...
Nastavljajući svoju priču o svemu što se u proteklih skoro mesec dana dešavalo, Obradović kaže da je to što je isplivalo, samo jedno poglavlje o zbivanjima u Krušiku, a ima još mnogo toga što bi valjalo ispričati.
...
Vučićeva Srbija
- Korisnik
- Post n°576
Re: Vučićeva Srbija
https://javno.rs/vest/uzbunjivac-obradovic-za-birn-zeleo-sam-da-se-sazna-istina-o-krusiku
- Post n°577
beatakeshi wrote:Koliko su bili visoki ti što su oslobodili Beograd?
bozidar opancar je za otprilike glavu ipo nizi od mene
ja sam 190
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°578
on je jedan od retkih ljudi koje poznajem a koji ne pate od tog nekog kompleksa inferiornosti
mislim da to veze ima sa brojem leseva dugackih koje je ostavio iza sebe tokom oslobodjenja
mislim da to veze ima sa brojem leseva dugackih koje je ostavio iza sebe tokom oslobodjenja
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°579
a u vezi ovog nesretnika iz fabrike smrti koji zavrsio u zatvoru imam da kazem sledece
HE HE
HE HE
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°581
Ispovest oca poginulog radnika u Lučanima: "Ne prodajem mrtvog sina"
Otac poginulog radnika fabrike "Milan Blagojević" Milomira Milivojevića, Milovan, izneo je za "NIN" izuzetno potresne detalje iz života nakon pogibije sina, kao i dešavanja vezana sa sudski proces protiv direktora Radoša Milovanovića.
- Moj sin je izgoreo u običnoj pamučnoj narandžastoj majici, samo piše napred 'raketna goriva'. Radoš, moćan je to čovek, 40 godina direktor. On je Jutka lučanski. On postavlja načelnika lokalne policije, predsednika opštine, direktora Doma zdravlja... I ako hoćeš bilo koji posao za sebe ili decu, moraš da slušaš tog gazdu - priča za "NIN" otac Milovan.
Ipak, nakon pogibije sina, jedna scena mu je pala preteško. To je scena prilikom suđenja direktoru Radošu Milovanoviću, kada su se radnici okupili pred sudom da daju podršku... direktoru.
- Znao sam kako stoje stvari, podigao sam tužbu protiv rukovodstva, ali ipak na tom skupu u Ivanjici pred sudnicom, ne znam kako nisam doživeo infarkt, kada sam video da su kolege koje 34 godine rade sa mnom u fabrici, jeli smo zajedno i slano i slatko, moji kućni prijatelji koji do pre godinu i po nisu izlazili iz ove kuće, došli da podrže direktora. Prišao sam im, zahvalio se i rekao 'ako ste došli da podržite mog mrtvog sina i mene ja vam se zahvaljujem', oni gledaju u zemlju. Ne odgovaraju. A ja im kažem 'Želim vam svu sreću i zdravlje i vama i vašim porodicama. Ako ste došli da podržite ovog lučanskog Jutku, želim vam da doživite moju sudbinu - ispričao je Milovan.
Ta podrška direktoru je bila toliko gnusna, da su radnici prešli i u napade na porodicu.
- Ispred sudnice su mi ti isti radnici, prijatelji, kolege, psovali mrtvu majku i mrtvo dete, govorili da hoću da zatvorim fabriku. Kada im kažem 'je li vam savest mirna za 21 žrtvu, koliko je poginulo u toj fabrici, oni ćute. Ovde je samo u jednom danu njih osmoro izgubilo život i niko nikada nije odgovarao.
Umesto da neko odgovara, stigle su nepristojne ponude za vansudsko poravnanje.
- A da bi nas ucenio na vansudsko poravnanje, terao nas je da prihvatimo posao za ćerku u Namenskoj i za ženu, stan bi nam dao, nudio je pare. Rekao sam da ja mrtvog sina ne prodajem - istakao je Milovan Milivojević.
Pritisci su vršeni i na druge načine. Svi svedoci u korist poginulog Milomira Milivojevića dobili su otkaz.
