Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Crna Gora

Anonymous
    Guest

Crna Gora - Page 24 Empty Re: Crna Gora

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 4:59 am

Мало мрдамо стативе, ех? Ко то тачно брани Милов закон? Овде се, и доста ми је непријатно што морам да те подсећам, радило о апелу против српског покушаја дестабилизације Црне Горе.
    Bluberi

Post by Bluberi Fri Jan 03, 2020 5:02 am

Daj ne smatraj me glupanom. Kada smo tu; da li ti uopšte znaš na šta liči crnogorski jezik?

Last edited by Bluberi on Fri Jan 03, 2020 5:03 am; edited 1 time in total
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Fri Jan 03, 2020 5:02 am

No Country wrote:
    Utvara wrote:

Сад сам и ја великосрпски националиста. Па да ли има икога ко се не слаже са тобом а да није ”великосрпски националиста” и ”помахнитали шешељоидни кољач из Сребренице”, има ли неког ко је принципијелни демократа или либерал који жели да види леђа Милу и развој демократије у Црној Гори?
    Јел' морамо да будемо таоци Мила и Вучића довека?

Концентриши се на проблем. Зашто да браниш Мила од сопствених грађана, уз неадекватни квазиапел из Николаидисове и Бебине кухиње, уз Чеду, Чанка, Басару, Латинку Перовић и још неке продане политичарске и политикантске замлате које су се ту нашле? А док званични Београд врло јасни и гласно - упадљиво ћути на све то?

Иначе немам проблема са Соњом Бисерко, зашто би имао проблем са њом?
    Наравно да ти нисам рекао да си великосрпски националиста. Између осталог и зато што ниси. Ти си оно што остаје иза национализма, ратова, преврата, отимачине, лажи и преваре, па много пута, у круг. Ти си малосрпски збуњени лик. Ал’ онај што је све провалио. Ти си Миле, али који зна Јаву. Миле 2.0. Све их уредно мрзуцкаш, и још уредније гледаш на ТВ-у. Ништа им одавно не верујеш, али све што знаш долази од њих. Имаш ненормално развијено чуло равнотеже: леви либерали су ти апсолутно подједнако криви и далеки колико и напредњаци/ радикали/ разни левитијани. Т.ј. после треће чашице су ти либерали још и мало даљи. Или када пролети какав дрон, Колинда извали какву псину, Мило ритне Амфилохија под мантију... и наратив провали. Јеби га, деси се. После се мало, можда, стидиш, ал’ не би признао ни за живу главу. Цинизам те чека већ следећег јутра, поуздан и гладан. Тебе, Миле. And so it goes.

То је дотична тракалица. Мутљаг, чорбуљак из кога нема лаког ни једноставног излаза. Мора много да се чисти. Мора да се хоће да се чисти. Ако се хоће. Било би лепо да има неког да ти помогне, Миле. Каква слободна штампа, квалитетна опозиција, интелектуалне громаде. No such luck. Сам си са својим цинизмом, живиш међу људима који су исти као ти, у истом проблему/ чорбуљку, а једни другима не можете да помогнете. Списак криваца неумитно расте, Србију сви мрзе, гледаш у огледало, а оданде ти се цери... Зуперишка.

Откуд теби идеја да сам ја циник? Како сам ја то наговестио? Нећу ти рећи где тренутно живим, иако видим да ти је то јако битно и да нас гледаш са висине из дијаспоре, а немаш разлога за то. Јер ова расправа није о мени него о Црној Гори, о принципима и нећу се увлачити у личне расправе.

Зашто подржаваш и говориш афирмативно о апелу? Да ли ти је јасно да тамо нема никога ко било шта ”чисти”? Да је прошло 30 година од 1991?
    Да су се сви ти људи покварили - како ко и како када, али да су сви до једног, свих 90+ потпуно компромитовани као личности, а ставови које излажу неуверљиви?

Више не верујемо на реч никоме ко прди о ”великосрпској агресији на ЦГ”, то је за подсмех. Ја например, се водим друштвеним снагама и друштвеном моћи тих умрежених елита и клика - ко са ким, како, зашто. Личности и елитне групе су једино што је осталo.

Дакле, остала је само реалполитика у сврху одржања на власти. Само у том и једином кључу се може читати Милова акција.

Као што је Путин између осталог и човек елите који се дружи са позоришним редитељима и који користи Суркова, човека из света авангардне уметности да држи Запад, опозицију па чак и сопствене присталице у потпуном раскораку, тако то ради и Вучић користећи Бебу. А то исто ради и Мило. Користе исте људе да би радили исте ствари.

