Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Garijeva septička jama

Anonymous
    Guest

Garijeva septička jama - Page 8 Empty Re: Garijeva septička jama

Post by Guest Mon Nov 18, 2019 1:11 am

polip je dobro objasnio, ja ne verujem kakvo govno zidaju od zgrade preko puta mene, naravno sve to reklamiraju kao ne znam sta, i traze faking 1400+ evra po kvadratu. sve ce rasprodati rutinski, nije tesko govno uvaliti marvi kojoj je caribic pica najbolja pica. pa glavni graditelj u ns je sada galens koji je sns podruznica isto kao bgh2o. no sve to prolazi tako da jbg.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 18, 2019 1:18 am

hahahaha, ovo je bukvalno kod svakog investitora kada neko kaze da rade sranja 

Doziveo sam da mi investitor kaze da sam ja besan i nezahvalan i da sam se umislio posto ne zivim u Srbiji.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 18, 2019 1:28 am

ajaoo hahaha jebote 

ja nisam pojma imao da je strabag ovde i u visokogradnji, mislio sam da rade samo saobracajnice. a toliko su buknuli ovde i dole, da ljudi odavde odlaze da rade za njih u cg.

Da budem iskren, situacija nije ni malo blistava. Ispostavilo se da Strabag i ne može da iznese kvalitetno izgradnju ovakvog objekta. Ja sam na jedvite jade dobio termin za primopredaju na kraju avgusta, ali na žalost nisam potpisao i preuzeo ključeve jer se ispostavilo da celokupan parket i pločice u stanu moraju da se menjaju. Parket jer nije pravilo zalepljen svuda i zbog velikih oštećenja na najvidljivijem delu dnevne sobe. Pločice jer nagib u kupatilu i vešernici nije dobar i voda ne ide u slivnik (!?). Da ne pominjem da je stan na primopredaji bio štrokav i da nije bila završena čak ni druga ruka krečenja. Jedna vrata od spavaće sobe takođe oštećena i moraju da se menjaju, alustolarija izgrebana...

Jednom rečju - horor. Iskreno, toliko je loš utisak da sam pomislio da postoji neka interna sabotaža (pošto moj stan nije "poseban" u odnosu na druge). Mada postoji i druga teorija - da ih baš briga za završne radove - nestrpljivi preuzmu ključeve i onda se sami muče, a ostali su zadovoljni sa popravkama i zaborave na stavke poput reklamiranih unutrašnjih jedinica klime (i onoga što je isporučeno), poput kliznih vrata na terasi (i onoga što je isporučeno).

Ja još uvek nisam dobio novi datum primopredaje ("customer care" i nije baš "care" za razliku od "sales care"-a koji je baš "care" ako me razumete).

Ah da, na primopredaju sam išao bez ikakvog uzhićenja jer sam a priori znao da mi je stan više od 4% manji od onoga što sam platio. Na kraju se ispostavilo da to nije centimetar tamo, centimetar vamo, već 15-20 centimetara po dužini svake sobe. Tako da arhitekta mora da radi Jovo nanovo projektovanje enterijera.

Takođe, BnV nije ispoštovao ni sve stavke iz ugovora, tako da ja i dalje nemam sve papire da bih dobio povraćaj PDV-a (a znam da su određeni kupci zaposleni u BnV d.o.o. taj povraćaj već dobili). Ima i nekih kupaca koji su još u julu, i pre dobijanja upotrebne dozvole, uredili svoje stanove (sa sve nameštajem i dodatnim gipsanim radovima), ali očigledno da nisu svi kupci jednaki.

Jedino što bih izdvojio kao pozitivan utisak je brzina lifta - izgleda da ide i dobrih 3m/s. No loša stvar je što je jedan zauzet od strane obezbeđenja i "customer care"-a, drugi od strane Strabaga, tako da ostaje samo jedan lift (za sada) za sve ostale majstore i stanare.

