Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

umetnost i aktivizam i politika

kondo

umetnost i aktivizam i politika - Page 10 Empty Re: umetnost i aktivizam i politika

Post by kondo Mon Nov 19, 2018 6:44 pm

koliko je glup ovaj skat, ko 3 kurca

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    ♏

umetnost i aktivizam i politika - Page 10 Empty Re: umetnost i aktivizam i politika

Post by ♏ Tue Nov 20, 2018 7:12 am

Preporučuje se novoj administraciji u Vašingtonu, jako i do samog kraja. umetnost i aktivizam i politika - Page 10 1844795956
    plachkica

Post by plachkica Thu Dec 06, 2018 9:46 pm

ne znam da li je topik odgovarajući, ako nije premeštajte

Milutin Petrovic
    4 ч. · 

e sad cu da vas smorim za sve pare
    ima puno da se čita, nisu kuce i mace
    kažu mi uticajni ljudi da nije baš mnogo važno ni seksi, da je de fakto low profile priča...
    u svakom slučaju prvi deo priče je o tome kako mene uvrediti. na primer ovako:
    zovu me iz opstine da budem direktor ustanove kulture. kazu resili su da na mesto direktora jednom postave nestranačku ličnost i umetnika. ja dodjem tamo zateknem psiho lika koji maltretira kolektiv, izdire se na zaposlene, lažno se predstavlja i svi koji imaju kontakt sa ustanovom prevrcu ocima kada se pomene njegov lik i delo. krenem da ga otpustim i dok to radim naletim na dokaze da batica drpa lovu. e da, on krene da preti da ima veze u opstini, da ce ga oni zastititi, da je nekome vaznom ucinio veliku uslugu pa da mu niko ne moze nista... ja kapiram, blefira. odem u opstinu da im pokažem dokaze o krađi, da ne dodje do skandala koji ne treba ni ustanovi a ni opozicionoj opstini sa mladim rukovodstvom. oni me otkače, kao ja se druzim sa umetnicima pa ne kapiram realan svet, ne treba da ga otpustam nego samo da ga prebacim na niže mesto pa ce sam da ode. kao oni znaju kako se to radi. ja im kažem da ni meni ni nikome u kolektivu ne pada na pamet ni sekundu da budemo saučesnici sa lopužom, i kažem im da ja živim u normalnom svetu a da su oni izgleda ušli u politiku i ne vide stvarni svet. Uglavnom ja sprovedem postupak sam i otpustim lika. e onda nastaje pakao - opstina krece da se sveti, isledjuje mene, predsednik opstine mi ne odgovara na pozive, mejlove, formira se komisija koja šikanira pravnicu. ja pokušam da pričam sa njima, međutim dvolični nikogovići sve kao kul razgovaraju i sve se kao lepo ispricamo a onda mi sutradan stigne OVO sto je na slikama dole. e to uvredi mene, ustanovu kulture, zdravu logiku, obaška uvredi pravo, zakone i lepe običaje... e tako NE MOŽE da se razgovara sa mnom lično, niti sa kolektivom, niti sa bilo kojom ustanovom kulture.
    e sad drugi deo priče o tome kako uvrediti marka bastaća lidera marginalne lokalne političke družine koja je osetila blagodeti ono malo vlasti koje jedna opština može da pruži grupi diletanata. po njegovim rečima ovo što ćete dole moći da pročitate je "osam strana ličnih uvreda" preko kojih ON ne može da pređe umetnost i aktivizam i politika - Page 10 1f609umetnost i aktivizam i politika - Page 10 1241126653 - rezultat - zakazivanje sednice upravnog odbora u njegovoj kancelariji u sedam uvece, pretnje zaposlenima, i hitno postavljanje novog direktora (o kome gugl nije znao nista da mi kaze). uglavnom lopuža je izgleda bio u pravu sve što je pričao... kad to rade sa ustanovom kulture šta li tek rade sa onim bazenom dole na dunavu, šta li sa inspekcijama, gradjevinskim dozvolama, zaposljavanjem? šta li bi tek bilo kada bi ista ekipica osetila neku veću vlast?
    evo pogledajte kako to izgleda pa nastavite niz - u životu, na društvenim mrežama, mejlovima, šerovima i komentarima, vređajte mene ili bastaca umetnost i aktivizam i politika - Page 10 1f642umetnost i aktivizam i politika - Page 10 1143415371
    РЕПУБЛИКА СРБИЈА - ГРАД БЕОГРАД
    ГРАДСКА ОПШТИНА СТАРИ ГРАД
    ВЕЋУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ
    ПРЕДСЕДНИКУ ОПШТИНЕ МАРКУ БАСТАЋУ
    Београд, Македонска 42
    ОДГОВОР НА ЗАКЉУЧАК - ИЗВЕШТАЈ О МЕРАМА ПОКРЕТАЊА ДИСЦИПЛИНСКОГ ПОСТУПКА ПРОТИВ ЗАПОСЛЕНИХ
    У вези Закључка И-03 Број: 020-3-299/18 - 15. 11 2018. године
    (достављеног 20. 11. 2018.)
    Високоуваженим Органима,
    На основу ЗАКЉУЧКА, Вашег Већа којом се ОБАВЕЗУЈЕМ и којим ми се НАЛАЖЕ ПОКРЕТАЊЕ ДИСЦИПЛИНСКИХ МЕРА ПРОТИВ ЗАПОСЛЕНИХ у УК Стари град, а за које сте ми ОДРЕДИЛИ да их покренем, са дубоким наклоном и уз велику понизност, изнад свега послушно, могу да Вас обавестим о низу муњевитих поступака које сам спровео у најкраћем могућем року. У потпуности сам сагласан и дубоко се слажем са овом Вашом веома исправном и тачном реакцијом, Вас наших одговорних руководилаца који сте правовремено формирали КОМИСИЈУ ЗА ПРАЋЕЊЕ рада наше установе, са циљем да утврдите недостатке у пословању и спроведете низ контрола, те неизбежно предлагања мера! 
