umetnost i aktivizam i politika
- Post n°276
Re: umetnost i aktivizam i politika
- Post n°277
Ne odobravam (u estetskom smislu).
- Post n°278
meni je savršeno, u estetskom smislu
- Post n°279
Savršenstvo je toliko darežljiva karakterizacija da bi izvesno prepala i samog autora.
Možda se nešto više od nje može naći po jednom povratku Bridžit Rajli sa osunčanog Egipta
Više na: 42:11
Možda se nešto više od nje može naći po jednom povratku Bridžit Rajli sa osunčanog Egipta
Više na: 42:11
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°280
Јел' то нека наива, шта је?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°281
nepoznat je autor, makar onima koji su kacili na net, pa i meni
- Post n°282
Балетани-атентатори су екстра. Већ их замишљам како одлазе и долазе правећи скокове и шпаге.
- Post n°283
Художник Семён Скрепецкий
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°284
Ako su Rjepina upseli iseći ovo bi mogli u Šiš samleti.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Guest
- Post n°285
Cover materials of folder of the Congress Committees of Poor Peasants, 1918 #constructivism #malevich pic.twitter.com/3ft4NynNsZ
— Kazimir Malevich (@artistmalevich) October 4, 2020
- Post n°286
Tomase, samo tvrdo!
http://www.bookvar.rs/tomas-bernhard-umetnicima-bi-trebalo-zatvoriti-i-zakljucati-vrata-nista-im-ne-treba-dati-to-se-nije-uradilo-i-zato-imamo-losu-umetnost/
_____
- Post n°287
the austrian school of literature
drazi mi je hercog sa njegovom boks-akademijom za reditelje na kojoj mozda nece nauciti da reziraju ali ce nauciti da se bore. to mi onako dulovujosevicevski
drazi mi je hercog sa njegovom boks-akademijom za reditelje na kojoj mozda nece nauciti da reziraju ali ce nauciti da se bore. to mi onako dulovujosevicevski
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°288
https://www.danas.rs/kultura/progon-i-pretnje-smrcu-savremenim-umetnicima/
Progon savremenih umetnika je u toku. Paralelno sa upadom huligana u Staru kapetaniju u Zemunu, pojavio se i sajt Prismotra, koji na nedeljnom nivou izbacuje tekst o jednom umetniku koji se targetira.
Umetnicima se preti na rodnoj, nacionalnoj i raznim drugim osnovama. Novina je, kako je na svom Fejsbuk profilu primetio istoričar i teoretičar umetnosti Branislav Dimitrijević, da progonu nisu sada izloženi „samo ‘izdajnici’, ‘šiptaroljupci’ i ‘autošovinisti’, nad kojima se obavljao trenažni program, već i svi kojima može da padne na pamet da se slobodno i nezavisno izražavaju“.
– U slučaju Vladana Jeremića desničari su baš počeli da pozivaju na linč, a onda se desila ta emisija „Pravac“ na Pinku u kojoj su gostovali likovni kritičar Nikola Kusovac i bivši predsednik ULUS-a Zoran Čalija. Prvo sve vreme ide snimak mog performansa koji je neovlašćeno uzet, ismeva se rad Gabrijele Vasić, praktično svi umetnici koji su u svojim radovima izrazili protest anatemisani su u ovoj emisiji i čitav njen ton je takav da dodatno doliva ulje na vatru – smatra Danilo Prnjat.
– Meni su pretili kao predsedniku Umetničkog saveta zbog promene programske politike izlaganja. To su na stotine komentara koje ne mogu ni da ponovim do pretnji da me, kad me sretnu, više neće biti i da me treba nabosti na kolac – kaže Prnjat.
– Nije prijatno, ali šta da radim. Podneo sam ostavku na mesto predsednika Saveta jer me previše targetiraju, a zapravo na toj poziciji ja i ne donosim nikakve odluke. Njih donosi telo, a predsednik te odluke samo administrira. Prosto, ne želim nadalje da budem nepotrebno izložen – zaključuje Danilo Prnjat.
Kusivac na 5:32:
Nas su učili uvek pogrečno - da je suština u humanizmu. Humanizam je jedna podvala čovečanstvu, u jednom prostom procesu u kome se čovek ponudio umesto boga! To ne ide dok je žtva telesim vredostima (Zapad samo nudi telesnos').
