Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Razno razno razno

паће

Razno razno razno - Page 21 Empty Re: Razno razno razno

Post by паће 01.04.18 12:58

Mr. Moonlight wrote:realno vino je za jbg, ajd da ne vređam, ja sam na zuper votCi

А јуче сам пробао мало надреалног вина. Од темјанике. За мене је то грожђе имагинарно, постоји само у оној песми 1 народној са погрешном заменицом ("Ај берем грожђе, бирам тамјанику"), свратило мало до рла да уври... Врло чудан шмек, као да и није грожђе него огрозда, ал' опет јесте. Сад би требало да смислим нешто да звучим као Лујо у завршној речи.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    kondo

Post by kondo 01.04.18 14:48

tamjanika. koja, crna ili bela?

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    паће

Post by паће 01.04.18 15:55

Бела.

Е, да, рекох да ће се Филипу свидети, младожења носио црвену кравату. И то неку тамо нијансу, него ону праву црвену.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    kondo

Post by kondo 01.04.18 16:10

Nisi upamtio ime podruma sa etikete? To bi dosta toga objasnilo, u principu u Srbiji sa belom tamjanikom ili tradicionalna stara metoda (za koju bih se kladio da je to sto si pio) ili novotarije koje prave bolje vino ali manje tamjaniku.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    паће

Post by паће 01.04.18 16:38

Kondo wrote:Nisi upamtio ime podruma sa etikete? To bi dosta toga objasnilo, u principu u Srbiji sa belom tamjanikom ili tradicionalna stara metoda (za koju bih se kladio da je to sto si pio) ili novotarije koje prave bolje vino ali manje tamjaniku.

Немам појма... то је било пред крај, кад стварно више није имало смисла терати даље са дуњом. А онда нисам могао да му посветим пажњу (етикета је изгледала онако просто, бела до зеленкаста, црна слова, скромно и неупадљиво, прочитао само назив и чудио се што пише тЕмјаника а не са а) јер је на подијуму постало веееома динамично, дошао сам као бочни фотограф, дакле трк тамо и шкљоцај.

_____
    kondo

Post by kondo 01.04.18 16:57

Tako pišu Makedonci. Verovatno ste pili neki Tikveš.

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest 01.04.18 18:22

Verovatno Tikveš Temjanika Special Selection.

Razno razno razno - Page 21 Tikves-temjanika-special-selection-1249575-s257
    паће

Post by паће 01.04.18 18:31

А, не, имало је и некакав оквир, симетрично. Овакву етикету бих запамтио.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 02.04.18 19:29

i bbc je kasnije po uzoru na ovde zdruzeno (jos jednom hvala svima na trudu) trazeni moj dragane snimio britansku verziju, gde velsani idu dole u bracni turizam 

filipina dreamgirls 

Post by beatakeshi 30.04.18 18:10

Ponedeljkom uveče na RTS2 ciklus filmova Kišlovskog (traje već nekoliko sedmica).
    Večeras 22.50 https://www.imdb.com/title/tt0086961/?ref_=nm_flmg_dr_13
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 30.05.18 8:19

https://www.theguardian.com/film/2018/may/29/antony-beevor-the-greatest-war-movie-ever-and-the-ones-i-cant-bear
    Sotir

Post by Sotir 30.05.18 10:45

Је ли то онај Бивор што говори о митовима, који је описивао совјетске хорде како у буљуцима препливавају немачке реке не би ли силовали швабице?
    Filipenko

Post by Filipenko 30.05.18 12:51

Sotir wrote:који је описивао совјетске хорде како у буљуцима препливавају немачке реке не би ли силовали швабице?

Razno razno razno - Page 21 3826186726
    Erős Pista

Post by Erős Pista 02.06.18 15:34

http://rs.n1info.com/a393115/Showbiz/Showbiz-vesti/Brajan-de-Palma-Pravim-horor-film-o-slucaju-Vajnstin.html

Haha, car.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Sotir

Post by Sotir 02.06.18 15:56

Gargantua wrote:https://www.theguardian.com/film/2018/may/29/antony-beevor-the-greatest-war-movie-ever-and-the-ones-i-cant-bear
    Zaboravih ranije, naravno da je liku smetalo što u Neprijatelj pred vratima nije postojao major Kenig, iako su takvi sukobi snajperista buli svakodnevni, a me smeta mu prikaz sa početka, gde teraju vojnikebez oružja na Nemce i pucaju na njih, što nema veze sa stvarnošću
    Filipenko

