Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Serije kao takve

Anonymous
    Guest

Serije kao takve - Page 21 Empty Re: Serije kao takve

Post by Guest Sat Jun 15, 2019 10:33 am

Cerićev pogled na seriju mi je puno bliži nego Biljanin ali me kupila ovom pralelom sa Bregovićem. Kad je već tako, a i ja mislim da jest, zašto onda ovako ozbiljno doživljava seriju?

Biljana&Filipenko to su para dva Serije kao takve - Page 21 4101625831 Mnogo me Biljana podsjeća na njega u ovoj raspravi, gomila stavova im se poklapa.

Sad mi žao što Yoyogi nije više ovde, zanimljiva mi priča o solidarnosti sa Fukušimom i patriotskoj kupovini prehrambenih proizvoda iz te zone.
    nalog sa ženinog laptopa

Post by nalog sa ženinog laptopa Wed Jun 19, 2019 9:58 pm

jel gledo neko too old to die young?
    vido refik reziro pa turio da se skida

_____
    THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at 
    speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and 
    sun. People have visited the moon, we have sent space probes to 
    all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are 
    picked up by children in the nursery.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Jun 20, 2019 8:21 pm

Да, но ведь они жили под руководством совершенно другого правительства. Это было правительство СССР, его уже давно нет, есть демократия. И очень странно, что Россия так печется о репутации Советского Союза.
    Это то же самое, что Германия отстаивала бы идеи национал-социализма 30-40-х.
    Filipenko

Post by Filipenko Thu Jun 20, 2019 9:32 pm

Ne, to je isto kao kada bi Amerika danas uzdizala robovlasnike oceve-osnivace, umesto da se odrekne njih i sistema koji su napravili. Ovaj, hm...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jun 21, 2019 8:04 pm

http://www.yugopapir.com/2019/06/cernobil-godinu-dana-nakon-katastrofe.html

Post by beatakeshi Sun Jun 23, 2019 2:15 pm

Kolor korekciju u "Černobilu" kao da je radila Marina Abramović nadahnuta svojim detinjstvom u staljinističkoj Titoslaviji.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Jun 25, 2019 7:53 pm

Kako bese, jel ima u Srbiji Netflix?
    паће

Post by паће Tue Jun 25, 2019 8:26 pm

Има, али.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jun 25, 2019 9:04 pm

Nema nikakvog ali. Sa tri kartice u porodici možeš da tri meseca bindžuješ besplatno, pa ako ti se svidi, plaćaj. A korektni su: upozore pre nego što prvi račun stigne na naplatu.

Većina sadržaja je tu. Pre dve godine su bile mnogo veće razlike između američkog i našeg paketa.

Serije kao takve - Page 21 Netflix
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Jun 25, 2019 9:06 pm

E ok, hvala
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jun 25, 2019 9:08 pm

Netfliks jedini ima foru da dozvoljava download sadržaja na ručne uređaje. Download istekne posle nekog vremena. Zgodno za putovanja itd.
    паће

Post by паће Tue Jun 25, 2019 9:13 pm

Та разлика између оног и овог садржаја је тај али. Ћерка почела да гледа две-три серије код куће, па једну могла да настави на Филипинима а две не; онда тамо почела једну па није могла да настави код куће, наставила овде, као и једну од оне две (остале две не) итд итд.

Прелистао сам нешто пре годину и кусур, на њен налог (може више чланова породице да гледа за исте паре, сваком памти засебну плејлисту) и избор је овде био доста килав. Оно, био је килав и тамо :љ.

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jun 25, 2019 9:51 pm

Sve je bolji izbor. A uvek se može iskoristiti i neki proksi.
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Jun 25, 2019 10:48 pm

to ce se menjati verovatno. odnosno dostupnost sadrzaja ce biti uslovljena

https://variety.com/2018/tv/news/european-content-quota-streaming-service-finalized-end-2019-1203094034/

euro stalinists!

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    паће

Post by паће Wed Jun 26, 2019 7:10 am

bruno sulak wrote:to ce se menjati verovatno. odnosno dostupnost sadrzaja ce biti uslovljena

https://variety.com/2018/tv/news/european-content-quota-streaming-service-finalized-end-2019-1203094034/

euro stalinists!