    Стога сам истог тренутка прекинуо са свим другим споредним активностима као што су уређивање програма из области уметности и културе, затим организовање трибина, концерата, филмских циклуса, изложби, радионица, све са циљем да се комплетно свим својим Вама оданим бићем, посветим овом важном и одговорном задатку ПОКРЕТАЊА ДИСЦИПЛИНСКОГ ПОСТУПКА ПРОТИВ ЦЕЛОГ ЈЕДНОГ КОЛЕКТИВА!!! Истина малог, али ипак целог! Такође одложио сам до даљег рад на пројектима са Филмским центром Србије, Креативном Европом, комисијом за дигитализацију Владе Републике Србије, Радио Беорадом као медиским спонзором једног нашег циклуса музике, писањем текста о нашој Установи у нискотиражном часопису Глорија, састанцима са уваженим уметницима са којима сарађујем у име установе, састаницима са представницима амбасада земаља заинтересованим за сарадњу са установом, низом уметничких организација и стручних појединаца, у вези са плановима који потенцијално могу установи донети велика финасијска средства, техничке иновације и огромне програмске перспективе, и све то само са једним циљем - да послушам мудре савете Вас, наших врховних лидера, који су уједно и одговорни демократски Органи Општине. Радићу свих пет (5) дана колико сте ми НАЛОЖИЛИ, и то не 5 радних дана, већ ћу самопрекорно и понизно завршити наложени посао тако што ћу радитии и за викенд и послати вам овај ИЗВЕШТАЈ у овом разумном и пријатељском року.
    И одмах, пре извештаја о ислеђивањима које сам спровео, имам за Вас, једну одличну вест! Наиме, готово промишљу Свевишњег, већ ПРЕ овог Вашег ЗАКЉУЧКА, чак и пре самог формирања КОМИСИЈЕ, ја сам рутински радивши свој посао изгледа антиципирао Ваше добре намере и бригу за установу, те сам већ спровео, како ви кажете ”дисциплинске мере” против, истина само једног запосленог! По доласку (постављању на функцију, од Ваше стране, на чему Вам и овом приликом овако недостојан благодарим уз пригодни рукољуб) приметио сам да се запослени Златко Црногорац понаша недолично према уметницима са којима наша Установа сарађује, те да на изразито неадекватан начин обавља своје дужности на послу, да се лажно представља, хронично обмањује јавност о својим наводним компетенцијама, окоришћује се о свој положај у буџетској установи, а све то успут, или чак на првом месту мобингујући запослене и стварајући јако лошу атмосферу у истом том горе поменутом колективу. Пробао сам да разговарам са њим и помогнем му да превазиђе свој (по мом мишљењу) озбиљан проблем доживљаја сопственог идентитета у реалном социјалном окружењу. После неколико месеци мојих великих напора то није уродило плодом, а Црногорац је наставио да ствара огромне проблеме у раду Установе. Стога сам, одговоран какав сам, после неколико учесталих скандалозних ексцеса покренуо управо то што ми сада Ваша богоугодна високоуважена и надасве стручна КОМИСИЈА НАЛАЖЕ - МЕРЕ! Да ствари не буду досадне и једноставне, у оквиру бављења тим поступком открио сам низ еклатантних радних и законских прекршаја те сам према дотичном члану колектива покренуо поступак раскида уговора о раду и спровео га по свим позитивним законским прописима. За сво време овог поступка на све начине сам покушавао да добијем макар моралну подршку или неки мудри савет неког од Ваших Органа. Ипак, вероватно због изузетних обавеза којима су Ваши високи положаји оптерећени, или стицајем невероватних случајности, или као последица моје неспособности да комуницирам, можда мојим неваспитањем, непријатношћу у контактима са другим људима, по чему сам уосталом познат међу свима који ме знају, али свакако због неког од таквих потпуно оправданих разлога, ја нисам добио подршку какву ми сада пружате те сам цео поступак морао да спроведем сам. 
    Истина, са колективом Установе. 
    Целим колективом. 
    И Управним одбором. 
    Уз подршку баш целог Управног одбором.
    Не дај Боже да ја лично мислим нешто од овога што ћу вам сада рећи (пре онога што сте ми тражили), али просто морам да Вас известим о неким учесталим и ничим изазваних говоркањима по чаршији. Знате какав је наш свет, специјално ми Дорћолци, свашта трачамо, па ми је пуно људи онако у пола гласа, жбировски говорило да се пазим и да никао не предузимам ништа против Златка Црногорца, јер иза њега стоји неко у Општини, да ће га штитити и да неће дозволити да буде отпуштен. Међу овим сплеткарошима је било и неколико бивших директора Установе! Уствари кад боље размислим сви досадашњи директори Установе! Ето какве гује сте ви држали у својим недрима сво ово време! Срам било такве злонамерне доушнике диктаторског режима, то је све сигурно уперено