UK - Politika i društvo
- Post n°626
Re: UK - Politika i društvo
Колико разумем Киндере ти мислиш да је ће Шкотска изаћи за 10 година, 2030, да је ово процес дугог трајања који улази у нову фазу на овим изборима?
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°627
KinderLad wrote:
Dobili su, sad sam tacno pogledao, 7,8% manje nego 2017. Okvirno, 4% je otislo LibDemsima, 0,5% je otisao Zelenima i oko 0,5 pola posto je otislo SNP-u, i jos nesto malo PC. Ostalo, da verovatno Brexit party i nesto vrlo malo Konzervama. Bice preciznih analiza po izbornim jedinicama, ali kapiram da su u mnogim marginals pukli tako sto su njihovi glasovi sa prethodnih izbora otisli nekom drugom, pre nego da je bio neki surge u glasovima za konzerve.
Ama pa kako ćeš to da utvrdiš? Precizne analize, lol? Pa što te precizne analize nisu predvidele ovo juče?
Labour ne moze vise ili ne moze u dogledno vreme, da bude stranka socijalno i nacionalno konzervatvnog dela tzv radnistva. Ona to ne moze ni po clanstvu, ni po poslanicima ni po, realno glasacima jer njihovi glasaci su sada realno nesto drugo. Ali moze da zbrise LibDems i da se, posto BoJo nesto sjebe, a u nekom momentu sigurno hoce, okrene ovima i kaze - mi cemo vam bar dati pare u dzep. Ja ne vidim drugi put, 1970s i 1980s se nece vratiti, a nije ni da su tada bili uspesni.
Quo Vadis onda, igumane? Partija ti se zove Lejbor.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°628
Utvara wrote:Колико разумем Киндере ти мислиш да је ће Шкотска изаћи за 10 година, 2030, да је ово процес дугог трајања који улази у нову фазу на овим изборима?
otprilike. nece biti loma, nego prosto kao neki supruznici koji zive zajedno a nijednog ni drugog ovaj drugi vise sustinski ne zanima. kljuc je da 80 i kusur posto brexitera ne interesuje sta ce biti sa skotskom. i to je sentiment koji je dosao spontano, nije uterivan nikakvim medijima.
- Post n°629
a ja se izvinjavam ovim mrsomudima burundjanskim
ja sam skapirao da je cela ova frka oko podizanja nekih novih granica
ja sam skapirao da je cela ova frka oko podizanja nekih novih granica
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°630
Летећи Полип wrote:KinderLad wrote:
Dobili su, sad sam tacno pogledao, 7,8% manje nego 2017. Okvirno, 4% je otislo LibDemsima, 0,5% je otisao Zelenima i oko 0,5 pola posto je otislo SNP-u, i jos nesto malo PC. Ostalo, da verovatno Brexit party i nesto vrlo malo Konzervama. Bice preciznih analiza po izbornim jedinicama, ali kapiram da su u mnogim marginals pukli tako sto su njihovi glasovi sa prethodnih izbora otisli nekom drugom, pre nego da je bio neki surge u glasovima za konzerve.
Ama pa kako ćeš to da utvrdiš? Precizne analize, lol? Pa što te precizne analize nisu predvidele ovo juče?
Labour ne moze vise ili ne moze u dogledno vreme, da bude stranka socijalno i nacionalno konzervatvnog dela tzv radnistva. Ona to ne moze ni po clanstvu, ni po poslanicima ni po, realno glasacima jer njihovi glasaci su sada realno nesto drugo. Ali moze da zbrise LibDems i da se, posto BoJo nesto sjebe, a u nekom momentu sigurno hoce, okrene ovima i kaze - mi cemo vam bar dati pare u dzep. Ja ne vidim drugi put, 1970s i 1980s se nece vratiti, a nije ni da su tada bili uspesni.
Quo Vadis onda, igumane? Partija ti se zove Lejbor.
Naravno da ce biti analize po izbornim jedinicama
ih, kako se "zove" partija...i konzervativci se zovu konzervativci pa ovo sto radi Cummings i kako razmislja blage veze sa konzervativizmom nema
- Post n°631
i zabranio bih dekretom taj isprazni ppp-ovski novocarsavski govor i drvljenje kurca na burundiju
ove sto koriste sintagme "busanje u grudi", "leci ce na rudu" bih eskpresno posalo u sibir
ove sto koriste sintagme "busanje u grudi", "leci ce na rudu" bih eskpresno posalo u sibir
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°632
Mr.Pink wrote:i zabranio bih dekretom taj isprazni ppp-ovski novocarsavski govor i drvljenje kurca na burundiju
+1
ili jos gore u arkanzas.
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Post n°633
So, to the Prime Minister, let me be clear. This is not simply a demand that I or the SNP are making. It is the right of the people of Scotland - and you as the leader of a defeated party in Scotland have no right to stand in the way.
In an independent Scotland we will always get the governments we vote for. We will have full control of the powers and levers needed to build a truly fair and more prosperous country. We can take our place as an equal partner with our closest friends in the rest of the UK and across Europe.
The people of Scotland have spoken - it is time to decide our own future.
igranka za naredni period
- Post n°634
Biće, biće. Baš ko referendum u Srpskoj. Samo što nije, kaže Mile.
_____
~~~~~
- Post n°635
pa ne, nece biti uskoro. ali ovo je bildovanje "narativa"
- Post n°636
KinderLad wrote:
U odnosu na ove i Djilas je dobrodosao. Ali kad nije sa njima. Kao i 1 Trufo
True fault?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°637
sounds familiar... https://t.co/Rf9cc0Kf54
— Chris Hayes (@chrislhayes) December 13, 2019
korbinizam od lejbora napravio isto sto hilarin klintonizam od demokrata
_____
ova zemlja to je to
- Post n°638
https://www.theatlantic.com/international/archive/2019/12/boris-johnson-britain-uk-election/603466/
_____
~~~~~
- Post n°639
KinderLad wrote:
igranka za naredni period
Da, to je to, s tim sto Skotska nije Katalunja - razlika je ogromna, od istorijskog, konstitucionalnog do nacionalistickog faktora.
