You don’t survive countless wars and international demonisation without being incredibly tough. The people of Serbia survived an entire decade of such misery, as the Milošević regime lurched from one chaotic mistake to the next and left the ordinary folk to clean up the mess. Ordinary Serbs were bombed by NATO in 1999 despite doing their utmost to get the despot out, but still they refused to be beaten down. Instead of cowering in bomb shelters, the people took to the roofs and had BBQs while wearing t-shirts with targets printed on them. If that isn’t toughness, we don’t know what is.
Van kategorija, društvo kao takvo
- Post n°151
Re: Van kategorija, društvo kao takvo
Toughness
You don’t survive countless wars and international demonisation without being incredibly tough. The people of Serbia survived an entire decade of such misery, as the Milošević regime lurched from one chaotic mistake to the next and left the ordinary folk to clean up the mess. Ordinary Serbs were bombed by NATO in 1999 despite doing their utmost to get the despot out, but still they refused to be beaten down. Instead of cowering in bomb shelters, the people took to the roofs and had BBQs while wearing t-shirts with targets printed on them. If that isn’t toughness, we don’t know what is.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°152
Brte, pa ovaj bio samo sa autošovinističkim slučajnosrbljem, briši ovo da Ćiro ne vidi, šlog će da ga strefi.
- Guest
- Post n°153
I sa nekim ljudima koji ti kažu sve u lice.
Kod nas, kad se pojavi neko ko govori sve u lice, vodaju ga po vašarima kao mečku.
Možda je pobrkao zemlje, ili čak region ceo.
Kod nas, kad se pojavi neko ko govori sve u lice, vodaju ga po vašarima kao mečku.
Možda je pobrkao zemlje, ili čak region ceo.
- Post n°154
Методом лошег узорка може свашта да испадне. Можда је чуо две-три ствари које другде не би, па мисли да је у свему тако.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°155
a koja je potreba da na neku pohvalu naroda odavde reagujete sa 'haha, budala'?
nek lik koji se lepo proveo u beogradu, verovatno upoznao neke ok ljude,
proveo sa njima neko vreme, dao sebi za pravo da na osnovu tog ograničenog iskustva napiše
generalizaciju (koje jeste uvek neosnovana) i sad ga treba demantovati, da se slučajno
mišljenje ne raširi.
slično je bilo i pre par godine, kad je izašlo istraživanje o rasizmu u evropi, mislim harvard
da je radio, gde su po nekim parametrima srbi (građani srbije) ocenjeni kao najmanje rasistički
evropski narod. krenulo je masovno upljuvavanje 'slučajnih srba' da dokažu da studija nije tačna.
zanimljiv je taj fenomen odbacivanja i ismevanja svake pozitivne informacije.
nek lik koji se lepo proveo u beogradu, verovatno upoznao neke ok ljude,
proveo sa njima neko vreme, dao sebi za pravo da na osnovu tog ograničenog iskustva napiše
generalizaciju (koje jeste uvek neosnovana) i sad ga treba demantovati, da se slučajno
mišljenje ne raširi.
slično je bilo i pre par godine, kad je izašlo istraživanje o rasizmu u evropi, mislim harvard
da je radio, gde su po nekim parametrima srbi (građani srbije) ocenjeni kao najmanje rasistički
evropski narod. krenulo je masovno upljuvavanje 'slučajnih srba' da dokažu da studija nije tačna.
zanimljiv je taj fenomen odbacivanja i ismevanja svake pozitivne informacije.
- Post n°157
ja govorim svima sve u lice
prijatelja slabo imam, obično su to neki devijantni slučajevi
sa roditeljima sam u očajnim odnosima od puberteta
ali mi je do jaja ovako kada sam sam
prijatelja slabo imam, obično su to neki devijantni slučajevi
sa roditeljima sam u očajnim odnosima od puberteta
ali mi je do jaja ovako kada sam sam
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°158
sve je u pravu čovek, doduše ne znam zašto samo 11, ko ga jebe
- Guest
- Post n°159
Ако би ми после четврт века одмакнутог, али нездраво помног разматрања била дозвољена каква генерализација (а није, нити треба да буде) онда бих рекао да су Срби запањујуће наивни, често нарцисоидни и воле да се претстављају као екстроверти, што све заједно може да буде освежавајуће у малим дозама, т.ј. уме да заличи на један животни елан и неки жилави, природни оптимизам. Постоји та доза башмебригизма/ ковасјебезма која се користи чешће него другде, али такође и поприлично примерено разним ситуацијама. Некакав потенцијал, зрно слободе, макар у личном непристајању и “кресању у брк”.
Ето, тако то изгледа када ја пробам да србујем. Доста јадно.
Ето, тако то изгледа када ја пробам да србујем. Доста јадно.
- Post n°160
Ја бих рекао ковасјебеизам.
Иначе, немам више став по овом питању, узорак ми се јако смањио. Хоће то код дигиталних пустињака, немаш појма ни о целој својој улици а камоли пет улица даље.
Иначе, немам више став по овом питању, узорак ми се јако смањио. Хоће то код дигиталних пустињака, немаш појма ни о целој својој улици а камоли пет улица даље.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°161
Bilo kakav tekst o etnopsihologiji Srba, a ilustrovan ovako:
ja moram da dočekam sa pozamašnom skepsom, i odbijam da ga pročitam.
