Hrvatska
- Post n°804
Re: Hrvatska
Zuper wrote:Je l se secas Kindere kako sam ti jednom rekao da je Tudjman 1991 prepustio jug dalmacije Srbima?
Te granice su otprilike granice srednjevekovne Srbije i onih oblasti koje su hrvati drzali u raznim drzavama.
Problem je sto sada ima i Bosnjaka.
Cak je 1995 kod pregovora oko mapa za buduci Dejton, bila neka prica o razmeni dela Konava za neke druge teritorije tj. da deo Konavla udje u sastav Republike Srpske.
- Post n°806
Zupi, cak je i polupismeni povijesnicar poput Tudjmana svestan da su se te "granice" srednjevekovne Srbije prilicno menjale i da to blage veze nije imalo sa 1991.
A o ovome sa Konavlima verovatno si slusao od nekog paljanskog kartografskog maga.
A o ovome sa Konavlima verovatno si slusao od nekog paljanskog kartografskog maga.
- Post n°807
Djambi, Tudjman je povijesnicar sedmoga stoleca.
Od dolaska Srba i Ligurijanaca na ove prostore nekoliko vekova to je bila granica.
Moze Vrbas i Cetina ako si bas zadrt.
Sta se desilo posle stoleca X je druga prica jer nestaju Ligurijanci se povijesne pozornice i onda dolazi tisucutni period.
Od dolaska Srba i Ligurijanaca na ove prostore nekoliko vekova to je bila granica.
Moze Vrbas i Cetina ako si bas zadrt.
Sta se desilo posle stoleca X je druga prica jer nestaju Ligurijanci se povijesne pozornice i onda dolazi tisucutni period.
- Post n°809
Сакрио се иза гајбице али смо га ипак приметили.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°810
To je bukva iza cankoviti sade, slabo se razumes u drvece, vise u inceste metteleurope. Propitaj dobrog fikreta on zna sta je bukva.
Evo i Saruman se isto nesto javlja. Zlo se priblizilo.
A, da nakon stoljeca X se stvara Bosna od strane ugara da bi pravila sranja medju slovenima na jugu.
Jes' im uspelo svaka im cast.
Dobro, prvo su obesili za muda Ligurijanca na Gvozdu.
A, da nakon stoljeca X se stvara Bosna od strane ugara da bi pravila sranja medju slovenima na jugu.
- Post n°811
Inace se jos jednom potvrdilo da je srpski plan u hrvatskoj ipak uspeo na zalost cankovitog sada.
Sve vreme smo sve radili javno da ne bi izgledalo tajno:
Napustanje kifle posle 1995 su napravili Srbi iz hdz.
Sve vreme smo sve radili javno da ne bi izgledalo tajno:
Napustanje kifle posle 1995 su napravili Srbi iz hdz.
- Guest
- Post n°812
Zuper wrote:To je bukva iza cankoviti sade, slabo se razumes u drvece, vise u inceste metteleurope. Propitaj dobrog fikreta on zna sta je bukva.
Nije bukva već je divlji kesten, onaj jestivi, ne znam koliko tona se toga godišnje izveze u Rusiju.
- Post n°813
Исправно велиш, кестен иде на тоне, а јабуке на тонажу.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°814
krecete da smarate sa kurcevim jabukama.
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Post n°815
А он је сад неки курац?
_____
- Post n°816
ko, jabukomen?
_____
- Post n°817
fikret selimbašić wrote:Zuper wrote:To je bukva iza cankoviti sade, slabo se razumes u drvece, vise u inceste metteleurope. Propitaj dobrog fikreta on zna sta je bukva.
Nije bukva već je divlji kesten, onaj jestivi, ne znam koliko tona se toga godišnje izveze u Rusiju.
RUSKI NARODNI LEKOVI ZA LEČENJE POVREDA: Gavez i divlji kesten odlični za borbu protiv bola u zglobovima
Plodove divljeg kestena oljuštiti i izrendati. Tri čaše očišćenog i usitnjenog kestenja sipati u veću staklenu teglu, preliti sa pola litra rakije i držati mesec dana na tamnom mestu. Procediti, sipati u staklenu flašu. Praviti obloge i stavljati na bolna mesta.
- Post n°818
Где нам је НЦ да каже да је за оно Туђманово планирање 70их у ствари Слоба крив.
- Guest
- Post n°820
ili ova pesma koja je u rangu iritantnosti skoro kao van gog neko te ima nocas
- Post n°821
odlicna pesma.
_____
- Guest
- Post n°823
Santino wrote:krecete da smarate sa kurcevim jabukama.
Ja o kestenju pišem, Zuuupaaa mene pita koje je drvo i ja, iako netačno, pristojno mu odgovorih.
Nije divlji, pitomi je, ne znam kako mi je uspjelo da poptuno pogrešno napišem naziv. Pitomi je jestiv, divlji je, komisijski smo utvdrili, ruski narodni lijek.
Fali mi sad ona ilustracija dječije pjesmice Grigora Viteza, imam jedno malo meče, moje meče kesten peče. U udžbenicima je bila simpatična sličica medvjeda kako roštilja kestenje, ne može ruskije od toga.
Last edited by fikret selimbašić on Wed Dec 11, 2019 12:55 pm; edited 2 times in total
- Post n°824
Santino wrote:odlicna pesma.
+1
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije