Hrvatska
- Post n°276
Re: Hrvatska
Nece Dalmosi uskoro imati za Airbnb. Na kraju ce im sve uzeti porezima koje ce postepeno dizati i cao zdravo. Nije Dalmacija da sirotinja izdaje stanove, Dalmacija je da stranci podignu hotele za strance i ubiraju profit, dok ih lokalci opsluzuju za 400-500 evra. Pa ako se sete dalmatinske lisnice u dalmatinskom dzepu, sete se...
- Post n°277
паће wrote:otto katz wrote:Dobro je rekao Njegoš, jer manji se potok u veći ulijeva, a najveći evropski potok je Švabija, tako da jawohl, svi da se ponijemčimo i otklonimo temelj etničkih napetosti. Ja sam spreman. Spremte se spremte i vi ostali.
Ти, тавариш, њичево ње пањимајеш. Вељикаја река, ета Расија...
Najveca reka je ono plavo na mapi sveta
- Guest
- Post n°278
plachkica wrote:ovde na tu konstataciju doživim tri reakcije:
1. gledaju me belo, wtf ti je to?
2. to je pupovac izdao srpske interese u hrvatskoj, kako možeš to da čitaš, oni treba da su na srpskoj strani!
3. apsolutno slaganje sa izrečenim
Ima i četvrta reakcija, prisutna i ovde na Burundiju. Ona spaja Zupera i Raspudića. Novostima ne trebaju autori Hrvati, naročito nekadašnji Feralovi novinari. Razlika je u tome što Raspudiću navodno smeta da budžetski novce namijenjeni srpskom glasilu završavaju kod Hrvata, dok Zuper tvrdi da ti novinari pišući u Novostima samo štete Srbima i dodatno otežavaju njihov položaj.
- Post n°279
jadranska prica na splitskoj rivi
protiv takvih liga dok god smo zivi
uz zvezda srbija nikad jugoslavija
slaninari se prokurcili: vidim barjake sremaca, republike sumske i nekih novosadjana gistro
zestok okrsaj
protiv takvih liga dok god smo zivi
uz zvezda srbija nikad jugoslavija
slaninari se prokurcili: vidim barjake sremaca, republike sumske i nekih novosadjana gistro
zestok okrsaj
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°280
zvezda 2 vosa 0
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°282
izdrzo sam sat vremena ciganije
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°283
bukvalno podvodni svet
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°284
"Načinila sam grešku kad sam rekla da je 'Za dom spremni' stari hrvatski pozdrav. Učinila sam to jer su mi tada tako rekli neki savetnici. On nije prihvatljiv", rekla je Kolinda Grabar Kitarović.
- Post n°285
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°287
dobro je, ko zna sta su mangupi mogli jos da joj kazu
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°288
Creepy Uncle wrote:Izbacili Anu Frank iz lektire. Da se neko ne uvredi.
Boris Postnikov.
Žrtva
Sitnu polulaž da je ‘Dnevnik Anne Frank’ izbačen iz hrvatskih škola plasirao je na stranicama Jutarnjeg lista Miljenko Jergović i ona se – pogurana dobrotom ljudi koji su javno reagirali, protestirali, potpisivali peticiju za vraćanje knjige na popis lektire – tjedan dana kotrljala medijima, sve dok nije narasla do dimenzija ozbiljnog kulturnog skandala pa prošloga petka, u HRT-ovom ‘Petom danu’, pala u krilo Nina Raspudića.
U međuvremenu je, doduše, razjašnjeno da zapisi iz skrivenog amsterdamskog potkrovlja ionako nikada nisu bili na listi obaveznih lektirnih naslova, da će nastavnici koji su ih do sada davali djeci to slobodno činiti i dalje, da Anne Frank dakle nije ni ‘izbačena’ ni ‘odstranjena’: svejedno, već je kasno. Jer ako je Jergović izbacivanje ‘Dnevnika’ izmislio kako bi zgranuto moralizirao nad njegovim nestankom, Raspudić je izmišljeno uklanjanje pozdravio kako bi nam rastumačio zašto knjizi nema mjesta na popisu na kojem je nikada nije ni bilo.
