Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

UK - Politika i društvo

Nektivni Ugnelj

UK - Politika i društvo  - Page 24 Empty Re: UK - Politika i društvo

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 09, 2019 1:39 pm

William Murderface wrote:Ali mogu da ne glasaju za produžetak, da? Mislim ne samo hard brexiteri, nego i mnogi drugi. Koliko razumem, učestvovanje na EU izborima je baš mnogima problem.

Ne znam, spekulišem.

Ko da glasa, poslanici ili EU drzave?

Juce je kraljica potpisala zakon da ako je no deal opcija vlada mora da trazi produzetak od EU. To je sada lex terrae. Sa britanske strane no deal zakonski nije vise opcija. Mogu da ukinu taj zakon, al to se u ovom sazivu nece desiti.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 09, 2019 1:43 pm

Creepy Uncle wrote:
    KinderLad wrote:Ne mogu da izlete naglavce 12. aprila, to je potpuno jasno. Bekbenceri torijevski bi bukvalno morali da izvedu revoluciju, a ne znam ni kako bi je smenili. Sad da oni podnesu predlog za nepoverenje Laburisti ne bi glasali za to ove nedelje, nego bi rekli "jedan dan od nedelje".

+1

sada je no deal fanaticima jedina šansa u predstavljanju Evropi Tereze kao nepouzdanog PMa čija obećanja imaju staklene noge. a Evropa je u fazonu "ne seri, nismo znali".

za mene je long extension, naravno uz učešće na evroizborima, najgore rešenje po ostatak Evrope. ponovno prišivanje gangrenoznog tkiva.

E to je vec drugo pitanje. Mada i oni se kockaju, jer za njih ipak jeste najbolje resenje ostanak UK u EU. Jer, strateski, najdugorocnije, ako 1 nuklearna sila, peta-sesta ekonomija sveta, stalna clanica SB UN, mislim 1 i dalje major drzava sveta ne uspe da se otcepi od EU...onda je to to. Ali moze sve da krene po zlu, naravno.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 09, 2019 1:44 pm

Za EU je takodje odlicno, to je ono za sta mislim da Fruzi i jos neki navijaju, da ostanu u CU. To je igranje na sigurno. Ali je pitanje koliko je takvo stanje dugorocno odrzivo.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 09, 2019 1:53 pm

Super je što je gnojenje No Deal bande dovelo do toga da će EU tražiti od UK da se unapred obaveže da će glasati kako mu se kaže. E pa sad ste stvarno briselska gubernija.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 09, 2019 1:55 pm

Nece to tako biti formulisano, ali - da. Posle toga ako ipak ostanu u EU, bice - eto vidite, sad mozemo da glasamo kako stvarno hocemo. Pobeda! 

Srpska posla.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 09, 2019 2:02 pm

French president Emmanuel Macron is adamant that Brexit cannot be delayed beyond December 2019, and will ask the other 26 EU leaders to impose compliance checks on the UK every three months during any extension, according to diplomatic sources who have been privately briefed on his thinking ahead of this week’s emergency European Council summit of EU leaders.

As Macron prepares to meet Theresa May in Paris on Tuesday ahead of Wednesday’s meeting, the sources told BuzzFeed News it was extremely unlikely that Macron would block an extension outright.

Instead, he will look to bind any UK government into stringent terms and seek a firm commitment from his fellow leaders that they will stick to whatever decision is agreed this week, rather than dither further down the line even if that might mean no-deal.

Ima ona prica o tome cemu sluzi britansi nuklearni deterrent. Posto je potpuno besmisleno da sluzi za odvracanje Rusije  UK - Politika i društvo  - Page 24 1861198401
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 09, 2019 2:13 pm

Teraš me da tražim adekvatni Ser Hamfrijev klip UK - Politika i društvo  - Page 24 1399639816
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 09, 2019 2:16 pm

To UK - Politika i društvo  - Page 24 1399639816

Krenulo stidljivo revidiranje, traze se bilo kakvi izgovori  UK - Politika i društvo  - Page 24 1861198401  

When hedge-fund managers and the Communist Party see eye-to-eye on any question, it’s time to be concerned.

Ovo je doduse tacno. 
     Leaked letter: Liam Fox tells Tory MPs that Customs Union will be 'worst of both worlds'
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Apr 09, 2019 2:28 pm

UK - Politika i društvo  - Page 24 1529856955

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 09, 2019 2:32 pm

Videcemo jos, neki su i dalje protiv odlaganja do kraja godine. 

Ako bude to do kraja godine 100% idu ili izbori ili 2ndRef. Ne znam kako je uopste moguce izbeci i jedno i drugo.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 09, 2019 2:41 pm

паће

Post by паће Tue Apr 09, 2019 2:42 pm

Ауууу ово мора да боли.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 09, 2019 2:44 pm

A Nemci su im jos super. Francuzi postaju nervozni jer im izmice glavni plen (CU) iz ruku

Barnier suggests EU might not grant long article 50 extension unless May backs customs union
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Tue Apr 09, 2019 3:21 pm

Pa bila je Merkel u kući. I ja sačekam da gosti pozvone, pa onda izađem. Ali što je obukla stiliziranu wermachtovsku bluzu, uniforma narodna nošnja, ko kod Srbijanaca.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 09, 2019 3:27 pm

Hard lajneri očigledno smatraju da situacija za UK nije dovoljno otežana.