Да додам:бивши тужилац, Џефри Најс, који је имао 12 година да Шешеља отера на робију, уместо тога сада потписује горљиве петиције које оптужују Србију за ”подршку великосрпско-националистичким снагама у Црној Гори, тј. њеном експоненту СПЦ”. Шешељ сматра да је то ... неукусно и претерано! Crna Gora - Page 24 3137070404 Шешељ је заједно са Вучићем у овом сукобу умерењак!

Last edited by Utvara on Fri Jan 03, 2020 5:04 am; edited 1 time in total
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:04 am

2 Блубери: 
    Како бих знао. Претпостављам да веома личи на српски? Али какве то везе има?
    Bluberi

Post by Bluberi Fri Jan 03, 2020 5:07 am

Ima i te kako. Ima toliko da ja sve manje razumem ljude koji koriste crnogorski, sa sve epskim patosom. A za šta služi jezik? Za razlikovanje?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:21 am

Utvara wrote:Више не верујемо на реч никоме ко прди о ”великосрпској агресији на ЦГ”, то је за подсмех. Ја например, се водим друштвеним снагама и друштвеном моћи тих умрежених елита и клика - ко са ким, како, зашто. Личности и елитне групе су једино што је осталo.

Дакле, остала је само реалполитика у сврху одржања на власти. Само у том и једином кључу се може читати Милова акција.
    Питао си ме зашто те називам циником. Ево нудим ово горе уместо одговора.

Иначе не мислим да је битно ко где живи, не знам откуд ти то. У емиграцији сам срео много више комплетних а нарочито политичких идиота него што бих за три живота у Београду. Што такође нема везе са емиграцијом као таквом, ал’ да не дужим причу.

Ти си сасвим објективно данас писао свашта на ову тему, од кукумавке о сиротим дискриминисаним црногорским Србима, преко тога да су на неку фору Чеда и Чанак подједнако одговорни за све, до ево сада Путиновог спонзорисања авангардног позоришта. Твоја прича је чорбуљак који сам описивао и анализирао, и сматрам да је тај чорбуљак индикативан а прича о њему важна. Обраћао сам ти се, али та прича у ствари није лична. Искрено ми је жао ако сам био прегруб. 

Но резултанта свих тих удробљених наратива је увек и обавезно цинизам. Ту немаш никакву бригу.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:25 am

Bluberi wrote:Ima i te kako. Ima toliko da ja sve manje razumem ljude koji koriste crnogorski, sa sve epskim patosom. A za šta služi jezik? Za razlikovanje?
    Језик служи за сто неких кураца. О’ш ти зовем Паћета?  Crna Gora - Page 24 1233199462

Мислим - па шта ако желе да се разликују? То је свакако њихово право. Или је то довољан разлог да им дрмамо кавез?
    Bluberi

Post by Bluberi Fri Jan 03, 2020 5:31 am

Nisam siguran da žele da se razlikuju. Neki žele, neki ne žele, i eto razlike čak i izmedju braće. Znam znam, demokratija, ali Milova, a ovi vajni liberali nikako da od Vučića naparave Mila. A što se tiče reagovanja, kod regovanja na reakciju, uzrok ostane siroče.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:38 am

Well, што се мене тиче, ја сам реаговао на реакцију на реакцију. Сироче на куб.

Мило је свакако ментално јачи од Вучића. А мислим и да му је укупна политичка ситуација једноставнија. А теби се баш прича о Милу, а? Ја о њему не знам много, а још мање ме занима.
    Bluberi

Post by Bluberi Fri Jan 03, 2020 5:42 am

Ne priča mi se, ali neću da glumim slepca. Nemam niišta protiv da nazove jezik kako hoće, ali nemoj ga menjati, nemam ništa protiv da ima svoju crkvu, ali nemoj otimati tudje.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:43 am

Па чије ће да отима, ако не туђе?
    Bluberi

Post by Bluberi Fri Jan 03, 2020 5:46 am

Pitanje ti je dvolično.
    Bluberi

Post by Bluberi Fri Jan 03, 2020 5:48 am

U smislu interpretacije.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:51 am

Ма зајебавам се. Мило је кретен и криминалац. Али ова прича уопште није о Милу, него о употреби наратива о “угроженом српству”. Т.ј. шта се деси када се активира дотични наратив. Како ради та ствар, међ грађанством.
    Bluberi

Post by Bluberi Fri Jan 03, 2020 5:52 am

Slažem se sa tobom, ali se ne slažem sa apelom, ako me razumeš.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:59 am

Са којим се делом не слажеш?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 6:02 am

No Country wrote:
    Utvara wrote:Више не верујемо на реч никоме ко прди о ”великосрпској агресији на ЦГ”, то је за подсмех. Ја например, се водим друштвеним снагама и друштвеном моћи тих умрежених елита и клика - ко са ким, како, зашто. Личности и елитне групе су једино што је осталo.

