetinju. 
    eto toliko imaju cetinjani sa crkvom kad već tako pišeš. znaš i sam da kad se pale badnjaci na cetinju to rade iz plemena martinovića sa cetinja ( katunske nahije). ne dolaze sa marsa.
    kondo

Post by kondo Sat Jan 18, 2020 12:09 pm

A Markovina ne verue

Hasanbegović, Miraš, Bujanec i general HOS Prkačin

Crna Gora - Page 24 EOjnNwxWsAIiR_y?format=jpg&name=medium

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.

Post by beatakeshi Sat Jan 18, 2020 12:16 pm

Crna Gora - Page 24 3137070404  Crna Gora - Page 24 3579118792 Kakav psihodelični skup.
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Jan 18, 2020 12:26 pm

king crimson rana postava

_____

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 4:15 am