UK - Politika i društvo
- Post n°551
Re: UK - Politika i društvo
IN MEMORIAM
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°552
Anduril wrote:Katastrofa u NHS-u je realno mnogo veci problem, ljudi bukvalno umiru svaki dan na listama za cekanje
https://fullfact.org/election-2019/ask-fullfact-nhs-waiting-lists/The NHS has a target to ensure that, at any one time, no more than 8% of people on the waiting list should have been waiting more than 18 weeks before starting treatment. This target has not been met since February 2016.
- Post n°553
skotski kiklop nije uopste bio los premijer all in all.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°554
Gargantua wrote:Former Ulster Unionist Party leader Mike Nesbitt in a BBC interview tonight-
— Siobhán Fenton (@SiobhanFenton) December 13, 2019
"The great irony of all of this is that for decades unionists have looked over their shoulders and decided that Irish nationalists were the great threat...but actually it’s English nationalism"
Jedina grupa ljudi koja zaista ostaje bez nacionalnog identiteta.
- Post n°555
jugoslovenski muslimani ukratko
I znam da sam dosadan
I znam da sam dosadan
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°556
bruno sulak wrote:skotski kiklop nije uopste bio los premijer all in all.
nije. u stvari prvu reakciju na krizu je on izveo. ali sve je bilo uzaludno - kriza + hronicni legacy rata u iraku, nije bilo teorije. u stvari na kraju su jos i dobro prosli, a libdem ostaje da se kaje do (do mozda skorog) kraja postojanja za koaliciju iz 2010.
- Post n°557
Mr.Pink wrote:jugoslovenski muslimani ukratko
I znam da sam dosadan
pa nisu bas najbolje te paralele. u stvari najbolja paralela bi mozda bila hrvatski patizani, levicari i jugosloveni + jedan deo srba iz hrvatske
- Post n°558
Летећи Полип wrote:@Kinder
Posle katastrofalnih poraza to obično tako i biva.
Veliki poraz levice, u ovom obliku. Ja bih rekao fatalan. Sanders tek sad nema šanse, i tek će ga sad jebati, i to opravdano. U kontinentalnoj Evropi levice više nema. To bi bilo to.
I to je dobra stvar. Konačno da se prekine ova metiljava agonija, i da se negde u budućnosti pojavi nešto novo - sa razvojnim, umesto redistributivnim idejama.
hmmm, dovedite mi ovog decka u kabinet...
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°559
ma kakvi
pa bilo je I hrvata unionista I pre komunista
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°560
Jbg, za sada (za sada!) on je jedini smislio nekakav ideoloski buckuris kojim je pobedio desnicu (to sto nije nikakva levica, to je drugo pitanje).
edit: mislim, nije on sam smislio, naravno...
edit: mislim, nije on sam smislio, naravno...
Last edited by KinderLad on Fri Dec 13, 2019 10:23 am; edited 1 time in total
- Post n°561
Mr.Pink wrote:ma kakvi
i/ili ne i, i, i
- Post n°562
superpozicija
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°564
ćaća wrote:neke nove ideje:
1) alhemija
2) ?
kuku wrote:3) PROFIT!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°565
ćaća wrote:If the DUP has lost 2 seats (North and South Belfast) = 8. If Sinn Fein has 7 and the SDLP gains 2 = 9. Nationalist MPs will outnumber Unionist MPs for the first time in Northern Ireland’s history. Defining moment. #GE19
— David Blevins (@skydavidblevins) December 13, 2019
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°566
opa... ovde ce vec, za razliku od skotske, da bude frke odmah.
_____
- Post n°567
Inceli bi rekli ROBOTIWilliam Murderface wrote:ćaća wrote:neke nove ideje:
1) alhemija
2) ?kuku wrote:3) PROFIT!
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°568
bruno sulak wrote:opa... ovde ce vec, za razliku od skotske, da bude frke odmah.
ma jok, pa sta ce im, sve ide u pravcu mirne reintegracije u prirodnu irsku
doduse unionisti...
- Post n°569
bruno sulak wrote:opa... ovde ce vec, za razliku od skotske, da bude frke odmah.
Pa naravno. Ne znam dal sam vam pricao, upoznao sam jednig Sinn Feinovca pre dve godine. Oni odusevljeni brexitom, kazu - Englezi ce zavrsiti posso za nas. Otprilike ono sto citira i Gargantua.
_____
- Post n°570
bruno sulak wrote:Летећи Полип wrote:@Kinder
Posle katastrofalnih poraza to obično tako i biva.
Veliki poraz levice, u ovom obliku. Ja bih rekao fatalan. Sanders tek sad nema šanse, i tek će ga sad jebati, i to opravdano. U kontinentalnoj Evropi levice više nema. To bi bilo to.
I to je dobra stvar. Konačno da se prekine ova metiljava agonija, i da se negde u budućnosti pojavi nešto novo - sa razvojnim, umesto redistributivnim idejama.
hmmm, dovedite mi ovog decka u kabinet...
_____
- Post n°571
William Murderface wrote:
Pa naravno. Ne znam dal sam vam pricao, upoznao sam jednig Sinn Feinovca pre dve godine. Oni odusevljeni brexitom, kazu - Englezi ce zavrsiti posso za nas. Otprilike ono sto citira i Gargantua.
Ti ko Mile Dodik. Ko god mu se ne sviđa, Muslimani hoće da on dođe na vlast.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°572
Drugovi i prijatelji burundija, vi i dalje nastavljate da se smejete dok vasi duvaju na veliko svuda.
Jbt. Dzonson vam je odvalio veliku nadu. Ej, turski moron koji nece docekati kraj mandata.
Svasta bi dali za EU a on uzeli ne bi nista.
Jbt. Dzonson vam je odvalio veliku nadu. Ej, turski moron koji nece docekati kraj mandata.
Svasta bi dali za EU a on uzeli ne bi nista.
- Post n°573
Pa nije on, nego Sinn Fein I da, stvarno tako razmisljaju.
S druge strane Sirci su jedini kakvi takvi dobitnici celog galimatijasa. Imace carinsku proceduru za "izvoz" u GB, ali imace i slobodnu trgovinu i njima i sa EU. Bice drzavljani UK, ali svaki stanovnik S.Irske ima pravo na irski pasos pa ce biti i EU drzavljanin. Cake and eat it.
@Polip
S druge strane Sirci su jedini kakvi takvi dobitnici celog galimatijasa. Imace carinsku proceduru za "izvoz" u GB, ali imace i slobodnu trgovinu i njima i sa EU. Bice drzavljani UK, ali svaki stanovnik S.Irske ima pravo na irski pasos pa ce biti i EU drzavljanin. Cake and eat it.
@Polip
- Post n°574
KinderLad wrote:bruno sulak wrote:opa... ovde ce vec, za razliku od skotske, da bude frke odmah.
ma jok, pa sta ce im, sve ide u pravcu mirne reintegracije u prirodnu irsku
doduse unionisti...
DUP je i dalje najjaci u Sev. Irskoj.
SF nije nista dobio, izgubio jedno dobio jedno.
Znam da vam je tesko da ste cak zavoleli skotske nacionaliste, vidite kako se to lako desava sa levicarima(ovo se ne odnosi na tebe Kinder).
Istina je da demografija u Alsteru radi za irske rimokatolike ali nece to ici tako lako a ni brzo.
- Post n°575
Летећи Полип wrote:William Murderface wrote:
Ti ko Mile Dodik. Ko god mu se ne sviđa, Muslimani hoće da on dođe na vlast.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place