UK - Politika i društvo
- Post n°276
Re: UK - Politika i društvo
Nije nevazno ni kakva je ta vecina u svetlu pregovora sa EU i svega ostalog. 325 je jedno, 340 je drugo, a 360 nesto sasvim trece.
- Post n°277
straws, clutching...
https://www.theguardian.com/politics/2019/dec/10/tactical-voting-across-the-uk-a-region-by-region-guide
https://www.theguardian.com/politics/2019/dec/10/tactical-voting-across-the-uk-a-region-by-region-guide
- Post n°278
KinderLad wrote:straws, clutching...
crklidabogda
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°280
grauniad. mislim igrali su pipirevku i oni u anti-korbinovskom kolu.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°281
a to, da. mada vise pre nego ovih meseci.
- Post n°282
pa ono too little too late. jeste korbin nefleksibilan i mator ali taj baraz kojim je on bio izlozen bi potopio makijavelija a ne njega.
_____
- Guest
- Post n°283
Hope. pic.twitter.com/Mdti3obZiy
— Jeremy Corbyn (@jeremycorbyn) December 10, 2019
- Post n°284
bruno sulak wrote:pa ono too little too late. jeste korbin nefleksibilan i mator ali taj baraz kojim je on bio izlozen bi potopio makijavelija a ne njega.
ma nije mator, realno izgleda kao da ima 61-62, a ne 70. Nego je to politika i finansijski interesi i 1 slepilo. Kako da se izbegne Brexit, mnogo gore zdravstvo, gore skole...a da "ne dodje Korbin". Nikako, eto kako. Korbinu da dusu ide potpuna konfuzija stavova oko Brexita, ali jbg. Sa druge strane je masina koja samo melje, ko sat sve funkcionise DT, Sun, ovi razni tabloidi.
- Post n°285
Hope.
pa to je ono sto je ostalo, realno
- Post n°286
YouGov izbacio prognozu po kojoj Torijevci imaju vecinu od oko 30 poslanika. Slicno predvidjanje je uradjeno za ogavni rojter.
Ja bih to jos spustio nekih 10-20.
Ja bih to jos spustio nekih 10-20.
- Post n°287
Jbg tako je kako jeste. Bogatuni, njihove sluge i ksenofobi čine 50% elektorata.
- Post n°288
Zato glavna stvar za Lejbor ili progesivce u Americi treba da bude reforma politickog systema, medija i ukidanje lobiranja, a ne samo magic money tree.
Bez duboke reforme i globalno, tesko da ce recimo uzeti te poreze od najbogatijih koje su planirali.
I trece, stalno pricaju o preraspodeli bogatstva kao da se bogatima nesto oduzima umesto da pricaju o tome da socijalizam za bogate (bejlauti, izbegavanja poreza, karteli, monopoli putem patenta, itd.) nije fer i da se vecina bogatih obogatila zahvaljujuci sistemskoj i legalizovanoj korupciji i sukobu interesa.
I u proslosti su progresivci bili najuspesniji kada su gurali reforme politickog sistema (generalno pravo glasa, de-institucionalizaciju rasizma, razbijanje monopola raznih Rokefelera) da bi ostvarili politicku ravnopravnost, a ne kada su se igrali kome koliko treba uzeti a kome dati.
Bez duboke reforme i globalno, tesko da ce recimo uzeti te poreze od najbogatijih koje su planirali.
I trece, stalno pricaju o preraspodeli bogatstva kao da se bogatima nesto oduzima umesto da pricaju o tome da socijalizam za bogate (bejlauti, izbegavanja poreza, karteli, monopoli putem patenta, itd.) nije fer i da se vecina bogatih obogatila zahvaljujuci sistemskoj i legalizovanoj korupciji i sukobu interesa.
I u proslosti su progresivci bili najuspesniji kada su gurali reforme politickog sistema (generalno pravo glasa, de-institucionalizaciju rasizma, razbijanje monopola raznih Rokefelera) da bi ostvarili politicku ravnopravnost, a ne kada su se igrali kome koliko treba uzeti a kome dati.
- Post n°289
Pa Bernie samo o tome prica.
Ja mislim da su masovni pokreti jedina stvar koja može da promeni situaciju. Evo Bernie na prime. On sve i da pobedi (SF, ali ajde) on ce biti totalno blokiran Kongresom i Senatom. Ok, moci ce da sprecava stvari, da progura nesto u vidu uredbi, ali vrlo malo ce trajnog legacyja moci da ostavi. Osim - ako u trenutku kad pokusava da progura neku zakonodavnu inicijativu ne ude imao tipa milion ljudi ispred Kongresa. E to je onda druga situacija i za njega i za te ljude koji znaju da je glavnokomandujuci sada na njihovoj strani.
