Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Novak - četnik sa reketom

Novak - četnik sa reketom - Page 33 Empty Re: Novak - četnik sa reketom

Post by MNE Fri Jan 07, 2022 1:35 pm

znam da je bio protiv od starta ali i da je bio dvostruko vakcinisan npr. kinezom ili sputnjikom u oktobru bi morao da se boostuje i opet ga ne bi pustili da uđe
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jan 07, 2022 1:41 pm

sve to sa vakcinama kao uslov za ovo ili ono je imalo smisla do omikrona. sad je to besmisleno. ono sto nije besmisleno su maske, distanca, ogranicavanje okupljanja i provetravanje.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 07, 2022 1:46 pm

ovo je sad za mene velika novina, da više ne treba insistirati na vakcinama iako sprečavaju težak tok bolesti, spašavaju nebrojen broj života, smanjuju pritisak na bolnice i u nekoj meri smanjuju transmisiju čak i omikrona - ako ništa, onda makar zbog viral load-a.

kada se pojavio taj stav?

bukvalno ne želim da poverujem da si zbog Novaka napustio liniju razmišljanja koje si se dosledno i odlučno i argumentovano držao od početka pandemije.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jan 07, 2022 2:12 pm

Cousin Billy wrote:ovo je sad za mene velika novina, da više ne treba insistirati na vakcinama iako sprečavaju težak tok bolesti, spašavaju nebrojen broj života, smanjuju pritisak na bolnice i u nekoj meri smanjuju transmisiju čak i omikrona - ako ništa, onda makar zbog viral load-a.

bukvalno ne želim da poverujem da si zbog Novaka napustio liniju razmišljanja koje si se dosledno i odlučno i argumentovano držao od početka pandemije.

Sta je s tobom? Ja mislim da vakcine treba da budu obavezne za sve. Ono sto je besmisleno, dok se to ne desi, je uslovljavati ulazak u kafic, ili zemlju, vakcinacijom. Ja licno da se pitam - od sutra bi svi morali da se vakcinisu. Rok 3 meseca, posle toga kazne.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jan 07, 2022 2:17 pm

A i potpuno si me pogresno procitao. Zabole me za Djokovica, imam principijelni (nikakav licni) beef sa Australijom.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Jan 07, 2022 2:21 pm

Mislim da bi i ti imao da su ti ljudi koji se ceo zivot bave ljudskim pravima ispricali detaljnije o varvarskom odnosu na njihovim granicama i u blizoj okolini

Ovo sto mi gledamo po mediteranu i u lamansu, to je docek hlebom i solju za ono

Plus ne volim zemlje koje hoce da ih amerika brani a rusija/kina hrani

Last edited by Mór Thököly on Fri Jan 07, 2022 2:24 pm; edited 2 times in total
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Jan 07, 2022 2:22 pm

Talason wrote:
    Erős Pista wrote:

Razumem, mada je meni tesko da zauzmem takvu ekvidistancu, s obzirom da Novakovo antivaks ludilo ima izuzetno toksican uticaj na ljude u Srbiji.

ima takav uticaj zato što se poklapa sa onim što su oni

da se novak sutra vakciniše vakcinom od 100 kila, sprdali bi se sa njim, setili bi se svega što inače zaboravljaju

nismo tu gde smo zbog njega nego zbog toga u kakve smo izrasli, tu je i tajna vučićeve vlasti

ja ne gajim iluzije da možemo da budemo nešto više od onoga što je danas sns

Razumem i taj fatalizam, ali ljudsko ponašanje je ipak malo složenije od toga. Većina ljudi je pre svega zbunjena onim što se događa i ne znaju kome da veruju - institucijama odavno ne veruju, a ljudi kojima veruju (njihovi najbliži) su uglavnom jednako zbunjeni kao i oni sami. U takvoj situaciji može da bude itekako bitno šta kaže osoba koja uživa skoro unisono divljenje svih, i njih samih, i njihovih prijatelja, i autoriteta raznih vrsta, i cele zajednice, a u izvesnom smislu i celog sveta.

