opozicija
- Post n°351
Re: opozicija
čanak pre ima bele bubrege, za dobar gulašić sa belim biberom
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°352
Prilično sam uveren da je Čanak tu bio u ulozi policijskog provokatora. I tada sam bio, a i danas sam.
- Post n°354
+milion, pandursko govno za prvu banderu
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°355
E jebte se. Ja pohvalih čoveka, a vi tako.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°357
Inače
Zira zna o čemu priča, tako da verujem da je u pravu.
Levo je odbornik SNS u Nišu - Aleksandar Stojičić i nije ovaj desno s vešalima. Desni je mlađi, drugačije crte lica.
— Glumim_Sebe (@milan_zirojevic) 03. фебруар 2019.
Znam sa Skupštine, ne zalićite se, nastavite potragu. https://t.co/KIEN7hjBiR
Zira zna o čemu priča, tako da verujem da je u pravu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°358
Pa ja sam sebe ne bih prepoznao na ovom snimku, a oni ga našli među milion naprdnjaka.
Opet. Ko da je bitno ko je. Ima pravo to da radi, i opozicija treba da zaštiti učesnike svog protesta.
Opet. Ko da je bitno ko je. Ima pravo to da radi, i opozicija treba da zaštiti učesnike svog protesta.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°359
Predstavnici opozicije usvojili Predlog Sporazuma sa narodom
Predstavnici opozicije, odgovarajući na poziv organizatora protesta “1 od 5 miliona”, usvojili su tekst Sporazuma sa narodom od sedam tačaka, kao predlog skupa mera za obezbeđivanje poštenih izbora i vraćanje demokratskih načela i vladavine prava nakon pobede nad Vučićevim režimom.
Svoj potpis na ovaj dokument stavili su osnivači Saveza za Srbiju (Dragan Đilas, Boško Obradović – Dveri, Zoran Lutovac – Demokratska stranka, Nebojša Zelenović – Zajedno za Srbiju, Milan Stamatović – Zdrava Srbija, Borko Stefanović – Levica Srbije, Vuk Jeremić – Narodna stranka, Slaviša Ristić – Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“, Janko Veselinović – Pokret za preokret, Željko Veselinović – USS Sloga), Jovan Jovanović – Građanska platforma, Zoran Živković – Nova stranka, Sergej Trifunović – Pokret slobodnih građana, Boris Tadić – Socijaldemokratska stranka, Tatjana Macura – Stranka moderne Srbije, samostalne poslanice Ana Stevanović i Marinika Tepić.
https://savez-za-srbiju.rs/sadrzaj/uploads/2019/02/Predlog-sporazuma-sa-narodom.pdf
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°360
znači izlazak iz svih organa vlasti, od lokala do narodne skupštine. bojkot izbora. jedna lista kad se raspišu izbori pod poštenim uslovima. nema pravljenja skupšt. većine ni na jednom nivou sa strankama iz sadašnje vlasti. ajd da vidimo.
e da, obavezali su se na solidarnost i pružanje pomoći i zaštite ugroženim građanima. znači szs na sledećoj akciji krova nad glavom, jel sam to dobro shvatio?
e da, obavezali su se na solidarnost i pružanje pomoći i zaštite ugroženim građanima. znači szs na sledećoj akciji krova nad glavom, jel sam to dobro shvatio?
- Guest
- Post n°361
To je možda preveliki organizacioni zalogaj. Za početak, koncentrisaće se na oslobađanje čoveka koji je protivpravno uhapšen nakon učešća na protestu.
- Post n°362
Lol
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°363
Jeremić u Briselu: Međunarodna zajednica dobila legitimnog sagovornika u SzS
Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Savezu za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je u Briselu da "više ništa neće biti isto kao pre", jer je međunarodna zajednica u Srbiji dobila novog "neizbežnog i legitimnog sagovornika" posle dogovora opozicije i građana o zajedničkom nastupu i usaglašavanju ciljeva protesta koji se šire po celoj zemlji.
"Svetlo je u Srbiji konačno upaljeno i režim više neće biti u stanju da iskrivljuje činjenično stanje u svojim međunarodnim nastupima. Zaključak godišnjeg izveštaja Fridom hausa da Srbija više nije slobodna zemlja ne iznenađuje naravno nikoga ko u njoj živi, no neće proći mnogo vremena dok toga ne postane svestan i čitav svet", rekao je Jeremić agenciji Beta.