- Svedoci koji su svedočili u moju korist, kolege mog sina, dobili su posle svedočenja otkaze, njih trojica. Direktor ima doušnike na svim stranama i zna ko šta radi, ko šta priča, sve mu dojavljuju. Zna ko se gde kreće i s kim pije kafu i šta ruča. Tako vlada mafijaški bos. Istina je, i mi smo to podržavali. Moj sin išao je svugde da lepi plakate, bio je podrška Vučiću gde god je trebalo. A morao je zbog posla. I on je tri godine bio pod ugovorom na po tri meseca. Tako stvari funkcionišu.
Svi u Lučanima su, zbog posla prinuđeni da budu učlanjeni u Srpsku naprednu stranku.
- Ovde su izbore vodili ljudi iz Inđije, Novog Sada, Pančeva. Džipovima su prevozili babe i dede da glasaju. Da, ti džipovi bez tablica to je bilo kod nas. Nosili su pakete sa uljem, šećerom, priključivali struju, uvodili uličnu rasvetu. Moj sin je išao u Niš i ćerka. I mi svi u Beograd. Autobus je organizovan iz Lučana, iz fabrike.
Prisetio se Miilovan i sastanka kod direktora kome su prisustvovali predstavnici sindikata i kolege radnici.
- Nas troje, supruga, ćerka i ja sednemo na jednu stranu stola, suprotno naređani svi oko direktora. Sindikat i radnici. U meni sve ključa. Izdali te prijatelji, školski drugovi s kojima si igrao klikere u pesku. Plakao sam. Da, pred svima. Ništa. Niko nije stao uz mene - ispričao je Milovan Milivojević za "NIN".
U ivanjičkom Osnovnom sudu vodi se krivični postupak protiv direktora Radoša Milovanovića i dvojice fabričkih rukovodilaca, Vladimira Lončarevića i Tome Stojića, zbog sumnje da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti - 14. juna 2017. godine nakon eksplozije baruta poginuli su radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović. Novo ročište zakazano je za 15. novembar.
https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/232662/ispovest-oca-poginulog-radnika-u-lucanima-ne-prodajem-mrtvog-sina.html
- Post n°582
Nije ovo Vučićeva Srbija. Ovo je Srbija šerifa, knezova i načelnika. Dobra tema za sociološku studiju. Sva sreća pa Srbija neće dugo potrajati. Nisu Srbiji problem granice nego ono unutar granica.
- Post n°583
KVALITETAN RASPAD
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°584
majku im jebem
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°586
Hoćete film za Kan - eto vam ga.
+1 na Plačkicu.
+1 na Plačkicu.
- Guest
- Post n°588
steta je sto cernobil nije bio na mestu vince, danas bi tu ziveli vukovi i pokoja babuska
- Guest
- Post n°589
Posle izjava nadležnih da radnik valjevskog Krušika, osumnjičen da je odavao poslovne tajne, ne može biti uzbunjivač jer nije poštovao zakonsku proceduru, te se medijima obratio, pre nego poslodavcima i tužilaštvu, stiže vest da je jedan oficir, po nalogu ministra vojnog Aleksandra Vulina, prošle nedelje, smenjen. Na niže radno mesto, prebačen je upravo zato što je odlučio da poštujući proceduru bude uzbunjivač i nadležnima prijavi korupciju u Ministarstvu odbrane.
Oficir je nadležnima prijavio da je komisija za prijem u radni odnos dobila usmeni nalog i to iz kabineta ministra Aleksandra Vulina da se "moraju zaposliti četiri lica", koja nisu ispunjavala potrebne zakonske uslove i zatražio status uzbunjivača.
Vojni sindikat Srbije navodi da se po prijavi oficira ne postupa, već umesto da ga proglase uzbunjivačem zato što je prijavio korupciju u Ministarstvu odbrane, on je, prošle nedelje, prebačen na niže radno mesto. Kriju i njegov identitet, strahujući da će se sa progonom nastaviti.