Ne kažem da je Novakov uticaj simetričan - da je uradio i rekao sve suprotno od onoga što jeste, moguće je da bi uticaj takve odluke bio znatno manji nego uticaj ove i ovakve. Moguće je da su ljudi već bili skloni antivaks odluci i da im je Novak samo dao opravdanje da tu odluku otvoreno prigrle, i da suprotna poruka ne bi bila dovoljna da ih preokrene.  Ali neka je i tako, dovoljno bi bilo samo da ne pravi štetu, da im ne da to opravdanje, da im ne da taj dodatni razlog da veruju da su doneli ispravnu odluku kada su odlučili da se ne vakcinišu. Da li bi to bilo dovoljno da neke koji su sve vreme bili on the fence, preokrene na drugu stranu, možemo samo da spekulišemo. Ja mislim da bi u bar izvesnom broju slučajeva bilo dovoljno, mada naravno, nemam načina da to dokažem.

U svakom slučaju, njegov uticaj je nezanemarljiv deo savršene oluje ludila koja ljude drži u permanentnom stanju nerazuma. Koliki procenat je on, koliki vlast, koliki Nestor, koliki Slavica iz komšiluka, teško je reći, ali njegov uticaj je strašno bitan. Nema voljenije figure u Srbiji od njega trenutno.

Pritom mene ne zanima moralistička kritika njega samog, on meni izgleda kao osoba koja u izvesnom smislu nije dobila nikada priliku da se do kraja razvije (kao i mnogi profi sportisti, naročito teniseri), i s obzirom na to, još je i super. Samo govorim o posledicama. To njegovo luđenje je sada problem cele jedne države i to naše.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 07, 2022 2:37 pm

Mór Thököly wrote:
    Cousin Billy wrote:ovo je sad za mene velika novina, da više ne treba insistirati na vakcinama iako sprečavaju težak tok bolesti, spašavaju nebrojen broj života, smanjuju pritisak na bolnice i u nekoj meri smanjuju transmisiju čak i omikrona - ako ništa, onda makar zbog viral load-a.

Sta je s tobom? Ja mislim da vakcine treba da budu obavezne za sve. Ono sto je besmisleno, dok se to ne desi, je uslovljavati ulazak u kafic, ili zemlju, vakcinacijom. Ja licno da se pitam - od sutra bi svi morali da se vakcinisu. Rok 3 meseca, posle toga kazne.

Jesam pogrešno pročitao, sori. 

Što se granica i ljudskih prava tiče, godinama pratim australijski slučaj i imam isti beef kao i ti (mislim da smo i pisali o tome). Ali ne umem da to primenim na ovu lakrdiju u režiji međunarodnog džet-seta.

Zapravo ne umem da uopšte razmišljam dalje od "svega ovoga ne bi bilo da je Pera otišao pravo po vakcinu".
    Del Cap

Post by Del Cap Fri Jan 07, 2022 3:01 pm

Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Jan 07, 2022 3:01 pm

Francuska bezveza

http://www.nspm.rs/hronika/emir-kusturica-o-djokovicevom-pritvoru-ovo-su-okovi-novog-sveta.html

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Del Cap

Post by Del Cap Fri Jan 07, 2022 3:01 pm

Ovo Francuzi vraćaju zbog AUKUS-a Novak - četnik sa reketom - Page 33 1399639816

Post by beatakeshi Fri Jan 07, 2022 3:10 pm

Kako se Burundi primio, k'o na litije i štrumfove.
    Sotir

Post by Sotir Fri Jan 07, 2022 3:13 pm

kondo wrote:

Ne, ionako će se igrati bez publike - što našem jaranu izuzetno odgovara.
    Са овим бројкама кад би играли са публиком мислим да нико не би претекао незаражен до осмине финала. 
    Неки аутсајдер са добрим имунитетом би стигао до Купа као Клаудије то римског трона.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 07, 2022 3:17 pm

bilo bi lepo da igra đoković i da ga svi buuuuu i onda buuuukanjem da raseju virusa na hiljade milja okolo
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Fri Jan 07, 2022 3:18 pm

beatakeshi wrote:Kako se Burundi primio, k'o na litije i štrumfove.