Jeremić i jedan od osnivača SZS Dragan Đilas danas u Evropskom parlamentu u Briselu učestvuju na skupu "Proces Evropske integracije Srbije", u organizaciji Saveza liberala i demokrata za Evropu (ALDE).
Planiran je i sastanak sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.
"Danas smo naše stavove predstavili u Evropskom parlamentu i nastavićemo sa živom diplomatskom aktivnošću - sa obe strane okeana. Neposredni cilj nam je da informišemo svetsku javnost i sve relevantne međunarodne činioce o zabrinjavajućoj situaciji u Srbiji i regionu, kao i da im predstavimo postignuti Sporazum sa narodom", naveo je Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije.
Jeremić je istakao da zajednička mirna borba opozicije i građana za slobodu i obnovu demokratije neće biti ni laka ni jednostavna, ali da nakon uspostavljanja jedinstva antirežimskih snaga nema nikakve sumnje da će biti uspešno okončana.
- Post n°364
Šta će tamo kad nećemo u EU u dogledno vreme?
- Post n°365
KinderLad wrote:Šta će tamo kad nećemo u EU u dogledno vreme?
А можда мисли да ћемо неки да одемо у Брисел а неки ћете д'останете напољу?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°366
Чекај, бре, са каквим су се "народом" ови договорили? Чему служи ова зајебанција, најновија шарена лажа на точкиће?
- Guest
- Post n°367
to se zove politizacija protesta, pokušaj definicije zahteva i daljeg zastupništva širih interesa i tema.
- Guest
- Post n°368
Ма политизација је океј, нек се труде колико год им (познате) могућности добацују - али ово око "договора са народом" је чист покушај манипулације, т.ј. лагање већ увелико слуђених и сјебаних.
- Guest
- Post n°369
pa ne znam, ja nisam stava da trebaju "čisti građani" i "čisti, nepolitički protesti" ili #nova_lica. neko mora isprljati ruke a i protesti moraju postati "uprljani" političarima. to što se srelo uglavnom u szs-u, eto, jbg, nije trebalo biti šerlok pa ukapirati to od samog starta.
tako da ne znam šta je tu manipulacija ili laž kao takva (a da ne misliš na neko cepidlačenje tipa da tačka 7 stav 1 alineja 3 neće nikad biti ispunjena, naravno da neće).
tako da ne znam šta je tu manipulacija ili laž kao takva (a da ne misliš na neko cepidlačenje tipa da tačka 7 stav 1 alineja 3 neće nikad biti ispunjena, naravno da neće).
- Guest
- Post n°370
Па цитирао сам већ два пута. Никаквог ту "договора са народом" није било (нити је могло бити), а ево већ из те тлапње покушавају да искамче некакав легитимитет. Манипулација all the way.
- Guest
- Post n°371
ne razumem te, šta ti ovde odskače od osnovnih premisa predstavničke demokratije?
(osim da ti se ne sviđa ponuda, što je legitimno ali ne izgleda da je to tačka tvoje kritike)
(osim da ti se ne sviđa ponuda, što je legitimno ali ne izgleda da je to tačka tvoje kritike)
- Guest
- Post n°372
Океј, можда сам нешто пропустио. Са каквим су се то "народом" договорили, када и како?
- Guest
- Post n°373
sa bilo kojim "narodom" koji je i površno zainteresovan da na bilo koji način podrži neke ili sve teze iz "dogovora" ili je u fazonu "daj šta daš, može i szs".
što se vrtimo oko politics 101?
što se vrtimo oko politics 101?
- Post n°374
SzS bljak, i to, ali "ugovor" se overava na izborima. Ljudi su nezadovoljni, SzS izašo i reko, evo šta mi vidimo kao artikulaciju nezadovoljstva i njegovu politizaciju. Ko oće da glasa za njih posle toga, nek glasa.
et NC
et NC
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°375
Ма све 5, али видиш ли да они ту своју платформу ладно зову "договор са народом", и још Јеремић извлачи неки липовкуровски легитимитет из свега? Што се бре правите блесави када поуздано знам да нисте?