Razno razno razno
- Post n°153
Re: Razno razno razno
do jaja.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°154
odlična ekipa!
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°155
pojavilo se na torentu
Kritike koje sam video su jako negativne, uglavnom da su pokušali da zaglupe Wallace-a i približe ga gledaocu, što ne razumem kako je moguće, pa knjiga je transkript intervjua.
Kritike koje sam video su jako negativne, uglavnom da su pokušali da zaglupe Wallace-a i približe ga gledaocu, što ne razumem kako je moguće, pa knjiga je transkript intervjua.
- Post n°156
Vredi li gledati film i bez čitanja Infinite Jest? Skinuo sam knjigu s torenta, ko zna kad će doći na red.
- Post n°157
Šuvar i varivo wrote:pojavilo se na torentu
Nisam čitao kritike, ali ima 82/100 na metaskoru, što znači da je visoko ocenjen. Skinuo sam ga pre par nedelja, ali mi još nije došao na red. Usput, i prethodni Ponsoldtov film Spectacular Now mi i dalje čuči na hardu, neodgledan.
- Guest
- Post n°158
Vredi što da ne... film je realtivno limunada, a infite jest je za jedno dve nedelje čitanja, dok se probiješ kroz fusnoteLucky908 wrote:Vredi li gledati film i bez čitanja Infinite Jest? Skinuo sam knjigu s torenta, ko zna kad će doći na red.
ma to ove pretenciozne kritike u Njujorkeru i Nju repablikuAnđe'o wrote:Šuvar i varivo wrote:pojavilo se na torentu
Nisam čitao kritike, ali ima 82/100 na metaskoru, što znači da je visoko ocenjen. Skinuo sam ga pre par nedelja, ali mi još nije došao na red. Usput, i prethodni Ponsoldtov film Spectacular Now mi i dalje čuči na hardu, neodgledan.
liberali pljuc
- Post n°159
Šuvar i varivo wrote:Vredi što da ne... film je realtivno limunada, a infite jest je za jedno dve nedelje čitanja, dok se probiješ kroz fusnoteLucky908 wrote:Vredi li gledati film i bez čitanja Infinite Jest? Skinuo sam knjigu s torenta, ko zna kad će doći na red.ma to ove pretenciozne kritike u Njujorkeru i Nju repablikuAnđe'o wrote:
liberali pljuc
A sad vidim da je u pitanju adaptacija nekakvog znamenitog romana koji nisam čitao. Je li preveden na srpski?
- Guest
- Post n°160
Although Of Course You End Up Becoming Yourself?
ne znam za srpski, imaš kod mene u epubu ako hoćeš...
ne znam za srpski, imaš kod mene u epubu ako hoćeš...
- Post n°161
A, ne, čekaj, film je o intervjuu. A knjiga je Infinite Jest. Ne znaš da li je prevedeno? (ne bih se upuštao u čitanje čitave knjige na engleskom, imam iskustva da sam baš znao da se smorim tako.)
- Guest
- Post n°162
pogubio si me sad
Nakon što je objavio Infinte Jest Wallace je išao na promotivnu turneju, s njim je bio novinar Roling Stone magazina David Lipsky. Lipsky je kasnije objavio memoar o turneji Although Of Course You End Up Becoming Yourself: A Road Trip with David Foster Wallace. Po tom memoaru je sniman film.
Imaš obe knjige na engleskom kod mene u epubu. Od Valasa je na srpski prevedeno Devojčica neobične kose, Kratki razgovori sa ogavnim muškarcima i Zaborav...možda na hrvatskom ima...
Nakon što je objavio Infinte Jest Wallace je išao na promotivnu turneju, s njim je bio novinar Roling Stone magazina David Lipsky. Lipsky je kasnije objavio memoar o turneji Although Of Course You End Up Becoming Yourself: A Road Trip with David Foster Wallace. Po tom memoaru je sniman film.
Imaš obe knjige na engleskom kod mene u epubu. Od Valasa je na srpski prevedeno Devojčica neobične kose, Kratki razgovori sa ogavnim muškarcima i Zaborav...možda na hrvatskom ima...
- Guest
- Post n°163
Izguglao
izleda da nema ni na hrvatskom Infinite Jest (Beskrajna šala? ) .. pa šteta , treba neko da se uhvati toga, mislim da bi se to prodavalo... Jeidno ako je preskup to posao, hiljadu strana i sve to..
izleda da nema ni na hrvatskom Infinite Jest (Beskrajna šala? ) .. pa šteta , treba neko da se uhvati toga, mislim da bi se to prodavalo... Jeidno ako je preskup to posao, hiljadu strana i sve to..
- Post n°164
Hvala. Ja uopšte nemam pojma koji je to pisac, taman ću preko filma da se malo informišem, pa ćemo da vidimo. Postao sam anahron sa knjigama, tek sam sad završio svog prvog Uelbeka.
