Crna Gora
- Post n°827
Re: Crna Gora
e da zarad lakse komunikacije, ja sam tebe AZ5 metio na onu listu neprijatelja! da ti ne vidim postove, jer mislim da se isti post moze citati, samo odrdjeni broj puta pre nego sto dosadi, pa da ne bi ubuduce pricao u prazninu, ja necu da klikcem na see the message.
- Spoiler:
- koliko sam fin u ovoj inkarnaciji bukvalno se divim sebi
_____
????
- Post n°828
gresi vesna
jer gambit sa crnogorskom crkvom i nacijom jeste to sto ce sutra na konto te unutrasnje nestabilnosti i konflikata milo otici sutra pred nato saveznike, i sebe predstaviti kao krajisnika i branitelja beca
dok ce vucic isto to, samo putinu
uticaj nad kosovom ce izdeliti ko 1912
te fantazije o uspostavljanju "prve gradjanske drzave na balkanu" su umrle zajedno sa sfrj
jer gambit sa crnogorskom crkvom i nacijom jeste to sto ce sutra na konto te unutrasnje nestabilnosti i konflikata milo otici sutra pred nato saveznike, i sebe predstaviti kao krajisnika i branitelja beca
dok ce vucic isto to, samo putinu
uticaj nad kosovom ce izdeliti ko 1912
te fantazije o uspostavljanju "prve gradjanske drzave na balkanu" su umrle zajedno sa sfrj
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°830
@pink
sfrj nije bila građanska država (u buržoasko-demokratskom smislu u kojem svi danas mislimo) nego država menadžovanih nacija (naroda i narodnosti) u socijalističko-federalnom ključu.
there's a world of difference.
sfrj nije bila građanska država (u buržoasko-demokratskom smislu u kojem svi danas mislimo) nego država menadžovanih nacija (naroda i narodnosti) u socijalističko-federalnom ključu.
there's a world of difference.
- Guest
- Post n°831
realno jedva cekam da se otvori i vojvodina, tj da se zatvori, pa spc moze na vracar cela da stane u lopovski hram kojim harace sve ljude u septickoj jami.
- Post n°832
Drugi stav je samo malo komplikovaniji od prvog: kad god se uplašimo od pomisli da je očigledno da se na čelu naših država nalaze budale i onda posegnemo za komplikovanim objašnjenjima kako bismo odagnali tu misao, treba da se zaustavimo i vratimo korak unazad. Jer, najjednostavnija objašnjenja (u ovom konkretnom slučaju: da imamo posla s budalama) najčešće su – tačna objašnjenja
https://pescanik.net/okamova-britva/
https://pescanik.net/okamova-britva/
- Post n°833
sta znaci menadzovana nacija? zar nije svaka nacija menadzovana?
lepo sam rekao. ta fantazija o liberalnoj demokratiji je umrla zajedno sa sfrj
lepo sam rekao. ta fantazija o liberalnoj demokratiji je umrla zajedno sa sfrj
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°834
evo no conty masta o propustenoj prilici osamdesetih, i anti, demohriscanima, kurcima nekim nepostojecim
a vesna masta o milou
a vesna masta o milou
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°835
30 godina sviranja kurcu vucica miloa coraxa srbljanovicki masnokosih teofila i raznih vesni pesic. septicka jama at its best.
- Post n°836
ta fantazija o liberalnoj demokratiji je umrla sa jednopartijskom diktaturom
_____
????
- Post n°837
takoe
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°838
Janko Suvar wrote:ta fantazija o liberalnoj demokratiji je umrla sa jednopartijskom diktaturom
Обратно, под једнопартизмом је либерална демократија изгледала, и била рекламована, као решење за све. Само што смо уместо тога добили ову антисирену, ни рибу ни рибу.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°839
Ма браво, Фићо, неко вам, са пуно разлога и резона, укаже да сте се по хиљадити пут оклизнули на исту тоциљалку, и онда га, нормално, прогласите за дебила. А сад још и патронизираш, for a good measure.ficfiric wrote:Sto se tice ove epizode sa NC-om, ja se vec duze vreme pitam kako objasniti sta se ovde dogadja nekome ko slabije prati ovdasnja desavanja a ne zvucati kao
Taj neko je u vestima zakacio par vesti - o drzavnom udaru u CG, albansko-makedonskom ratu u Kumanovu, hapsenju Djurica na Kosovu, izlasku vojske iz kasarni i povisenu borbenu gotovost kad je Taci pio kafu na Gazivodama, o nekom od atentata na Vucica...
Sta reci, kako objasniti a ne zvucati kao Dejan Lucic?
Иначе да се објасни није баш толико тешко, ево нпр. ово што је Весна Пешић написала звучи сасвим разумно. Ја се са њом не слажем у погледу процене да је великосрпски национализам једном и заувек поражен, јербо га управо ова епизода (и многе друге сличне, и у готово правилним размацима) уредно подгреју до усијања, и јер је и даље основни клин у чорби и власти и опозиције. Истина је да му је калибар у међувремену спао са хаубица на навијачку пиротехнику, те да је због тога мање опасан по свет и околину. Али у Црној Гори и даље може да учини велику штету.
