Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Beograd

Zuper

Beograd - Page 7 Empty Re: Beograd

Post by Zuper Sun Jul 28, 2019 10:27 pm

Zbeg kada su ugradili Pupina nad Dunavom.
    Sve je tu. Altina i Busije preko, Padinjak napred iza Rumuni iz Ovce.
    Takodje ima pogodnosti,
    I naravno,

Na groblju Zbeg u Borči sahranjeno je više od 600 ljudi koje niko nije ispratio na večni počinak. Među njima je i N. N. lica sa rednim brojevima i drugi sa imenima, ali bez porodice.
    Na samom kraju groblja Zbeg u Borči počiva više od 600 ljudi koje na večni počinak nije imao ko da isprati. Zavedeni kao N.N. lica, sa rednim brojem ili imenom ali bez porodice koja bi snosila troškove sahrane, ipak imaju pristojno i zasebno grobno mesto. Nad humkama ovog usamljenog dela groblja nema spomenika, samo krstače, a retki su oni grobovi sa pokojim cvetom, ili svećom od komšija ili prijatelja preminulog.
    Pristojno uređeno borčansko groblje na svojim obodima u nekoliko parcela, primilo je i one koje nije imao ko da sahrani. Bez tužne povorke, rodbine i prijatelja, bez imena i prezimena, samo sa rednim brojem, neidentifikovanih lica na ovom groblju ima nešto više od 150. Tu su i oni sa imenom, ali bez rodbine. Troškove njihove sahrane snosila je opština u kojoj su živeli, ili ako ni to nije utvrđeno, ona na čijoj teritoriji su preminuli, a održavanje grobnih mesta u nadležnosti je JKP „Pogrebne usluge“
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jul 28, 2019 10:30 pm

ontheotherhand wrote:Gde je Sunčana padina, Gugl daje konfliktne rezultate

Trebevićka, Petra Lekovića, Mira Popare. 

Iznad (geografski), desno (na mapi) od okretnice tramvaja u Požeškoj.
    ♏

Post by ♏ Sun Jul 28, 2019 10:33 pm

Krunska je užasna, Senjak je patnja, NBG je nepovratno uništen.

Realno, najbolje je biti bogatun u Diplomatskoj koloniji ili u pristojno luksuznoj novogradnji dole prema Lisičjem potoku, ali ljudi zajunili da žive po raspalim zgradurinama za kolektivno stanovanje ili kakvim preko kurca ozakonjenim kućicama, nabijem ih.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Jul 28, 2019 10:39 pm

Diplomatsko naselje isto.

Beograd - Page 7 1-11

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Zuper

Post by Zuper Sun Jul 28, 2019 10:44 pm

To se nece diplomatski resiti kada dodje vreme a vreme je blizu.
    ♏

Post by ♏ Sun Jul 28, 2019 11:28 pm

Đe bi ti živeo u Beogradu, Zupika?
    kondo

Post by kondo Sun Jul 28, 2019 11:36 pm

meni dosta znači da kada izađem iz zgrade na ulicu, da to bude grad. znači vračar i to između beogradske i čuburskog parka.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    darling

Post by darling Mon Jul 29, 2019 8:40 am

sve y svemu, svaki cigo hvali svoga konja, tako da ostani tu gde si, za tebe je tu najbolje.
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Mon Jul 29, 2019 10:45 am

Летећи Полип wrote:

Trebevićka, Petra Lekovića. Potez od privatne gimnazije Crnjanski, pa dole do Požeške.

