Beograd
- Guest
- Post n°902
Re: Beograd
Papa Lazarou wrote:Da, 77 je relativno nova linija
Djamolidine Abdoujaparov wrote:
uz to, 2 studentska doma se nalaze na trasi 28, trasi koja je, je li, povezivala studentske domove sa Studentskim trgom
77 je uvedena negde 2003/4, tad sam živeo u peneziću.
- Guest
- Post n°903
okačiću 100. put
...
Pogledajmo sada „naprednjačku“ revoluciju u Srbiji u svetlu nešto primerenije definicije da je revolucija – brzi preobražaj jedne društveno-ekonomske formacije u drugu nasilnim putem. Imamo tri elementa definicije – prethodna formacija, nova formacija i nasilje.
...
Svakodnevne rutine, pak, menjaju se fizičkim razaranjem postojećeg okruženja. Primer je Beograd (ili Niš, svejedno): grad je razoren, što njegove žitelje tera da menjaju svoje svakodnevne rutine i iz dana u dan se prilagođavaju novim okolnostima. Pritom su te okolnosti za njih nepredvidive. Tako i život uopšte postaje nepredvidiv, a žitelji bez (naučenih) načina da sa tom nepredvidivošću izađu na kraj: iskustvo stečeno u fizičkom okruženju, na čiju se trajnost računalo, više im nije ni od kakve koristi. S dobrim razlozima zaokupljeni sami sobom, lišeni sigurnosti ustaljenih navika koje se više ne mogu realizovati, oni postaju ranjivi na ucene i pretnje (posednika moći) te nezainteresovani za ono što bismo nazvali opštim dobrom, iako se baš opšte dobro našlo na udaru nove formacije.
Zašto je dobro osvestiti da se oko nas odvija revolucija, iako nam to na prvi pogled ne liči baš na revoluciju nego pre na – nekompetentnost, nesposobnost, krađu, otimanje? Prvo, nekompetentnost, nesposobnost i lopovluk manji su problemi od revolucije čiji je cilj da nam zdrav razum zajedno sa zdravom pameću razori ili izvitoperi u meri u kojoj nekompetentnost, neznanje, nesposobnost te sklonost krađi postaju vrline, a ne mane.
I drugo, činjenica da je revolucija u toku i da čak postoje izgledi da ona uspe uprkos zdravoj pameti, potvrđuje da društva mogu (revolucionarno) da se menjaju. Ako je to tako, a jeste, onda nije pitanje da li možemo nešto da uradimo, jer možemo. Pravo pitanje je: ko će menjati društvo – neznalice i lopovi ili kompetentan i pristojan svet. To nije njihova odluka, nego naša.
- Post n°904
preterani zakljucci, tekst implicira da iza svega stoji veliki mastermajnd.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°906
Koje društveno ekonomske formacije su u pitanju?
- Post n°907
Papa Lazarou wrote:Ne vidim to u tekstu.
prilicno jasno (barem meni) pise da nije u pitanju proces renoviranja i rekonstrukcije koji radi neuk svet nego nesto sasvim drugo, proces odstranjivanja gradjana iz drustva
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°908
ne, nego proces namernog izazivanja opste nesigurnosti koja ultimativno vodi u potlacenost i potcinjenost
- Post n°909
revolucija ali bez komande i vodje, to?
_____
#FreeFacu
- Post n°910
pa sad...poenta jeste u svakom slucaju da se radi o pokusaju "ovladavanja" celokupnim drustvom na razlicite nacine. Njihov jedini, ali veliki, problem je sto nema dovoljno kesha.
- Post n°911
keša ima uvek dovoljno, samo ne za sve
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°913
casha sada ima. nakon 7 godina ovladano je cashom maksimalno utegnuto, na pocetku je bila ocigledna ogromna frustracija sto nema casha iza zutih. sada ga ima toliko da bukvalno mogu da rade sta hoce kao niko od 5. X 2000
_____
#FreeFacu
- Post n°914
Kondo wrote:casha sada ima. nakon 7 godina ovladano je cashom maksimalno utegnuto, na pocetku je bila ocigledna ogromna frustracija sto nema casha iza zutih. sada ga ima toliko da bukvalno mogu da rade sta hoce kao niko od 5. X 2000
ne ne ne, nisam mislio to. mislio sam na kesh da se velikom broju ljudi obezbedi pristojan zivot, kao orban i kacinski. ovi to ne mogu.
- Post n°915
to nece uraditi ni kada budu imali taj cash.
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°916
ja ne mislim da postoji mastermajnd niti neki poseban plan
koliko ja vidim sa mog prozora:
mi živimo u haosu, koji je posledica nesposobnosti na skoro svim poljima na kojima su aktivni
Oblast za koju su stručni se vidi na osnovu Malog
I tu je priči kraj i malo me stid
Jer sad s mog prozora gledan u zid
koliko ja vidim sa mog prozora:
mi živimo u haosu, koji je posledica nesposobnosti na skoro svim poljima na kojima su aktivni
Oblast za koju su stručni se vidi na osnovu Malog
I tu je priči kraj i malo me stid
Jer sad s mog prozora gledan u zid
- Post n°917
pa nece ga imati nikad, srbija prosto nema te pare i nece ih uskoro imati. zemlja u evropi, a izvan EU (i NATO) ne moze da ima takav rast. Srbiji treba rast od tipa 6% kontinuirano desetak godina. trziste je malo, stanovnistvo staro, pravna drzava...well, koja pravna drzava, bezbednosna situacija nestabilna i to se prosto nece desiti. svako ko u takvim uslovima pokusava da ozivi privredu resavace kvadraturu kruga, a ovi pogotovu. dal je njima licno dobro, u to ne ulazim.
at Kondo
at Kondo
- Post n°918
haos nije posledica necije nesposobnosti
vec iz tog haosa i tek uz njihovu nesposobnost dobijamo ovo sto gledamo danas - red
vec iz tog haosa i tek uz njihovu nesposobnost dobijamo ovo sto gledamo danas - red
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°920
provalio si me
ali taj rad je beskonacno puta bolji od gledanja u zid sa prozora
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°922
Uglavnom, Beograd kao Beograd je nebitan sam za sebe. Moze ceo (ovih 8 opstina) da te mrzi i vlast moze biti savrseno stabilna. U Srbiji je bitno da ne "izgubis" potez Kraljevo-Lazarevac i malo istocno i malo zapadno. Kad to izgubis ogromne su sanse da ces pasti s vlasti. Pogotovu ako si "izgubio" i Beograd.
- Post n°923
posto je kvadrat na toj liniji, kraljevo valjevo - lazarevac
mislim da je danas nakon 30 godina pljački, privatizacija, nameštenih poslića, odlazaka u bg/nemačku, nikada lakše kontrolisati te prćije
mislim da je danas nakon 30 godina pljački, privatizacija, nameštenih poslića, odlazaka u bg/nemačku, nikada lakše kontrolisati te prćije
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°924
Ako ništa ja ti ozbiljno zavidim na life stajluMr.Pink wrote:provalio si me
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°925