Toliko o tome
Meka moć Srbije
- Post n°26
Re: Meka moć Srbije
Meka moć srbije, mesec dana i 20 postova
Toliko o tome
Toliko o tome
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°27
Kondo wrote:ne znam da li danasnje SA grupi trebe lude za beogradskim pojavama kao nekad
disident wrote:Meka moć srbije, mesec dana i 20 postova
Онда не луде, вероватно.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°28
mlohav penist, greota
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°30
to htedo da kazem
mozda je do tupsona djuleta. meni se sarajke bacaju pod noge, pogotovo one staaare sarajke. jedino sto ne pevam jbg nego pricam
ne znam cime su ga gadjali, ali izgleda da nije skapirao
mozda je do tupsona djuleta. meni se sarajke bacaju pod noge, pogotovo one staaare sarajke. jedino sto ne pevam jbg nego pricam
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°31
To sam i ja pomislio, jer pri kraju snimka, kada ga flaša pogodi, čuje se tup udar. Kao u epizodi "Golf" Alana Forda, kada loptica zvuči "dlen", kaoMr.Pink wrote:pa nije to to sarajevo glupanderu
da je šuplja, a inače obične loptice zvuče "tok".
Tako da je Đule pomislio da je Sarajevo, a koncert je bio u Zenici.
Ko zna šta je bilo u flaši.
- Post n°32
Mr.Pink wrote:to htedo da kazem
Изгледа да има ко је скапирао
Tokom svojih putovanja i nastupa imao je priliku da proba srpsku rakiju, kojom se toliko oduševio da je odlučio da pokrene svoju proizvodnju, piše portal Balkanrock.
Očaran balkanskom kulturom, odlučio je da napravi svoju ličnu rakiju pod nazivom "Yebiga".
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°33
Nove medalje za mlade matematičare
Tim Matematičke gimnazije u Beogradu osvojio je prvo mesto i gran-pri na XVI međunarodnoj Žautikovskoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike u Almatiju u Kazahstanu.
Pojedinačno, učenici Matematičke gimnazije osvojili su sedam medalja, tri zlatne i četiri srebrne.
Miloš Milićev i Jovan Toromanović osvojili su zlatne, a Vukašin Mihajlović srebrnu medalju iz matematike.
VELIKO BRAVO Četiri medalje za učenike Matematičk gimnazije na takmičenju u Rumuniji
ČETIRI MEDALJE IZ ATINE Mladi matematičari šampioni Balkanske informatičke olimpijade
Zlatnu medalju iz fizike zaslužio je Dobrica Jovanović, a srebrnu Bogdan Rajkov.
Mladen Puzić i Jovan Bengin osvojili su srebrne medalje iz informatike.
Na takmičenju koje je trajalo od 8. do 14. januara, učestvovalo je 84 ekipe sa preko 600 takmičara iz 21 države (Rusija, Kazahstan, Rumunija, Bugarska, Ukrajina, Turska...).
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°34
Nijedan ne ostane u Srbiji nakon skolovanja. Drugim recima, Srbija gubi na njima jer ih kvalitetno skoluje a nista ne dobija.
Oni su ionako izuzetak dok se ostatak skola raspada, cast pojedinacnim primerima.
Na PISA testovima smo sve gori.
Oni su ionako izuzetak dok se ostatak skola raspada, cast pojedinacnim primerima.
Na PISA testovima smo sve gori.
- Post n°35
+1
Za promenu da se i ja nekad složim sa Cupijem.
Za promenu da se i ja nekad složim sa Cupijem.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°36
Тако то бива. Сиромашни све сиромашнији, богати све богатији, па тако и школе. Раслојавање је у току, бићемо Колумбија, Бразил кроз 10 година. Ако већ нисмо.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Korisnik
- Post n°37
skoro ništa od ovakog tipa uspeha nije zasluga škole, već urođenog talenta učenika
- Post n°38
Obaska sto medalja na takmicenjima iz prirodnih nauka ne oznacava mesto, vec broj tacno uradjenih zadataka...
- Post n°39
Matematička gimnazija je jača od 95% današnjih fakulteta.
- Post n°40
ja znam jednog sto je osto - dodati ga na filipov spisakZuper wrote:Nijedan ne ostane u Srbiji nakon skolovanja. Drugim recima, Srbija gubi na njima
koliko % je jaca od likovne akademije?MNE wrote:Matematička gimnazija je jača od 95% današnjih fakulteta.
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°41
umjetnicke akademije(da dodamo i vojnu) upise manje od 1% studenata, mislio sam(uglavnom) na raznorazne pravnoekonomskomenadzerske singiduduk megableje
- Guest
- Post n°42
ontheotherhand wrote:skoro ništa od ovakog tipa uspeha nije zasluga škole, već urođenog talenta učenika
mog garija inace regionalnog i evropskog sampiona iz matematike i fizike, tadasnja profesorica matematika izbaci iz skole, tj napakuje da ga izbace. kakve crne skole i zasluga sistema.
a na jednu nasu medalju danas korejci, tajvanci i sl osvoje 21.
- Post n°43
Pa ne osvoje, evo 2019 na MO smo bili u prvih 10, sto je izuzetan uspeh.
https://www.imo-official.org/year_country_r.aspx?year=2019
Ali je tacno da kosooki deru na MO, toliko da SAD tim sastavljen uglavno od kosookih.
