ti ne kapiras zuper. bas ne kapiras
UK - Politika i društvo
- Post n°576
Re: UK - Politika i društvo
cak smo zavoleli skotske nacionaliste. kek
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°577
+1
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°578
Mr.Pink wrote:cak smo zavoleli skotske nacionaliste. kek
zuper ima dvodimenzionalan pogled na politiku
- Post n°579
Ja se izvinjavam ako niste zavoleli skotske naiconaliste, tako mi se ucinilo.
Bravo za vas.
Samo zasto onda svevisnjeg molite da oni izadju iz UK a ni ne verujete u svevisnjeg?
Bravo za vas.
Samo zasto onda svevisnjeg molite da oni izadju iz UK a ni ne verujete u svevisnjeg?
- Post n°580
Gargantua je inače u pravu, Labour je u neku ruku i predugo odolevao trendovima koji su rasturili evropsku socijaldemokratiju. A tent to wide. Normalno bi bilo da postoji partija ekstremne desnice koja bi imala standardnih evropskih 10-15% koja bi bila prirodno stanište za provincijalne labour leavere. Verovatno će se tako nešto i izroditi iz BXP sad kada je Brexit gotova stvar.
- Post n°581
Doduse, UK izborni sistem je surov za fringe partije.
- Post n°582
Na kraju sto bi jedna polularna pesma iz nasih krajeva rekla:
Lijte kise, hladne vode
Britanija ode, Britanija ode...
Lijte kise, hladne vode
- Post n°583
Tri realisticna naslednika Corbyna su Keir Starmer, Emily Thornberry i Angela Rayner. Jedini koji umeju da govore.
- Post n°584
Zuper wrote:Na kraju sto bi jedna polularna pesma iz nasih krajeva rekla:
Lijte kise, hladne vode
Jedna zemlja manje koja ce Srbiji postavljati malo nezgodnija pitanja u prikljucivanju EU.
- Guest
- Post n°585
Anduril wrote:...
Tori kuknjava ce ici: jao, hteli smo free dilove sa svima, i sa EU, i sa SAD, ali vidite, ne daju nam, imaju nekakva pravila, ne moze da cherry-pickujemo kao sto smo navikli za vreme kolonijalizma, pu, nemacko-fancuska Evropa, pu Napoleoni i Hitleri - daj da se pobratimo sa US (a mozda i malo sa Putinom ispod zita u rovarenju po EU), nemamo drugog izbora, bicemo opet velika sila kao 52. drzava Tamplenda.
The Silent Triple Alliance
- Post n°586
Con 43,6 (+1,2)
Lab 32,2 (-7,8)
LD 11,5 (+4,2)
SNP 3,9 (+0,8)
Brx 2,0 (nisu postojali)
Oth 6,8 (-0,4)
Lab 32,2 (-7,8)
LD 11,5 (+4,2)
SNP 3,9 (+0,8)
Brx 2,0 (nisu postojali)
Oth 6,8 (-0,4)
- Guest
- Post n°588
i dalje mislim da je lejbor pojeo govno što nije podržao neki brexit plan zimus za vakta tereze mej. makar da su pustili bregzit krilo partije da glasa "za". ne bi ni bilo izbora na ovakvu temu bregzita, i imali bi vreme da se malo pregrupišu, i realniju priliku da forsiraju druge teme.
mislim da su se previše zaneli za rimejn temom dok su pomogli tome da se bregzit rastegne i sačeka ih iza još jednog ćoška.
mislim da su se previše zaneli za rimejn temom dok su pomogli tome da se bregzit rastegne i sačeka ih iza još jednog ćoška.
- Post n°589
Pa ili to ili da su totalno legli za rimejn. Doduse to sa Korbinom malo teze. Mislim, jedino sigurno naravoucenije je - nemojte biti neodlucni. Ja mislim da nije bilo realno da podrze Brexit. Solidna vecina stranke, kao i PLP pa i Momentuma je bila protiv. A oni bi znali, PLP definitivno, da je Korbin dao dozvolu nekima da glasaju za.
- Guest
- Post n°590
hoću da kažem da su pomogli održavanju lažne rimejn nade umesto da su to prepustili libdemovima a zadržali neku razumnu "centrističku" poziciju, tipa "bregzit ima demokratski imperativ, nije ključ u izlaznom dogovoru sa eu nego u potonjim pregovorima o budućim odnosima" (što je do skoro x puta i kenet klark ponavljao), zbudžili izlazni dogovor i onda ušli u širi front kontra torijevaca.
- Post n°591
KinderLad wrote:to konacno?
Ostalo je samo 1 mesto da se objavi.