против нас из демократске опозиције коју Ви тако поносно и исправно представљате. Уосталом то и показујете овим високоморалним чином формирања уважене КОМИСИЈЕ, фантастичном готово генијалном идејом промене имена установе баш у овом тренутку (без икакве консултације, чак и без обавештења, једним изненадним указом ”УК Пароброд” мењате у тако маштовито ”УК Стари град”), затим прибављањем усмених изјава чланова колектива против којих баш у овом тренуку НАЛАЖЕТЕ покретање дисциплинског поступка. Све то заиста мудро и са осећајем за историјски тренутак достојним неке делегације АВНОЈ-а. Уосталом ту деликатност и осећај за тренутак показали сте и недавним ангажовањем управо отпуштеног Црногорца, да са рукама још умазаним од пекмеза, за Вас намести изложбу Коракса и Петричића у простору Општине. Свим тим потезима показујете надасве једну велику добронамерност, људскост и моралну племенитост. Искрено и са осећањем дубоке недостојости Ваших моралних вредности, изражавам наклон и велико дивљење овим активностима и још једном се извињавам ако сам навођењем ових трачева и бесмислених инсинуација на било који начин узнемирио Ваше високе руководствене личности. Заиста после ових неколико недеља од покретања мера против Златка Црногорца увиђам да су сва говоркања Вашим о наводним везама са том (по мом мишљењу) неваспитаном лопужом била потпуно неумесна и погрешна.
    Усуђујем се пре него што пређем на резултате ислеђивања чланова колектива да се позовем на тачку III (римско три) Вашег ЗАКЉУЧКА, којим се, цитирам - "ОВЛАШЋУЈЕ СЕ Комисија за праћење... да вршиоцу дужности директора пружи стручну и административну подршку приликом спровиђења дисциплинских поступака...". Наиме приликом састваљања решења о отказу уговора о раду бившем члану колектива Златку Црногорцу, наша правница, ја, адвокатска канцеларија коју сам се усудио да консултујем, као и моји мама и тата, сматрали су да се међу двадесетједним доказом који су наведени, налазе бројни примери који се морају оквалификовати као КРИМИНАЛ, те захтевају покретање КРИВИЧНОГ ПОСТУПКА а не само отказа уговора о раду. Молим високу уважену КОМИСИЈУ да ми, и ако смем да парафразирам Ваш Орган - ОБАВЕЗУЈЕМ Комисију да ми у року од 5 (пет) радних дана писмено достави своје стручно и надасве административно мишљење и упутство о томе да ли треба поднети кривичну пријаву против Златка Црногорца? Сигуран сам да ће Ваша високо образована КОМИСИЈА са историчарком уметности на челу, те новинаром и копирајтером као члановима пружити ненадокнадиву стручну и административну помоћ у овој деликатној одлуци. 
    Због те драгоцене помоћи уз овај Извештај достављам вам целокупну документацију о дисциплинском поступку и Решења о отказу уговора о раду урученом Златку Црногорцу са свим доказима (фотокопијама мејлова који су доказни материјал) због ког сам (усудивши се да то урадим без Вашег савета) спровео поступак против дотичног. Списак прилога је на крају овог извештаја.
    Такође молим највишег Органа, самог Председника Општине, да ако некада поред својих великих и одговорних обавеза, дакле само ако, можда, на неки начин, икада, дакле само ако буде имао мало свог драгоценог времена које може да одвоји, па да мене понизног, било лично (их, то можда баш нескромно желим) или путем неког од својих сарадника, мудро посаветује око следеће ствари - наиме ми као демократска опција овога друштва баштинимо идеје транспарентности и јавности у раду, па стога, а специјално када се ради о установи културе, можда (кажем само можда) постоји потреба да се буџетски обвезници на неки начин обавесте о томе ко и какав човек је примао плату годинама из буџета Општине, те за њу (плату коју је примао) обављао послове са ингеренцијама да нашу уметност и културу усмерава правцем који он сматра исправним. Дотични је годинама имао позицију са које је управо то радио, и та, САМО та позиција (а ништа, али баш НИШТА друго из његове каријере, образовања или читаве биографије) му је давала могућност да тврди да је за тај посао компетентан. Благоугодно бих био почаствован саветом, макар ми он био пренет преко неког ко има ту велику част да са Председником и потписником овог ЗАКЉУЧКА, чак и лично комуницира. Дакле - шта наша општина мисли о транспарентности и јавности свога рада?
    Сада бих Вас известио о свим делатностима која сам предузео по Вашем високом НАЛОГУ:
    Током свих ислеђивања предузео сам све мере које сам имао на располагању - светло уперено у запосленог, седели су на столици нижој од мене, строго сам их гледао, али нико од њих није подлегао никаквом притиску и нису ништа признали. Практично сви су ми рекли да су од стране Златка Црногорца доживљавали бројна шиканирања и да су годинама постојала општа и начелна сумња у исправност његог пословања о чему су редовно покушавали да упозоравају директоре. Заиста, ја сам сведок да су ме чланови колектива над којима сте ми НАЛОЖИЛИ да поведем дисциплински поступак, у више наврата упозоравали да нешто сумњиво постоји у разним захтевима Црногорца. Међутим ни један директор (укључујући и мене све до августа ове године) није покренуо никакав поступак против Црногорца. На моја оштра питања зашто сами нису нешто предузели, одговараи су ми да су били застрашени његовим осионим и деспотским понашањем и његовим сталним позивањем на људе који су на високим положајима и са којима има пословне контакте. Такође постојао је страх од још страшнијих увреда и додатних притисака. Више запослених су ми рекли да је Златко Црногорац свима у колективу стално претио да ће их отпустити или учинити да изгубе посао. Ипак, чињеница да ни један реални доказ против Црногорца нико није имао све док ја у функцији директора нисам погледао садржај пословног емаила izvrsni@ukparobrod.rs са ког су слати сви (приложени) докази. Стога је моја начелна жеља да их све казним спласла пред једноставном логиком - док нису имали доказе, није ни могао да учини нешто што би спречило малверзације које су спровођене ван уобичајних процедура.
    Ислеђивање запосленог 1 (М И, мастер радног и социјалног права, на радном месту - правно-кадровски аналитичар).
    Запослена 1 је видно потрешена свиме што се дешава у институцији у којој ради већ девет година. Рекла је да већ била ислеђивана од КОМИСИЈЕ и да је тешко поднела све што јој је ту речено. Видно емотивно растројена одбила је да учествује у даљим радњама везаним за мере које сте ми наложили. Ипак напоменуо бих да сам са Запосленом 1 прошао кроз случај Светлане Сентић који се развлачио у мандату три предходна директора. Брзо смо спровели процедуру отказа и затворили тај проблем. Не баш сасвим завршили, зато што као и у свим случајевима раскида уговора о раду вероватно следи суђење у које је укључено наравно и моје име, који сам наравно оптужен за мобинг и кршење процедуре отказа. Процедура је иначе извршена без грешке од стране наше Запослене 1 и уз консултације са општинским правобраниоцем. На крају ислеђивања, узимајући податке о њеној стручној спреми, сазнао сам да је Запослена 1 мастер права што ми је било невероватно обзиром да ми је од неких уважених чланова Већа сугерисано да ”она нема појима”, чак и да је цитираћу "говно". Дакле та и таква мастерка права, скромно ми је рекла да за ЗАКЉУЧАК Већа не постоје правне претпоставке у Закону о раду, те да у делу закона који се тиче установа културе не постоји могућност покретања дисциплинских поступака... Али знам ја да Ви то све сигурно знате, него кажем само онако...
    Запослени 2 (Д Д, дипломирани економиста, на радном месту - финансијско-рачуноводствени аналитичар)
    Ова запослена је одувек показивала знаке извесне личне слободе, готово дрскости за једну жену. Свој посао обавља са великом прецизношћу и умећем, тако да је пуно пута од стране органа Општине проглашавана за стручњака који ради најбоље финасијке извештаје на Опшини. У њен посао се заиста не разумем па сам пробао да из ње извучем нешто у вези са односима у колективу. Међутим добио сам поново сведочење о томе да је Црногорац свакога у Пароброду вређао, псовао и користио речник потпуно неприхватљив за пословну и свакодневну комуникацију а специјално за установу културе. Запослена 2 је највећи стрес имала једаном када је Црногорац за њу викао ходником установе културе, цитирам - "Њу треба ударати курцем у главу!" што ју је јако повредило, али горе од свега је што је тај стрес морала да крије од своје сестре и оца, јер се плашила да не дођу и (не)примерено реагују. Сестра је иначе запослена као војник. Такође је поновила да joj је Црногорац одувек ”смрдео” (тако се изразила), али никада није имала никакве доказе све док није видела поменуте мејлове из којих се види да је новчана средства незаконито прибављао себи, тако што је клијенте наводио да новчане уплате врше на друге фирме, које су у потпуности биле ван увида Запослене 2. Тиме је и објашњено да немам никаквог разлога да покренем било какав поступак према овој чланици колектива.
    Запослени 3 (С Т, технички секретар са средњом стручном спремом)
