No Country wrote:Подршка за Генијалца. Само да се око једне ствари разумемо: ја се не питам ко нас и како завади, мени је и технологија тог посла и списак извршитеља углавном познат. Јасни су ми и разлози. Једино што ме у свему овом кара је продужено жмурење, и то баш од стране људи који би и природом свог посла а још више некаквим укупним либералним и хуманистичким светоназором, за који се иначе (= т.ј. по свим другим питањима) залажу... за које би се дакле очекивало да истерују ову ствар на чистац све док у њој има и најмање примесе лажи и мита - а они напротив, углавном или игноришу или активно саботирају целу ствар, ако се уопште нађе камиказа да покрене ту ултра-непопуларну тему.
А то је зато што је ово централна тема ратова из 90-тих, распада државе, злочина и лоповлука, и на крају - дефинитивни узрок зашто је укупан политички процес заглављен у блатишту, на власти исти они од ономад, опозиција разваљена без икакве шансе да уопште почне да се “кондензује”, у тзв. јавности комплетна збрка, где доминирају параноидни и нацошки митови. Јеботе, управо су нам развалили и кошарку - то ми је уједно и последња нада да пар Бурунђана можда преведем на страну свог аргумента?
Na vlasti 90tih je bila šovinistička kvazisocijalistička autoritarna klika na čelu sa drugom Slobodanom. I kada bi ovo, samo ovo, ušlo u udžbenike i svako malo se ponavljalo i na kraju utemeljilo kao dominantan društveni narativ o 90tima, veruj mi, sve bi bilo ok. Čak i tebi.