- Guest
- Post n°592
ako si protiv bregzita ti si protiv rezultata referenduma tj "protiv demokratije". uopšte je bila greška od starta što su podgrevali vatru rimejna, signalizirali da "nije sve gotovo", people's vote i kurci palci, i ušli u vrzino kolo na temu koju je jebeni erg-tori-ukip crime syndicate izgurao na otvoreno.
- Post n°593
Gargantua wrote:hoću da kažem da su pomogli održavanju lažne rimejn nade umesto da su to prepustili libdemovima a zadržali neku razumnu "centrističku" poziciju, tipa "bregzit ima demokratski imperativ, nije ključ u izlaznom dogovoru sa eu nego u potonjim pregovorima o budućim odnosima" (što je do skoro x puta i kenet klark ponavljao), zbudžili izlazni dogovor i onda ušli u širi front kontra torijevaca.
to su pokusali da proguraju ovi soft brexit MPs ali nije proslo. mislim i da je cela ideja oko insistiranja na CU bila na tom fonu i to je bilo za malo da prodje
- Post n°594
Gargantua wrote:ako si protiv bregzita ti si protiv rezultata referenduma tj "protiv demokratije". uopšte je bila greška od starta što su podgrevali vatru rimejna, signalizirali da "nije sve gotovo", people's vote i kurci palci, i ušli u vrzino kolo na temu koju je jebeni erg-tori-ukip crime syndicate izgurao na otvoreno.
znam, ali pogubili bi rimejn glasace (a i dobar deo poslanika).
S obzirom na strukturu glasaca i poslanika, ako su hteli jasnu poruku jedino su mogli sve karte da bace na rimejn. Alternativa je ovo sto je bilo. 2017 je bilo nudge-nudge, to pise u manifestu, ali wink-wink "vi znate da mi nismo brexit stranka".
Mislim, ponovicu, da su oni dobro pratili igru do BoJoa. Do tog momenta nisu uopste zaostajali u pollovima, naprotiv. Prosto nisu ispratili promenu adekvatno.
- Post n°595
Mislim, amerikanci rade bolje, jbg. Ne znaci da ce pobediti, ali defo imaju vise sansi. Odmah ide - fasista, putin, kurci-palci, da je Lab to radio pitanje je i da li bi ih ovi tzv liberalni mediji razvlacili toliko. Jbg, to je name of the game, na zalost.
- Post n°596
KinderLad wrote:Gargantua wrote:ako si protiv bregzita ti si protiv rezultata referenduma tj "protiv demokratije". uopšte je bila greška od starta što su podgrevali vatru rimejna, signalizirali da "nije sve gotovo", people's vote i kurci palci, i ušli u vrzino kolo na temu koju je jebeni erg-tori-ukip crime syndicate izgurao na otvoreno.
znam, ali pogubili bi rimejn glasace (a i dobar deo poslanika).
Јавно погубљење или оно иза високог зида стрељачки строј? Мада, можда и не би била лоша идеја, макар ово у загради.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°597
Mislim, prosto vise nije dovoljno desnicu prikazati samo kao nekoga ko radi za bogate, potrebno ju je totalno satanizovati.
- Post n°598
Тешком поразу Лабуристичке странке највише је допринео њихов неодређен став према ЕУ. Трећина њихових традционалних бирача на референдуму је гласала за напуштање Уније, њих је разгневио став странке да се резултат референдума игнорише. Радикални левичари узалуд су упозоравали Корбина да његов економски и социјални програм не може бити остварен унутар Уније која и сама почива на неолибералним темељима. Одбацивање неолиберализма није могуће без ресуверенизације, странка је на изборе требало да изађе са концептом „народног брегзита“, идеја о другом референдуму је била катастрофална. Сам Корбин је вероватно тога био свестан, али нису били његови најближи сарадници. Осим тога, лабуристички програм изнет у њиховм манифесту, био је сувише амбициозан и обиман, изнет је на чак 105 страница. Они су покушали да наглашавањем социјалних проблема потисну брегзит у други план. Историјско искуство показује да се такав циљ тешко може постићи. Сиромашном становништву декласираном неолибералним мерама штедње, важније је питање „ ко смо ми“ него „да ли имамо шта да једемо“.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°599
Трећина
a i to je pitanje
Сиромашном становништву декласираном неолибералним мерама штедње, важније је питање „ ко смо ми“ него „да ли имамо шта да једемо“.
ti kojima je bitnije ko smo nego da li imamo sta da jedemo prosto nisu ciljna grupa, jer ce im odgovor na pitanje ko smo uvek bolje servirati neko drugi.
Last edited by KinderLad on Fri Dec 13, 2019 12:40 pm; edited 1 time in total
- Post n°600
E da, i ovo.
Европа постаје мрачни континент.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!