Не бих рекао, ово је реконтра. Амери су после ЊЊИИ условили помоћ Француској захтевом да на репертоарима француских биоскопа буде бар 40% холивудског садржаја.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jun 26, 2019 7:33 am

Uslovili su Maršalov plan repertoarom bioskopa i sad im se Evropa sveti zbog toga? Big if true.
    паће

Post by паће Wed Jun 26, 2019 7:33 am

Не бих био способан да измислим.

Зар није Маршалов био за Немачку?

_____

Post by Nino Quincampoix Wed Jun 26, 2019 8:00 am

Bio je za celu Evropu.
    паће

Post by паће Wed Jun 26, 2019 8:08 am

Целу? Не баш целу.

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Wed Jun 26, 2019 12:29 pm

pa ne bas celu. nesto je bio i cuveni plan dzugasvili.

nego, ja se zezam. svako ko se bavi produkcijom ovo pozdravlja. to znaci da ce velike americke streaming on demand kompanije morati da ulazu u evropsku produkciju. srbija je potpisnica kao EU adjacent tih ugovora i mislim da ce morati i ona da uslovi netflix i ostale koji zele da targetuju (pace pomagaj) nase stanovnistvo istim brojkama.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    паће

Post by паће Wed Jun 26, 2019 1:39 pm

bruno sulak wrote: i ostale koji zele da targetuju (pace pomagaj) nase stanovnistvo istim brojkama.

Нишане, циљају, гађају.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jun 26, 2019 1:43 pm

kontam da će jednostavno preseliti deo produkcije u Evropu i da se u sadržaju neće osetiti nikakva promena.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jun 29, 2019 4:24 am

fikret selimbašić wrote:Cerićev pogled na seriju mi je puno bliži nego Biljanin ali me kupila ovom pralelom sa Bregovićem. Kad je već tako, a i ja mislim da jest, zašto onda ovako ozbiljno doživljava seriju?

Biljana&Filipenko to su para dva Serije kao takve - Page 21 4101625831 Mnogo me Biljana podsjeća na njega u ovoj raspravi, gomila stavova im se poklapa.

Sad mi žao što Yoyogi nije više ovde, zanimljiva mi priča o solidarnosti sa Fukušimom i patriotskoj kupovini prehrambenih proizvoda iz te zone.
    Дакле у међувремену сам одгледао Чернобиљ, а сада ево послушао и Бикицин подкаст. Било ми баш жао овог лика који је морао да амортизује ту количину агресивних глупости.

То је серија о једном времену, систему, и људима тог система. И неочекивано пуна једног нежног разумевања. Мени су кључни били они рудари: они нису добровољци, нити имају икаквих илузија о било чему. Они знају да ће најебати, т.ј. да им је најебавање већ у свакој варијанти суђено и сасвим неминовно - али пошто је овде ипак неки виши циљ у питању, онда је утолико прихватљивије. Таквих људи напросто више нема на овом шару, умрли су скупа са том, иначе одвратном, државом. То је тај неки парадокс, где је Совјетски Савез био сав погрешан, огрезао у лажима, корупцији и злочину - а советский человек је био... на леба да га мажеш. То је ухваћено у овој серији, на начин на који бих се, колико до јуче, заклео да је Американцима сасвим неприступачан.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sat Jun 29, 2019 9:08 am

No Country wrote:
    То је серија о једном времену, систему, и људима тог система. И неочекивано пуна једног нежног разумевања. Мени су кључни били они рудари: они нису добровољци, нити имају икаквих илузија о било чему. Они знају да ће најебати, т.ј. да им је најебавање већ у свакој варијанти суђено и сасвим неминовно - али пошто је овде ипак неки виши циљ у питању, онда је утолико прихватљивије. Таквих људи напросто више нема на овом шару, умрли су скупа са том, иначе одвратном, државом. То је тај неки парадокс, где је Совјетски Савез био сав погрешан, огрезао у лажима, корупцији и злочину - а советский человек је био... на леба да га мажеш. То је ухваћено у овој серији, на начин на који бих се, колико до јуче, заклео да је Американцима сасвим неприступачан.

Hm, u sistemu čija je ideja vodilja solidarnost - ljudi su solidarni i spremni na žrtvu. Dočim u sistemu čija su glavna načela individualnost i kompetitivnost - ljudi nisu spremni na žrtvu za druge.

To je taj neki paradoks.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jun 29, 2019 10:48 am

nit je sovjeckij sojuz bio "sav ogrezao u lažima, korupciji i zločinu" nit je sovjeckij čelovjek bio "na leba da ga mažeš", dajmo malo umerenosti, običnosti i distance.

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 3:04 am