Eto malo (nadam se) konstruktivne kritike (i na žalost anti-reklame).
    kondo

Post by kondo Mon Nov 18, 2019 1:39 am

jbga ne znam, video sam jednu novogradnju u srbiji koju bih kupio ako baš moram da uzmem novo

i sto je najludje, bila je skupa ali ne i preskupa za prvu zgradu

posle su nakarikali cene kada su videli kako se narod lozi

onaj CENTRAL GARDEN u dalmatinskoj, izraelski investitori

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 18, 2019 1:43 am

ja bih se u ns mozda kod jednog investitora sad usudio, a ima ih na desetine sto samo stancaju.

izraelci su u ns pravili onaj trzni centar big, objekat za 5, plus na pravoj lokaciji za tu namenu.
    ficfiric

Post by ficfiric Mon Nov 18, 2019 8:14 am

Za mene je neshvatljivo da neko kupuje bio sta od prodavca za koga ne vaze zakoni. Ako je investitoru dozvoljeno da rusi ulice, sece lokomotive iz 19. veka, cupa prugu sa najvaznijeg zeleznickog cvora u zemlji, zasto kupac misli da ima ikakve sanse na sudu protiv njega? Alo, dje je mozak

_____

Uprava napolje!

Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Mon Nov 18, 2019 9:09 am

BnV kupci što ne kupe nešto na Dedinju i Senjaku?

Nema fukare, nema saobraćaja i dima, ne prodaju se kifle, što bi reko jedan beogradski muzički producent.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 18, 2019 10:41 am

Летећи Полип wrote:Ovako je svugde, ne samo u BNV. I ne samo u građevini, nego i u metalskoj industriji npr.

Na stranu kratki rokovi, loš alat, loš materijal itd... Zanati su sami po sebi pretrpeli štetu od koje će se jako teško oporaviti. Zanati su specifični po tome što se znanja prenose "usmenim predanjem" - sa generacije na generaciju, majstor i šegrt. Kako je majstora sve manje, i sve su sebičniji, prenos znanja ide sve teže, a mnogo toga se izgubi u nepovrat. Nešto što je pre četrdesetak godina bilo opšte znanje, danas je zanatska tajna koja se čuva.

Druga stvar. Višedecenijska negativna selekcija je uzela svoj danak. Tj. kada decenijama na zanate šalješ najgore đake, to se vremenom vraća da te ujede za dupe. Antisocijalni tipovi, prigradski pokvarenjaci, i tupadžije opšte prakse su sada kritična masa među majstorima. To nema nikakav majstorski ponos, osećaj za kvalitet, profesionalnu solidarnost... Samo gleda da se zakopiti negde gde se malo radi, gde nema nikakve kontrole, i još ako može ponešto da se marne - milina. Loše su kolege, loši su zaposleni, loši su majstori... Od takvih ne možeš da dobiješ drugačije nego gorepomenuto iz BNVa.

Kao posledicu svega toga imaš snižavanje kriterijuma kvaliteta. Ono što je nekada bilo fuš, sada može da prođe. U suprotnom šta? Prestaćeš da zidaš zgrade, praviš vagone, brodove?

Ovo je za topickć ,,Bitni Postovi".
    Desmond Bojčinski

Post by Desmond Bojčinski Mon Nov 18, 2019 11:39 am

Летећи Полип wrote:Ovako je svugde, ne samo u BNV. I ne samo u građevini, nego i u metalskoj industriji npr.

Na stranu kratki rokovi, loš alat, loš materijal itd... Zanati su sami po sebi pretrpeli štetu od koje će se jako teško oporaviti. Zanati su specifični po tome što se znanja prenose "usmenim predanjem" - sa generacije na generaciju, majstor i šegrt. Kako je majstora sve manje, i sve su sebičniji, prenos znanja ide sve teže, a mnogo toga se izgubi u nepovrat. Nešto što je pre četrdesetak godina bilo opšte znanje, danas je zanatska tajna koja se čuva.

Druga stvar. Višedecenijska negativna selekcija je uzela svoj danak. Tj. kada decenijama na zanate šalješ najgore đake, to se vremenom vraća da te ujede za dupe. Antisocijalni tipovi, prigradski pokvarenjaci, i tupadžije opšte prakse su sada kritična masa među majstorima. To nema nikakav majstorski ponos, osećaj za kvalitet, profesionalnu solidarnost... Samo gleda da se zakopiti negde gde se malo radi, gde nema nikakve kontrole, i još ako može ponešto da se marne - milina. Loše su kolege, loši su zaposleni, loši su majstori... Od takvih ne možeš da dobiješ drugačije nego gorepomenuto iz BNVa.