- Spoiler:
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°162
+1Летећи Полип wrote:Bilo kakav tekst o etnopsihologiji Srba, a ilustrovan ovako:
- Spoiler:
Ja metno samo da vidim šta ćete reć.
_____
- Post n°163
Фотка је онако, може да прође, вероватно има дваес места по бгу где је могла да се сними. А и даме изгледају како пише у чланку, што јес јес, није кундакРЖ фотка, тј и ако јесте добро је изабрана. Ал' далеко од тога да одражава било шта, могла је бити снимљена било где.
_____
- Post n°164
Ne kapiram sta vam je, takvi se tekstovi pisu za sat vremena, i uvek su naruceni i placeni. Jeste, bas je neko bio ovde i druzio se sa hipsterima po otpadu zvanom Dorćol, pa se oduševljen i prepun utisaka osetio pozvanim da to deli sa publikom. Ima lik tekstove o ustašama i ustašama_cg, isto prepun divnih utisaka. U najboljem slučaju, provodio se ovde za 10 evra, pa mu se dopalo. I meni bi se svideo London kada bih mogao da pišam po lokalcima za 20 evra, a oni me gledali kao boga zato što sam stranac. Ovako, London je smeće i treba ga spaliti. I kada mi neko bude platio, napisaću 7-11 razloga zašto.
- Post n°165
Svi su gledali u našeg političara i njegovu 36 godina mlađu suprugu: Reakcija na NJENU HALJINU mnogo otkriva o njihovom braku
Političar i književnik Predrag Marković i njegova supruga Vesna ispratili su prikazivanje nove kolekcije Stefana Đokovića, "Royals".
U prvom redu videli smo dosta poznatih zvanica, a par sa fotografije bio je među najzapaženijim gostima.
Zanimalo nas je kako je njen suprug reagovao na njen modni izbor.
"Suprug je kao i uvek bio oduševljen, to se uopšte ne dovodi u pitanje (smeh). Šta god da obučem, on je uvek oduševljen", istakla je.
Vesnu u javnosti, shodno prilikama, viđamo u svečanijim haljinama. Njen privatni stil dosta je drugačiji.
"Volim da nosim kežual kombinacije: tamne farmerke, neku divnu belu košulju i fin, ležeran sako. Nekada nosim ravno, nekada štikle, zavisi od raspoloženja. Uvek se oblačim u skladu sa raspoloženjem".
- Korisnik
- Post n°166
Too Many People Want to Travel
Massive crowds are causing environmental degradation, dangerous conditions, and the immiseration and pricing-out of locals.
- Post n°167
Da se dignu cijene!ontheotherhand wrote:Too Many People Want to Travel
Massive crowds are causing environmental degradation, dangerous conditions, and the immiseration and pricing-out of locals.
_____
- Post n°168
svi da putuju biciklom!
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°169
Знао сам да ће туризам да испадне срање чим ја најзад будем имао пара за то. Ништа зато, ићи ћемо у туризам где му се слабо надају, или где га раде већ сто година без већих измена. Места у моди? Искључиво она која сами откријемо и не кажемо скоро ником шта смо нашли.
_____
- Post n°170
gosh, they're made for each otherFilipenko wrote:Svi su gledali u našeg političara i njegovu 36 godina mlađu suprugu: Reakcija na NJENU HALJINU mnogo otkriva o njihovom braku
Političar i književnik Predrag Marković i njegova supruga Vesna ispratili su prikazivanje nove kolekcije Stefana Đokovića, "Royals".
U prvom redu videli smo dosta poznatih zvanica, a par sa fotografije bio je među najzapaženijim gostima.
Zanimalo nas je kako je njen suprug reagovao na njen modni izbor.
"Suprug je kao i uvek bio oduševljen, to se uopšte ne dovodi u pitanje (smeh). Šta god da obučem, on je uvek oduševljen", istakla je.
Vesnu u javnosti, shodno prilikama, viđamo u svečanijim haljinama. Njen privatni stil dosta je drugačiji.
"Volim da nosim kežual kombinacije: tamne farmerke, neku divnu belu košulju i fin, ležeran sako. Nekada nosim ravno, nekada štikle, zavisi od raspoloženja. Uvek se oblačim u skladu sa raspoloženjem".
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°171
Meni ona izgleda gore od njega
- Post n°172
kapetanm wrote:Meni ona izgleda gore od njega
Чини ти се, због фризуре (обе... или обетри). Рибе са таквим ликом ретко успевају да изгледају јебежљиво (добро, до ока посматрача је, како би другачије) ал' овој то успева, упркос томе како се обукла. Чему фали нешто ал' н'умем д'објасним (што волим ово бајаги француско д').
_____
- Guest
- Post n°173
Никада нећу схватити како је овај лик успео да се упише међ` транзиционе победнике. Мора да није било баш толико тешко?
- Post n°174
No Country wrote:Никада нећу схватити како је овај лик успео да се упише међ` транзиционе победнике. Мора да није било баш толико тешко?
Pa jeste, ljudi iz vrhova G17+ su gubitnici tranzicije. Oh, wait!
- Guest
- Post n°175
Ма добро, само чланство у Г17+ је био довољан услов да се победи у тој изразито намештеној утакмици... него откуд он, овакав, уопште у том друштванцету? Уопште је у српској политици било случајних и залуталих ликова, а овај је the poster boy.