А овде победнички наратив о puppet-mastery и гомили проданих душа/ учесника у завери (од којих се за неке сви слажу да нису, ал јеби га, не уклапа се у нарацију), е то ти је једна пасивизирајућа кукњава на неправедни свет, подобна каквим пензосима испред МЗ “Сава”, а не људима који себе доживљавају као део могућег решења. Јеби га, тај је отров ушао дубоко. Прво га ваља препознати у самом себи. Али то је и најтеже.
- Guest
- Post n°840
ne vredi nc, oni sve kontaju do jaja, niko ih ne moze zajebati. ti to iz daljine ne vidis tako lucidno.
- Guest
- Post n°841
Ту си подоста у праву. Само да се разумемо - о демохришћанима никада нисам изрекао нити једну позитивну реч. Сматрам их овде метафором за “непостојећу опцију”, те је, само у том значењу, тачно.Mr.Pink wrote:evo no conty masta o propustenoj prilici osamdesetih, i anti, demohriscanima, kurcima nekim nepostojecim
a vesna masta o milou
Та моја непостојећа опција би била нека коалиција Реформиста и ДС-а, која скапира игранку и одбије да изађе на изборе 90-тих. И на неку чудну фору успе да изврши довољно велики притисак на власти да се нови избори распишу са слободнијим медијима, и бла-бла. Наравно да има јако пуно разлога зашто се није десило.
- Post n°842
No Country wrote:Ма браво, Фићо, неко вам, са пуно разлога и резона, укаже да сте се по хиљадити пут оклизнули на исту тоциљалку, и онда га, нормално, прогласите за дебила. А сад још и патронизираш, for a good measure.
Ma, mene je ovo podsetilo na ono kad je vojska izasla iz kasarni kad je Taci kafenisao na Kosovu. Pitao sam se kako bi izgledalo kada bi neko sa strane prosetao starim gradom i tamo video vojsku sa razvucenim trakama i kada bih ja morao objasnjavati sta se zapravo dogadja. Ispao bih ludak koji siri teorije zavere.
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°843
jao hahahaha
ovako bi 1244 bolidi poput suvara i uskoka branili kosovo i svetinje, nekom slicnim pateticnim prejadnim performansom, uz obaveznu zloupotrebu nekoga
ovako bi 1244 bolidi poput suvara i uskoka branili kosovo i svetinje, nekom slicnim pateticnim prejadnim performansom, uz obaveznu zloupotrebu nekoga
Genijalan snimak stiže iz jedne učionice u Kini.
— Vladislav Dajković - Владислав Дајковић (@Dajkovic) January 3, 2020
Mali Kinezi su imali jasnu poruku za Đukanovića. Dijelite! :grinning: pic.twitter.com/QUiZUIPwOE
- Post n°844
Janko Suvar wrote:et Mr Pink
Slazem se da je Milo proto-drugosrbijanac, sto samo po ko zna koji put dokazuje da Druga Srbija nije ona Srbija koja se ne mira sa zlocinima, jer eto sa ovim zlocincem se rutinski izmirili.
Nisu isti. Jer drzava ima prerogativ na upotrebu sile, a MPC nema. U Crnoj Gori su naravno drzava i Milo Djukanovic ista stvar, tako da Milo je gori. Kao sto rekoh moje uverenje je da Milo nece iz pravoslavnih crkava isterati vernike i svestenike SPC i uvesti na silu svestenike tzv CPC. To bi bila katastrofa i to mu ne treba.
et ficfiric
Isti problem ima i na drugoj strani. Pricam tako s nekim ljudima iz drugog miljea i drugacijeg pogleda i na svet, i ne mozes ih ubediti da je to Vucicev patrijarh, Vucicev Bokan i Vucicev Miroljub Petrovic.
A taman sam te pohvalio...
Kako sad tvoja i Pinkova tvrdnja da je Milo protodrugosrbijanac (stagod to znacilo) moze bilo sta da dokazuje.
Jednostavno nema leba dok se bude drndalo o drugosrbijancima i velikosrpskim projektima. To je jezik koji vise ne sluzi nicemu do marionetskom pozoristu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°845
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°846
Et NC
Bukvalno ti na deset strana pisemo istu stvar koju kaze VP u svom tekst, i sad je tebi taj tekst super, a mi treba da se "suocavamo" sa nekakvim "otrovima u sebi".
Jel nas zajebavas?
Bukvalno ti na deset strana pisemo istu stvar koju kaze VP u svom tekst, i sad je tebi taj tekst super, a mi treba da se "suocavamo" sa nekakvim "otrovima u sebi".
Jel nas zajebavas?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°847
ma vi ste zbrkani bre
ne znate gde terate a nekome iz kanade nesto objasnjavate, a zivite u govnima
nacionalizam srpski je sveden sada na pravu meru, ali reci da nije ni u kakvoj vezi sa onim sto je bilo devedesetih, pa to moze samo neko bez obraza
tipa vucic
ne znate gde terate a nekome iz kanade nesto objasnjavate, a zivite u govnima
nacionalizam srpski je sveden sada na pravu meru, ali reci da nije ni u kakvoj vezi sa onim sto je bilo devedesetih, pa to moze samo neko bez obraza
tipa vucic
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°848
dok ima zajebljivih bice i zajebavanja
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are