Vučićeva Srbija
- Guest
- Post n°379
Re: Vučićeva Srbija
život ugradio u preduzeće... sve sam mučenik & podvižnik, sve sam heroj mirnodopski i ljudina na čelu državnih preduzeća i opština.
- Post n°380
Rodoljub Milović: U vrhu vlasti ima saradnika zemunskog klana
Da li je zemunski klan još aktivan, ko su njihovi ljudi u vlasti i kakve veze imaju sa narko-kartelom Darka Šarića, kako je politika kriminalizovala policiju, ko je pritiskao zaštićene svedoke, kakva je bila uloga doskorašnje državne sekretarke Dijane Hrkalović, o tome ko urušava sistem bezbednosti, otkriva Rodoljub Milović, penzionisani načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Srbije. On ekskluzivno za KRIK i NIN tvrdi da sadašnje stanje bezbednosti podseća na devedesete tokom kojih su ljudi iz vrha države negirali postojanje organizovanog kriminala u svojim redovima, kada je bila vidna politizacija policije, dok su službe bezbednosti štitile političare na vlasti, umesto građane.
„Indikativno je da se ljudi za koje sam tvrdio da su aktivni saradnici zemunskog klana i sada pojavljuju kao deo ove poslednje priče, mislim konkretno na Šarićevu organizovanu kriminalnu grupu“, ističe Milović. Jedan od njih je ministar zdravlja Zlatibor Lončar za koga Milović prvi put javno kaže da je vršio pritisak na svedoka saradnika iz postupka protiv zemunskog klana Zorana Vukojevića Vuka, koji je kasnije ubijen, da „promeni stranu“ i odustane od svedočenja. Na sličan način je, prema Milovićevim rečima, deceniju kasnije vršen pritisak na prvog srpskog svedoka saradnika Ljubišu Buhu Čumeta, koji je zatim i uhapšen.
„Upravo su Lončareva supruga Vesna Lončar i kum Miodrag Stojanović, pripadnik BIA, povezani i sa slučajem Šarić“, otkriva Milović. „Nemoguće da je slučajnost da Lončareva žena ugovara sastanak sa jednim od visokokotiranih ljudi iz narko-klana, a da ga dovozi njegov kum, bez obzira na to što je službenik BIA“, kaže Milović i navodi da je Vesna Lončar u ime Dragana Dudića Frica, jednog od šefova Šarićevog narko-kartela, kontaktirala policiju i ugovorila sastanak. Lončarev kum Miodrag Stojanović je, inače, prošle nedelje upucan u ruku.
https://www.krik.rs/rodoljub-milovic-u-vrhu-vlasti-ima-saradnika-zemunskog-klana/
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°381
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°382
- Guest
- Post n°383
Ovo je - pretpostavka - razlog za ono citirano u jednom od postova iznad.
Naime, ovo od komšije iz druge vikdendice u Vražorgncima pepričavam, ozbiljan čo'ek, možda malo mnogo pije, puši, a od sina koji se preselio u Peru dobija lude pečurke, a pod stare dane je postao član masonske lože, ali, otprilike on šapuće ovo:
- treba se kurtalisati Šešelja, koga šiti doktor Smrt 2 (doktor Smrt 1 je u Kanadi). Naime, u skupštini nedavno kaa je AV "obaveštvao javnost o Kosovu", Šeki je uzeo reč i gotovo neuvijeno pripretio AV-u da će ga ubiti ako prizna Kosovo. On je govorio upravo suprotno, a će ga CIA ubiti ako ne prizna, ali smisao je ovaj koji rekoh. A AV hoće da ga prizna. Mada nema šta da se prizna, jer je ono već izgubljeno Kumanovskim sporazumom, pa ako već neće rešenje SPC-a da se "ništa ne proznaje i neka ga okupiraju", onda AV-u ostaje priznanje. E sad, budući da mu je Šeki pripretio, a Šeki se busao da zna kako je Arkan ubijen jer je hteo da svedoči u Hagu (a Milović ovde podseća na šućmuraste Šekijeve pretnje pred put u Hag), dakle budući da AV išak hoće da prizna Kosovo - on mora najpre da se kurtališe Šekija, a i Lonačra koji ga (AV-a) drži za jajca.
Ovo sve zvuči kao mudrost jednog taksiste, znam, sve treba uzeti s lopatom soli. I negašenog kreča.
- Post n°384
Jedno je kada svi znaju da je car go, drugo kada to neko javno kažeFilipenko wrote:Ovo otkrice da u vrhu vlasti ima saradnika zemunskog klana me je zaprepastilo skoro kao prekjucerasnja prica nekog Amerikanca kako su nas ustase ubijale da bi nas zatrle.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°386
- Post n°387
SRUŠENI STROPOVI, POPLAVE, STRUJNI UDARI, VREĆE ZA SMEĆE I NEVJEROJATAN POSAO SLUŽBENE SPIKERICE Zašto su u Beogradu tako šlampavi?
https://sportske.jutarnji.hr/sportmix/ostalo/sruseni-stropovi-poplave-strujni-udari-vrece-za-smece-i-nevjerojatan-posao-sluzbene-spikerice-zasto-su-u-beogradu-tako-slampavi/9032588/?fbclid=IwAR0Lsa2Hg52bKQK4I41WTuwpT_sbo66eZmSp_xGG7r4ZBPyPbKBPVfkhmgo
U ponedjeljak navečer je u Beogradu odigrana finalna utakmica njihova košarkaškog prvenstva između Crvene zvezde i Partizana. Tijekom susreta bilo je grmljavinsko nevrijeme, grom je udario u dvoranu i nestala je struja u cijeloj dvorani. Utakmica prekinuta na pola sata. Dva dana kasnije, na vaterpolskom plivalištu Tašmajdan, opet tijekom oluje, u dijelu zatvorenog plivališta, improviziranoj prostoriji za press centar, pukla je vodovodna cijev u stropu, ovaj se urušio, prostor pun strujnih kabela poplavio je u trenu (sreća u nesreći bez ikakvih teških posljedica, a moglo ih je biti), prostor za novinare uništen.
