mislim, licilo bi na onu predstavu u siriji
Last edited by KinderLad on Wed Jan 08, 2020 1:35 am; edited 1 time in total
Iran was going to retaliate sooner or later, one way or the other. There was no way they would let this go.
— Negar Mortazavi (@NegarMortazavi) January 8, 2020
But Iran is now trying to make it clear that this is a retaliation for one action, not an escalation into a full-on war.
There is no appetite for war in #Iran.
All is well! Missiles launched from Iran at two military bases located in Iraq. Assessment of casualties & damages taking place now. So far, so good! We have the most powerful and well equipped military anywhere in the world, by far! I will be making a statement tomorrow morning.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 08. јануар 2020.
The plane had taken off from Imam Khomeini International Airport in the Iranian capital when a fire struck one of its engines, said Qassem Biniaz, a spokesman for Iran’s Road and Transportation Ministry. The pilot of the aircraft then lost control of the plane, sending it crashing into the ground, Biniaz said, according to the state-run IRNA news agency.
kako da ne, tako se naprasno pokvario motor da pilot nije stigao ni da obavijesti kontrolu letaPapa Lazarou wrote:Ukrajinci se slažu da je posredi bio kvar motora. Ništa mi nije jasno ali ajde.
Pa samo za svoje i može.Sotir wrote:ФАА је то издао само за америчке авионе.
737-MAX je problematičan i prizemljen je, ovaj nije MAX.Mr.Pink wrote:vise od raketa, ovaj 737 koji svako malo padne
uglavnom od sada kada krenem negde pitam a cime se vozimo
u avionu je bilo 71 Iranaca 73 Kanađana 3 Britanca i nešto Šveđana i ostalih mislim da Amera nije bilo, što bi se svetili za Sulejmanija onima koji nemaju veze sa tim? 99% je bila greška iranskog PVO kao i u slučaju onog MH17 u Ukrajini, ostavljam 1% da je bomba bila podmetnuta u avionu mada je motivacija za to vrlo upitna.Papa Lazarou wrote:vertikalna brzina 3000ft u minuti, 275 čvorova na visini od 8000 stopa, sve normalno za poletanje Boeinga 737, jednostavna školska situacija iz simulatora, i odjednom plamen i pad.
evo ne znam.
dozvoliću sebi paranoidnu spekulaciju da je ovaj pad aviona, na neki potpuno okultan obaveštajni način o kome ćemo možda čitati za 30 godina (meni će trebati vrlo velika slova), zapravo prava osveta za Sulejmanija.
ma pogrešna identifikacija isto kao i u slučaju MH17 i u još 99% takvih slučajeva, ne treba ti tu nikakvo elektronsko ometanje samo da se sastavi par budala na bateriji koji su se prepali od krstarećih, prije 20-30 godina američki brod je skinuo iranski civilni avion jer su mislili da je prijetnja tako da se svima dešavaSotir wrote:Да би била грешка иранског ПВО морало је да буде електронског ометања.