Полако, торима, само да се ово не изроди у "а шта ми радимо црнцима" расправу... Не волим превише да причам о овоме, јер је са једне стране банално, а са оне важније донекле необјашњиво (у смислу непреносивости искуства), али овде где живим су многе ствари на далеко вишем цивилизацијском нивоу него у Србији. Ствари као што су чистоћа, саобраћај, образовање, здравство, квалитет услуга, бирократија на свим нивоима, општа професионалност и љубазност, хебени паркови, зеленило, квалитет ваздуха - намерно не причам о платама и куповној моћи, чекам да ме Онострани приупита - да је то све у Србији на једно 50% од овог овде, могли би само се шутирамо у дупе од среће, сви заједно.Mr.Pink wrote:cekaj bre matori, ja sad tebe moram priupitati a gde ti zivis? zar nisu i po tim amerikama na slican fazon zatupljivali mase od onih ratova zvezda i tu mislim na one "original"?
zar danas ne vode drzave preko twitter lajni i nekog reality tv? sloba nije imao taj luksuz. on je morao da se poziva na neku gistro akademsku inteligenciju
na jedinu akademiju koji su ovi morali da se pozivaju je onu sto dodeljuje oskara, a nju su procistili od tih elemenata subverzivnih tamo 50ih
Дакле, зајеби ме са тим "исто". Није исто, ама ни приближно. Постоје ствари које су сличне, и процеси који су итекако опасни, постоје и митови и глупости и генерално ствари не иду у добром правцу - али све у свему је та прича како је "свуда исто срање" кључна теза цинизма и дефетизма. Није бре исто чак ни у Хрватској, акамоли овде. Ма знаш све то и сам.