Razno razno razno
- Post n°526
Re: Razno razno razno
Uh, ovo o Manu je bas blamantno.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°527
zvezda je zivot wrote:nazalost krece bekles od kulturnog establismenta
Backless what?
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°528
Treba mi ime filma. Gledao ga u detinjstvu na kultnom StBu. Tip opsednut otrovima. Sanja da napravi neki dijamant. Truje kolege na poslu, i onda se nešto zajebe. Pomeša šolje.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°529
Гледао га и ја, да није овај?
https://www.imdb.com/title/tt0115033/
https://www.imdb.com/title/tt0115033/
- Post n°530
Jeste! Hvala.
_____
~~~~~
- Post n°531
Летећи Полип wrote:Treba mi ime filma. Gledao ga u detinjstvu na kultnom StBu. Tip opsednut otrovima. Sanja da napravi neki dijamant. Truje kolege na poslu, i onda se nešto zajebe. Pomeša šolje.
Dnevnik Janga trovaca?
EDIT
siguran sam da je srpski naslov bio sa Young kao licnim imenom
- Post n°532
Taj, taj.
_____
~~~~~
- Post n°533
Hubert de Montmirail wrote:Летећи Полип wrote:Treba mi ime filma. Gledao ga u detinjstvu na kultnom StBu. Tip opsednut otrovima. Sanja da napravi neki dijamant. Truje kolege na poslu, i onda se nešto zajebe. Pomeša šolje.
Dnevnik Janga trovaca?
EDIT
siguran sam da je srpski naslov bio sa Young kao licnim imenom
Jeste.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°534
Da li je Švabo ikad snimio dobar film, i koji je?
_____
~~~~~
- Post n°536
Pa to. Das Boot, Untergang, Metropolis, M , Trijumf volje i? Ništa više. A i ova ova zadnja tri su realno andergraund za širu publiku.
_____
~~~~~
- Post n°538
Da, i Staljingrad je solidan npr.
Ali čudi me da je jedna tzv velika evropska nacija, i to Nemačka, toliki antitalenat za film. Francuzi otkidaju, Englezi isto, Italijani majstori, Španija cenjena. A ovi ništa... I to ne mislim samo dobar u umetničkom smislu, nego i komercijalan film da umeju da snime. Dakle film koji može da iskomunicira sa najširom, stranom publikom. Osim Unterganga i Das Boota, ja ne znam za drugi. Pri čemu su i to neki umereni uspesi. Dok Francuzi od komercijale: Posetioci, Taxi, Amelija Pulen, Pakt s vukovima, Nedodirljivi, Plakar... Rasturiše ljudi.
Ali čudi me da je jedna tzv velika evropska nacija, i to Nemačka, toliki antitalenat za film. Francuzi otkidaju, Englezi isto, Italijani majstori, Španija cenjena. A ovi ništa... I to ne mislim samo dobar u umetničkom smislu, nego i komercijalan film da umeju da snime. Dakle film koji može da iskomunicira sa najširom, stranom publikom. Osim Unterganga i Das Boota, ja ne znam za drugi. Pri čemu su i to neki umereni uspesi. Dok Francuzi od komercijale: Posetioci, Taxi, Amelija Pulen, Pakt s vukovima, Nedodirljivi, Plakar... Rasturiše ljudi.
_____
~~~~~
- Post n°539
А Фасбиндер и фон Трир?
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°540
Za prvog ne znam. Von Trir je Danac.
_____
~~~~~
- Post n°541
Tikver je snimio nekoliko vrlo uspesnih i zabavnih filmova u Nemackoj. The International koji smo komentarisali nedavno je takodje njegov.
Onda si od tih komercijalnih imao i Das Experiment.
Pre neku godinu Goodnight Mommy bio jedan od najizvikanijih horora. Barbara je isto bio popularan i solidan film (sa zanimljivim ideoloskim tvistom). Goodbye Lenin pre toga, mozda najgledaniji evropski film u tom periodu. Lives of Others isto tako.
A sve to samo na temu komercijale i popularnosti, dakle ako zanemarimo Fasbindera, Vendersa, Hercoga, Margaret fon Trota i mnoge, mnoge druge...
Ukratko, gresis.
Onda si od tih komercijalnih imao i Das Experiment.