Spikerica pomagala igračima
Mogu domaćini govoriti što žele, ali njihova sportska infrastruktura koja je iznimno stara ujedno je i nefunkcionalna za moderna natjecanja. Definitivno, i nesigurna. Osim toga, neke su se stvari ipak mogle, štoviše, morale znatno bolje pripremiti. Naime, neugodno smo se iznenadili da je Beograd, koji inače vrlo dobro organizira sportska natjecanja, ovome prišao vrlo... šlampavo. Je li u pitanju novac ili nešto drugo, ne zanima nas. Mi vidimo posljedice.
Istina, nakon havarije u press centru domaćini su iskazali maksimum ljubaznosti, susretljivosti, pa i zabrinutosti za zdravlje. Jer ono što se dogodilo u srijedu poslijepodne u press centru doista nije bila šala. Srušeni strop te kombinacija vode i struje ne mogu biti šala.
Međutim, neshvatljivo je da organizator nije predvidio na tribinama ni jedan, jedini minimum natkrivenog prostora. Ne mora biti samo zbog kiše, isto je i kada prži sunce jer se tada na monitorima reportera, TV postaja, zapisničkog stola ne vidi - ništa. Za kolege s televizije montirali su jedan suncobran!? S time da je TV komentatora i pratećeg osoblja minimalno po 4-5. Koji rade! Onda su im u srijedu počeli dostavljati, umjesto kabanica, vreće za smeće!? S probijenim otvorima za ruke. Nevjerojatno, ali istina je. Tehnika za samu utakmicu, semafor, sve je natopljeno, nezaštićeno i jasno da se u srijedu navečer kvarilo. Tako je na utakmici Australija - Kazahstan, budući da su se pokvarili maleni semafori mjerači vremena za napad, službena spikerica svako toliko objavljivala - “Deset sekundi - ten seconds”. Kako bi momčadi znale koliko im je još vremena do kraja napada.
Da, naravno i da telekomunikacijska mreža svako toliko “pada”, nestane itd.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°388
Cetnix spasilac...
Imam čast da večeras u svom domu ugostim @avucic koji nam se pridružio kako bi odali počast saveznicima iz #WWII, Srbima i Amerikancima koji su 1944. godine bili deo #HalyardMission #Halyard75 @SpiritAmerica pic.twitter.com/zygfY6gTUI
— Ambassador Kyle Scott (@usambserbia) June 19, 2019
- Post n°389
Samo težak moron može da se raduje što je Ada mol poplavljen! Prekinite da se radujete sopstvenoj nesreći!
— Predrag Azdejković (@azdejkovic1)
- Post n°390
Нешто се не сећам да су Амери спомињали четнике.Zuper wrote:Zasto cutite?
Cetnix spasilac...
Заправо већ пар година спомињу само српски народ који је помагао америчким пилотима.
- Guest
- Post n°391
This tweet by Aleksandar Vučić about the Operation Halyard perfectly summarizes the answer to all who have asked what changed in Serbia's official memory politics since the SNS came to power in 2012. https://t.co/hKYpHnSfA7
— Jelena Đureinović (@DureinovicJ) June 20, 2019
Ethnification of the Second World War is the reason why Vučić says "brave people of little Serbia" instead of naming the Chetniks of Dragoljub Mihailović. The same happens to the Partisans, now pompously celebrated, but as Serbs, deprived of all their characteristics and politics
— Jelena Đureinović (@DureinovicJ) June 20, 2019
- Post n°392
- Post n°393
А урадио је још пуно лепих ствари.
- Post n°394
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°396
{čuje se frula)kofein wrote:Вучићева велика заслуга је што је тотално уништио ДОСманлије, да се више никада не поврате...
Poslednja scena iz Variole, kad doktor vrši obdukcije Dikliča.
"Na trenutak sam pomislio da je variola samo uzela neko novo ruho..."
- Post n°397
Tako ih je dobro unistio da su svi u vlastikofein wrote:Вучићева велика заслуга је што је тотално уништио ДОСманлије, да се више никада не поврате... само што је то урадио и да ништа више није урадио - заслужује да остане упамћен у српској историји.
А урадио је још пуно лепих ствари.
- Post n°398
Ovako su nas dočekali mladi i naravno pristojni, nenasilni i kulturni članovi SNS-a u Šapcu. Kakav predsednik takvi i sledbenici. pic.twitter.com/0jxTBbO15o
— Dragan Djilas (@DraganDjilas) June 24, 2019
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°399
- Post n°400
Ovo je skroz druga ekipa. Po onom skandiranju na kraju, lice mi na navijace ali ne znam koje. I Sabac ima delije, ali ne znam da li su to ovi. Niko od ovih mi nije poznat.
Mislim, voleo bih znati koji se jos to klan ovako otvoreno stavio u sluzbu sns-a. Imamo klan Saleta Mutavog, Pancevce, Kosovare,...
_____
★
Uprava napolje!