Normalizatori
- Post n°151
Re: Normalizatori
http://rs.n1info.com/Vesti/a653185/Antonijevic-Srbija-je-danas-usancena-svako-u-svom-politickom-rovu.html
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°152
Lopta je okrugla, utakmica ima dva poluvremena, nije kraj dok sudija ne svira itd itd
- Post n°153
Just the facts, ma'am!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°155
Па добро, гро тих НГО-а је створено управо да би се у њима запослио, оформио слој људи којима ништа није јасно, јер су тако у могућности. Што би рек’о Која: где је сад екипа која ништа није знала, где је сад екипа комика и шала? Е, сад је - ту.
- Post n°156
Politika wrote:
Александар Вучић, председник Србије, јуче је казао да је прихватио идеју Милоша Јовановића, председника ДСС-а, да здање у Савском амфитеатру буде адреса новог музеја.
Главне железничке станице у Београду биће претворена у музеј средњовековне Србије. Неће постати Музеј Николе Тесле који је донедавно био у игри да се из Крунске улице пресели у зграду на новом Савском тргу на којем се поставља споменик Стефану Немањи. Сваку недоумицу у вези са наменом здања некадашње Железничке станице кроз коју возови не пролазе већ две године јуче је отклонио Александар Вучић, председник Србије. Он је практично послушао Милоша Јовановића, председника Демократске странке Србије (ДСС), који је, како је Вучић рекао, предложио да стара Железничка постане дом за средњовековно наслеђе Србије.
„Писмо са тим предлогом упутићу Влади Србије и граду Београду. То је изузетно добра идеја. Паметно је осмишљено да у згради старе Железничке станице, пошто ћемо имати испред споменик Стефану Немањи, направимо музеј средњовековне Србије. Верујем да ће та његова идеја, коју сам прихватио и за коју мислим да је веома добра, бити спроведена у дело. То је потврда да свака добра идеја може да буде спроведена”, казао је Вучић, а пренео Танјуг.
Када је пре неколико година, а пре затварања Главне железничке, први пут обзнањено да се размишља о формирању музеја са опусом из доба средњовековне историје наше земље, убрзо се оправдано отворило питање који експонати би били изложени, односно да ли ће их бити довољно. То питање и сада је актуелно, али и за то први човек државе има спреман одговор. Уверава – експонати нису проблем, експоната има.
„У музеју можемо да имамо разне артефакте и приказ фресака, икона и важних предмета из славне средњовековне историје Србије”, тврди Вучић.
Nemanja ribnički Salvator Mundi!
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°158
Simbolicno. Zeleznicu i Teslu smenjuje srednji vek.
- Post n°159
Осредњи већ имамо.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°160
Eto kako konstruktivna kritika daje rezultate.
Ali primitivno vredjanje, zaboravite gospodo...
Ali primitivno vredjanje, zaboravite gospodo...
_____
- Post n°161
Zna se koja vlast pokopava bazilike i Gračanice potapa po Srbiji jel tako Šuvare???
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°162
Ne, mislim, bas me briga sta ce biti u toj zgradi ispraznjenog smisla na trgu sumanutog sadrzaja, ali simbolika tog mesta ce biti duševni kancer grada, sa sve BNV.
- Post n°163
Na svu sreću neće ni Srbija ni Srbi još dugo potrajati, pa ni sramota neće biti dugog veka.
- Post n°164
Ma, to leti cim padne Vucic... a onda muzej Vince otvaraju Radule i Tesa
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°165
Ja bi to dinamitom rešio, i tu napravio parking.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°166
Razočaran sam, ovako je za nijansu manje kretenski i ludački od trga posvećenog svecima i izumiteljima, želeo sam pun distopijski ugođaj.
Ali dobro, i ovo će biti jedna kvalitetna bruka.
Ne vezujem se previše za zgrade, ali posle bezumnog uništavanja centralne železničke stanice ne zanima ne više ništa u Beogradu, sve ruši i seci, to nije moje nego vaše i radite sa time šta god želite. Ako se pri tome malo zabavim, tim bolje.
Ne vezujem se previše za zgrade, ali posle bezumnog uništavanja centralne železničke stanice ne zanima ne više ništa u Beogradu, sve ruši i seci, to nije moje nego vaše i radite sa time šta god želite. Ako se pri tome malo zabavim, tim bolje.
Last edited by Kirko Skaddeng on Sat Sep 26, 2020 5:33 pm; edited 2 times in total
- Post n°167
Vilmos Tehenészfiú wrote:Ja bi to dinamitom rešio, i tu napravio parking.
А увече да се дигне холограм станице са све возовима, носачима и чистачима ципела, у природној величини, тамо где је био. Да звекеће скретницама и плаши господу.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°168
Kirko Skaddeng wrote:Razočaran sam, ovako je za nijansu manje kretenski i ludački od trga posvećenog svecima i izumiteljima, želeo sam pun distopijski ugođaj.
Ne vezujem se previše za zgrade, ali posle bezumnog uništavanja centralne železničke stanice ne zanima ne više ništa Beogradu, sve ruši i seci, to nije moje nego vaše i radite sa time šta god želite. Ako se pri tome malo zabavim, tim bolje.
U Teslin muzej bi mogli da unesu ono sto je vec poznato a sa ovim muzejom je prostor za brukanje mnogo veci. Toliko sakrivene istorije ceka da bude izlozeno tu
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°170
1 spomenik i 1 zgrada se uvek daju rešiti. BNV je pravi problem, potpuno ruglo, cak me bas briga i ko je uzeo koliko para. Unistili su skajlajn, koji ionako nije biobogznasta, uopste, ali napravljena je nezamisliva, i neispravljiva, steta i takvom kakav je. To je naravno i zasluga i svih ostalih dosadasnjih vlasti koje su pustile da taj deo grada postane ruglo i pre BNV-a, ali ovi su dosli i napravili, bukvalno, monumentalni spomenik ružnoći.
- Guest
- Post n°171
Па добро, свака власт прави споменик сама себи, то је ваљда основна идеја са споменицима? Шта си па очекивао од ових?
- Post n°172
ja bi u zgradu zeleznicke stanice stavio apple store, pod uslovom da grenell moze da nam sredi a verujem da moze sve. sveeeee.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°173
ja bih turio bazen
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°174
Teren za mali fudbal.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°175
Mozda da naprave maketu od sperploce svega toga, ko Djilas Terazija na NBGD