Kao posledicu svega toga imaš snižavanje kriterijuma kvaliteta. Ono što je nekada bilo fuš, sada može da prođe. U suprotnom šta? Prestaćeš da zidaš zgrade, praviš vagone, brodove?

Slobodno dodaj i medicinu u spisak, 1/1 sve kako napisano. 
    Najmanje mi jasna ona priča o prenosu znanja, starija i iskusnija ekipa nikad nije bila škrtija ni na rečima ni na praktičnim pokušajima prenošenja znanja.
    Sotir

Post by Sotir Mon Nov 18, 2019 12:08 pm

Ово је врхунац, из текста о хапшењу дилера дроге званог Тоцило:

Uprkos kriminalnoj karijeri, Tocilo je svojevremeno bio predsednik jednog fudbalskog kluba nedaleko od Mladenovca. 

Ко би рекао да се неки криминалци баве и фудбалом  Garijeva septička jama - Page 8 3579118792
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 18, 2019 12:18 pm

ficfiric wrote:Za mene je neshvatljivo da neko kupuje bio sta od prodavca za koga ne vaze zakoni. Ako je investitoru dozvoljeno da rusi ulice, sece lokomotive iz 19. veka, cupa prugu sa najvaznijeg zeleznickog cvora u zemlji, zasto kupac misli da ima ikakve sanse na sudu protiv njega? Alo, dje je mozak

meni je posebno smesno to sa ugradnjom namestaja, kupuju stanove od 100+ hiljada evra a dobijaju jadniju sperplocu i ivericu od onog bugarskog kanc namestaja za ekspozituru rajf i erste banke, forma ideale. plus sto je neko napisao valjda na onom forumu, raspored stana kao apartman u paraliji, very socko. no to je taj "prestiz" serbian way.

Post by 1088 Tue Nov 19, 2019 2:53 am

gari, mogu li te zainteresovati za jedno književno delo i jednu tv emisiju? i u okviru emisije jedan pomalo zaboravljeni dokumentarni klasik?

klasik u kome se, prečesto zaboravljamo, pojavljuje jedna vedeta slobodnog novinarstva.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Nov 19, 2019 1:33 pm

hahah mislis na andjusa za urbane slobodana georgieva. 

lepo, posle rosave nakaze koja je snimila film, evo i pisanog dela o "nasoj deci"
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Nov 19, 2019 1:34 pm

Auh

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Nov 19, 2019 1:36 pm

nemam vremena da gledam sve, ali to i jesu inserti iz filma rosavog smeca, tu je georgiev ucestvovao
    plachkica

Post by plachkica Tue Nov 19, 2019 1:38 pm

mislila sam da je to opštepoznata činjenica, ali izgleda da nije, pa se svako malo neko iznenadi.

(a bio je i par puta u onoj emisiji koju je malagurski vodio na nekog televiziji u bosni)
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Nov 19, 2019 1:40 pm

nije to neka televizija nego BN cuvena Garijeva septička jama - Page 8 1399639816
    disident

Post by disident Tue Nov 19, 2019 1:47 pm

Ludilo Demolirana kuća, oštećenja na sve strane, dva ubijena psa i batine na pijaci usred bela dana naterali su Veru Nikolić (67) da pre tri godine napusti porodičnu kuću u naselju Stanovo i odseli se

Za ovaj problem niko nema rešenja. Ni posle 12 prijava, dvadesetak napada, dve prekršajne osude, prebijanja i suđenja Vera Nikolić (67), bivša radnica „Zastave“, ne sme da se vrati u svoju kuću. A i da hoće - nema gde.
    Kuća je demolirana, sekirom su razvaljeni vrata i prozori a jelke ispred kuće iščupane. Od 2013. traje nešto što je ovovremenim rečima teško opisati i dočarati.

