Kapitalizam 101
- Post n°326
Re: Kapitalizam 101
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°328
ne razumem. kako je to unethical.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°329
Па по наслову.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Korisnik
- Post n°330
Fala zvezdi
http://www.wallstreetthebook.com/WallStreet.pdf
http://www.wallstreetthebook.com/WallStreet.pdf
- Post n°331
The roots of mindfulness as a spiritual practice go back thousands of years. But today, corporations like Facebook and Google are using it as a technique to extract more productivity and more profits from workers
https://jacobinmag.com/2019/12/corporate-mindfulness-ron-purser-interview
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°333
HR proseravanje godine. "Izmislio sam kriterijum na osnovu koga ću bez čitanja odbaciti 90% rezimea. Jebigica, pratite HR modu, šta da vam kažem".
Govna.
https://www.cnbc.com/amp/2019/12/09/dont-make-this-common-resume-mistake-here-are-examples-of-what-to-do-instead-says-hiring-ceo.html
Govna.
https://www.cnbc.com/amp/2019/12/09/dont-make-this-common-resume-mistake-here-are-examples-of-what-to-do-instead-says-hiring-ceo.html
- Post n°334
Zlo.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°335
Ne, od kada pratim tu temu, HR magovi se bave hvalisanjem kako iz ovog ili onog razloga ne čitaju rezimee iako bi njihova kobajagi profesija trebalo da se sastoji od čitanja rezimea.
A to "nemam vremena, impresioniraj me za pet sekundi" jedna je od najodvratnijih osobina američke kulture. Ako imaš vremena to znači da ne radiš dovoljno, a ko ne radi dovoljno i ko planduje, taj Bogu nije mio.
A to "nemam vremena, impresioniraj me za pet sekundi" jedna je od najodvratnijih osobina američke kulture. Ako imaš vremena to znači da ne radiš dovoljno, a ko ne radi dovoljno i ko planduje, taj Bogu nije mio.
- Guest
- Post n°336
Ja ne mogu nikog da impresioniram za pet sekundi jer sam introvertna i pomalo turobna osoba bez vidljive harizme, ali me 28 godina niko nije otpustio.
- Post n°337
Pa ne, elementarna logika - dobro (ili "dobro") pisanje rezimea nema apdolutno nikakve veze sa sposobnoscu da se dobro obavlja posao. Jel hocete najboljeg kandidata ili najboljeg sastavljaca rezimea?
I uopste rezimei u ovoj formi nikakvog smisla nemaju.
I uopste rezimei u ovoj formi nikakvog smisla nemaju.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°338
ti si tipičan primer osobe koja bi na pitanje "koje ste voće" odgovorila "jabuka". non-recruitable human material.
- Post n°339
Mumbo-jumbo koji treba da da privid racionalnosti jednom sustinski iracionalnom procesu. Zasluzio si da ne dobijes posao jer si napravio "gresku" u rezimeu. (A ne zato sto si jbg, deo rezervne armije rada).
_____
- Post n°340
Ma sve se svodi na intervju
A intervju se sastoji od fazon fazona tipa: haha, koko lazes i koko si ruzan
Molim?
Eto, ne umes da primis ni salu na scoj racun
A intervju se sastoji od fazon fazona tipa: haha, koko lazes i koko si ruzan
Molim?
Eto, ne umes da primis ni salu na scoj racun
- Post n°341
Ма цео тај жанр кадровика су говна, то им је у опису радног места. Почев од тога како састављају огласе, па до тих техника за скраћено прочешљавање радних биографија (ака сивих), само да би имали што више времена да... шта већ раде, шта већ чешу.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°342
to je bilo u kadrovskom, nekad. cesu jaja I ne rade nista
korposmecarima i SS HR divizijama danas je zadatak da radnom narodu zavrcu jaja, vrse pritisak na najmastovitije nacine I izmisljaju nove metode za povecanje produktivnosti koje se obicno sastoje u izmisljanju tockova onih sto se stavljaju u kaveze za hrcke
korposmecarima i SS HR divizijama danas je zadatak da radnom narodu zavrcu jaja, vrse pritisak na najmastovitije nacine I izmisljaju nove metode za povecanje produktivnosti koje se obicno sastoje u izmisljanju tockova onih sto se stavljaju u kaveze za hrcke
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°343
I za to dobijaju masne pare
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°344
Нисам никад стигао дотле да их видим са те стране. Једном сам био у прилици да радим у нечем што је имало одлике корпорације, али срећом за пар недеља наиђе нешто боље. Мада је и то било повелико, скоро четрдесетак људи, ал' ајде две трећине подршка. Оптимално је између десет и двадесет са све администрацијом и по дршком.
Моја искуства са ХР жгадијом су само с предње стране.
Моја искуства са ХР жгадијом су само с предње стране.
_____
- Korisnik
- Post n°345
A real estate company surprised employees with $10 million in bonuses at a holiday party
https://edition.cnn.com/2019/12/10/us/company-10-million-bonuses-trnd/index.html
https://edition.cnn.com/2019/12/10/us/company-10-million-bonuses-trnd/index.html
- Post n°346
zamisljam kako svima uposlenicima Belgrade waterfront d.o.o. daju takve bonuse
tipa biki, jeleni jankovic, sabanu (posthumno)
tipa biki, jeleni jankovic, sabanu (posthumno)
_____
smrk kod dijane hrk
- Korisnik
- Post n°347
Filipe, jel imaš sačuvane one linkove o tome kako je Mask drpao državne fondove iako je stalno bio u gubicima?
- Post n°348
Ovde imaš svašta nešto, mada to ni izbliza nije sve i posle se pojavljivalo svašta. Meni je favorit inače kupovina Solar City-ja da bi izvukao sebe i svoje rođake od propasti koja je sledila toj kompaniji zbog čega ga sada deoničari izvode na sud, al' eto...
https://pcpress.rs/zavisnost-elona-maska-od-drzavnih-subvencija/
https://pcpress.rs/zavisnost-elona-maska-od-drzavnih-subvencija/
- Post n°349
Велики брат је бацио око на све вас, око се разишло на све стране...
Prof Crawford suggested that part of the problem was that some firms were basing their software on the work of Paul Ekman, a psychologist who proposed in the 1960s that there were only six basic emotions expressed via facial emotions.
But, she added, subsequent studies had demonstrated there was far greater variability, both in terms of the number of emotional states and the way that people expressed them.
"It changes across cultures, across situations, and even across a single day," she said.
_____
- Post n°350
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete