24 sata Vučić
- Post n°551
Re: 24 sata Vučić
Nista novo, sta bi on danas radio da nije bilo ratova? Svaki sukob mu samo moze koristiti, nije bitno ko je protiv koga. Svih ovih godina i radi na sirenju mrznje
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°552
Sad pročitah. Meni izgleda kao da je pisao ovaj naš Lucidni Mislilac.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°553
Da, haos od teksta.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°554
Pišaju po grobovima, marišu pare. Ako se traga za pravim autorom texta, možda pomogne da je "marisati" bosanski izraz. Nikad nisam čuo da Srbijanac to kaže.
_____
- Post n°555
Govori se i ovde "marisanje" i "marnuti"
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°556
Ali je iz duše. Hoću reći, mislim da je on stvarno ogorčen što ga srednja klasa nije prihvatila. Naročito ovaj urbani, liberalni deo. I sad mu je ostalo samo da mrzi.
A tekst i jeste napisan za Lucidne Mislioce, a ne za orkovsku pešadiju.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°557
otto katz wrote:Pišaju po grobovima, marišu pare. Ako se traga za pravim autorom texta, možda pomogne da je "marisati" bosanski izraz. Nikad nisam čuo da Srbijanac to kaže.
Bugojno je u Bosni
- Post n°558
Vučić i jeste bosanac. Inače, poprilično sam siguran da je sam ovo napisao.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°559
Vala, ne znam zasto bi bilo ko imao postovanja za, na primer, ove ljude. I to je neka elita. Vise cu ceniti pajsere poput Murara nego ove profdr-e
1000+ Jaвне личности које подржавају листу -
— СНС СРБИЈА (@sns_srbija) February 27, 2018
1. Александар Вучић - #ZatoStoVolimoBeograd! pic.twitter.com/P6j7kYIfwq
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°560
Istina, ušla je masa tih izraza izBosne u posljednjih par decenija, a i ja sve što kažem o svojim saznanjima staro je 30ak godina, nego meni se vrijeme zaustavilo otkako se u suzama odvojih od rodne grude.ficfiric wrote:Govori se i ovde "marisanje" i "marnuti"
_____
- Post n°561
Летећи Полип wrote:Ali je iz duše. Hoću reći, mislim da je on stvarno ogorčen što ga srednja klasa nije prihvatila. Naročito ovaj urbani, liberalni deo. I sad mu je ostalo samo da mrzi.
Ma nije ga bre on ni pisao. On ne prica ovako. Vidim da na tvici slute da je pravi autor Ivan Radovanovic. Potpuno by the numbers tekst. Kako mali djokica zamislja demagogiju.
Sto ne znaci da AV nije stvarno ogorcen zbog stvari koje si naveo, samo da se iz ovog teksta nista o tome ne moze zakljuciti.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°562
otto katz wrote:Istina, ušla je masa tih izraza izBosne u posljednjih par decenija, a i ja sve što kažem o svojim saznanjima staro je 30ak godina, nego meni se vrijeme zaustavilo otkako se u suzama odvojih od rodne grude.ficfiric wrote:Govori se i ovde "marisanje" i "marnuti"
To smo koristili najvise kad sam bio klinac, ali dobro, ako se u Sapcu koristilo, ne znaci da je otislo i dalje. Ne secam se ni ja da sam cuo nekog iz NS ili BG da koristi taj izraz
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°563
ficfiric wrote:Govori se i ovde "marisanje" i "marnuti"
+1
Tako se pricalo u mom skolskom dvoristu
_____
- Post n°564
Марисање сам чуо и овде и у НС ал је значило тући се; "ал' је синоћ пала мара између кинташа и дољаца".
Марнути је увек деловало као варијанта од мрднути, нарочито паре.
Марнути је увек деловало као варијанта од мрднути, нарочито паре.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°565
Da, ima i to znacenje.
"S'a e, ho's marele?!"
"S'a e, ho's marele?!"
Last edited by ficfiric on Fri Jul 12, 2019 2:47 pm; edited 1 time in total
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°566
I kod nas isto.
_____
- Post n°568
Nije ovo Cira, ne radi (jos) Cira ovakve stvari. Ovo je Ivan Radovanovic koji je sa svojom hanumom presao kod novog gazde od Dacica.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°569
radujte se! pic.twitter.com/UQuz6byco4
— AstroG (@Astr0G) July 13, 2019
- Post n°570
Upravo se uporedio sa Djordanom Brunom i Sizifom (!?) koji gura kamen uzbrdo, a elita ga gadja... kamencicima!
1 zanimljiv detalj koji mi je u tekstu promakao - preuzeo je pricu o "deci komunizma" koju su ranihe pricali Maric i Fasko Obradovic - danasnja proevropska pseudoelita je zapravo naslednik elite iz socijalizma.
1 zanimljiv detalj koji mi je u tekstu promakao - preuzeo je pricu o "deci komunizma" koju su ranihe pricali Maric i Fasko Obradovic - danasnja proevropska pseudoelita je zapravo naslednik elite iz socijalizma.
_____
- Guest
- Post n°571
ma danas treba da pokrije đokovića i da podseti narod da i on postoji, da se slučajno ne zaboravi.
- Post n°572
Jel bio na odmoru prosle nedelje? Meni se cini da je ovaj tekst trebalo to da pokrije.
_____
- Post n°574
Sutra Vučić polaže spomenik mađarskom vojskovođi u znak sećanja na opsadu Nandorfehervara 1456. godine!
- Post n°575
Јбт откад нисам чуо тај назив за Београд... ваљда још од времена док сам радио у Магуарској, значи скоро 25 година.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...