Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Crna Gora

Erős Pista

Crna Gora - Page 25 Empty Re: Crna Gora

Post by Erős Pista Fri Jan 03, 2020 8:30 am

No Country wrote:Well, што се мене тиче, ја сам реаговао на реакцију на реакцију. Сироче на куб.

Мило је свакако ментално јачи од Вучића. А мислим и да му је укупна политичка ситуација једноставнија. А теби се баш прича о Милу, а? Ја о њему не знам много, а још мање ме занима.

Inace je dobar princip da sto manje znas o stvarima o kojima se samouvereno izjasnjavas. Onda se nista ne opire tvom potpuno banalnom i simplifikovanom tumacenju.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 8:49 am

Ах, о србовању знам довољно. Факин експерт.
    bradilko

Post by bradilko Fri Jan 03, 2020 8:57 am

kako su bile jednostavne 90-e
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jan 03, 2020 9:07 am

bradilko wrote:kako su bile jednostavne 90-e

jednostavno je i dalje. srpski nacionalizam je prouzrokovao najveci broj zrtava i patnje u periodu u od pre 30 do pre 20 godina (jeste) i zato vecina pravoslavnih vernika u danasnjoj Crnoj Gori nemaju "say" u tome kako zapravo treba da izgleda pravoslavna crkva u Crnoj Gori. Nije ti logicno? To je zato sto si (veliko)srpski nacionalista.
    паће

Post by паће Fri Jan 03, 2020 9:12 am

ficfiric wrote:Da se Vucic pojavi pred masom koja nije popisana i dovezena autobusima? Nema sanse

Оно јес да делују попишано, ал' мислио сам да је то само утисак.

Кад погледаш, и јесу. Био Слоба, и били ови што их је он склонио, и ови што би да склоне њега. Ови склоњени се нису скоро ни чули, или су му пришли, а ми смо били ови остали и готово. Политичко прегањање се сводило на "Вук има вилу у Швајцарској" и сличне једнопотезне игре.

Данас је то већ толико мета, толико околишно и разроко, да једва могу да пратим. Доста одмаже и то што нема ту никаквих мојих, ниједни нису моји.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Jan 03, 2020 9:16 am

No Country wrote:Ах, о србовању знам довољно. Факин експерт.

Evo opet, ja u klin ti u plocu. Ne mozes sve citati kroz "srbovanje", budi ekapert sto puta, ne razumes cemu ono u ovom konkretnom slucaju sluzi. Svi sagovornici su ti dobronamerno skrenuli paznju na uzrok cele stvari - a taj uzrok je Milov zakon kojim se diskrimise SPC. Na to si odmahnuo rukom i rekao - heh, diskriminacija, znam ja tu velikosrpsku pricu. Onda insistiras na tome da CG patlament ima "pravo" da donese kakav god zakon hoce. Pa ne, sori, ali nema. Nijedan nema - osim ako nisi u fazonu tiranije vecine. A posebno nema onaj koji u sustini tankom vecinom uspeva vec 20 godina da vlada podeljenom zemljom. 

Ovaj apel ti se svidja for all the wrong reasons - jer peva pesmicu koju ti najbolje obozavas - velikosrpstvo, itd. Ali upravo zato je pogresan - on sluzi tome da nesto drugo (cinicnu elitnu politiku, sto rece Utvara) zamaskira u jezik iz devedesetih i tragediju ponovi kao farsu. Bukvalno jedan covek, pomenuti Beba, upravlja i Milovom i Vucicevom propagandnom masinerijom. On stoji i iza ovog apela i iza talking heads koji se pojavljuje na Pinku i Hepiju da seru o kukavnom srpstvu ugasenom. Bukvalno prisustvujemo marionetskoj predstavi.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jan 03, 2020 9:20 am

паће wrote:
    ficfiric wrote:Da se Vucic pojavi pred masom koja nije popisana i dovezena autobusima? Nema sanse

Кад погледаш, и јесу. Био Слоба, и били ови што их је он склонио, и ови што би да склоне њега. Ови склоњени се нису скоро ни чули, или су му пришли, а ми смо били ови остали и готово. Политичко прегањање се сводило на "Вук има вилу у Швајцарској" и сличне једнопотезне игре.

Данас је то већ толико мета, толико околишно и разроко, да једва могу да пратим. Доста одмаже и то што нема ту никаквих мојих, ниједни нису моји.