"Reč je o oficiru sa najvišim ocenama, njegov prvopretpostavljeni starešina pobunio se i nije bio saglasan sa njegovom smenom i bio je izričit da se njegovim premeštajem čini šteta vojnoj službi, međutim nije uspeo da ga zaštiti. Zato ćemo mi, Vojni Sindikat Srbije, protiv ministra Vulina zbog ovoga podneti krivičnu prijavu, jer sumnjamo da je upravo on odgovoran za mobing uzbunjivača", kaže se u saopštenju.
- Post n°590
mnogo me je potresla ta prica o tom coveku koji je ostavio 30 godina u toj fabrici smrti, da bi onda sahranio tamo svog sina i doziveo to sve od svojih bivsih "kolega" iz kolektiva
sa druge strane, ti takvi, koji nemaju vise sta da izgube, takvi su po ove mafijase na vlasti najopasniji
sa druge strane, ti takvi, koji nemaju vise sta da izgube, takvi su po ove mafijase na vlasti najopasniji
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°591
Технолошки пожар у фабрици у Лучанима, повређена два радника
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/hronika/3701714/nesreca-u-fabrici-u-lucanima-povredjena-dva-radnika.html
- Guest
- Post n°592
Министарство одбране потврдило је да је дошло до технолошког пожара у фабрици у Лучанима, који је, како наводе, технологијом предвиђен као могућност.
Boldovano ne može da postoji. Niko ne može da ima proizvodni proces u kome je navedeno: Proizvodimo po ovom postupku, pa nekad malo izginemo, a nekad i ne.
Boldovano ne može da postoji. Niko ne može da ima proizvodni proces u kome je navedeno: Proizvodimo po ovom postupku, pa nekad malo izginemo, a nekad i ne.
- Guest
- Post n°594
da pomisle valjda neće bi značilo da ih je briga
ja sumnjam u to
možda si u pravu, verovatno svaki požar znači određeni gubitak sirovina, to ih se tiče
ja sumnjam u to
možda si u pravu, verovatno svaki požar znači određeni gubitak sirovina, to ih se tiče
- Guest
- Post n°595
jedino što ih brine je oštećenje imovine, pokretne i nepokretne, a novih potrošnih tapšača direktoru ima za zamenu radne snage
- Guest
- Post n°596
zamisli kako dizajiraš proces
5a: sada dodati supstancu x, pa ako se zapali bežite, će eksplodira
5b: ako se nije zapalilo, sve ok, spakujte
5a: sada dodati supstancu x, pa ako se zapali bežite, će eksplodira
5b: ako se nije zapalilo, sve ok, spakujte
- Post n°598
Свако место које има фабрику експлозива или муниције има више стаклара него што је нормално.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°599
sledeći korak je da se ustali odgovor "šta vas boli kurac"
Crna Škoda fotografisana je u Lučanima zajedno sa još 200 automobila, mahom iz vojvođanskih gradova. Nakon što su javnim institucijama uputili preko 500 zahteva za informacije od javnog značaja, posmatrači CRTE svrstali su i nju na spisak od 18 vozila u vlasništvu gradskih uprava i javnih preduzeća, a krivičnu prijavu podneli i protiv Pokrajinske vlade.
...
A šta je službeno vozilo Pokrajine te neradne nedelje radilo u Lučanima? To smo pitanje zvanično uputili Vladi tražeći izjavu njenog predsednika. Kada je ona izostala, krenuli smo na dnevni događaj da ga to pitamo. A ispred sale prišao nam je šef obezbeđenja.
...
"Izvolite, slušam vas... Službeno vozilo u Lučanima je bilo po mom nalogu. Čuo sam da Đilas deli ogroman novac, ovaj novac 623 miliona evra koji je od 2004. uzeo od građana Srbije. Radi ilustracije, budžet Novog Sada je 250 miliona evra. Pa sam onda poslao vozača da proveri da li je to tačno, na sreću ispostavilo se da nije tačno", rekao je Mirović.
N1: Kako je mogao Vaš vozač to da proveri?
"Pa mogao je da proveri, da analizira da li je to tačno u opštini u kojoj se održavaju izbori", kaže Mirović.
Zašto o tome nije izvestio istražne organe, kaže – zato što je vozač utvrdio da to nije tačno.