Progon savremenih umetnika je u toku. Paralelno sa upadom huligana u Staru kapetaniju u Zemunu, pojavio se i sajt Prismotra, koji na nedeljnom nivou izbacuje tekst o jednom umetniku koji se targetira.
Umetnicima se preti na rodnoj, nacionalnoj i raznim drugim osnovama. Novina je, kako je na svom Fejsbuk profilu primetio istoričar i teoretičar umetnosti Branislav Dimitrijević, da progonu nisu sada izloženi „samo ‘izdajnici’, ‘šiptaroljupci’ i ‘autošovinisti’, nad kojima se obavljao trenažni program, već i svi kojima može da padne na pamet da se slobodno i nezavisno izražavaju“.
– U slučaju Vladana Jeremića desničari su baš počeli da pozivaju na linč, a onda se desila ta emisija „Pravac“ na Pinku u kojoj su gostovali likovni kritičar Nikola Kusovac i bivši predsednik ULUS-a Zoran Čalija. Prvo sve vreme ide snimak mog performansa koji je neovlašćeno uzet, ismeva se rad Gabrijele Vasić, praktično svi umetnici koji su u svojim radovima izrazili protest anatemisani su u ovoj emisiji i čitav njen ton je takav da dodatno doliva ulje na vatru – smatra Danilo Prnjat.
– Meni su pretili kao predsedniku Umetničkog saveta zbog promene programske politike izlaganja. To su na stotine komentara koje ne mogu ni da ponovim do pretnji da me, kad me sretnu, više neće biti i da me treba nabosti na kolac – kaže Prnjat.
– Nije prijatno, ali šta da radim. Podneo sam ostavku na mesto predsednika Saveta jer me previše targetiraju, a zapravo na toj poziciji ja i ne donosim nikakve odluke. Njih donosi telo, a predsednik te odluke samo administrira. Prosto, ne želim nadalje da budem nepotrebno izložen – zaključuje Danilo Prnjat.
Nas su učili uvek pogrečno - da je suština u humanizmu. Humanizam je jedna podvala čovečanstvu, u jednom prostom procesu u kome se čovek ponudio umesto boga! To ne ide dok je žtva telesim vredostima (Zapad samo nudi telesnos').
_____
- Post n°289
naravno dobar deo problema se zasniva na uverenju da su sukobi u ULUS-u premostivi kroz zajednicki soc. interes svakolikog clanstva. niti calija niti kusovac nemaju nikakav "zivotni" interes investiran u clanstvo u ULUS-u (dobro kusovac i nije tu) vec je za njih ovo "rat u kulturi".
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°290
Srpsko drustvo se nepogresivo krece ka novim porazima. Tolika kolicina negativne energije prosto ne moze da porodi nista dobro
- Post n°291
Solus_Rex wrote:
Jbt kao septicku jamu neko da je otvorio. Šta mi je bilo da odgledam minut ovoga, otrovao sam se.
- Post n°292
Maurizio Cattelan, Bidibidobidiboo, 1996
Taxidermed squirrel, ceramic, Formica, wood, paint and steel, 45 × 60 × 48 cm (17¾ × 23⅝ × 19 in.)
"A simple kitchen is transformed by the squirrel in a surrealist and symbolic image of dispair: if even animals don't have any hope left, what should we dream of?"
- Guest
- Post n°293
Jel ima neki dobar intro u sovjetsku umetnost? Odakle početi?
- Post n°294
Ја гледао неки BBCјев документарац и то је све докле сам дошао. Руско и рано совјетско сликарство.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°295
zelje wrote:Jel ima neki dobar intro u sovjetsku umetnost? Odakle početi?
- Post n°297
Na BBC je išao neki serijal sa Andrew Graham-Dixon-om pre sto godina o rusko-sovjetskoj umetnosti ali su meni svi TV filmovi dosadni:
https://www.bbc.co.uk/programmes/b00pdgjw
https://www.bbc.co.uk/programmes/b00pdgjw
_____
- Guest
- Post n°298
Nasao na drugom mestu. Standardna BBC-ova gradja. Ne moze mnogo da stane u jedan sat.
- Post n°299
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°300
kakav horseshoe theory pièce de résistance, veliki pozdrav za brata djalmodinaru
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place