    Запослени 3 је ми је, пре него сам га ишта питао, набусито рекао да је од стране Златка Црногорца свакодневно доживљавао непријатне ситуације, увреде и малтретирања. По сопственом сведочењу непрекидно се свађао са њим и супродстављао му се, али као техничар није био у могућности да уради нешто против продуцента који му је био надређен. Ниједан директор, све до мене није по мишљењу Запосленог 3 имао храбрости и снаге да се супростави Црногорцу који је лукаво играо разне игре да би заштитио свој положај, а све у маниру јунака из филма Тајванска Канаста. Запослени 3 је приликом саслушања рекао да је годинама седео поред Т Ж која је радила као пословни секретар Пароброда (иначе дипломиране глумице). Она је дала отказ пре неколико месеци после неколико неуспешних вантелесних оплодњи. Запослени 3 каже да је био сведок тога како је Тања пила лексилијуме свакога дана када је Црногорац имао неки од испада и да је њен отказ последица савета који су јој лекари дали - да се удаљи од посла који је угрожавао њено здравље. Запослени 3 је рекао да је Црногорац покушао да га "рекетира" тако што га је позвао на неку "тезгу" за коју је пробао да га плати хиљаду динара иако је тај сегмент посла наплаћивао три хиљаде динара. Запослени 3 је одбио више да ради такве екстерне послове са Црногорцем. Иначе Запослени је кренуо на обуку за тонског сниматеља, тако да се надамо да ће ових дана бити неко ко може у Установи да покрива тај посао.
    Запослени 4 (С Л, техничар инвестиционог одржавања и одржавања уређаја и опреме, по образовању - домар-технички домаћин)
    Запослени 4 има мало дете тако да и даље ради "тезге" са Црногорцем за 1000 динара. Вероватно је управо он (са опремом узетом из наше установе) и намештао изложбу Коракса у просторијама Општине. Њега и техничара Бокија (који није члан колектива) Црногорац је из милоште називао "моји робови". Јавно и пред свима, уживајући у тој духовитости. Али Запослени 4 има мало дете. Против њега сигурно нећу подизати никакав дисциплински поступак.
    Запослени 5 (С М, организатор културних активности, средња стручна спрема)
    Запослена 5 је на саслушању признала да је после породиљског боловања била депресивна и да се осећала лоше и мобинговано, зато што се надређени на послу Златко Црногорац према њој понашао као према неспособној особи, толико да је у једном тренутку почела о себи и да мисли као о некоме ко не зна да ради посао за који прима плату. Од ње је Црногорац тражио да седи у просторији коју називамо "конференс" и ту да обавља свој посао (то је иста она просторија због које је Црногорац тврдио да га ја мобингујем када сам га ту пребацио што ћете видети у прилозима). Запослена 5 је описала период рада са Црногорцем као извршним продуцентом, као константну непријатност која је струјала просторијама и због чега јој је било мрско да долази на посао, а све што је радила радила је са пола снаге. Запослена 5 је такође и члан одборничке групе заједно и са члановима уважене КОМИСИЈЕ, тако да сам сматрао да је то сем чињенице да одлично ради свој посао, разлог да не покрећем дисциплински поступак.
    Запослена 6 (К Л, уредница књижевног програма, професорка српског језика и књижевности)
    Ислеђивање Запослене 6 је било изузетно тешко, јер је она стално тврдила да јој одузимам време од припремања Четвртих београдских дана Мирка Ковача. Поносито ми је одбрусила да уместо да договара гостовање на трибини са интелектуалцима као што су Иван Ловреновић, Светислав Басара, Филип Давид, Бојан Кривокапић, Неђад Ибрахимовић, Бранко Кукић, она треба да одговара на питања у ситуацији која је подсећа на Гестапо. Прешао сам преко тих увреда схвативши да она као интелектуалка и изразити представник такозване друге Србије, и борац за демократију не разуме племенитост и демократичност Ваше иницијативе о покретању дисциплинских мера против колектива. Такође Запослена 6 је кренула да ми замера што је начула да Опшина постаје спонзор Нинове награде, а ми као установа која одувек прати ту важну институцију културе никако не можемо да дођемо до било какве информације о томе. Запослена 6 је такође рекла да се непрестано осећала мобингованом од стране Црногорца који јој је и њој наложио да седи у просторији "конференс". Запослена 6 је вема уважена у књижевним круговима, па сам после саслушања сматрао да без обзира на њено индивидуалистичко понашање не бих требао да покрећем никакв дисциплински поступак, обзиром на њене контакте са практичном свим интелектуалцима либералног опредељења у Србији.
    Запослена 7 (С П, спремачица, основно образовање)
    Случај запослене 7 нисам успео да иследим у НАЛОЖЕНОМ року. Наиме она је била у селу Ликодра код Крупња где је отишла на сахрану својој мајци и по закону добила 5 радних дана слободно. Обећавам да ћу њу накнадно иследити, јер она ми је и иначе најсумњивија у погледу поступања у супротности са својим радним и законским обавезама.
    О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е