Pre neku godinu Goodnight Mommy bio jedan od najizvikanijih horora. Barbara je isto bio popularan i solidan film (sa zanimljivim ideoloskim tvistom). Goodbye Lenin pre toga, mozda najgledaniji evropski film u tom periodu. Lives of Others isto tako.
A sve to samo na temu komercijale i popularnosti, dakle ako zanemarimo Fasbindera, Vendersa, Hercoga, Margaret fon Trota i mnoge, mnoge druge...
Ukratko, gresis.
_____
- Post n°542
William Murderface wrote:Tikver je snimio nekoliko vrlo uspesnih i zabavnih filmova u Nemackoj. The International koji smo komentarisali bedavno je takodje njegov.
Obda si od tih komercijalnih imao i Das Experiment.
Pre neku godin Goodnight Mommy bio jedan od najizvikanijih horora. Barbara je isto bio popularan i solidan film (sa zanimljivim ideoloskim tvistom). Goodbye Lenin pre toga, mozda najgledaniji wvrkpski film u tom periodu. Lives of Others isto tako.
A sve to samo na temu komercijale i popularnosti.
Auh "sve to". Al si nabrojao, jebo si mu kevu.
_____
~~~~~
- Post n°543
Pa ti si nabrojao Posetioce, Taxi, Ameliju, Pakt, Nedodirljive, Plakar. Ukupno 6.
Ja - Run Lola Run, Das Experiment, Perfume, Goodnight Mommy, Goodbye Lenin, Lives of Others, Barbara. Ukupno 7.
Tako da ne razumem bas primedbu.
Ja - Run Lola Run, Das Experiment, Perfume, Goodnight Mommy, Goodbye Lenin, Lives of Others, Barbara. Ukupno 7.
Tako da ne razumem bas primedbu.
_____
- Post n°544
U medjuvremenu se setih i ovoga
https://m.imdb.com/title/tt0246772/
https://m.imdb.com/title/tt0246772/
_____
- Post n°545
Pa jebote, samo Amelija je uzela maltene ko svi ovi zajedno na boks ofisu.
Ali dobro, evo ja ti pokrivam Barbaru (4.1 milion $ ), sa Tri Brata. I podižem za Mikrokosmos.
Ali dobro, evo ja ti pokrivam Barbaru (4.1 milion $ ), sa Tri Brata. I podižem za Mikrokosmos.
_____
~~~~~
- Post n°546
Летећи Полип wrote:Pa jebote, samo Amelija je uzela maltene ko svi ovi zajedno na boks ofisu.
Е, ови зато узимају на благајни.
Тј кад преузмеш америчку терминологију, то ми је симптом да све мериш онако како мере Амери, што значи да гледаш колико је ко мазнуо у прве две недеље, колико се кокица и кокаколе продало и слично. То је игра на америчком терену.
На том терену су сви остали прикосновени, јер Амери ионако јако слабо увозе, па аутоматски отпада практично највеће тржиште за њих.
_____
- Post n°547
Pa, ne. Amelija je uzela 174 miliona na BO, Parfem je uzeo 135 miliona. Lives of Others 77.
Mislim, necemo da zbrajamo sad svaku paru. Pocelo je od toga kako Nemci nemaju ni dobre umetnicke filmove, ni one uspesne u komercijalnom smislu. Apsolutno nijedan deo te recenice nije tacan.
Mislim, necemo da zbrajamo sad svaku paru. Pocelo je od toga kako Nemci nemaju ni dobre umetnicke filmove, ni one uspesne u komercijalnom smislu. Apsolutno nijedan deo te recenice nije tacan.
_____
- Guest
- Post n°548
ok, osim par II sv rat filmova, ja nisam gledao ništa dobro iz nemačke
- Post n°549
Да, и то упркос затворености америчког тржишта. Амери пуштају страни филм у дистрибуцију само ако су 100% сигурни да је већ довољно славан да ће да се исплати.
_____
- Post n°550
Parfem? Pa aj ja onda da dodam Peti elementi i Lusi.
Samo kažem da je nemački film smešno mali u poređenju sa ostalima. Da cela nemačka kinematografija izgori u nekom požaru, niko ne bi ni primetio. Hiperbolišem malo, ali i ne toliko.
Samo kažem da je nemački film smešno mali u poređenju sa ostalima. Da cela nemačka kinematografija izgori u nekom požaru, niko ne bi ni primetio. Hiperbolišem malo, ali i ne toliko.
_____
~~~~~