Хахаха, “у том смислу компромис”. Мукица, он да се за зелен бор у’вати - и тај би се у компромис осушио. Има то средњаштво као болест, ево овај је за уџбенике.Erős Pista wrote:Liči da to ministarstvo može imati širu ulogu, gore pomenuh i dijalog. U tom smislu kompromis...
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) October 5, 2020Hajde da probam i treći put. Mislim da bi ta osoba mogla/trebala da preuzme i ulogu u nekoj vrsti unutrašnjeg dijaloga. A za to treba kompromis. Podrazumeva se da ne treba kompromis da se poštuje pravo na rad, suđenje, šta god
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) October 5, 2020
Vlada Srbije kad AV pobedi
- Guest
- Post n°351
Re: Vlada Srbije kad AV pobedi
- Post n°352
Mislim, ovo je bukvalno kao da se utvrdi da je prosperitet u Americi rezervisan jedino za obale i Hjuston, a Mor Thokoly dođe i kaže: jok, samo Martini Vinogradi. A onda Marius donabije sa: jok bratac, San Francisko ti je ko Flint Mičigen.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°353
Србосфера је, whatever it may be, полицентрична. У том смислу ти је нпр. Нова Пазова веома конкурентна кругу двојке. Ово о економији је на врло климавим ногама, то су ти већ објашњавали на претходној страни. Круг двојке је тачно то што сам ти рекао, једна ружна увреда, и из најпогрешнијих могућих разлога.Летећи Полип wrote:Ja pričam o krugu dvojke kao političkom i ekonomskom centru srbosfere, a ne skupu vrednosti kako su ga definisali neki desničari. Taj privilegovan položaj koji KD ima se ne može relativizovati ni Ćirjakovićem, ni Dedinjem, ni Majdanpekom.
- Post n°354
Pogledajmo i ko je lajkovao. Pratimo kasnije ponasanje ovih ljudi u javnoj sferi. Bice to 1 zabavna drustvena igra.
https://mobile.twitter.com/BojanKlacar/status/1313205308932714500/likes
https://mobile.twitter.com/BojanKlacar/status/1313205308932714500/likes
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°355
mnogo je oduševljenih idejom ministarstva ljudskih prava, jedva čekam da vidim ko će biti
(moja pretpostavka je čedomir ili neko njemu blizak)
ovom vladom će vučić pokušati da popravi imidž na zapadu, neće biti vulina i sličnih dijabola,
ali će svakako biti ljudi sa liste ldp-a i one olenik-čomić (moguće da jedno od njih dvoje
bude na čelu novog ministarstva, olenik se već bavio ljudskim pravima, a čomić, zaslužila je
a i faliće žena)
u vladi će biti i neko iz ngo-a sonje liht i onog debelog hartefakt/remarker, ne mogu da se
setim kako se zove.
nagađam da će sps leteti iz vlade, ali će zadržati upravljanje nad srbijagasom.
počinje ubrzana miloizacija srbije.
(moja pretpostavka je čedomir ili neko njemu blizak)
ovom vladom će vučić pokušati da popravi imidž na zapadu, neće biti vulina i sličnih dijabola,
ali će svakako biti ljudi sa liste ldp-a i one olenik-čomić (moguće da jedno od njih dvoje
bude na čelu novog ministarstva, olenik se već bavio ljudskim pravima, a čomić, zaslužila je
a i faliće žena)
u vladi će biti i neko iz ngo-a sonje liht i onog debelog hartefakt/remarker, ne mogu da se
setim kako se zove.
nagađam da će sps leteti iz vlade, ali će zadržati upravljanje nad srbijagasom.
počinje ubrzana miloizacija srbije.
- Post n°356
i tomić je zadovoljan, sa malom rezervom
Naravno, i samo akcentovanje ljudskih prava, koja su umesto samostalnog ministarstva poodavno stavljena pod resor pravde, nije nevažno.
— Nikola Tomic (@TomiccNikola) October 5, 2020
E sad, teorija i praksa...
Ono “nešto” čega se u prvi mah nisam mogao setiti je... ravnopravnost polova Izvinjavam se, vrlo važno svakako
- Post n°357
Ministarstvo za ljudska prava, nešto i društveni dijalog je zanimljiva ideja. Zbog ovoga poslednjeg.
Mada ni nešto nije sasvim nevažno
- Post n°358
Летећи Полип wrote:Da se ne zajebavamo, krug 2ke je jedini čisti dobitnik tranzicione Srbije. Tu su kancelarije, tu su prodavnice, tu je provod, tu je kvadrat 3-4000 evra. Sve van toga je poznoantičko odumiranje. Čak i Novi Sad. Dakle, nekog odijuma prema krugu dvojke mora biti, i to je zapravo beogradski pandan provincijskoj mržnji prema Beogradu.
E sad, druga stvar je što društvo zapravo kulturno vodi Altina, a ne Dorćol.
