umetnost i aktivizam i politika
- Post n°151
Re: umetnost i aktivizam i politika
Interesantni komentari.
- Post n°152
maja je komsinica i sve, ali meni licno, govorim u svoje ime, sloboda je extravazna, ne znam vama.
cito sam na onom ridovom sajtu relativno mator i meni relativo zanimljiv tekst (jer nijedan tekst o politici nije ekstrazanimljiv) ben majklsa protivu ransijera. tekst nije o aktivistickoj umetnosti, vise o ransijerovoj politici fotografije, a posto na ptf fotografija nema tekstova reko da okacim ovde. Neoliberal Aesthetics: Fried, Rancière and the Form of the Photograph
cito sam na onom ridovom sajtu relativno mator i meni relativo zanimljiv tekst (jer nijedan tekst o politici nije ekstrazanimljiv) ben majklsa protivu ransijera. tekst nije o aktivistickoj umetnosti, vise o ransijerovoj politici fotografije, a posto na ptf fotografija nema tekstova reko da okacim ovde. Neoliberal Aesthetics: Fried, Rancière and the Form of the Photograph
_____
ova zemlja to je to
- Post n°153
Hvala, zvezdo, volim te iako si izdao bernibroes zbog hillaryhoes.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°154
ja volim olgine drame a na zvezdinu komsinicu bi sapunjao macora ali moram da kazem da me zesce smaraju ta levicarska opsta mesta, narocito kod olge koja bas voli da sa upetlja u teoriju. mislim ona je zena dobar primer nekoga cija je licna sloboda itekako povezana sa kapitalistickim konceptima (ljudskih prava), mnogo vise pre nego sa socijalistickom kolektivistickom emancipacijom zena. mozda nisu imale vremena u pjong jangu, pada mi napamet da bi bilo lepo da ja napisala nesto o lezbejskim slobodama u s.koreji. mislim ona zena i u ovakvoj srbiji danas uziva blagodeti sloboda koje nisu bas postojale u SFRJ srbiji pre 30 godina. stavljam veto na pominjanje cirilova, ali moze mira trailovic .
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°156
VIŠE od jednog veka, otkako su članovi dinastije Obrenović pozirali najvećim domaćim i stranim umetnicima svoga doba (Urošu Prediću, Stevanu Todoroviću, Petru Ubavkiću, Vlahu Bukovcu...), nije bilo umetnika koji je radio portrete vladara iz loze koja je ostavila dubok trag u srpskoj istoriji. Na to se odvažio Aleksandar Leka Mladenović, koji će večeras (13. maj) u Konaku kneza Miloša, Obrenoviće predstaviti, krajnje neočekivano - u pank maniru.
Ovom nesvakidašnjom izložbom u Topčideru, koju će otvoriti predsednica srpskog parlamenta Maja Gojković, Istorijski muzej Srbije daće svoj doprinos smotri "Muzeji Srbije. 10 dana od 10 do 10". Različitim slikarskim i grafičkim tehnikama, Mladenović, koji jedini među srpskim umetnicima već decenijama neguje pank estetiku, istovremeno uspostavlja odnos sa ličnostima prve srpske novovekovne dinastije.
- I sam pank je hibrid, koji u svojoj osnovi ima pobunu protiv svake vrste neetičnosti - objašnjava za "Novosti" autor izložbe "Portreti dinastije Obrenović kroz pank vizuelnu umetnost". - U ovom vremenu negativne tabloidizacije svega, jedino što predstavlja istinsku pobunu je okretanje pravim vrednostima, među kojima je i vraćanje istoriji, posebno kroz ovakve izložbe koje na prijemčiv način promovišu visoku kulturu. Kada je reč o Obrenovićima, oni nisu samo simbol pobune protiv Osmanskog carstva, koje su dobro uzdrmali, već su tokom tih nekoliko decenija vladavine bili neka vrsta avangarde. Našem narodu koji je bio neprosvećen doneli su značajne promene zahvaljujući kojima smo se povezali sa tadašnjim svetskim tokovima.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°157
Sudski zabraniti likovnim umetnicima da objašnjavaju. To bi bila korisnija preambula.
- Post n°158
Alt Right o Marini Abramović. Dejan Đorić govna da jede.
http://alternative-right.blogspot.com/2016/11/the-puritanism-of-perversity-1-marina.html
http://alternative-right.blogspot.com/2016/11/the-puritanism-of-perversity-1-marina.html
_____
- Post n°159
Uh, moram da pazim pre nego sto kliknem na te vase linkove, gde samo iskopavate te ajhman simpatizere.
- Post n°160
Pazi šta pričaš o novom kabinetu predsednika najjače države na svetu.
_____
- Post n°161
Kako je malena skulptura postala veliki politički problem
- Post n°162
Још један Румун за кога не знамо како се у ствари зове, јер га знамо из француског. Онај Сиоран је у ствари Чоран, а овај Бранкузи је у ствари Бранкуши.
За Васарелија се бар зна да је измислио себи име скративши Вашархељ. А ови су нестали у шишању.
За Васарелија се бар зна да је измислио себи име скративши Вашархељ. А ови су нестали у шишању.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°164
_____
alt-lib
- Post n°166
“Uspešna subverzivnost nije više subverzivnost”: Sećanje na Lazara Stojanovića
- Guest
- Post n°167
Da li je ovo sad redovna praksa da se ograde ako nesto podrze?
http://www.seecult.org/vest/ja-nisam-oslobodila-beograd
http://www.seecult.org/vest/ja-nisam-oslobodila-beograd
- Post n°168
Danilo Prnjat
39 mins ·
Umetnik Vladan Jeremic i jos dvoje drugova su upravo uhapseni i odvedeni u stanicu sa ulaza u MSUB samo zato sto su im prilikom pretresa torbi pronasli fotke sa likom Vucica.. Srecno otvaranje muzeja, Srbijo..
MSUB# SalonNepotkupljovih#
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°169
What, what?
_____
- Post n°170
toliko i ja znam. cekamo.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°171
A sta se to uros Djuric ispricao slatko s Dziberkom? Navodno bilo u Blicu.
_____
- Post n°172
Jelena Veljic
34 mins ·
Na svečanom otvaranju Muzeja savremene umetnosti, privatno obezbeđenje i policija u civilu legitimisali su i maltretirali nekoliko posetilaca. Umetnici Vladan Jeremic i Uroš Jovanović su upravo uhapšeni i odvedeni u stanicu sa ulaza u MSUB jer su na svečano otvaranje muzeja poneli slike sa likom Vučića!
[ltr]#MSUB[/ltr] [ltr]#SalonNepotkupljivih[/ltr]
34 mins ·
Na svečanom otvaranju Muzeja savremene umetnosti, privatno obezbeđenje i policija u civilu legitimisali su i maltretirali nekoliko posetilaca. Umetnici Vladan Jeremic i Uroš Jovanović su upravo uhapšeni i odvedeni u stanicu sa ulaza u MSUB jer su na svečano otvaranje muzeja poneli slike sa likom Vučića!
[ltr]#MSUB[/ltr] [ltr]#SalonNepotkupljivih[/ltr]
_____
- Post n°173
_____
- Post n°174
Privatno obezbedjenje ftw
_____
- Post n°175
William Murderface wrote:A sta se to uros Djuric ispricao slatko s Dziberkom? Navodno bilo u Blicu.
ne znam. kada sam pricao s njim bio je prilicno cinican a airbnb je protrcala u pratnji stjuarta litla preskacuci po dva stepenika.
_____