Bio sam na početku Repiške kod ugla sa Braće Limijer pre mnogo godina. Ok je bilo, odma tu školsko Crnjanskog, na 5 min Košutnjak i bazeni, jedino je zajebano bilo zimi kad zaledi pa se do stanice niz BL spuštaš na guzci ili ideš okolo Repiškom na Žarkovo.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 29, 2019 11:19 am

prvih dvadeset + godina sam živeo bez autobusa, nisam znao kako se kuca karta, svuda sam išao peške i sve mi je bilo blizu, od škola (osnovna, srednja i fakultet, sve 3-5 minuta peške) do bioskopa, terena za basket, pozorišta, bazena i biblioteka, ostalo mi ni nije bilo bažno tada

jednom u životu sam otišao na adu, video da to nije za mene
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Mon Jul 29, 2019 11:29 am

ja sam fazon dva puta

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Mon Jul 29, 2019 11:41 am

Munlajt dorćolska buržoazija.
    darling

Post by darling Mon Jul 29, 2019 12:15 pm

Mr. Moonlight wrote:prvih dvadeset + godina sam živeo bez autobusa, nisam znao kako se kuca karta, svuda sam išao peške i sve mi je bilo blizu, od škola (osnovna, srednja i fakultet, sve 3-5 minuta peške) do bioskopa, terena za basket, pozorišta, bazena i biblioteka, ostalo mi ni nije bilo bažno tada

zvucis ko staaaari zemunac, svaki zemunac koji drzi do sebe prica istu pricu.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Mon Jul 29, 2019 12:38 pm

ja bih rekao da je munlajt poreklom iz austrougarske I ne nuzno zemuna

_____

smrk kod dijane hrk
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Mon Jul 29, 2019 12:40 pm

inace sumice

kraj sa dobrim pedigreom, sve je blizu, zelenilo. meni kao gradskom detetu fali zelenila I sere mi se od asfalta

_____

smrk kod dijane hrk
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 29, 2019 12:53 pm

ja računam da sam šumadinac, a preko mosta mi je zabranjeno da imam ikad išta, sve je to austrougarska
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 29, 2019 1:06 pm

darling wrote:
    Mr. Moonlight wrote:prvih dvadeset + godina sam živeo bez autobusa, nisam znao kako se kuca karta, svuda sam išao peške i sve mi je bilo blizu, od škola (osnovna, srednja i fakultet, sve 3-5 minuta peške) do bioskopa, terena za basket, pozorišta, bazena i biblioteka, ostalo mi ni nije bilo bažno tada

meni zvuči potpuno neverovatno. ne poznajem Beograđanina koji za prvih 20+ godina života nije otišao u udaljeni kraj grada na žurku, ili kod devojke ili, štajaznam, kolege sa faksa koji živi u udaljenom stud. domu. na utakmicu. na protest. na koncert na sajmištu, u hali sportova ili na tašu. na buvljak ili na Lion u kafanu. moglo bi sve to kolima, ali ne piše tako u postu.

mogao bih da poverujem da, recimo, Filipenko nikad nije napustio Novi Beograd, ali i on je morao nekadda se vozi prevozom do piramide, ili do buvljaka, ili do stadiona Radničkog, ili do staaarog Merkatorada kupi kompjuterske igrice.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Jul 29, 2019 1:58 pm

Djamolidine Abdoujaparov wrote:
    meni zvuči potpuno neverovatno. ne poznajem Beograđanina koji za prvih 20+ godina života nije otišao u udaljeni kraj grada na žurku, ili kod devojke ili, štajaznam, kolege sa faksa koji živi u udaljenom stud. domu. na utakmicu. na protest. na koncert na sajmištu, u hali sportova ili na tašu. na buvljak ili na Lion u kafanu. moglo bi sve to kolima, ali ne piše tako u postu.

mogao bih da poverujem da, recimo, Filipenko nikad nije napustio Novi Beograd, ali i on je morao nekadda se vozi prevozom do piramide, ili do buvljaka, ili do stadiona Radničkog, ili do staaarog Merkatorada kupi kompjuterske igrice.