To je valjda posledica centralizacije Srbije a ne 5X. Taj proces je malo duzi a svaki pokusaj price o decentralizaciji nazivaju separatizmom upravo oni koji su porazeni 5X.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°359
dEcEnTraLiZaCija je kad mozes napravis zastavu, sto vise zastava imas to je stvar decentralizovanija.
edit: valjda je Beltway najbolja analogija. U uskom krugu ljudi, koji zive od politike i javnog angazmana ministarstvo za javni dijalog je bitna stvar i nesto o cemu se prica i sto ce uticati na njihove zivote, al bilo gde van tog kruga, ne znaci nista jer i nije nista.
edit: valjda je Beltway najbolja analogija. U uskom krugu ljudi, koji zive od politike i javnog angazmana ministarstvo za javni dijalog je bitna stvar i nesto o cemu se prica i sto ce uticati na njihove zivote, al bilo gde van tog kruga, ne znaci nista jer i nije nista.
_____
????
- Post n°360
Samo u poslednjih par godina su 3-4 puta smanjivani prihod lokalnim samoupravama. Svako ko misli da je to lose je srpski izdajnik a za razvoj kruga dvojke dok Srbija propada kriva je Vesna Pesic
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°361
Krug Dvojke je kao gravitacija: društvene kataklizme, potopi, zemljotresi, požari, suše, skakavci... ali ona je tu postojana kao klisurina.
- Guest
- Post n°362
Za mene je novost da se kancelarije nalaze u krugu dvojke. Vreme kada je bilo stvar prestiža imati prostor u adaptiranom saloncu u Beogradskoj prošlo je pre dvadesetak godina.
Uopšte, postoji vrlo neobičan odnos mladih naraštaja prema krugu dvojke. Život se odvija u A Bloku, West 65 itd, a u krugu dvojke su bake, advokatske kancelarije, kladionice, hosteli za klince, Grubin saloni, kineske radnje, sendvičare, zatarabljeni izlozi i stepenice podzemnih prolaza koje se krune i mogu da te ubiju ako ne gledaš vrlo pažljivo gde hodaš. Taj klasni odmak prema krugu dvojke je izrazito artificijelan i usiljen, više podseća na odjek nekih GenX kompleksa nego na nešto što je relevantno u današnje vreme.
disclaimer: ja sam beogradski provincijalac
Uopšte, postoji vrlo neobičan odnos mladih naraštaja prema krugu dvojke. Život se odvija u A Bloku, West 65 itd, a u krugu dvojke su bake, advokatske kancelarije, kladionice, hosteli za klince, Grubin saloni, kineske radnje, sendvičare, zatarabljeni izlozi i stepenice podzemnih prolaza koje se krune i mogu da te ubiju ako ne gledaš vrlo pažljivo gde hodaš. Taj klasni odmak prema krugu dvojke je izrazito artificijelan i usiljen, više podseća na odjek nekih GenX kompleksa nego na nešto što je relevantno u današnje vreme.
- Post n°363
Pa to.Kirko Skaddeng wrote:Za mene je novost da se kancelarije nalaze u krugu dvojke. Vreme kada je bilo stvar prestiža imati prostor u adaptiranom saloncu u Beogradskoj prošlo je pre dvadesetak godina.
Kao i u svemu drugom, nas je kasno zahvatio taj talas "tranzicione" urbanizacije, gde se elitna mesta za zivot traze u suburbiji, a centar se pretvara u poslovni prostor.
- Guest
- Post n°364
i to poslovni prostor druge klase. Beograd je tipična varoš čiji se istorijski centar pretvara u dodgy downtown sa delimično džentrifikovanim turističkim zonama.
BNV potpuno izuzimam iz ovog, to je tumor.
- Post n°365
O ženama u vladi imam da izjavim pic.twitter.com/0VyjUbCz9E
— Die Patriotin (@MarijaRatkovic) October 6, 2020
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°366
Kirko Skaddeng wrote:i to poslovni prostor druge klase. Beograd je tipična varoš čiji se istorijski centar pretvara u dodgy downtown sa delimično džentrifikovanim turističkim zonama.
Jos nema love ni traznje za ozbiljniju dzentrifikaciju centra. Steta.
A BNV jeste tumor hranjen na sprezi korumpirane vlasti i ozbiljnog pranja love kroz "investorski" urbanizam. Ali jeste i primer dzentrofikacije, lationoamerickog tipa doduse.
- Guest
- Post n°367
Meni se dopada ovo tiho raspadanje, volim melanholiju oronulih gradskih jezgara.
- Post n°368
Kirko Skaddeng wrote:Meni se dopada ovo tiho raspadanje, volim melanholiju oronulih gradskih jezgara.
Sta znam, moze pomalo, samo da ne ode previse u oronulost.
E, da, sto bi neko ziveo u Krugu Dvojke, pa cak i na prenabudzenom Dedinju, dodatno kolonizovanom u vreme Sepse i cestitog Sepeoa, kad moze, recimo, ovde...
http://elgolf.rs/rezidencijalno-naselje.html
- Post n°369
plachkica wrote:i ministarstvo za ljudska prava
i 50 % da budu ministarke
И Мали да буде 50% министарка!