Ako vam ovo zvuči suviše komplicirano, dozvolite da riječ prepustimo uvaženom gostu. ‘’Dnevnik Anne Frank’ je potresan više u emotivnom, psihološkom smislu, ali ja se pitam, sedmi, osmi razred osnovne škole, pogotovo uzevši iz perspektive dječaka, koliko je dječaku (…) zanimljivo čitati dnevnik jedne djevojčice koja je inteligentna i kreativna i tako dalje’, započeo je službeni rekorder ‘Petog dana’, koji u emisiji sjedi toliko dugo da ga manje koncentrirani gledatelj već zna zamijeniti za oveći komad studijske kulise. Pa pojasnio misao: ‘Ovo je potresno iz perspektive individualne osobe, dakle djevojčice kao što su sve druge djevojčice na svijetu.’ A kako bi prevenirao sumnju da mu smeta književno tematiziranje holokausta, umjesto ‘Dnevnika’ za čitanje je predložio knjigu ‘Zar je to čovjek’: ‘Primo Levi je vrhunska književnost, a ovo je dnevnik jedne curice, nadarene, ali koji nema književnu vrijednost…’ I tako dalje, i tako dublje: problem s lekcijama koje Raspudić dijeli u tome je što geometrijskom progresijom množe pitanja.
Poput: zašto, pobogu, dječacima ne bi bilo zanimljivo čitati dnevnik jedne djevojčice? Bi li im bilo zanimljivije da ona kojim slučajem nije ‘inteligentna’ i ‘kreativna’? Što nam uopće govori ovolika fiksacija na ‘djevojčice’ i ‘curice’? Kako je točno konkretna djevojčica Anne Frank ‘individualna’ ako je ista kao ‘sve druge djevojčice na svijetu’? I kakve, konačno, veze ima ‘književna vrijednost’ sa svim tim?
Najveća vrijednost ‘Dnevnika Anne Frank’ – prisjetit će se svatko tko ga je čitao – ionako se sastoji u onome što u njemu ne piše: najpotresnija stranica slijedi nakon dnevničkog zapisa od 1. augusta 1944., posljednja je i prazna. Paraliza tog reza, užas koji navire s nemoguće bjeline stranice, neispričana priča zadnjih mjeseci života 15-godišnje djevojčice, u koncentracijskom logoru, u Bergen-Belsenu: naravno da njen dnevnik nije ‘vrhunska književnost’ jer Anne Frank nije dočekala godine u kojima se vrhunska, prosječna, loša ili bilo kakva druga književnost piše. A oni koji su ih dočekali, znamo, o holokaustu su pisali iznova se suočavajući s istim temeljnim pitanjima: kako je osobno iskustvo masovnog istrebljenja ljudi uopće izrecivo? Dokle seže istina ličnog svjedočanstva? Što nam govore povijesni dokumenti kada ih se transformira u literaturu? Od Danila Kiša do Ivana Ivanjija, od Daše Drndić do Davida Albaharija – da se zadržimo samo na ovdašnjima – uvijek isti set pitanja. I sva su, ako ga se samo malo pažljivije pročita, već postavljena u ‘Dnevniku Anne Frank’.
To je nešto što shvaćamo tek kasnije, kada više nismo dječaci i djevojčice: u svojim temeljnim problemima, u suhoj povijesnoj kronologiji i u našim malim ličnim povijestima čitanja, ne postoji put do ‘vrhunske književnosti’ o holokaustu koji ne vodi preko posljednje, nenapisane stranice ‘Dnevnika Anne Frank’. I samo zbog tog razloga – jednog, ali dovoljnog – njen je dnevnik od vrhunske književnosti veći.
Dovoljno velik, u svakom slučaju, da ga ne mogu umanjiti pseudoprovokativna lupetanja lokalnih opinionfejkera. ‘Danas se ‘Dnevnik Anne Frank’ koristi kao nekakva toljaga za svoje interese’, priveo je Raspudić izlaganje kraju, pažljivo pripremajući krucijalni argument. ‘E sad, ako ja kažem da je pročitati Prima Levija puno korisnije i suvislije za sustavnije upoznavanje strahote holokausta, da je to bolje nego ‘Dnevnik Anne Frank”, poentirao je uzdrhtalim glasom, unaprijed zgrožen nad strahovitim linčom koji mu se sprema, ‘znači li to da sam na strani onih koji su ubili Annu Frank?’ Nisi, Raspudiću, smiri se, nitko te ne optužuje. Samo si suviše malen da bi mogao vidjeti gdje završavaju vrhunci književnosti i što se nalazi iznad njih: toliko malen da možeš govoriti o židovskoj djevojčici koja je mrtva i pritom misliti da si ti žrtva.
- Post n°289
Razvaljivanje.
Malo je likova sa ex-YU scene, koji se po ljigavosti mogu meriti sa Rasprdicem.
Malo je likova sa ex-YU scene, koji se po ljigavosti mogu meriti sa Rasprdicem.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°290
+1
Evo i te emisije, od 14:40 kreće o Ani Frank ali bolje da se sa gledanjem počne od 12:00.
