In view of the rejection of the Withdrawal Agreement by the House of Commons, I have decided to call a European Council on 10 April. #Brexit
— Donald Tusk (@eucopresident) 29 March 2019
UK - Politika i društvo
- Guest
- Post n°301
Re: UK - Politika i društvo
- Guest
- Post n°302
sad će Mej da gura long extension+ MEP elections, a poslanici će i to da odbijaju....
jebenica.
jebenica.
- Post n°303
U tom slucaju ce EC da presece 10. aprila.
- Guest
- Post n°304
Quincy Endicott wrote:U tom slucaju ce EC da presece 10. aprila.
da. nemaju više wiggle room.
- Post n°305
ne znam zasto sve vreme mislim da nikada nece otici. sta mislite o tome?
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Post n°306
mislim da nikada zapravo nisu ni dosli
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°307
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Guest
- Post n°308
"No-deal” scenario on 12 April is now a likely scenario. The EU has been preparing for this since 12/2017. Now fully prepared. We will remain united. Benefits of WA, including transition period, will not be replicated in “no-deal” scenario. Sectoral mini-deals are not an option. pic.twitter.com/JJndIjMtTy
— European Commission
- Post n°309
Treba nam GE zajedno sa Evroizborima
- Post n°310
a mi idemo na odmor (u eu!) pre 12 aprila i vracamo se posle... bice zabavno na granici kad se vrnemo.
mada... kao i vama, iako sedim u engleskoj, i dalje sve ovo deluje potpuno nestvarno.
mada... kao i vama, iako sedim u engleskoj, i dalje sve ovo deluje potpuno nestvarno.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°311
Шацујем да број становника УК који све мисле да ће се једног дана пробудити у нечем мање лудом од овог сада није занемарљив.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°312
bruno sulak wrote:mislim da nikada zapravo nisu ni dosli
dosli su
nece se vratiti
- Post n°313
Just arrived at #MarchToLeave in Parliament Square! pic.twitter.com/yj7MoJ30uO
— Nigel Farage (@Nigel_Farage) March 29, 2019
- Post n°314
Nigel Dodds tells me the UK should stay in the EU if that was only way to preserve NI’s place in UK. ‘I would stay in the European Union and remain rather than risk Northern Ireland’s position. That’s how strongly I feel about the union.’
— Nicholas Watt (@nicholaswatt) March 29, 2019
- Post n°315
Izbori...80%
Mislim, lagano moze neka soft brexit opcija da pobedi u ponedeljak sa tipa 300-280, a onda kad bude doslo do toga da se zvanicno pretvori u zakon da ne prodje.
Mislim, lagano moze neka soft brexit opcija da pobedi u ponedeljak sa tipa 300-280, a onda kad bude doslo do toga da se zvanicno pretvori u zakon da ne prodje.
- Post n°316
Uuu, francuska zastava sa krinovima, znaci svi idioti su se skupili
- Post n°317
Zuper wrote:<
Stay cool with Gold-bond!1 year ago
I set the video quality to Serb
- Post n°318
May hopes to hold fourth vote on Brexit deal
Super, bice porazen sa tipa 40 glasova
Sledeci plan je da ga stavi vs najpopularnije od ostalih opcija. S tim sto to onda nije zakon, koji mora ponovo i sam za sebe da se izglasa. Sto se nece desiti ako pobedi njen deal.
Ovo je prosto ludilo. Uopste nema veze vise Brexit, prosto ovakva vrsta politike treba da dozivi poraz. Bukvalno silovanje parlamenta
- Post n°319
https://www.theguardian.com/uk-news/ng-interactive/2019/mar/27/how-did-your-mp-vote-in-the-indicative-votes
- Post n°320
https://www.theguardian.com/politics/2019/mar/29/mps-reject-theresa-mays-brexit-deal-third-timeTheresa May hopes to bring her Brexit deal back to parliament again next week after it was rejected for a third time by MPs – and appears poised to trigger a general election if parliament fails to agree a way forward.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°321
A string of leave-supporting Conservative backbenchers who had twice rejected the deal, including Boris Johnson, Jacob Rees-Mogg and former Brexit secretary Dominic Raab, switched sides to support the agreement. But with Labour unwilling to shift its position, and the Democratic Unionist party’s 10 MPs implacably opposed, it was not enough to secure a majority for May.
The result was a sense of stunned disbelief in Westminster. Asked what could happen next, one government source said: “Last one out, turn off the lights.”
Ko poslednji izadje, nek ugasi svetlo!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°323
Ja ne kapiram kako Tereza misli da nabije vecinu najavom izbora? Koga to treba da uplasi pa da glasa za njen dil? Laburiste svakako nece, oni i sami vec traze izbore. Ostaju neposlusni torijevci - oni bi slutim i sami na nove izbore, ali bez nje, a mislim da ona preti time da ostane na celu stranke za izbore (pominjala je povlacenje za izbore 2022, ali ne i ranije od toga). Da je smene, ne mogu, a ako ona bude vodila stranku na izbore, to je fijasko u najavi.
Tu je i DUP, kojem se posrecilo da se uopste nadje u Vladi i koji nakon narednih izbora skoro sigurno nece u njoj ostati. Tako da i njima to moze biti podsticaj da glasaju za dil.
Ali sve to zajedno kad se skupi, sumnjam da je dovoljno. Mada sta znam...
Tu je i DUP, kojem se posrecilo da se uopste nadje u Vladi i koji nakon narednih izbora skoro sigurno nece u njoj ostati. Tako da i njima to moze biti podsticaj da glasaju za dil.
Ali sve to zajedno kad se skupi, sumnjam da je dovoljno. Mada sta znam...
_____
- Post n°324
Apsolutno nista nije nemoguce. Sledeci put moze da pukne sa 100 razlike, a moze i da pordje sa 5 razlike. Ali bez DUP ne moze da prodje.
- Post n°325
Mozda moze da donese zakon po kome se zabranjuje razlicit status, bilo kakav, GB i NI. Ali nema ustav u koji to moze da ubaci i time to zapecati. Ne znam, bice joj bas zajebano da njih prebaci. S drue strane neki novi parlament bez DUP moze da izglasa sta hoce.