Ja mislim da su masovni pokreti jedina stvar koja može da promeni situaciju. Evo Bernie na prime. On sve i da pobedi (SF, ali ajde) on ce biti totalno blokiran Kongresom i Senatom. Ok, moci ce da sprecava stvari, da progura nesto u vidu uredbi, ali vrlo malo ce trajnog legacyja moci da ostavi. Osim - ako u trenutku kad pokusava da progura neku zakonodavnu inicijativu ne ude imao tipa milion ljudi ispred Kongresa. E to je onda druga situacija i za njega i za te ljude koji znaju da je glavnokomandujuci sada na njihovoj strani.
- Post n°290
Jeste, Berni je tu mislim bolji od Laburista u Britaniji koji nisu dovoljno pricali o tome i sada ih taj koruptni sistem bilionerskih medija i Tori BBC-a udara sa svih strana.
Slazem se za masovan pokret - to ce biti glavni politicki sukob sledecih 20 godina i vise cini mi se. Kao za vreme kraja 19. veka kad su isto progresivci poceli svoju kampanju i momentum je trajao do 70-tih.
Jovo nanovo - https://en.wikipedia.org/wiki/Gilded_Age
Slazem se za masovan pokret - to ce biti glavni politicki sukob sledecih 20 godina i vise cini mi se. Kao za vreme kraja 19. veka kad su isto progresivci poceli svoju kampanju i momentum je trajao do 70-tih.
Jovo nanovo - https://en.wikipedia.org/wiki/Gilded_Age
- Korisnik
- Post n°291
https://positivemoney.org/2017/06/magic-money-tree/
- Post n°292
Lejbor je verovatno sasvim tragican kada im ovakav BoJo bezi 10-tak procenata. Zaista je problem sto ocisceni Lejbor ne moze da zacepi sve rupe u sistemu koje prave Torijevci a koje im idu u korist (ili ih, jos bolje, koriste). I Korbin je poprilicno upper lip za to sto treba da se radi. Bler, a mozda cak i Miliband, bi pomeli ove.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°293
Bler iz 97 možda. Ovaj sigurno ne.
- Post n°294
ma eno ga owen j. u nekom blind dateu sa nekom etno-torijevkom koja kaze da je danas nasty party aspirational kao sto je bio new labor a ne ovi trockisti koji ga sada vode.
korbin je imao vise sansi nego bilo ko drugi ali jebiga sabotaza plus sila boba ne moli.
korbin je imao vise sansi nego bilo ko drugi ali jebiga sabotaza plus sila boba ne moli.
_____
- Post n°295
The reason broadcasters are not allowed to reveal postal votes before 10PM polling day is it influences the vote.
— Ava-Santina (@AvaSantina) December 11, 2019
I really have no explanation of how this is allowed under broadcasting code pic.twitter.com/j1UfbPlVUP
- Post n°296
@Kondo
Ne mislim da je Korbinov Lejbor tragičan politički igrač, čak naprotiv potentniji je od mnogih evropskih nepopulističkih opcija.
Neke bitke ne mogu da se dobiju. Ljudi hoće Brexit to get done da bi prestali da nam kradu suverenitet i ćao. Svi znamo za post truth koncept ali je užasno teško istinski prihvatiti da je on glavni sad. Look at me im the captain now.
Ne mislim da je Korbinov Lejbor tragičan politički igrač, čak naprotiv potentniji je od mnogih evropskih nepopulističkih opcija.
Neke bitke ne mogu da se dobiju. Ljudi hoće Brexit to get done da bi prestali da nam kradu suverenitet i ćao. Svi znamo za post truth koncept ali je užasno teško istinski prihvatiti da je on glavni sad. Look at me im the captain now.
- Post n°297
Da se živi gore moglo bi da bude drugalije, ali jbg.
- Post n°298
Dambo wrote:@Kondo
po svim istrazivanjima sada je vise onih koji bi glasali za remain da je sutra ref.
- Post n°299
Znam, mada nisam siguran da li bi to tako i bilo na ponovnom referendumu. Ali priznajem, nisam to ni imao na umu kada sam ostavio ovaj post, govorio sam u okviru strukture ovih izbora.
- Post n°300
Po svim istraživanjima je i prošli put bilo više onih koji bi glasali za remain. Četiri posto ako me sećanje dobro služi. A neki forumaši se bejaše i dobro oparili...
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!