Post by Filipenko 02.06.18 17:21

Sotir wrote:
    Gargantua wrote:https://www.theguardian.com/film/2018/may/29/antony-beevor-the-greatest-war-movie-ever-and-the-ones-i-cant-bear
    Zaboravih ranije, naravno da je liku smetalo što u Neprijatelj pred vratima nije postojao major Kenig, iako su takvi sukobi snajperista buli svakodnevni, a me smeta mu prikaz sa početka, gde teraju vojnikebez oružja na Nemce i pucaju na njih, što nema veze sa stvarnošću

Naravno. Film je kolekcija stereotipa i nemačke propagande o Sovjetima i sovjetskim vojnicima, gde je uzeto ponešto što se drugde zaista desilo i kondenzovano da se izbljuje skupa u što kraćem vremenu.

Mislim, obaška što su Staljingrad branile elitne gardijske armije koje svakako nisu terane u borbu u buljucima, imamo situaciju da je sam Vasilij Zajcev predstavljen kao malo, čedno seljače koje zli komesari guraju u napad bez puške sa pet metaka u džepu, a čovek bio kapetan u vojsci Sovjetskog Saveza, koji je eksplicitno tražio premeštaj iz crnomorske flote u Staljingrad jer je smatrao da nakon pada svih crnomorskih luka u ruke nemačke kopnene armije nije više koristan, a hoće da ubija sotone.  Razno razno razno - Page 21 2348298330
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand 02.06.18 23:58

Gde može da se nađe onaj članak o Redovu Rajanu i američkoj politici/kulturi što je Garg kačio onomad?
    Erős Pista

Post by Erős Pista 03.06.18 2:14

http://www.mikedawsoncomics.com/post/169545741066/the-good-war-on-terror-read-the-rest-here-ive

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Erős Pista

Post by Erős Pista 06.06.18 1:16

Jedva čekam!

https://www.rollingstone.com/movies/reviews/hereditary-movie-review-scariest-movie-of-2018-w521098

_____

zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot 10.06.18 13:13

nazalost krece bekles od kulturnog establismenta

_____
    ova zemlja to je to
    bjesomučje

Post by bjesomučje 10.06.18 14:05

težak smećar i degen. nije da se nešto mnogo izdvaja, ali kad zasija ima sve da puca (sve sinapse)
    npr: https://www.newyorker.com/culture/richard-brody/the-immoral-artistry-of-kathryn-bigelows-detroit
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot 10.06.18 14:53

pa nije tako. brodi je zapravo najpouzdaniji, u smislu najbolji, sto bi mita rekao - repertoarski kriticar u americi, barem u mejnstrim publikacijama. sem kad pise o politici filmova, tad je uzasan, jer em je klinton-liberal em nista ne zna o politici, secam se kad mu je jedan objasnjavao (povodom majkla mana) da liberalni i anti-kapitalisticki nisu sinonimi lol... mada bolje glup za politiku nego glup za sve sem politike (a bogami i za politiku) poput recimo eileen jones. druga mana mu je sto misli da je cilj svakog modernog filma da pojede sopstveni scenario, sto i nije veliki greh.

dobro, i knjiga o godaru mu je truba al dobro, tu se bas bio precenio.

_____
    ova zemlja to je to
    Erős Pista

Post by Erős Pista 10.06.18 15:14

Imas link te rasprave o Manu?

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista 10.06.18 15:15

Inace se slazem da je Brodi prilicno pouzdan kriticar. Bilo bi mi zao ako je u pravu za Hereditary, bas sam se nadao dobrom hororu.

_____

zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot 10.06.18 15:27

nije neka rasprava, evo linka link

taj tekst o manu dosta naglasava brodijeve 'formalisticke' probleme. na drugoj strani, brodi toliko puta stajao usamljen na braniku zdravog ukusa, da je ludost reci da je degen koji se ne izdvaja.

misim politka mu je klasicna njujorkerska, ne razlikuje se mnogo od emily nussbaum recimo (ne znam, mozda je alex ross bolji po tom pitanju). evo brodijeve analize predsednickih izbora

_____
    ova zemlja to je to

Post by Sponsored content

Current date/time is 18.11.24 2:20