SAD tim za 2019 MO:
https://www.imo-official.org/team_r.aspx?code=USA&year=2019
Samo Rusija i poneka istocnoevropska zemlja se takmici sa njima.
Na stranu to, pre svega sam mislio na ucenike Matematicke gimnazije koji imaju dobar prosek i idu na medjunarodna takmicenja. Retko ko od njih ostane i to je gubitak za Srbiju.
Potrosi se dosta novca za njihovo izuzetno dobro skolovanje i plus njihova pamet koja ne ostaje u Srbiji.
Bukvalno skolujemo kvalitetne kadrove za strane zemlje.
To je katastrofa.
Vecina ucenika koja ima uspeha u Matematickoj vec posle zavrsenog cetvrtog razreda napusta zemlju, onaj manji broj upise ETF, FF ili MF pa onda posle fakulteta odu.
Ali sve to na stranu, problem Srbije je los prosek u obrozavanju.
Primera radi, nasi najbolji ucenici koji idu u posbebne skole prave bolje rezultat od npr. Finske ili Svedske na medjunarodnim takmicenjima ali Finska je u proseku daleko uspesnija od Srbije kada se gleda obrazovanje.
Inace na PISA testovima dominiraju isto kosooki tipa Kina, Singapur, Hong Kong.
To je razlog sto ce oni dominirati u buducnosti.
https://www.imo-official.org/year_country_r.aspx?year=2019
Ali je tacno da kosooki deru na MO, toliko da SAD tim sastavljen uglavno od kosookih.
SAD tim za 2019 MO:
https://www.imo-official.org/team_r.aspx?code=USA&year=2019
Samo Rusija i poneka istocnoevropska zemlja se takmici sa njima.
Na stranu to, pre svega sam mislio na ucenike Matematicke gimnazije koji imaju dobar prosek i idu na medjunarodna takmicenja. Retko ko od njih ostane i to je gubitak za Srbiju.
Potrosi se dosta novca za njihovo izuzetno dobro skolovanje i plus njihova pamet koja ne ostaje u Srbiji.
Bukvalno skolujemo kvalitetne kadrove za strane zemlje.
To je katastrofa.
Vecina ucenika koja ima uspeha u Matematickoj vec posle zavrsenog cetvrtog razreda napusta zemlju, onaj manji broj upise ETF, FF ili MF pa onda posle fakulteta odu.
Ali sve to na stranu, problem Srbije je los prosek u obrozavanju.
Primera radi, nasi najbolji ucenici koji idu u posbebne skole prave bolje rezultat od npr. Finske ili Svedske na medjunarodnim takmicenjima ali Finska je u proseku daleko uspesnija od Srbije kada se gleda obrazovanje.
Inace na PISA testovima dominiraju isto kosooki tipa Kina, Singapur, Hong Kong.
To je razlog sto ce oni dominirati u buducnosti.
- Post n°44
Не знам којом рачуницом се потроши више новца за школовање ученика у Математичкој гимназији, односно у било којој другој гимназији, у поређењу са неком хемијском, ЕТШ или економском школом.Zuper wrote:Potrosi se dosta novca za njihovo izuzetno dobro skolovanje i plus njihova pamet koja ne ostaje u Srbiji.
- Post n°45
potroši se jer država finansira putovanja tamo vamo i generalno tehnika u školi im je bolja nego u drugim školama mada tu ima isto dosta donacija bivših učenika MG
- Post n°46
išao sam u pomenutu gimnaziju i nema neke posebne tajne. stroga disciplina, korišćenje stranih udžbenika iz viših nivoa obrazovanja (u moje vreme samo ruske knjige, lomonosov) i kontinuirano gasiranje đaka od strane profana.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°47
Путовања тамо-вамо реално гледано нису скупа, шаље се која десетина ђака.MNE wrote:potroši se jer država finansira putovanja tamo vamo i generalno tehnika u školi im je bolja nego u drugim školama mada tu ima isto dosta donacija bivših učenika MG
И то финансира надлежно министарство, као и спортска такмичења.
- Korisnik
- Post n°48
nagradama sa štreberskih takmičenja se hvale samo veće ili manje buljaške zemlje i najviše ih uzimaju. dakle amerika, kina, rusija, srbija, bugarska i tako te.
koreja, japan, singapur, hong kong su poznati po ubilačkom ritmu učenja, suludoj kompetitvnosti i sofisticiranom maltretiranju dece na taj način. koreja je prva po broju samoubistava dece
daleko im lepa kuća
koreja, japan, singapur, hong kong su poznati po ubilačkom ritmu učenja, suludoj kompetitvnosti i sofisticiranom maltretiranju dece na taj način. koreja je prva po broju samoubistava dece
daleko im lepa kuća
- Post n°49
+1
_____
Dok si to smislio, na mom si visio.
Je l imamo temu na kojoj pišemo o tome koliko je Biki lepa ili može ovde?
- Post n°50
Je l koristis samsungov patel (pametni telefon, setite se da sam ja to prvi medju srbljem smislio), automobil hjundai, televizor ili beli tehniku LG dok razmisljate o revoluciji brata Kima severnjaka...a pre 50 godina bili veca beda od Jugoslavije. Jugo se takmicio sa hjundai osamdesetih pri izvozu u SAD po bednosti cene.
E, ko radi ne boji se gladi ili
A sada da uzivamo u Seulu dok ga ne sravni brat Kim severnjak
E, ko radi ne boji se gladi ili
A sada da uzivamo u Seulu dok ga ne sravni brat Kim severnjak