    Сада да вам кажем сасвим озбиљно и другарски директно. Ово је установа КУЛТУРЕ и сигурно нећу налагати никакве дисциплинске мере против колектива по вашим противправним захтевима. За тим нема никакве потребе. Ако имате нека сазнања упутите ми их директно са именима и подацима, а не овако начелно, бирократски, попут неке провинцијске стаљинистичке омладинске организације. Насупрот вашег Закључка, оно што захтевам од вас ја да као веће Општине и као председник Општине, предузмете следеће одговорне кораке:
    I. Укинућете непотребну и бесмислену комисију. Установа док сам ја у њој неће комуницирати ни са каквом комисијом. Тога није било ни под диктаторским режимима против којих сам се борио пола мог живота, па такве дилетантске глупости свакако нећу трпети од вас. Нити ће такав терор подности културна јавност Београда, са центром у нашој Општини. Када будете имали било какву потребу да комуницирате или нешто контролишете користићете за то законом предвиђена тела као што је управни или надзорни одбор, а пре свега мене као директора кога можете директно питати све што вас занима. Такође ако мени буде требала нека стручна или административна помоћ, а за коју немам уобичајну и законски прописану процедуру, обратићу се директно члановима већа или председнику наше мале али за Србију јако важне Општине.
    II. Одмах ћете дати јасне и недвосмислене знаке, мени, колективу, уваженим уметницима који сарађују са установом и локалној заједници да се ограђујете од отпуштеног Златка Црногорца и свега због чега је одстрањен из установе културе - и дугогодишњег скандалозног понашања и лажног представљања а специјално у вези са прекршајима везаним за пословање који су врло могуће предмет кривичне пријаве. То укључује и недвосмислен прекид свих веза и комбинација са дотичним коме лично мора бити јасно стављено до знања да је непожељан за сарадњу са институцијама Општине. У супротном ћу сматрати да сте и сами умешани у одређене послове са том особом.
    III. У најхитнијем року наложити Управном одбору расписивање Конкурса за директора установе. Чак и Министар културе у републичкој влади СНС-а, а затим и сва струковна удружења, те сви уметници, сматрају да је недопустиво да установе културе имају на челу вршиоце дужности. Такав статус функционера је еклатантни пример партијског владања и недопустив је у једној средини каква је општина Стари град.
    IV. Нећете бити претњи, већ насупрот томе - начелна подршка целом нашем поштеном, добронамерном, компетентном и солидарном колективу. Конкретно, на пример, органи Општине ће нам помоћи у спровођењу процедуре запошљавања три нова члана колектива. У протеклих неколико месеци наш колектив је остао без три (3) члана. Двоје запослених је отпуштено, а једна запослена је дала отказ. Тиме је онемогућен нормалан рад установе, а сви ми "преостали" запослени радимо по два посла у исто време. Три од десет запослених је готово трећина колектива. Имамо намеру да запослимо на место продуцента дипломирану продуценткињу и некадашњег директора установе Милену Радовановић, која сем што познаје колектив (који је изузетно уважава) и детаљно влада послом, такође има и лични договор са Марком Бастаћем у вези њеног напуштања места директора (не в.д. директора већ директора изабраног на јавном конкурсу) у седмом месецу трудноће. Сем ње, требају нам још један техничар (Бојан Лакатош који на уговору ради у установи већ годинама и савршено зна свој посао) као и један млади, способан и образован организатор кога ћемо пронаћи на јавном конкурсу.
    Уз подразумевајуће извињење за несхватљиво понижавајуће понашање према колективу установе и мени лично, пробајте да разумете да су нам такве помоћи потребне, а не измишљена комисија која спроводи потпуно непотребне, бесмислене, дилетантске, аутодеструктивне и деструктивне акције које уносе лошу крв у међуљудске односе, угрожавају како установу тако и саму Општину. И све то са озбиљним елементима злурадости и надреалне глупости без икаквог разлога. У мени ћете имати сваку врсту сарадње и помоћи чим будете решили да се понашате разумно. У супротном не остављате ми други простор него да свим силама и без икаквих компромиса, заједно са бројним удружењима и појединцима браним културу, уметност, уметнике, локалне конзументе садржаја Пароброда, сам Дорћол и Стари град. Да га ЧУВАМ од вас самих?! А све због једне лопуже ухваћене у превари!? Или због нечега другог, нечега непознатог мени и јавности? Да ли сте сигурни да знате шта радите?
    У прилогу достављам документацију о предметном случају која је понуђена Комисији у оквиру Одговора установа број 398/18 од 02. 11. 2018. године и која садржи:
    - Упозорење о покретању разлога за отказ уговора о раду
    - Одговор поводом упозорење
    - Решења о отказу уговора о раду
    - Фотокопија доказних материјала
    Доставити:
    Члановима већа
    Председнику Општине
    Члановима Управног одбора.
    в.д. директор УК "Стари град"
    Милутин Петровић