Janko Suvar wrote:dodao sam gore, samo sam srocio da nerviram paceta
Таман сам смишљао шта би било "сок и..." хм, можда кафа? И онда Васа улети са "сок и веверица", немам ја ту шта да радим.
Kirko Skaddeng wrote:Meni se dopada ovo tiho raspadanje, volim melanholiju oronulih gradskih jezgara.
Наврати који пут, овде је цео град такав. Прво прођеш Метански Џеп, па обиђеш око празне касарне, па прођеш нову индустријску зону, па бившу индустријску зону, па се попнеш на надвожњак па с једне стране видиш комбинатску џунглу а с друге криве шине... и тек онда, пси'ћки добро омекшан, улазиш у Београдску улицу, где те чека тачно пресек свега. Аутобуска, која се за 10 годна свела на четвртину себе. Лидл на месту некадашњег представништва Реноа (лик постигао да га стекне, а онда се негде зајебао у рачуну, банкротирао, дошли Французи и однели своју зграду); преко пута нешто Нафтагас са прозорима у златастој фолији и чак склуптуромРЖ испред, нешто из доба Џамоње. А онда километар недовршене транзиције - где фасада у вечитој изградњи, где нешто на спрат, где универзитет у кући од набоја, где плац очишћен за изградњу па неста пара, ма све... Ако успеш све то да прођеш а да сузу не пустиш, можеш да продужиш у центар.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°370
kvadrata stana u mojoj zgradi koja tehnicki nije KD ali po svemu ostalom jeste, trenutno kosta kao kvadrat novogradnje u ulicama na liniji razdvajanja vracar vozdovac od krusevacke levo i desno, gde nema nista, ni kafic, ni zivot, ni samiska, nista. samo pre desetak godina moja zona bese ovde najskuplji kvadrat u gradu, sada je na 2/3 te cene, jeftiniji je samo stepa, banjica i slican trash, hvala SNS investitorima sto su tako nabazdarili trziste.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°371
Sofija M na Pescaniku
O koalicionim partnerima nismo danas govorili, rekao je Vučić. Dakle, odluka o podršci predsednici Vlade sasvim sigurno nije rezultat nikakvih konsultacija ili garancija da će je određeni broj poslanika podržati u ambiciji da (ponovo) bude predsednica Vlade. Drugim rečima, predlagači kandidata za predsednika Vlade, poslanici, zamenjeni su drugim predlagačem, Vučićem. Ko podržava njegovog kandidata, odlučiće takođe on, nekom drugom prilikom.
O koalicionim partnerima nismo danas govorili, rekao je Vučić. Dakle, odluka o podršci predsednici Vlade sasvim sigurno nije rezultat nikakvih konsultacija ili garancija da će je određeni broj poslanika podržati u ambiciji da (ponovo) bude predsednica Vlade. Drugim rečima, predlagači kandidata za predsednika Vlade, poslanici, zamenjeni su drugim predlagačem, Vučićem. Ko podržava njegovog kandidata, odlučiće takođe on, nekom drugom prilikom.
Razmatrao je Vučić i koliko će ministarstava biti, ko će biti na njihovom čelu, iako su ovo pitanja na koja jedino i isključivo može odgovoriti Narodna skupština.5 U prvom slučaju u formi zakona, a u drugom slučaju postupkom izbora Vlade i njenih članova. Uprkos tome, Siniša Mali izjavljuje da će „u narednih sedam dana biti održana još jedna sednica Predsedništva SNS na kojoj će se razgovarati o novim članovima Vlade“. Dalje, na pitanje zbog čega se čekalo 106 dana na odluku o mandatarki Vučić je rekao „da je potrebno da napravite koncept kako će da izgleda vaša Vlada“.
Da rezimiramo. Izbori su bili neslobodni, pa su predsednik i SNS, u uslovima epidemije, uspostavili vlast mimo slobodno izražene volje građana. Zatim je politička partija, odnosno njen javnosti nepoznati organ, simulacijom postupka formiranja vlade, neposredno vršila vlast i to još uvek čini, preko svog predsednika, tako što nominuje mandatarku bez skupštinske podrške. Koaliciju za podršku Ani Brnabić odrediće partija, isto će učiniti i sa ministrima. Na odluku se čekalo jer je Vučić brižljivo skicirao njegovu Vladu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°372
ficfiric wrote:O ženama u vladi imam da izjavim pic.twitter.com/0VyjUbCz9E
— Die Patriotin (@MarijaRatkovic) October 6, 2020
- Post n°373
Marius Lăcătuș wrote:kvadrata stana u mojoj zgradi koja tehnicki nije KD ali po svemu ostalom jeste, trenutno kosta kao kvadrat novogradnje u ulicama na liniji razdvajanja vracar vozdovac od krusevacke levo i desno, gde nema nista, ni kafic, ni zivot, ni samiska, nista. samo pre desetak godina moja zona bese ovde najskuplji kvadrat u gradu, sada je na 2/3 te cene, jeftiniji je samo stepa, banjica i slican trash, hvala SNS investitorima sto su tako nabazdarili trziste.
Kod mene je ponovo pocelo da raste. Nista epohalno, ali svidža mi se trend.