Jest, i ja sam stekao dojam da shvatam. A sigurno ima još miljun tehničkih detalja za koje je potrevno odgovarajuće obrazovanje da zbilja razumiješ.fikret selimbašić wrote:Quincy Endicott wrote:+1
sviđa mi se rekonstrukcija havarije iznesena na suđenju, iako ni ona možda nije istinita. Vrijedi mi radi najpovršnijeg razumijevanja kako radi reaktor i kako dolazi do eksplozije.
Serije kao takve
- Post n°476
Re: Serije kao takve
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°477
otto katz wrote:
Nervira me glavno zbog toga što vrijeđa žrtvu tih ljudi. U seriji su svi na žrtvu primorani puškom. Omalovažava se herojstvo ljudi koji su svjesno riskiriali, a mnogi i izgubili živote pri otklanjanju posljedica havarije.
Ovo bas i nije tacno. Akimov i onaj mladji kolega, Ananeko, Bezpalov i Baranov, rudari (mada je prva scena sa njima najgluplji momenat u seriji), prikazani su kao ljudi koji su su svojevoljno riskirali zivote da bi sprecili vecu katastrofu. A i sama vojska nije sva pokazana u negativnom svetlu: recimo kad onaj pukovnik odlucuje da sam ide da izmeri radioktivnost umesto da posalje svoje vojnike.
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Post n°478
otto katz wrote:Jest, i ja sam stekao dojam da shvatam. A sigurno ima još miljun tehničkih detalja za koje je potrevno odgovarajuće obrazovanje da zbilja razumiješ.fikret selimbašić wrote:
sviđa mi se rekonstrukcija havarije iznesena na suđenju, iako ni ona možda nije istinita. Vrijedi mi radi najpovršnijeg razumijevanja kako radi reaktor i kako dolazi do eksplozije.
+1
Sad nam naucnici vise nisu potrebni, mozemo ih izbaciti iz helikoptera.
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
My Moon Che Gavara.
- Post n°479
Ma tačno je. U svakoj situaciji kad se od običnog građanina nešto traži tu je vojnik s puškom. Plus mnogobrojne scene sa izravnim prijetnjama.Ointagru Unartan wrote:otto katz wrote:
Nervira me glavno zbog toga što vrijeđa žrtvu tih ljudi. U seriji su svi na žrtvu primorani puškom. Omalovažava se herojstvo ljudi koji su svjesno riskiriali, a mnogi i izgubili živote pri otklanjanju posljedica havarije.
Ovo bas i nije tacno. Akimov i onaj mladji kolega, Ananeko, Bezpalov i Baranov, rudari (mada je prva scena sa njima najgluplji momenat u seriji), prikazani su kao ljudi koji su su svojevoljno riskirali zivote da bi sprecili vecu katastrofu. A i sama vojska nije sva pokazana u negativnom svetlu: recimo kad onaj pukovnik odlucuje da sam ide da izmeri radioktivnost umesto da posalje svoje vojnike.
_____
- Post n°481
otto katz wrote:Meni to sjelo ko budali šamar. Dojmila me se paralela svedenosti sovjetske materijalne kulture sa skandinavskom racionalnošću. Socijalizam!Kondo wrote:meni je ideoloski bezveze skandinavski produkcioni strih. aj u vizuelnom domenu da i razumem, ali zasto su dali muziku hilduru gudnardotiru kada su ispred nosa imali recimo vlada dobrovoljskog na primer.
vise imperijalizam nego socijalizam.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°482
Kondo wrote:meni je ideoloski bezveze skandinavski produkcioni strih. aj u vizuelnom domenu da i razumem, ali zasto su dali muziku hilduru gudnardotiru kada su ispred nosa imali recimo vlada dobrovoljskog na primer.
Нек ме исправи Дуњић или ко већ зна, али овај суфикс означава ћерку... Хилдир Гунарова 'ћи.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°483
Tako je, ili si dotir, ili si son.
_____
- Post n°484
sad sam preslusao soundtrack. nista za napisati kuci, funkcionalizovana muzika bez umetnickih posebnosti. ako sam dobro ukacio izdao je deutsche grammophon, nekada su objavljivali malo ozbiljniju materiju
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°485
obojica ste u pravu. jeste se preteralo sa vojnicima sa puskama ali nije bas da nema scena gde obicni ljudi rade nesto jer je to the right thing to do (ronioci, rudari...). meni je npr mnogo zasmetao onaj tekst na kraju kad kazu za ronioce "it was widelly reported that they died...but" oni su se oporavili u bolnici i dvojica su i dan danas zivi. to sto su preziveli ne umanjuje njihovo herojstvo, ne znam cemu je trebao taj uvod o njihovoj smrti kao fake news.otto katz wrote:Ma tačno je. U svakoj situaciji kad se od običnog građanina nešto traži tu je vojnik s puškom. Plus mnogobrojne scene sa izravnim prijetnjama.Ointagru Unartan wrote:
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°486
Rusofobni etos serije se najbolje vidi u onoj sceni kada evakuisu babu koja muze kravu.
- Post n°487
Ta scena je negledljiva.
bukvalno mi se gleda serija ponovo, sa preskakanjem cele 4. epizode.
bukvalno mi se gleda serija ponovo, sa preskakanjem cele 4. epizode.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°489
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°490
Боље звучи Сотир или Дон.otto katz wrote:Tako je, ili si dotir, ili si son.
- Post n°491
Sotir wrote:Боље звучи Сотир или Дон.otto katz wrote:Tako je, ili si dotir, ili si son.
То је већ за неки позоришни комад са пецањем и пувањем.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°492
ontheotherhand wrote:
comic relief
_____
My Moon Che Gavara.
- Post n°493
_____
- Post n°495
Probao da gledam Rej Donovana - smor.
Billions, s druge strane ultrazabavni. Ima Metalika ima sve.
Billions, s druge strane ultrazabavni. Ima Metalika ima sve.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°496
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°497
Ko je propustio seriju o Cernobilu evo sazetka
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°498
druga sezona atlante još bolja nego prva, crnje odlične
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and