Evo i te emisije, od 14:40 kreće o Ani Frank ali bolje da se sa gledanjem počne od 12:00.
- Post n°291
Kako je reagiralo Levo krilo Raspudića, namely - M.Selak?
- Post n°292
Nikad čuo, ko je to?KinderLad wrote: M.Selak?
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°294
Poceo sam da slusam Selku i nista mi nije jasno. Ukratko, nije se bavila ovim pitanjem nego valjda kritikovala taj novi obrazovni program (kurikulum, kurikul, uputnik... Bas se namucila da pogodi kako se sad kaze ba novohrvatskom).
Raspudic jos odvratniji uzivo.
_____
- Guest
- Post n°295
William Murderface wrote:Poceo sam da slusam Selku i nista mi nije jasno. Ukratko, nije se bavila ovim pitanjem nego valjda kritikovala taj novi obrazovni program (kurikulum, kurikul, uputnik... Bas se namucila da pogodi kako se sad kaze ba novohrvatskom).
Podsjeća me na Vučića kad krene da se brani i ograđuje.
- Post n°296
Da. Lici. A lici i na Pitersona po vise osnova.
_____
- Guest
- Post n°298
Tomislav Marjanović je član hrvatske političke stranke HDSSB-a. Ovaj mladić iz Nove Gradiške danas je izjavio kako su homoseksualci "umobolesne budale koje treba kastrirati kao mačke".
Naime, saborski zastupnik Bojan Glavašević objavio je tvit u kojemu je napisao kako mu je sin na televiziji vidio gay poljubac.
"Stariji potomak (8.5 godina) danas na tv vidio gay poljubac. Nakon par pitanja o tome na koje sve nacine istospolni parovi mogu postati roditelji zakljucio da bi on svakako dao gejevima i lezbijkama da usvajaju djecu "jer svako dijete zasluzuje imati obitelj". Zbilja nije tesko", napisao je Glavašević.
Uskoro se javio Marjanović.
"Kakvi svi ovo je katolička i moralna zemlja,a ne zemlja pedera i lezbača treba ih sve kastrirat ko mačke. Kakvo usvajanje pederi ako usvoje djete i to ce bit peder isto, a za koju godinu 70% države ce biti pederi i lezbače. To su umobolesne budale", replicirao je mladi HDSSB-ovac.
/Index.hr
Index.hr je kontaktirao Tomislava Marjanovića, koji, dok se ne svađa na Twitteru, vodi Facebook stranicu "Tomislav Marjanović,nova snaga,nova nada Slavonije".
Potvrdio nam je da je u HDSSB-u i da je autor komentara na Twitteru.
Prenosimo tok razgovora:
Napisali ste da će "za koju godinu 70 posto Hrvatske biti pederi i lezbače". Na čemu temeljite svoj zaključak?
Na čemu temeljim? Temeljim na tome... Ako na primjer muško i muško, jel tako, posvoje djecu, šta to dijete može biti?
Kako mislite?
Pa ne može biti normalno.
Aha. A kako ste to zaključili? Imate li vi možda dijete s nekim muškarcem pa znate da ne može biti normalno?
Ne.
Nemate. U redu. Koliko dugo ste u HDSSB-u?
Godinu dana.
Koliko vi imate godina?
20.
Slaže li se ostatak vaše stranke s vašim razmišljanjem? Govorite li u ime stranke?
Ne, ne.
To je vaše osobno mišljenje?
Da.
Što biste vi napravili da imate sina i da vam on kaže da je homoseksualac?
Pa ne znam.
Biste li se odrekli sina?
Ne.
Napisali ste da su to "umobolesne budale koje treba kastrirati kao mačke". Biste li kastrirali svog sina kao mačku?
Ne.
Zašto?
A dobro, malo mi je komentar... Malo sam se naživciro, jebiga.
Malo ste iživcirali?
Jesam, kad sam ono pročito. Pa sam malo burno, kako bi to rekao, preburno reagirao.
Želite li se ispričati gospodinu Glavaševiću?
Da, da.
Želite li se ispričati zbog svog stava prema homoseksualcima i zbog te izjave?
Da.
Povlačite li svoj stav?
Da.
Hvala vam, gospodine Marjanoviću.
Nakon razgovora s novinarom Indexa, Marjanović je izbrisao svoj odgovor Glavaševiću.
Prilažemo nekoliko fotografija mladog političara:
/Index.hr
/Index.hr
/Index.hr
- Post n°299
al prva fotka balvana u roze košulji, lol
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together