https://www.facebook.com/NRBGmilutin/posts/10218066314557836
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Dec 06, 2018 11:50 pm

ovo je vise za topik opozicija. ja imam prilicne teskoce da savladam ovaj milutinov dopis. nije mi tesko da poverujem da je crnogorac maltretirao zaposlene.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    kondo

Post by kondo Fri Dec 07, 2018 12:36 am

zlaja je sve što milutin kaže, mober, (impotentni) sujetni nasilnik prema slabijima od sebe i sitan lopov, ugrađivanje u fakture i cash back, šibicarske fore producentčića sa dna kace. njemu jeste mesto u KPZ ustanovi.

ali milutin je budala, ne budala nego budaletina kompletno zalutala u svet korporativne kulture (ne treba ići dalje od rečenice "ja sam nestranačka ličnost").

a tu je i bastać. šta vam više treba?

Last edited by Kondo on Fri Dec 07, 2018 12:42 am; edited 1 time in total

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    kondo

Post by kondo Fri Dec 07, 2018 12:39 am

najjači je zlaja koji je na pitanje da li je tačno da je dobio otkaz mom ortaku odgovorio "ma jok, bolestan sam pa ne idem na posao". pre par nedelja...

_____
    #FreeFacu

boomer crook

Post by boomer crook Fri Dec 07, 2018 1:47 am

ma milutin je budaletina na kub. njegove eskapade su predmet sprdnje odavno. otprilike poslednjih trideset godina.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started

Post by Nino Quincampoix Fri Dec 07, 2018 9:31 am

Kondo wrote:zlaja je sve što milutin kaže,  mober, (impotentni) sujetni nasilnik prema slabijima od sebe i sitan lopov, ugrađivanje u fakture i cash back, šibicarske fore producentčića sa dna kace. njemu jeste mesto u KPZ ustanovi.

ali milutin je budala, ne budala nego budaletina kompletno zalutala u svet korporativne kulture (ne treba ići dalje od rečenice "ja sam nestranačka ličnost").

a tu je i bastać. šta vam više treba?

to je taj neki legacy DS-a i LDP-a
    kondo

Post by kondo Fri Dec 07, 2018 11:18 am

zlaja je DS, milutin LDP, bastać SNS. pritom to sto ovaj pise za zlaju je radjeno isto i gore dok je vodjen novi radio beograd. svinjac. kolektor. sukob titana.

ovde na vračaru nema nikakvih naznaka kulture i dobro je što je tako.

