Bela Tar, Zvjagincev, Nuri Bilge Džejlan, Kim Ki Duk, Roj Anderson, Žak Odijar ...
(ustvari tražim preporuke šta bih gledao, a ovde ljudi imaju dosta istančan ukus)
ostap bender wrote:herzog. resnais. marker. ali valjda su to velikani. volim von trira iako sam izgleda bas u manjini. mislim da je neverovatno duhovit. assayas mi je bas nekako seksi. obradovao sam se novom boormanovom filmu isto kao i life of riley. volim bracu darden. haneke je zanimljiv uprkos svemu.
gledam svakog camerona i spilberga pa i tarentina.
da li si gledao drive?
+1William Murderface wrote:
Fon Trir, kad je dobar, odličan je, a kad nije, nije.
Anđe'o wrote:A od igranih? Retko gledam dokumentarce, nešto me mrzi, mada volim, kad se nakanim.
Anđe'o wrote:
Braća Darden, Chan Wook Park, Assayas, Porumboiu, Audiard, Wong Kar Wai, Hirokazu Koreeda, Vinterberg, Solondz, Amos Kollek, Hal Hartley, Kaurismaki, Kronenberg,
Nisam ubacio ove velikane kao Scorcese, Kubrick, Tornatore, Woody Allen, kapiram da nije potrebno.
ostap bender wrote:dancer in the dark iz nekog razloga uvek izaziva bes kod mene. bes doslovce. morao bih da sednem da mislim o tome.
Šta ne voliš od Trira?Anđe'o wrote:et paće
Mika.ostap bender wrote:dancer in the dark iz nekog razloga uvek izaziva bes kod mene. bes doslovce. morao bih da sednem da mislim o tome.
A meni to najbolje od njega.