- Post n°165
Taj roman je ogroman, zato i čekam da nađem dve-tri mirne nedelje. Prevod naslova bi verovatno bio nešto u stilu Beskrajna lakrdija. Nisam siguran da za Foster Valasa ovde postoji tržište. I ko da ga izda, Laguna?
- Guest
- Post n°166
Jedan od onih što bi trebalo da bude lektira, a nisu ...mislim za našu decu američka lektira počinje i završava sa Tomom Sojerom? I Don DeLillo bi mogao biti..Anđe'o wrote:Hvala. Ja uopšte nemam pojma koji je to pisac, taman ću preko filma da se malo informišem, pa ćemo da vidimo. Postao sam anahron sa knjigama, tek sam sad završio svog prvog Uelbeka.
to je iz Hamleta "ah ubogi Joriče, bio je to beskrano šaljiv čovek i ogromna je njegova mašta "... Pa , šta znam tržište se kultiviše vremenom... Agora je izdala ove koje sam pomenuo.. možda Booka recimo..Lucky908 wrote:Taj roman je ogroman, zato i čekam da nađem dve-tri mirne nedelje. Prevod naslova bi verovatno bio nešto u stilu Beskrajna lakrdija. Nisam siguran da za Foster Valasa ovde postoji tržište. I ko da ga izda, Laguna?
- Post n°167
Sad sam pogledao film, koji je, što se mene tiče, prilično dobar, naročito kad se ima u vidu nefilmičnost materijala, koji se sastoji od toga da dva čoveka razgovaraju. Da li je Wallace onakav kakav je u životu - ne znam, ali ovaj na filmu mi deluje užasno istinito, jedan portret umetnika izgubljenog između anksioznosti, depresije i sujete, što je u suštini čehovski karakter. Nije ni čudo što se ubio, kao Konstantin Gavrilovič.
Glumci su odlični, Eisenberg je u svom stilu, dok je Segel za mene otkriće. Znam da sam ga gledao ranije, ali uopšte ne mogu da se setim gde.
Moraću što pre da nešto pročitam od Wallace-a.
Glumci su odlični, Eisenberg je u svom stilu, dok je Segel za mene otkriće. Znam da sam ga gledao ranije, ali uopšte ne mogu da se setim gde.
Moraću što pre da nešto pročitam od Wallace-a.
- Post n°168
harold blum jeste pijana pijandura i frojdovac i tretira pisce ko sto forumasi tretiraju sportiste al ima pravo u tome da je stiven king servantes u poredjenju s fosterom valasom. mada vredi citati fostera valasa ako volite devedesete, najdevedesetiji pisac svih vremena, ko da citas sf pricu iz pedesetih smestenu u devedesete, sjajno.
inace upozno sam istoka pavlovica, dosta fin covek uzivo, cak stidljiv reko bih, i slikali smo se.
btw, ste znali da je naslov hrvatske sapunice 'ljubav u zaledju' takodje citat iz hamleta? (ne znam da l pise na internetu al se da proveriti.)
inace upozno sam istoka pavlovica, dosta fin covek uzivo, cak stidljiv reko bih, i slikali smo se.
btw, ste znali da je naslov hrvatske sapunice 'ljubav u zaledju' takodje citat iz hamleta? (ne znam da l pise na internetu al se da proveriti.)
- Guest
- Post n°169
https://www.quora.com/Is-Jesus-overratedzvezda je zivot wrote:harold blum jeste pijana pijandura i frojdovac i tretira pisce ko sto forumasi tretiraju sportiste al ima pravo u tome da je stiven king servantes u poredjenju s fosterom valasom. mada vredi citati fostera valasa ako volite devedesete, najdevedesetiji pisac svih vremena, ko da citas sf pricu iz pedesetih smestenu u devedesete, sjajno.
- Post n°170
Šuvar i varivo wrote:pogubio si me sad
Pazario sam juče Zaborav za 418 dindži u Vulkanu, to je sve njegovo što su imali. Radovo izdanje.
- Post n°171
zvezda je zivot wrote:harold blum jeste pijana pijandura i frojdovac i tretira pisce ko sto forumasi tretiraju sportiste al ima pravo u tome da je stiven king servantes u poredjenju s fosterom valasom. mada vredi citati fostera valasa ako volite devedesete, najdevedesetiji pisac svih vremena, ko da citas sf pricu iz pedesetih smestenu u devedesete, sjajno.
volite li devedesete?
- Post n°172
btw, da li se na kioscima moze naci film g. markovica o koci popovicu?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°173
Koji su vam omiljeni savremeni autori (recimo u zadnjih 30ak godina, što znači da imaju već neki opus)?
- Post n°174
domaci? ili uopste?
_____
- Post n°175
mislim bas zeznuto pitanje
_____