jugoslavija - od nemila do nedraga
- Post n°76
Re: jugoslavija - od nemila do nedraga
svima se sudilo na dusanovcu
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°77
I da, ta generacija koja je videla, dozivela I prezivela rat, oni nikada nisu patili od te mitomanije
to tek druga generacija
to tek druga generacija
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°79
Кад смо код теорија завере...
Са мном је својевремено радио неки лик који је пре тога био у МУП-у.
Кад је 90-их била она криза Панић-Слоба (Савезни-Републички МУП), причао ми је да он (као републички) имао задатак да минира Панчевачки мост, за случај да војска покуша да допреми појачања до града.
Међутим Панић није ништа подузео и цела та криза је убрзо заборављена.
Са мном је својевремено радио неки лик који је пре тога био у МУП-у.
Кад је 90-их била она криза Панић-Слоба (Савезни-Републички МУП), причао ми је да он (као републички) имао задатак да минира Панчевачки мост, за случај да војска покуша да допреми појачања до града.
Међутим Панић није ништа подузео и цела та криза је убрзо заборављена.
- Guest
- Post n°80
Никада нисам чуо за “Титову собу”, и мало ми је out of character. Тито је имао своје бродове и возове, виле и дворце - каква сад црна соба!? Али се сећам параноје, негде из доба штрајка рудара у Трепчи, где су нас терали да држимо ноћна пожарства по фирмама због “повишене опасности од албанског тероризма”. То је била жешћа глупост, али заправо такође битан део кувања жабе: учења народа ко му је непријатељ клети.
- Post n°81
Мени је то било мало "мислио сам биће бум кад оно пућ"... Претили су нам да ће кад Тиле баци кашику да нас заузму час Амери час Руси. Кад оно прође десет година и ништа, ко на нас шиљи патку - 1 Албанија. Е јесмо нико...
Оне '81/2 кад сам био уЈна, поручник је Албанце прве слао на одсуство, наводно из породичних разлога. И после на брду, опет су они ишли по двапут ванредно, а ми морали да користимо редовно и ништа ванредно. Још мало рада на ту тему.
Оне '81/2 кад сам био уЈна, поручник је Албанце прве слао на одсуство, наводно из породичних разлога. И после на брду, опет су они ишли по двапут ванредно, а ми морали да користимо редовно и ништа ванредно. Још мало рада на ту тему.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°82
Ja i Paće klasići
- Guest
- Post n°83
Postojalo je nešto što se zvalo -Spomen soba-. Napravi se dom kulture, društveni dom ili nešto slično pa se nazove po narodnom heroju ili makar viđenijem učesniku NOB-a. U okviru tog objekta izdvoji se jedan dio i nazove se spomen sobom, tu su slike, ispisane pjesmice ili citati i poneka lična stvar heroja, pištolj, pero, olovka ili torbica. Društveni dom živi svoj život, u sklopu njega je i restoran ili makar kafana, čitaonica, ponekad kino ili svirka, a usput se održava spomen soba, posebno se ulicka za praznike ili za posjete gostiju.
Moguće je da je u sklopu te škole postojala slična soba, posvećena Titu i moguće je da su pitomci napravili neko skrnavljenje. Možda bi ga prikrili krajem sedamdesetih ili ranije, krajem osamdesetih bi se to maksimalno medijski eksploatisalo.
Moguće je da je u sklopu te škole postojala slična soba, posvećena Titu i moguće je da su pitomci napravili neko skrnavljenje. Možda bi ga prikrili krajem sedamdesetih ili ranije, krajem osamdesetih bi se to maksimalno medijski eksploatisalo.
- Post n°84
beatakeshi wrote:Ja i Paće klasići
Октобарска? Поздрав од маторих из јулске :љ.
Класићи није био у мом воду. Био неки Иљази и неки Мучићи, после 1 Нишевци и Адеми.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°86
Pa ti si morao odnah u vojsku inace ne bi mogao da se zenis
- Post n°88
Paćeta su oslobodili vojske posle 58. sintaksičko-leksičke primedbe na tekst dnevne zapovesti.
- Post n°89
Mr. Moonlight wrote:paće je išao u jna kao trećepozivac
Замало. Да су ме позвали за пет класа касније, не би могли да ме позову.
KinderLad wrote:Paćeta su oslobodili vojske posle 58. sintaksičko-leksičke primedbe na tekst dnevne zapovesti.
То ради? Што то онда нисам знао .
_____
- Guest
- Post n°90
'Čuo sam da sam židovskog podrijetla [...] možda bi bilo dobro da imam nešto od toga, valjda bih bio bogatiji [...] U supruzi mi pronalaze čas Srpkinju, čas Židovku, na moju sreću nije ni jedno ni drugo'
— Srećko Matić (@srecko_matic) December 11, 2019
— FT na mitingu HDZ-a u Dubravi 04/90 [via @45lines] pic.twitter.com/a4QIOBX6BG
- Post n°91
na kraju spota se lepo vidi da su zagorci u stvari slovenci
- Guest
- Post n°92
http://www.arhivyu.gov.rs/index.php?download_command=attachment&file_command=download&file_id=876225&file_type=oFile&modul=Core%3A%3AFileManagement%3A%3AcFileModul
Етничке тензије у Југославији средином седамдесeтих година. Појединачни примери
У чланку се анализирају документа из фонда Кабинет Председника Републике, која су похрањена у Архиву Југославије. Ради се о извештајима Савезног секретарија та за унутрашње послове из средине седамдесeтих година прошлог века у којима се, поред осталог, разматрају бројни примери етнички мотивисаних инцидената. Ови примери се интерпретирају као показатељ да су националне тензије у Југославији седамдесетих година захватиле шире слојеве југословенског становништва.
- Post n°93
Procitao u cugu. Da li postoje ti bilteni sup-a na netu?
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°94
ne verujem. arhiv to sam ne radi, jedino da ih pojedini istraživač sam okači negde.
- Post n°95
Steta
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°96
Пре неки дан био документарац о паду Чаушескуа, испада да су југословенски новинари одиграли нечасну улогу у пумпању броја страдалих у злочинима режима, некритички су одашиљали у свет најфантастичније бројке, па и монтиране слике масовних гробница. Непрофесионализам или налог одозго?
- Post n°97
Iznad Jugoslavije dragi uskoce, iznad Jugoslavije.
- Guest
- Post n°98
uskok (Novogodišnji gost) wrote:Пре неки дан био документарац о паду Чаушескуа, испада да су југословенски новинари одиграли нечасну улогу у пумпању броја страдалих у злочинима режима, некритички су одашиљали у свет најфантастичније бројке, па и монтиране слике масовних гробница. Непрофесионализам или налог одозго?
I ja sam to odgledao. Pominje jedan od snimatelja koji je snimao napade i pucnjavu da nijednom nije vidio u šta to revolucionari pucaju, nigdje nikoga iza prozora i zidova nije bilo niti je vidio ijednog ranjenog, poginulog ili zarobljenog, a baš ti snimci su se najčešće vrtili na tv.
Hit mi je bilo kad se odnekud u sred filma ukaže Jakša Šćekić i kaže kako je Tito imao odličnu saradnju sa Čaušeskuom, Tito bi njega zvao u lov da pokaže kako su medvjedi u okolini Bugojna veći od rumunskoh. Propustio sam desetak minuta filma ali mislim da je to sve što je u filmu izgovorio.
- Post n°99
uskok (Novogodišnji gost) wrote:југословенски новинари
Pricas o Slobinom RTS-u?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°100
Vidis, ficfirice, to je zanimljiv detalj koji si primetio.