Sve sam go nacionalista

_____
    ????

Post by MNE Fri Jan 07, 2022 3:30 pm

Erős Pista wrote:
    Talason wrote:

ima takav uticaj zato što se poklapa sa onim što su oni

da se novak sutra vakciniše vakcinom od 100 kila, sprdali bi se sa njim, setili bi se svega što inače zaboravljaju

nismo tu gde smo zbog njega nego zbog toga u kakve smo izrasli, tu je i tajna vučićeve vlasti

ja ne gajim iluzije da možemo da budemo nešto više od onoga što je danas sns

Ne kažem da je Novakov uticaj simetričan - da je uradio i rekao sve suprotno od onoga što jeste, moguće je da bi uticaj takve odluke bio znatno manji nego uticaj ove i ovakve. Moguće je da su ljudi već bili skloni antivaks odluci i da im je Novak samo dao opravdanje da tu odluku otvoreno prigrle, i da suprotna poruka ne bi bila dovoljna da ih preokrene.  Ali neka je i tako, dovoljno bi bilo samo da ne pravi štetu, da im ne da to opravdanje, da im ne da taj dodatni razlog da veruju da su doneli ispravnu odluku kada su odlučili da se ne vakcinišu. Da li bi to bilo dovoljno da neke koji su sve vreme bili on the fence, preokrene na drugu stranu, možemo samo da spekulišemo. Ja mislim da bi u bar izvesnom broju slučajeva bilo dovoljno, mada naravno, nemam načina da to dokažem.

U svakom slučaju, njegov uticaj je nezanemarljiv deo savršene oluje ludila koja ljude drži u permanentnom stanju nerazuma. Koliki procenat je on, koliki vlast, koliki Nestor, koliki Slavica iz komšiluka, teško je reći, ali njegov uticaj je strašno bitan. Nema voljenije figure u Srbiji od njega trenutno.

Pretjeruješ, Novak je svojevremeno bio i vegan(vegetarijanac šta god), koliko Srba je odlučilo da i oni postanu vegani zbog toga? Petoro?

Cousin Billy wrote:
    Mór Thököly wrote:

Jesam pogrešno pročitao, sori. 

Što se granica i ljudskih prava tiče, godinama pratim australijski slučaj i imam isti beef kao i ti (mislim da smo i pisali o tome). Ali ne umem da to primenim na ovu lakrdiju u režiji međunarodnog džet-seta.

Zapravo ne umem da uopšte razmišljam dalje od "svega ovoga ne bi bilo da je Pera otišao pravo po vakcinu".
    ili samo po potvrdu o vakcini, jer najbolje da bi iz Australije neko provjerio da li mu je stvarno vakcina i data ili je medicinska sestra prosula a za uzvrat da ima sliku sa njim
    rumbeando

Post by rumbeando Fri Jan 07, 2022 3:33 pm

Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Jan 07, 2022 3:35 pm

MNE wrote:
    Erős Pista wrote:

Pretjeruješ, Novak je svojevremeno bio i vegan(vegetarijanac šta god), koliko Srba je odlučilo da i oni postanu vegani zbog toga? Petoro?

Na ovu vrstu primedbi sam već odgovorio u postu koji citiraš, dovoljno je samo pročitati s pažnjom.

Na stranu što je veganstvo naprosto neuporedivo sa ovim o čemu govorimo, po hiljadu osnova.