- Sve je počelo kad je bivši komšija zbog imovinskog spora s mojim ocem ubedio druge komšije s kojima me deli ograda da sam vračara. Onda su umislili da pokušavam da im omađijam zeta. I od tada sam imala dvadesetak napada. Kamenovali su mi kuću dok sam bila u njoj, posle je uništili skroz. Krenulo je s pozivima, koje imam snimljene, a posle je bio napad za napadom. Obolela sam, tukli su me na pijaci, ubili su mi pse. Nema ko da me zaštiti. Pa ja da sam veštica i vračara, valjda bih vračala za nekog doktora nauka, ovaj čovek jedva hoda - priča u dahu Vera, pokušavajući da u nekoliko rečenica objasni koliko je stvar daleko otišla, da je sistem zakazao... Uistinu, komšijska ujdurma predaleko je otišla. U pozivima koje smo preslušali, a za koje Vera tvrdi da potiču od B. R. iz sela Čumić, čiji je zet D. M. inicirao sumnju u vračanje - jezive pretnje - „da će da je nataknu na ražanj, da će njene unuke ubiti, srušiti kuću, kamenovati je...“
    - Posle tri godine sam morala da napustim kuću i odem da živim kod sestre. Napadali su me i kamenovali na desetine puta. U međuvremenu, kuća je skroz uništena - priča Vera i naglašava da svi znaju da su sinovi D. M. i Z. M. problematični i da je jedan od njih u zatvoru zbog razbojništva.
    Sve u svemu, reagovala je i Mesna zajednica Stanovo. U nekoliko navrata slali su dopis policiji, održavani su i sastanci. Slučaj je odskora preuzeo i novi tužilac. Ali ni porodica M. nije mirovala. Podneli su dve prijave protiv Vere. U jednoj, koja je odbačena, osumnjičili su je da je „napadala vepra, da je postavila struju da nastrada Z. M. i da je pustila ‘čekićaru’ u rad“. U drugoj su je optužili da je ukrala kazan za rakiju. Nikad ništa nije dokazano.
    https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3360393/usred-kragujevca-prica-iz-srednjeg-veka-optuzili-me-da-sam-vestica-kamenovali-me-i-proterali?fbclid=IwAR2Wi7Zl7Bd1JA3GR6S1boGdCqI9pxXHnEQ4MMJBhMIMhw5wBwnuBo0twUg

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Nov 19, 2019 2:26 pm

Nekada se u Novom Sadu znalo ko su gospoda...nosili su HALB CILINDER ... KAMAČNE...KIŠOBRAN SA BAMBUSOVOM DRŠKOM...i LEPTIR MAŠNU...

Garijeva septička jama - Page 8 75540123_2507567906234391_1130895155671334912_o.jpg?_nc_cat=104&_nc_oc=AQnP2Thhl8FkI16gE7lvxeMCPolm1E5mnIqz3VZiVMM3TrDC-dxGFy1trCndNN7ULD0&_nc_ht=scontent-sof1-1

ako ste raspolozeni za dnevnu dozu ovakvog iseravanja pristupite u fb grupu istorija novog sada
    rumbeando

Post by rumbeando Tue Nov 19, 2019 2:35 pm

AZ-5 wrote:nije to neka televizija nego BN cuvena Garijeva septička jama - Page 8 1399639816

Već godinama prva ili druga po gledanosti TV stanica u Srpskoj.

Garijeva septička jama - Page 8 Qb3tOrF

Garijeva septička jama - Page 8 4vA3uGu

Garijeva septička jama - Page 8 V7aTPsn
    паће

Post by паће Tue Nov 19, 2019 4:08 pm

Али, али... намештаиште Garijeva septička jama - Page 8 3579118792 Garijeva septička jama - Page 8 3579118792

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Nov 19, 2019 6:59 pm

hahhaha

Garijeva septička jama - Page 8 EJwLFskWsAII5hZ?format=jpg&name=large
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Nov 19, 2019 7:25 pm

Pa odbrana moze da trazi svakojake kerefeke, to joj je posao. Iz ovoga ja mogu da zakljucim jedino da ima loseg advokata.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

паће

Post by паће Tue Nov 19, 2019 7:27 pm

William Murderface wrote:Pa odbrana moze da trazi svakojake kerefeke, to joj je posao. Iz ovoga ja mogu da zakljucim jedino da ima loseg advokata.

Јер тог кеца није извукао из рукава још на првом суђењу? Или је баш зато добар, вуче процес који зна уместо да сваки час мора да се спрема за нов.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Nov 19, 2019 7:30 pm

Pa izgubice.

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 7:22 pm