Питао си ме зашто те називам циником. Ево нудим ово горе уместо одговора.

Иначе не мислим да је битно ко где живи, не знам откуд ти то. У емиграцији сам срео много више комплетних а нарочито политичких идиота него што бих за три живота у Београду. Што такође нема везе са емиграцијом као таквом, ал’ да не дужим причу.

Ти си сасвим објективно данас писао свашта на ову тему, од кукумавке о сиротим дискриминисаним црногорским Србима, преко тога да су на неку фору Чеда и Чанак подједнако одговорни за све, до ево сада Путиновог спонзорисања авангардног позоришта. Твоја прича је чорбуљак који сам описивао и анализирао, и сматрам да је тај чорбуљак индикативан а прича о њему важна. Обраћао сам ти се, али та прича у ствари није лична. Искрено ми је жао ако сам био прегруб. 

Но резултанта свих тих удробљених наратива је увек и обавезно цинизам. Ту немаш никакву бригу.
    Заборавих, а важно је: међу потписницима тог апела итекако има часних људи. Мислим да би ти било корисно да то мало истражиш и преиспиташ свој став по коме су то све преиспољне битанге. Нису.
    Bluberi

Post by Bluberi Fri Jan 03, 2020 6:10 am

No Country wrote:Са којим се делом не слажеш?
    Ne slažem se jer mi se čini da se preko takvih apela utvrdjuje supremacija uskog kruga ljudi.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 6:16 am

Well, супремација уског круга људи is a fact of the fuckin’ life. Само што то није тај круг људи.

Мислим, а и да се надовежем да ово што сам управо написао Утвари, има ту јако гадних њушки, али има и сасвим исправних људи. Не видим ја ту никакав “круг”, нити да их веже богзна шта осим, ето, потписа на једном документу.
    Bluberi

Post by Bluberi Fri Jan 03, 2020 6:19 am

Dokumet je mogao da pozove na smirivanje situacije. I bio bi probitačniji.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 6:23 am

Па документ се управо залаже за деескалацију, и идентификује носиоце заоштравања кризе... дакле конструктиван је по питању решења. Сад, изгледа да је проблем што се ту апострофира српска страна, без обзира на то шта се дешава на улицама Београда, шта пишу новине, итд.
    Bluberi

Post by Bluberi Fri Jan 03, 2020 6:27 am

No Country wrote:Па документ се управо залаже за деескалацију, и идентификује носиоце заоштравања кризе... дакле конструктиван је по питању решења. Сад, изгледа да је проблем што се ту апострофира српска страна, без обзира на то шта се дешава на улицама Београда, шта пишу новине, итд.
    Opet preskakanje uzroka?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 6:28 am

MrTaV jE SrPsKi NaCiOnAlIzAm, to samo oni koji zive u proslosti koriste blablabla 

evo sve neki stogodisnjaci se ovde loze na srpstvo  Crna Gora - Page 24 2304934895

Last edited by AZ-5 on Fri Jan 03, 2020 6:31 am; edited 1 time in total
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 6:31 am

samo cu dodati da je ovde sala prepuna, a na tribini krova nad glavom, odnosno mladih levicara, bila je skoro prazna.

hajde ficko, reci nam kako je srpski nacionalizam mrtav, kako je nestao davno i kako je deplasiran argument  Crna Gora - Page 24 3579118792
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 6:48 am

Bluberi wrote:
    No Country wrote:Па документ се управо залаже за деескалацију, и идентификује носиоце заоштравања кризе... дакле конструктиван је по питању решења. Сад, изгледа да је проблем што се ту апострофира српска страна, без обзира на то шта се дешава на улицама Београда, шта пишу новине, итд.
    Opet preskakanje uzroka?
    Изволи. Узрок је, претпостављам, Мило, те је свака реакција унапред оправдана?

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 5:14 pm