_____
    #FreeFacu

Post by Nino Quincampoix Fri Dec 07, 2018 11:31 am

Bastac je bio DS, a Crnogorac LDP, zar ne?
    kondo

Post by kondo Fri Dec 07, 2018 11:35 am

Quincy Endicott wrote:Bastac je bio DS, a Crnogorac LDP, zar ne?

da li se zlaja dosta rano presamitio i odvojio od LDP uz maksimalno pljuvanje po svima koji su ga tu doveli i generalno negiranje da je partijski postavljen, i tu je bezao u DS zabran na starom gradu. bilo je raznih pljuvacina po FB, i sa cedom a posebno sa biljanom koja ga je kurcem razmazivala po faci.

_____
    #FreeFacu

Post by Nino Quincampoix Fri Dec 07, 2018 11:40 am

ja se samo secam da je preko neke od drustvenih mreza srao po ljudima kada je LDP ostao ispod cenzusa na gradu a on valjda u Parobrodu
    kondo

Post by kondo Fri Dec 07, 2018 11:57 am

ma on je bas veliki debil

_____
    #FreeFacu

Post by Nino Quincampoix Mon Dec 10, 2018 10:54 pm

umetnost i aktivizam i politika - Page 10 A7bd04_ff038a79d5144dbe841dcb509a8f1711

Predivno

opet Antonio Donghi
    Filipenko

Post by Filipenko Mon Dec 10, 2018 11:33 pm

"Bolje nego Tito", čujem kako Amfilohije dovikuje.

Post by Nino Quincampoix Mon Dec 10, 2018 11:35 pm

čisto iz estetske perspektive, priznaj da bi voleo da vidiš sličan Titov portret
    Filipenko

Post by Filipenko Tue Dec 11, 2018 12:45 am

Tito je bio jos lepsi u prirodi...

umetnost i aktivizam i politika - Page 10 Tito

...za razliku od umisljenog He-Man-a.

umetnost i aktivizam i politika - Page 10 Mussolini_spada_islam
    bjesomučje

Post by bjesomučje Tue Dec 11, 2018 2:28 am

dzaba meni je musolinijev konj mnogo kulji
    Bluberi

Post by Bluberi Thu Dec 13, 2018 6:55 pm

Bluberi

Post by Bluberi Thu Dec 13, 2018 11:38 pm

Bastać: Nikoga nismo smenili, Vama je istekao mandat

Post by Nino Quincampoix Fri Jan 18, 2019 9:17 pm

Samo za Filipa

umetnost i aktivizam i politika - Page 10 45638250_10157798993237542_6440615197668278272_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent-mrs1-1

Post by Nino Quincampoix Fri Jan 18, 2019 9:30 pm

evo jos

umetnost i aktivizam i politika - Page 10 17362073_10155899781112542_4504040969590337696_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_ht=scontent-mrs1-1

Joseph Stalin and Anastas Mikoyan. 
    Oil on linen, 100x130cm. 
    2017.

Post by Nino Quincampoix Mon Feb 11, 2019 7:23 pm

umetnost i aktivizam i politika - Page 10 12662574_10205604013367717_5818196316113666293_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent-cdg2-1

The arrest of three Communists (1944) by Yannis Tsarouchis

umetnost i aktivizam i politika - Page 10 465086090
    Bluberi

Post by Bluberi Wed Feb 13, 2019 4:38 pm

Rab-Rab
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Thu Feb 28, 2019 5:01 pm

Was ist Kunst Hugo Ball? - IRWIN (2011)

umetnost i aktivizam i politika - Page 10 Was-ist-kunst-metodije-560x728

Hugo Ball, Zürich, Spiegelgasse 1, Cabaret Voltaire 1916.

7. VI 1916

Čudna podudarnost: dok smo bili u Cirihu, u Špigelgase 1, u kabareu,

preko puta nas, u Špigelgase 6,25 ako se ne varam, živeo je g. Uljanov Lenjin. Sigurno je morao da sluša našu muziku i tirade svake večeri; ne
    znam da li je uživao ili izvukao neku korist iz njih. A u vreme kada smo
    otvarali galeriju u Banhofštrase, Rusi su otputovali za Sankt Peterburg, da
    podignu revoluciju. Da li je dadaizam znak i gest suprotan boljševizmu?
    Da li destrukciji i potpunoj sračunatosti on suprotstavlja potpuno donkihotovsku, neupotrebljivu i nepojmljivu stranu sveta? Biće zanimljivo
    pratiti ono što se dešava, ovde i tamo. 

umetnost i aktivizam i politika - Page 10 Hugo_ball_reciting_a_phonetic_poem_at...1305234886418

umetnost i aktivizam i politika - Page 10 3137070404    Hugo Bal: "Bekstvo iz Vremena" ODLOMAK

Post by Sponsored content

Current date/time is Thu Nov 07, 2024 8:35 am