Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

a future to believe in

Anduril

a future to believe in - Page 9 Empty Re: a future to believe in

Post by Anduril Sun Aug 12, 2018 5:11 pm

Ne strucnost nego muda.
    disident

Post by disident Sun Aug 12, 2018 5:13 pm

a future to believe in - Page 9 Strucnost-ispred-politike
    Drago mi je da kurac koji smo mi popusili pre x godina sad ulazi opet u modu na zapadu
    Kao to su muda brt, te mere nemaju veze sa ideologijom

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Anduril

Post by Anduril Sun Aug 12, 2018 5:15 pm

I sta kazu jos pijanci ispred prodavnice?
    disident

Post by disident Sun Aug 12, 2018 5:16 pm

Nista brt, nema zive duse vec dva sata, nabokao sam se nekih snicli i suklijasa, sad varim ko krokodil, milina
    Cak se nisam ni iznervirao kao obicno na tvoje postove, sve mi smesno. Vrv je do snicli, bas su bile dobre

_____
    Pristalica krvne osvete
    disident

Post by disident Sun Aug 12, 2018 5:19 pm

Al zamisljam ovaj svet u kome su i tramp i sanders isto, samo ako poslusaju "naucnike" 
    Mesaju mi se slike vucica, pa ona naslovnica iz informera VUCIC IMA MUDA  i onaj meme iz brejking beda Yeah Science, Bitch

_____
    Pristalica krvne osvete
    disident

Post by disident Sun Aug 12, 2018 5:22 pm

Stapa mi se i tvoja slika sa tim pijancima iza zadruge, i oni umeju cesto da kazu EEE da vucic uradi to i to sve bilo drugacije. Eh ta tabla sa dugmicima Zaposlenost/nezaposlenost, Blagostanje/Siromastvo, samo treba neko sa mudima da pridje i krene da ih okrece, neko van ideologije naravno, jer ideoloigija sa tim nema veze

_____
    Pristalica krvne osvete
    disident

Post by disident Sun Aug 12, 2018 5:43 pm

Anduril wrote:
    Gargamel wrote:
    a future to believe in - Page 9 3579118792 u suštini, ono što ja mislim i tvrdim se svodi na sledeće:

koja je tačno varijacija levog u pitanju kod Korbina, nemam pojma. mada mi objašnjenje koje je ponudio sulak deluje kao sasvim logično i verovatno. kako bilo, šta ja mislim o Korbinu je potpuno nebitno u ovoj diskusiji. ja čak i ne živim u UK, pa moje mišljenje ne znači ništa.

ali, sve i da je Korbin "običan" socijalista, on je svojim aktivnostima ostavio i više nego dovoljno prostora da se stvori percepcija o njemu kao lenjinisti. hebiga... da bi se njegove aktivnosti interpretirale u pozitivnom svetlu, potrebna je značajna mera dobre volje. zašto bi mu oni koji mu nisu ideološki bliski pružili tu dobru volju? političar dobru volju mora da zasluži, a Korbin se od 2015-e nije posebno trudio da odagna sumnje koje su ga pratile.

što će reći, koliko god britanski mediji i posebno tabloidi bili užasni, odgovornost za takvu percepciju je u velikoj meri 

Ne bih se slozio oko ovog:
    - prvo, Korbina i Sandersa ne bih u isti kos
    - Korbinov problem je sto je stara garda, sa starim receptima i vezama od Palestine do Venecuele
    - Sanders je zapravo realniji kandidat - problem je vise US koja je jos desnije od UK
    - generalni problem na levici kao i na desnici je sto ovo nece resiti ideologija nego neki novi kandidati i tip politicara koji ce da implementira; sta treba raditi da bi se smanjila nejednakost  je u strucnim krugovima vec obilno diskutovano (jednaki porezi za male i velike, razbijanje kartela, smanjenje patentnih prava, drasticno smanjenje uticaja Wall Streeta/Citija)  ali politicki niko nema muda
    - US je recimo potreban jedan Ruzvelt (oba, Teodor i Franklin) koji ce da razbucaju kartele ali koji imaju i neki plan sta umesto toga
    - Slicno je i sa UK - protiv desnicarskog medijskog kartela je potreban jedan izuzetno talentovan komunikator od teflona, na koga se nece tako lako lepiti Murdochove i Rotmirove izlucevine kada ih se bude razbijalo i uvede profesionalna/sudska kontrola sektora
    - Obama je mozda bio dobar komunikator ali u osnovi suvise akademski i bez ikakvog drajva da sustinski promeni sistem
    - Sve te komunikacione slabosti na levici (mada ovo gore ne bih nazivao striktno levicom nego vise anti-korporativizmom ili za jednake drustvene sanse) iskoristavaju mnogo uspesnije desnicarski populisti kojima se u osnovi fucka za gradjane

