Normalizatori
- Post n°251
Re: Normalizatori
- Post n°252
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°253
[/size]Napisano kako treba. https://t.co/s2NKn7bBgx
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) October 25, 2020
[size=31]
Potpisujem, a pročitajte i Estorill od istog autora, podjednako tačno opisuje ljudska nadanja i slabosti, kao i “zlatno doba” tog naizgled dalekog grada. #UtisakNedelje https://t.co/ndlpXIqWsi
— Milan Antonijević (@AntonMilan) October 25, 2020
[/size]
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°254
- Post n°255
@pcekerevac
Konstruktivne opaske.
Bode mi oči da mnogi ljudi misle da je novi sastav Vlade smešan ili skandalozan. U redu je da tako misle građani koji samo prate politiku i imaju pametnija posla.
Pogrešno je da tako misle političari i profesionalni analitičari.
NIZ
Kontradikcije generalno ne postoje. Kada uočimo kontradikciju, u stvari je najverovatnije da su nam početne pretpostavke (premise) pogrešne. I da treba njih da preispitamo.
Ovo je implicitno definisao Aristotel, a u savremeno doba Ajn Rend. Korisno je imati u vidu.
Kako se to odnosi na ovu vladu?
Vučić nije komičar, niti je neozbiljan. Vlast je njegov životni projekat, a igra koju igra ima veoma visoke uloge.
Koraci i odluke su duboko promišljeni, greške skupo koštaju. Sastav vlade ima svoju logiku.
Od razumevanja te logike zavisi smena SNS. Političari i poliyikolozi ne treba da zaluđuju sebe i narod time da je ova vlada smešna ili skandalozna. Ona je logična. Otkrijte tu logiku i podelite je sa drugima. Zahteva dosta posla, ali je svrhovito, ako je politika vaš poziv.
Od razumevanja te logike zavisi i kako ćemo se ponašati za vreme SNS vlasti. I nisu svi putevi isti.
To što Neša Stefanović dobija vojsku ima svoju logiku i posledice. Isto važi za Vulina i policiju. Isto za Tomu, Zoranu i ostale.
Pitanje zašto je ključno, kao i pitanje sa kojim posledicama. Odgovorimo na ova pitanja hladne glave i shvatićemo bolje političku stvarnost.
A shvatanje realnosti bez barijere predubeđenja i predrasuda prvi je korak do strategije pozitivne promene i konkretnih promena.
Neki će reći da je vlada “nekompetentna”. Da li je?
Neki ljudi sigurno jesu ali to je truizam. Nekompetentni su i šta? Ipak su ministri.
Neki su veoma kompetentni za to što rade. Odgovorimo na pitanje zašto su pozvani i zašto su pristali (ili zašto su sami hteli da budu tu).
Ovaj niz je još jedan od onih koji ne daju krajnji odgovor. Poenta je da mi mnogi komentari deluju kontraproduktivno i površno, čak i sa stanovišta opozicionih delovanja i da ne vode ničemu osim popunjavanju prostora.
Ovaj niz je još jedan od onih koji ne daju krajnji odgovor. Poenta je da mi mnogi komentari deluju kontraproduktivno i površno, čak i sa stanovišta opozicionih delovanja i da ne vode ničemu osim popunjavanju prostora.
Retvitovao Parun, libekovci su iz svog prirodnog minarhizma i protivljenja jakoj centralnoj vlasti, redom svi stali uz rezim
Boldovo sam stvari koje se isticu gluposcu: ima ta jedna rupa u politickoj filosofiji izmedju Aristotela i Ajnd Rend. Truizam je to jedan.
_____
????
- Post n°256
_____
????
- Guest
- Post n°257
Za početak da prihvatimo da u našem društvu postoji i jedan Ratko i jedna Goca, kao uostalom i u svakom drugom društvu. #JedanRatkoijednaGoca @gordanacom @RatkoDmitrovic
— Milan Antonijević (@AntonMilan) October 27, 2020
- Post n°258
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°259
- Post n°260
No Country wrote:Па добро, то је тај коцепт, у њиховој глави то није влада него ССРНЈ, беспартијски плурализам, хиљаде цветова, лепиња са све. Вучић за понети.
stotinu cvetova a ne hiljadu. kao dosledni maosti insistiram na tome da nasa tolerancija ima granice.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°261
(То је заправо једна капиталистичка ревизија. Јер, шта је нама стотинак цветова? Мало!)
- Post n°262
Nagrada Milan Antonijević Relativizator i ove godine odlazi u ruke Milana Antonijevića za ulogu u hit spektaklu "Neko je eto fašista a neko nije, bogactvo različitosti 2 - ljudi su kvarljiva roba REDUX" https://t.co/c0GCDMQ9hW
— Uspeh Petrović (@UspehPetrovic) October 27, 2020
_____
- Post n°263
- Post n°264
- Post n°265
_____
- Post n°267
_____
- Post n°269
_____
- Post n°270
#ShitKlatscharSays
_____
- Post n°271
#Uljarevic
_____
- Guest
- Post n°272
- Post n°273
_____
- Post n°274
[/size]Obrazovanje nas izvodi iz tog začaranog kruga, uz odustajanje službe da štampa Ratka u milionskom tiražu, kao nekada platinasta ploča.
[size=30]
[/size]On je izgubljen slučaj bio, možda se sada dozove, ko zna, nije lako živeti sa tom prošlošću. #izgubljenuVladi
_____
- Post n°275
https://www.kurir.rs/amp/3556771/ekstremisti-antivakcinasi-i-ksenofobi-prave-savez-antonijevic-ne-smemo-zatvarati-oci-na-jacanje-ovih-snaga?__twitter_impression=true- Ne smemo zatvarati oči pred tim. S njima treba razgovarati. Ono što se nedavno desilo u Hrvatskoj (ispred zgrade hrvatske vlade je upucan policajac, napadač je pobegao, pa izvršio samoubistvo, prim. aut.) pokazuje šta može da se desi kada ih ne slušate. To treba da nam bude lekcija. Videli smo scene i u Beogradu na festivalu „Mirdita, dobar dan“, i to nam govori da se ne smemo plašiti razgovora s njima. Oni koji se protive nošenju maski i vakcinaciji, zagovaraju antimigrantsku politiku i veruju da je Zemlja ravna ploča ne treba da budu zastupljeni u medijima, jer su oni željni medijske pažnje. Prostor treba dati struci. A ako smo kao društvo zaista odnegovali ljude koji misle da Zemlja nije okrugla, onda oni i treba da budu zastupljeni u parlamentu - smatra Antonijević.
_____