Uopste nije pitanje koji su "moji". Ne moze "moja" da bude organizacija koja masovno organizuje po Srbiji skupove koji propagiraju sve suprotno od onoga za sta sam ja. Ne mogu nikako biti "moji". Naravno da ne moze biti "moj" ni jedan ordinarni kriminalizovani autoritarac kakav je Milo. Ovde su jedino principi bitni, kao i kako tacno dolazi do opasne politicke dinamike.
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 03, 2020 9:20 am

mislim problem je u tome sto zakon ne diskriminise ali diskriminise namera zakonodavca. ne znam kako da objasnim.

a ova prica o rusiji je sumanuta.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 03, 2020 9:20 am

mislim meni ovo deluje kao ono s drzavnim udarom ali uradjeno sada ljudcki.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    disident

Post by disident Fri Jan 03, 2020 9:21 am

AZ-5 wrote:MrTaV jE SrPsKi NaCiOnAlIzAm, to samo oni koji zive u proslosti koriste blablabla 

evo sve neki stogodisnjaci se ovde loze na srpstvo  Crna Gora - Page 25 2304934895

Niko nije rekao da je nacionalizam mrtav, pa jos u sns Srbiji.
    Bio na tribini i pisao sa nje, i ako nista klip je simptomatican jer tu redom imas zagrizenog fanatika desnicara , koji je moderirao, jednu jadnicu koja je ogranicena ali ima ogromne akademske politicke ambicije i neumorno tako glupa kopa ka njima, jednog lika koji bukvalno ne ume da prica al je predsednik parlamenta, i lika sa istorije koji toliko drka na kovica da ga nesvesno ili svesno imitira. Long story short, kao i u slucaju tese, na stranu ideologija, upitanju je potpuni ljudski skart. I pre nego sto pridajes neki znacaj sto su doticni u studentskom parlamentu, ti izbori toliko vise nikoga ne interesuju da se u njih ulazi sa devet deset glasova

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Jan 03, 2020 9:27 am

bruno sulak wrote:mislim problem je u tome sto zakon ne diskriminise ali diskriminise namera zakonodavca. ne znam kako da objasnim.

Ma dobro naravno, zakon u svojoj velicanstvenoj jednakosti brani i bogatima i siromasnima da spavaju pod mostovima. Hocu reci, naravno da je sklopljeno na neki iole generalan nacin.

_____

bradilko

Post by bradilko Fri Jan 03, 2020 9:31 am

KinderLad wrote:
    паће wrote:

Uopste nije pitanje koji su "moji". Ne moze "moja" da bude organizacija koja masovno organizuje po Srbiji skupove koji propagiraju sve suprotno od onoga za sta sam ja. Ne mogu nikako biti "moji". Naravno da ne moze biti "moj" ni jedan ordinarni kriminalizovani autoritarac kakav je Milo. Ovde su jedino principi bitni, kao i kako tacno dolazi do opasne politicke dinamike.
    +1
    ovolika rasprava je samo zbog ovih koji u principe ne veruju. lično se takvih bojim.
    паће

Post by паће Fri Jan 03, 2020 9:38 am

Па то, нема ту мојих јер се нико ту не држи неких начела. Да их има, а да се држе начела с којима се не слажем, па би их бар поштовао. Да се с начелима слажем, а да не разумем баш зашто раде ово или оно, па ајде да их начелно подржим док делује да делују по тим начелима.

Ал' ово... ово је папазјанија три злочиначке организације.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    kondo

Post by kondo Fri Jan 03, 2020 9:39 am

i kad smo ovde, da pitam, što ste sklonili pčelara koji je i na ovu temu pisao daleko razumnije od dežurne budale?

diskriminacija.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Fri Jan 03, 2020 9:40 am

Pa ne moze nikako da bude milo tvoj jer je on tebi iz sto pises iz srbije jedno nista, nije vlast. Znaci svoje krimos dvoriste gledaj prvo

A sto se tice diskriminacije. Pa sto ne bi diskriminisali ono pozitivno spc? Ko kad hrvati donesu zakon koji ide u korist srba hrvatskih, tipa o cirilici, pa ga onda zavuku

Molim lepo. Ne pocinje to ovim zakonom
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 03, 2020 9:51 am

William Murderface wrote:
    bruno sulak wrote:mislim problem je u tome sto zakon ne diskriminise ali diskriminise namera zakonodavca. ne znam kako da objasnim.

Ma dobro naravno, zakon u svojoj velicanstvenoj jednakosti brani i bogatima i siromasnima da spavaju pod mostovima. Hocu reci, naravno da je sklopljeno na neki iole generalan nacin.

pa to. ali pazi specifican polozaj koji SPC uziva u CG je milovo delo. on je od njih napravio drzavu u drzavi kad je bio (po)cetnik a sada ih razmontirava kako bi mogo tamo negde da se sepuri kako je na bedemu ka istocnom carstvu.

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Fri Jan 03, 2020 9:52 am

inace tzv. kuvar arsenijevic (tm by suvar) gotovo izvesno nije ni procitao peticiju.

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Jan 03, 2020 9:56 am

Crna Gora - Page 25 3579118792

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jan 03, 2020 10:02 am

bruno sulak wrote:
    William Murderface wrote:

pa to. ali pazi specifican polozaj koji SPC uziva u CG je milovo delo. on je od njih napravio drzavu u drzavi kad je bio (po)cetnik a sada ih razmontirava kako bi mogo tamo negde da se sepuri kako je na bedemu ka istocnom carstvu.