Uh, itekako je moguće. Naročito za ljude iz centra grada.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Jul 29, 2019 2:28 pm

ja nisam išao na žurke, nisam imao devojke, nisam išao na koncerte osim kud idijota (kst, akademija, dom omladine i valjda još jedan ne sećam se gde), nemam zašto da vas lažem, niti imam neke motive

pohvalnije je da kažem da sam živeo punim plućima po nekim prosečnim standardima itd, ali nisam, tj jesam ali onako kako ja volim

auto nisam vozio, osim kada je bilo baš neophodno i to zbog drugih, ne zbog mene

bilo drugo vreme, ima i to veze

igrali smo fudbal na male golove u strahinića bana, pa se sklonimo kada ide auto, sada je to nezamislivo

što se tiče buvljaka, ne znam da li je to postojalo, verovatno jeste u nekom obliku
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Mon Jul 29, 2019 2:31 pm

nisam ni ja auto vozio

I ja sam igrao fudbal I na betonu hebiga sa loptom u ulici pa se sklonimo kad naidje auto jednom u sto godina

_____

smrk kod dijane hrk
    kondo

Post by kondo Mon Jul 29, 2019 3:38 pm

Mr. Moonlight wrote:ja računam da sam šumadinac, a preko mosta mi je zabranjeno da imam ikad išta, sve je to austrougarska

zemara....natalinci.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Filipenko

Post by Filipenko Mon Jul 29, 2019 5:34 pm

ontheotherhand wrote:Koja bi bila najbolja mesta za život u Beogradu, al realno najbolja, bez hajpa

potez Senjak i Dedinje
    potez Krunska
    delovi NBG, koji?
    još?

discuss

Isključivo Novi Beograd. Sve drugo je sranje i za zadovoljenje bilo kakve potrebe moraš da putuješ u drugi kraj grada. Jedino na Novom Beogradu možeš da živiš i da nikada nemaš nikakvu potrebu da ga napustiš. Naročito je sranje turski deo grada. Niti infrastrukture, niti saobraćaja, niti mesta da gajiš decu. Jedino ako si drogirant kome je bitno da se u što manje koraka dogega do omiljenog mesta za klabing, onda ideš u centar, ako si beda ideš u južni turski deo grada (Voždovac, Banovo Brdo...), ili ako si ogavna stoka, u kom slučaju ideš na Vračar.

Sve u svemu, sve to ima da bude poravnato jednog dana kada ćemo napraviti bolji, lepši i stariji Beograd.
    kondo

Post by kondo Mon Jul 29, 2019 5:35 pm

takve kao sto si ti obicno dekapitiramo cim zakoracite preko polovine mosta po zelji

_____
    #FreeFacu

Filipenko

Post by Filipenko Mon Jul 29, 2019 5:38 pm

Djamolidine Abdoujaparov wrote:
    darling wrote:

Niko normalan ne želi da napusti Novi Beograd, između ostalog i zbog toga što prevoz odlično ide, u par minuta si sa jednog kraja došao do drugog, imaš sve što treba od javnog prevoza u svim pravcima. Čak i kada nam turčadija pokrči prilaznice, posebno mostove i autoput, uvek ide žuta traka sa busevima. Nadam se da ćemo jednog dana naplaćivati ulaz na Novi Beograd. U suprotnom, izvolite preko obilaznice, čujem da je Ostružnica lepa u ovo doba godine.
    Filipenko

Post by Filipenko Mon Jul 29, 2019 5:43 pm

Mr. Moonlight wrote:ja računam da sam šumadinac, a preko mosta mi je zabranjeno da imam ikad išta, sve je to austrougarska

Da, da, austrougarska...

Beograd - Page 7 Spomen_obelezje_pocetka_gradnje_N_Beograda

Doduše, priznaću da nismo dovoljno oivičeni od austrougarskog dela grada (Zemun), ali vrlo se jasno raspoznaje čim se iz te divljine dođe u civilizaciju, odnosno jugoslovenski, emancipovani deo grada, gde su dobrodošli svi Novobeograđani, i bogataši i sirotinja.

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 12:29 am