Mark Francois, the vice chair of the European Research Group, which represents hardline Tory Brexiters, has said the EU will regret allowing the UK to stay if it grants an article 50 extension. In a speech to the Bruges Group at lunchtime, Francois said:
    My message to the European council tomorrow night would be as follows:
    “This is the 21st century and you cannot hold a nation captive against their will. There is no point granting a temporary extension to kick the can down the road in the hope that we will finally ratify the withdrawal agreement, as we never will.
    “If, however, you attempt to hold us in the European Unionagainst the democratically expressed will of the British people then, in return, we will become a “Trojan horse” within the EU, which would utterly derail all your attempts to pursue a more federal project.
    “A new Conservative government, led by someone like Boris Johnson or Dominic Raab, might vote down your budget, veto your attempts at greater military integration, and generally make it impossible for you to bring about the more federal project in which you so desperately believe” ...
    So my earnest message to the European council is simple. Brexithas already gone on long enough.
    If you now try to hold on to us against our will, you will be facing Perfidious Albion on speed. It would therefore be much better for all our sakes if we were to pursue our separate destinies, in a spirit of mutual respect.
    As Boris Johnson recently quoted Moses’ warning to Pharaoh – “Let my people go!”

mmm ne, nećete uraditi ništa od toga.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Apr 09, 2019 3:30 pm

KinderLad wrote:
    William Murderface wrote:Ali mogu da ne glasaju za produžetak, da? Mislim ne samo hard brexiteri, nego i mnogi drugi. Koliko razumem, učestvovanje na EU izborima je baš mnogima problem.

Ne znam, spekulišem.

Ko da glasa, poslanici ili EU drzave?

Juce je kraljica potpisala zakon da ako je no deal opcija vlada mora da trazi produzetak od EU. To je sada lex terrae. Sa britanske strane no deal zakonski nije vise opcija. Mogu da ukinu taj zakon, al to se u ovom sazivu nece desiti.

Da, u pravu si.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Post by Nino Quincampoix Tue Apr 09, 2019 3:55 pm

KinderLad wrote:
    along with Slovenia

jao majko UK - Politika i društvo  - Page 24 1399639816

UK - Politika i društvo  - Page 24 Evropa-zdaj_izrez

Post by Nino Quincampoix Tue Apr 09, 2019 3:57 pm

KinderLad wrote:
    Creepy Uncle wrote:

+1

sada je no deal fanaticima jedina šansa u predstavljanju Evropi Tereze kao nepouzdanog PMa čija obećanja imaju staklene noge. a Evropa je u fazonu "ne seri, nismo znali".

za mene je long extension, naravno uz učešće na evroizborima, najgore rešenje po ostatak Evrope. ponovno prišivanje gangrenoznog tkiva.

E to je vec drugo pitanje. Mada i oni se kockaju, jer za njih ipak jeste najbolje resenje ostanak UK u EU. Jer, strateski, najdugorocnije, ako 1 nuklearna sila, peta-sesta ekonomija sveta, stalna clanica SB UN, mislim 1 i dalje major drzava sveta ne uspe da se otcepi od EU...onda je to to. Ali moze sve da krene po zlu, naravno.

Strateski za EU, bez obzira na svo proseravanje, osipanje nije dobro vec naprotiv pridruzivanje i integracija.

Last edited by Quincy Endicott on Tue Apr 09, 2019 4:05 pm; edited 1 time in total

Post by Nino Quincampoix Tue Apr 09, 2019 4:05 pm

A new Conservative government, led by someone like Boris Johnson or Dominic Raab...

Ovo je ono sto je prosto neverovatno. Konzervativci su uvek bili partija zlikovaca ali ovakvo srozavanje kvaliteta ljudskog materijala mi deluje skoro pa nemoguce. Ova dvojica su ali bukvalno idioti.

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 09, 2019 4:27 pm

Mark Fransoa mi je ipak glavni heroj.

Totalni

UK - Politika i društvo  - Page 24 0sce-jorovic
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Apr 09, 2019 4:27 pm

UK - Politika i društvo  - Page 24 3579118792 UK - Politika i društvo  - Page 24 3579118792 UK - Politika i društvo  - Page 24 3579118792

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Apr 09, 2019 4:28 pm

Meni vise ko torijevski Vulin.

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 09, 2019 4:30 pm

Ma jok, ovaj je bio u vojsci UK - Politika i društvo  - Page 24 1399639816
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Apr 09, 2019 4:32 pm

Al kakva je to faca, cak mi je i sumanuto simpatican, ko da su ga izvukli iz neke kafane u Smedervskoj Palanci UK - Politika i društvo  - Page 24 1399639816 

UK - Politika i društvo  - Page 24 Mark-francois

Totalni "ne mos ti mene da zejebes" izraz lica.  UK - Politika i društvo  - Page 24 1861198401

Post by Nino Quincampoix Tue Apr 09, 2019 5:08 pm

thread

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 5:20 am