Ех кад моја метара у секунди чује за ово...
Деца лоших преводилаца
- Post n°126
Re: Деца лоших преводилаца
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°127
U cemu je smisao rugati se "greskama" masinskog prevodioca? Besposlen pop krsti jarice, a besposleni moralni panicar se ljuti sto mu govorni automat za tacno vreme na "hvala" ne kaze "molim i drugi put", to je to.
Svakog dana se mogu naci ljudske greske u navrat-nanos prevedenim clancima, znaci u tzv. agencijskom novinarstvu, Recovery tako nije pronalazak vec oporavak i slicno, plus sto se krade i s hrvatskih portala, pa ostane ijekavica i poneki kroatizam. Ni to nije za smrtnu kaznu, vec je samo beda nasih redakcija, koje su sve odreda virtuelne, otkako je Ringijer to objavio na blicu. Svi njuz portali ima da lice jedan na drugi, kao jedna pesma Evrovizije na drugu pesmu Evrovizije:
- izjava predsednika
- atak na opoziciju
- crna hronika, sto krvavija to bolje
- skandal iz rijalitija
- horoskop, s naglaskom na uticaj retrogradnog Merkura
- slavni pevac je umro u kamp prikolici pre 30 godina, kliknite da vidite koji
- ova torta ce nestati sa stola za 15 minuta - kliknite za recept
- lekovi za artritis, prostatits, parazite i gojaznost sa slikama Misela Pikolija, Nikite Mihalkova, Nestroovica, Biljane Vuco i drugih
Svakog dana se mogu naci ljudske greske u navrat-nanos prevedenim clancima, znaci u tzv. agencijskom novinarstvu, Recovery tako nije pronalazak vec oporavak i slicno, plus sto se krade i s hrvatskih portala, pa ostane ijekavica i poneki kroatizam. Ni to nije za smrtnu kaznu, vec je samo beda nasih redakcija, koje su sve odreda virtuelne, otkako je Ringijer to objavio na blicu. Svi njuz portali ima da lice jedan na drugi, kao jedna pesma Evrovizije na drugu pesmu Evrovizije:
- izjava predsednika
- atak na opoziciju
- crna hronika, sto krvavija to bolje
- skandal iz rijalitija
- horoskop, s naglaskom na uticaj retrogradnog Merkura
- slavni pevac je umro u kamp prikolici pre 30 godina, kliknite da vidite koji
- ova torta ce nestati sa stola za 15 minuta - kliknite za recept
- lekovi za artritis, prostatits, parazite i gojaznost sa slikama Misela Pikolija, Nikite Mihalkova, Nestroovica, Biljane Vuco i drugih
- Post n°128
Шта сад, то ошљарење да примимо здраво за готово па да престанемо да исмевамо ретарде јер као није лепо издевати се са инвалидима?
Ту неко није урадио свој посао, а на ком нивоу је донета одлука да је то добро, заболе ме. И даље је смешно.
Ту неко није урадио свој посао, а на ком нивоу је донета одлука да је то добро, заболе ме. И даље је смешно.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°129
Леле... која збирка глупости, рекао бих да ама нико није ни погледао ово, ваљда сам први читалац на тој страни: https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Fle%C5%A1_Gordon
преведен на широком спектру медија, укључујући и филмова, телевизије и анимираног серијала
на Сyфy каналу
Стрип стрипова Бак Роџерс
У почетку су карактеристике Кинга покушале да откупе права
роман 1933. године од стране Пхилип Билие, Бхен Борлдс Цоллиде.
Раимонд је био партнер са Гостврајтером(енгл.Гхостwритер)
поред Јунгле Јим.
поло играча и дипломираног универзитета у Лалеу, а
Зарков изриче ракетни брод да лети у свемир
итд итд... она два замашћена су места где сам укапирао порекло брљотке.
преведен на широком спектру медија, укључујући и филмова, телевизије и анимираног серијала
на Сyфy каналу
Стрип стрипова Бак Роџерс
У почетку су карактеристике Кинга покушале да откупе права
роман 1933. године од стране Пхилип Билие, Бхен Борлдс Цоллиде.
Раимонд је био партнер са Гостврајтером(енгл.Гхостwритер)
поред Јунгле Јим.
поло играча и дипломираног универзитета у Лалеу, а
Зарков изриче ракетни брод да лети у свемир
итд итд... она два замашћена су места где сам укапирао порекло брљотке.
_____
- Post n°130
nelegalno postavili dodatne podove, navodi agencija.
Агенција је вероватно мислила на додатне спратове...
_____
- Post n°131
pa ne može sprat ako nema pod
- Post n°132
I to Fonet, nije neki amaterski prevodilac AFP-ovih vesti iz redakcije.
- Post n°133
MNE wrote:pa ne može sprat ako nema pod
Наравно, ако нема под собом друге спратове, онда је приземље или подрум.
_____
- Post n°134
A kako to izgleda kada se jezika dohvate politika i struka podsjetili smo se ovog ponedjeljka, kada je na Hrvatskoj radioteleviziji zaigrao film "Ljeto kada sam naučila letjeti".
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°135
Узмем мало да погледам на википедији нешто о дуњи, каже „У античким легендама, дуњом су богови одређивали судбине. Она је била плод Афродите и Гаје. Парис ју је, по обећању лијепе Хелене, предао Афродити као најљепшој од свих богиња. “
Ајде баш да видим шта каже и у енглеској верзији... И тамо запазим да је била „свети амблем Афродите“. Аха, ајд да видим шта каже на њеној страници, каже да је њено дрво јабука; спомињу се и златне јабуке... о којима има посебан чланак. У том чланку се спомињу и дуње, онако успут, као „у Азији се понекад зову тако“. Назад на чланак о дуњама, „често се спомињу као златне јабуке“.
Не искључујем могућност да је Парис дао у ствари дуњу „најлепшој“ а то негде успут, у неком преводу замењено златном јабуком, за гледатеље са јефтинијим улазницама. Не знам колико је дуња позната на западу (осим код Немаца), у тамоу сам морао да објашњавам шта је и како изгледа. Није да нису чули никад, сваки други је знао неког ко је то једном видео...
Ето, кад се ујутро сетиш шта си синоћ пио, падне тако на ум да мало погледаш...
Ајде баш да видим шта каже и у енглеској верзији... И тамо запазим да је била „свети амблем Афродите“. Аха, ајд да видим шта каже на њеној страници, каже да је њено дрво јабука; спомињу се и златне јабуке... о којима има посебан чланак. У том чланку се спомињу и дуње, онако успут, као „у Азији се понекад зову тако“. Назад на чланак о дуњама, „често се спомињу као златне јабуке“.
Не искључујем могућност да је Парис дао у ствари дуњу „најлепшој“ а то негде успут, у неком преводу замењено златном јабуком, за гледатеље са јефтинијим улазницама. Не знам колико је дуња позната на западу (осим код Немаца), у тамоу сам морао да објашњавам шта је и како изгледа. Није да нису чули никад, сваки други је знао неког ко је то једном видео...
Ето, кад се ујутро сетиш шта си синоћ пио, падне тако на ум да мало погледаш...
_____
- Post n°136
временска машина
Часовник је временска машина. У енглеском је мало зајебано да се направи реч времеплов, па се сналазе како се већ сналазе. Ми не морамо.
_____
- Post n°138
Ако поп свети водицу, могу сви да свете... се?
_____