Engleski nacionalisti bi voleli Skotsku da ode. Cak je i vecina u Engleskoj bila za to - veca nego u Skotskoj. Sasvim suprotno od Spanije.
Moze tu da dodje i do podele izmedju engleskih i britanskih nacosa unutar Torija.
Ako Skotska i SI sledecih pet godina zajedno udare i ako se to poklopi sa nekom globalnom recesijom plus negativni Brexit efekat, bice tu svasta.
- Post n°640
Ne znam, ja opet kazem, ponavljam, meni sve to vise lici na morsku struju, nego na reku ili brzak. S tim sto reku mozes i da preusmeris nekako, ali morsku struju nema teorije. Tako bih to opisao.
- Post n°641
Yes the leadership made big mistakes: including too long faffing about on Brexit (even if it had no good or easy options), not being decisive enough on antisemitism, or communicating radical policies effectively. Corbyn was also utterly monstered by a relentless vicious onslaught
— Owen Jones (@OwenJones84) December 13, 2019
drago mi je da tamo ima vise samokritike nego na burundijanskoj levici koja je u fazonu giljotine + buhu mi bismo da budemo radikalni socijalisti ali nam mediji ne pruzaju sansu a drzavni aparat je protiv nas.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°642
Ako pogledamo na Lejbor taktiku, trebali su definitivno da puste vise MP-a da glasaju za Mej Bregzit ugovor. Tema bi onda bila kakav ce biti Bregzit, a ne vise da ili ne.
I tu bi Lejbor verovatno bolje odradio kampanju sa NHS-om koji bi hard-Brexiteri da prodaju Amerikancima, itd. Rimejneri bi onda zalegli naravno za soft verziju Brexita u kojoj ne bi toliko izgubili tako da bi morali podrzati Lejbur bez obzira na prethodno glasanje. Sa odradjenim Brexitom, LD bi izgubili municiju i oko soft-Brexita bi imali slicnu poziciju kao i Lejbur. Tori unutrasnji rat bi se u tim uslovima nastavio a Lejbor bi imao jasniju i cistu poziciju.
Problem sa medijima i sistemskim biasom bi i dalje postojao sa sve demonizacijom Korbina, tako da ni u tom slucaju nisam siguran u pobedu Lejbura. Problemi sa levicarskim pokretom su mnogo dublji, ne samo kod soc. dema nego i kod radikalnije levice.
I tu bi Lejbor verovatno bolje odradio kampanju sa NHS-om koji bi hard-Brexiteri da prodaju Amerikancima, itd. Rimejneri bi onda zalegli naravno za soft verziju Brexita u kojoj ne bi toliko izgubili tako da bi morali podrzati Lejbur bez obzira na prethodno glasanje. Sa odradjenim Brexitom, LD bi izgubili municiju i oko soft-Brexita bi imali slicnu poziciju kao i Lejbur. Tori unutrasnji rat bi se u tim uslovima nastavio a Lejbor bi imao jasniju i cistu poziciju.
Problem sa medijima i sistemskim biasom bi i dalje postojao sa sve demonizacijom Korbina, tako da ni u tom slucaju nisam siguran u pobedu Lejbura. Problemi sa levicarskim pokretom su mnogo dublji, ne samo kod soc. dema nego i kod radikalnije levice.
- Post n°643
But the Lib Dems are nowhere
not so fast. dobili su 50% vise glasova nego prosli put. raspored je druga prica. Mislim, nije neki uspeh, ali ne moze ovako da se otpise.
- Post n°644
CNN Türk reporting live from Boris Johnson's ancestral village in central Turkey. Villagers say they are proud at Tory election win and are "waiting for Boris to visit" pic.twitter.com/a1p1YlWmre
— William Armstrong (@WJ_Armstrong) December 13, 2019
Kao sto rekoh-mora Turcin da dodje da zavrsi stvari.
To je tradicija Britanije, ko zna istoriju engleske.
Domicilni su suvise jadni i njanjavi.
Zato im je jezik 50% francusko-latiniziran.
- Post n°645
sta je uopste radikalna levica?
ja sebe smatram marxistom
ja sebe smatram marxistom
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°646
Anduril wrote:
Problemi sa levicarskim pokretom su mnogo dublji, ne samo kod soc. dema nego i kod radikalnije levice.
Please, do elaborate.
_____
~~~~~
- Post n°647
Zuper wrote:CNN Türk reporting live from Boris Johnson's ancestral village in central Turkey. Villagers say they are proud at Tory election win and are "waiting for Boris to visit" pic.twitter.com/a1p1YlWmre
— William Armstrong (@WJ_Armstrong) December 13, 2019
Kao sto rekoh-mora Turcin da dodje da zavrsi stvari.
To je tradicija Britanije, ko zna istoriju engleske.
Domicilni su suvise jadni i njanjavi.
Zato im je jezik 50% francusko-latiniziran.
Otprilike ko sto je "doso" nemac i izgubio ameriku
- Post n°649
Apropo diskusije o Severnoj Irskoj, potencijalno zanimljiva rečenica Iana Pajslija (osnivač i dugogodišnji lider DUP-a) "You cannot be Ulsterman without being Irishman".
- Post n°650
Ирска има подугачак списак ствари које неће никад заборавити Енглезима. Ту је маца, ту су вратанца, сачекаћемо.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...