Na nivou koji nema veze sa crkvom, on ima problem o kome smo vec pisali: nije dovoljno to to da su Crnogorci nacija koja je posebna, ali ima duboke istorijske veze sa srpskom nacijom. Takvo 1 zvanicno gledanje na stvar bi verovatno bez problema pridobilo ogromnu vecinu u CG (sto je u stvari drugo ime za legitimnost) i ta prica bi bila zatvorena. E, ali, zatvaranjem te price bi se postavila mnogo nezgodnija prica po njegovu vlast. Zato je bolje praviti sranja i ploviti na tom buretu baruta, pa dok ne dogori fitilj. E pa fitilj je mozda (mozda) dogoreo, i mozda se svima onima koji su i srbi, ali koji su i crnogorci koji ne zele da ih prave na totalne idiote smucilo da ih voza kao konje i mozda je ovo samo 1 trigger.
    kondo

Post by kondo Fri Jan 03, 2020 10:11 am

roknuce ga neko, pre ili kasnije.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Filipenko

Post by Filipenko Fri Jan 03, 2020 10:12 am

Utvara wrote:Ја сам на Филипенковој линији. Принципијелно дићи Зид, пооштрити мере уласка и изласка за држављане ЦГ, тражити познавање језика за статус резидента, надзирати радне дозволе, тражити мањински статус за држављане Србије у ЦГ. Дакле само спроводити закон доследно.

Црква и њена имовина и Ристо Сотона ме не занимају претерано. Договориће се он са Милом само тврди пазар.

Samo da se razumemo, to je linija naspram dosadasnje politike crnogorske drzave. Sa ovim novousvojenim zakonom automatski mora uslediti preispitivanje drzavljanstva i imovine Crnogoraca naseljenih u Srbiju od gubljenja njihove nezavisnosti 1918. godine do danas. Ne svih, vec selektivno, krene se od odabranih primeraka, pa dokle se stigne...

otto katz wrote:
    ficfiric wrote:Crna Gora - Page 25 ENT4HHOXUAEraTB?format=jpg&name=900x900
    Vučji do? Mojkovac?

Crna Gora - Page 25 286371741

Fun fact: zastava sa Vucjeg dola:

Crna Gora - Page 25 Vucji_Do_flag

Fun fact #2: zastava sa Mojkovca:

Crna Gora - Page 25 Mojkovacka-bitka

Toliko o "trobojkama"...

Vuk Govno Jeremic wrote:Početkom prošle godine, svi članovi Predsedništva su zamoljeni da na cedulji, tajno, napišu ime sveca za koga bi voleli da postane naša stranačka slava.

Crna Gora - Page 25 3984128386
    ficfiric

Post by ficfiric Fri Jan 03, 2020 11:25 am

NA PROTESTU ISPRED AMBASADE U BEOGRADU

AMBASADOR SRBIJE POZVAN NA RAZGOVOR U CRNOGORSKO MINISTARSTVO: Hitan susret u Podgorici zbog paljenja zastave u Beogradu

Crna Gora - Page 25 437001_lobisti-vladimir-bozovic_ls

Ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović pozvan je na razgovor u crnogorsko Ministarstvo inostranih poslova, koje je osudilo, kako navode, sinoćnji pokušaj paljenja crnogorske zastave ispred zgrade Ambasade u Beogradu.

"Nasrtaj na ambasadu i državne simbole susedne i prijateljske zemlje i članice NATO, a u stvari neometani nacionalistički pir, apsolutno je neprihvatljiv. Iako je atak na ambasadu bio najavljen još pre dva dana i trajao više od sat vremena, nerazumljivo je da organi bezbednosti Srbije nisu učinili gotovo ništa da onemoguće pirotehničke orgije i napad na državne simbole Crne Gore", poručuju iz crnogorskog MIP-a.

Obaveza zemlje prijema je da, kako navode, osigura normalno funkcionisanje i bezbednost diplomatsko-konzularnih predstavništava drugih država i da spreči ovakve incidente koji mogu negativno uticati na bilateralne odnose dve države.

"Pozivamo Vladu Srbije da, u skladu sa svojim nacionalnim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama hitno reaguje na ovaj vandalski čin i da nadležni organi što prije preduzmu odgovarajuće mere protiv organizatora i počinilaca koji narušavaju bezbednost prostorija Ambasade Crne Gore. Zbog pomenutog incidenta i kontinuiranih nasrtaja na crnogorsku zastavu i Ambasadu u Beogradu, ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović je danas pozvan na razgovor u MVP", navode u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore.

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 11:28 am

može ova tema pod ključ, mnogo važnije je šta se dešava na bliskom istoku
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 11:57 am

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će u narednih 24 ili 36 sati biti donijeta odluka o tome da li će ići u Crnu Goru.

Crna Gora - Page 25 3579118792
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 11:59 am

Mr. Moonlight wrote:može ova tema pod ključ, mnogo važnije je šta se dešava na bliskom istoku

ispisuje dete 's crne gore, upisuje u iran

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 4:26 am