_____

lalinea

Post by lalinea Fri Jan 07, 2022 3:50 pm

Cousin Billy wrote:

+1000

ovaj clanak pokriva dosta toga sto je ovde receno: https://www.bbc.com/news/world-australia-59904833

ovde se u zaru zaboravljaju neke stvari, npr da nije nikakav presedan ili special treatment, u Aus ili bilo gde, da:
    - te puste da udjes u avion ali te ne puste u zemlju. desava se.
    - da te puste da udjes u zemlju pa ti naknadno otkazu vizu i deportuju te. desava se.
    - da ono sto postujes po social media moze da ima uticaja na tvoju vizu (pre 6 godina je drugarica dobila savet da prestane da broadcastuje slom svoje de facto veze na fejsu dok ceka permanent residency papire na osnovu te iste veze. ona je potpuni anonimus u skroz ordinary situaciji, a ovo je Djokovic u sred medijskog shitstorma)

koa sto kaze u clanku, pitanje je da li su border sluzbenici na aerodromu bili pod direktnim instrukcijama vlade "pod hitno mu nadjite nesto!" ili je neko na aerodromu, znajuci da je Djokovic na dolazecem letu, uzeo da detaljno pogleda njegovu vizu i exmeption (mozda zeleci da osigura da ne snosi odgovornost za gresku na tako high visibility slucaju) i bio u fazonu "ali, cekaj, ovo...ne moze", sto su i federalne i Vic vlada jedva docekale. (btw, ono oko pakovanja na prvi povratni let ne stoji posto je on ocigledno ostao na sopstveni zahtev umesto da je prihvatio deportaciju)

sve je jasnije da je glavni kuvar corbe Tenis Australia i bice zanimljivo videti da li ce neko snositi posledice tamo. a Djokovic je mogao lepo da se vakcinise.

nikako ne mogu da nadjem paralele izmedju ovoga sto se desava Djokovicu i Australijskog sramnog tretmana trazilaca azila i izbeglica. dve potpuno nevezane situacije. jedina dodirna tacka je sto se oba koriste za nekakve politicke poene, ali ovo sa Djokovicem ima izgleda sanse da nanese vise stete Morisonu nego sve godine tretmana izbeglica. I sto ce neki ljudi prvi put cuti za australijsku situaciju sa izbeglicama.

Novak - četnik sa reketom - Page 33 Screen10

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    Notxor

Post by Notxor Fri Jan 07, 2022 3:54 pm

Fašistički Daily Mail koji neprestano kenja po Novaku je objavio (njihov caps):

Leaked letter PROVES Tennis Australia caused Novak Djokovic visa debacle by falsely telling unvaccinated players they could enter the country as second player has her visa cancelled and is put in detention

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10378173/Novak-Djokovic-Details-tennis-stars-botched-Australian-visa-revealed.html

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Fri Jan 07, 2022 4:36 pm

MNE wrote:prije delte je i imao razloga sad baš ne vidim, radi 0,1% boljih izgleda ako zakači omikron treba da rizikuje da prekine karijeru zbog reakcije na vakcinu
    Mogu da mu oteknu jaja ko onom rodjaku one pevaljke, pa da ga Jeca ostavi i pobegne sa momkom koji im čisti bazen. Veliki he to rizik.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”

Post by MNE Fri Jan 07, 2022 4:43 pm

njegov kolega je u septembru završio karijeru zbog vakcine, a nije baš anonimus (inače ispao baš od Novaka na prošlom AO)
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Fri Jan 07, 2022 4:49 pm

On je bio antivakser i pre septembra, čudi me da si neobavešten.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”

Post by MNE Fri Jan 07, 2022 4:55 pm

znam da je bio, ali samo kažem da bi imao i vrlo validan razlog da npr. ne primi treću dozu i da se opet računa kao nevakcinisan
    kapetanm

Post by kapetanm Fri Jan 07, 2022 4:58 pm

Al Srdjan, Simo Spasić 2.0

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 8:51 pm