pazi, da nije putin garant bi i ovo mogao da popusis kao tu foru ima muda, cvrtsta ruka srecu strucnost ispred politike
    Realno ko je dovoljno glup da prica o politici bez i izvan ideologije, pa samo nebo je granica  a future to believe in - Page 9 3579118792

_____
    Pristalica krvne osvete
    disident

Post by disident Sun Aug 12, 2018 5:52 pm

E moj mandrile, ti pijanci iza prodavnice su vecinom moleri, dundjeri, keramicari, vodovodzije, majstori jednom reciju u svojoj oblasti, ljudi koji dodju i polepe zid, nameste vc solju i ugrade tus kabinu itd, profesionalci. Ja bi se na tvom mestu njima obracao sa vi, u odnosu na njihovu strucnost ti si brate kurton, i to probusen,i kad bi nekom nesrecom rad u drustvenim naukama bio na proverama koje svakodnevno susrece obican moler, ti ne bi imao leba da jedes

_____
    Pristalica krvne osvete
    Gargamel

Post by Gargamel Sun Aug 12, 2018 6:12 pm

Ointagru Unartan wrote:A sta ako levi populizam, ukljucujuci i flertovanje sa komunjarama, postaje racionalna strategija u kontekstu opste razocaranosti sistemom?
    može da bude, tome nemam šta da prigovorim.

ali ne može i jare i pare. flertovanje sa komunjarama neizbežno sobom nosi i optužbe za lenjinizam (i antisemitizam). ako bi da se družiš sa manijacima, nema ljutiš kada te optuže da si manijak. i kada se kao argument kontra Korbina izvuče Čaušesku ili Gulag.

ne radi se o nekoj podloj zaveri i podmuklim podmetanjima, već o očekivanoj (i poželjnoj) reakciji medija i javnosti. poželjnoj, jer ne valja ništa kada se druženje sa manijacima tretira kao prihvatljiva pojava.
    Gargamel

Post by Gargamel Sun Aug 12, 2018 6:13 pm

Anduril wrote:Sorry, citirao sam pogresan post - trebalo je post Montmiraila
    na trenutak sam pomislio... wtf? a future to believe in - Page 9 286371741
    Gargamel

Post by Gargamel Sun Aug 12, 2018 6:21 pm

Hubert de Montmirail wrote:besprekorna logika nalaze da Korbin treba da plese na melodiju koju sviraju Mardokovi tabloidi, torijevski tink tenkovi i cionisticko/saudijski lobiji
    fatalistička logika koja sobom nosi jednu značajnu korist - nepostojanje odgovornosti. tom logikom, glavno merilo uspeha više nisu ishodi i rezultati, već održavanje moralne čistote. eventualni neuspeh se da pripisati podlima i pokvarenima.

(ja sad k'o Vučić, da počnem sa Veberom. a future to believe in - Page 9 2849097393)
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Aug 12, 2018 6:31 pm

Anduril wrote:
    Ne bih se slozio oko ovog:
    - prvo, Korbina i Sandersa ne bih u isti kos
    - Korbinov problem je sto je stara garda, sa starim receptima i vezama od Palestine do Venecuele
    - Sanders je zapravo realniji kandidat - problem je vise US koja je jos desnije od UK
    - generalni problem na levici kao i na desnici je sto ovo nece resiti ideologija nego neki novi kandidati i tip politicara koji ce da implementira; sta treba raditi da bi se smanjila nejednakost  je u strucnim krugovima vec obilno diskutovano (jednaki porezi za male i velike, razbijanje kartela, smanjenje patentnih prava, drasticno smanjenje uticaja Wall Streeta/Citija)  ali politicki niko nema muda
    - US je recimo potreban jedan Ruzvelt (oba, Teodor i Franklin) koji ce da razbucaju kartele ali koji imaju i neki plan sta umesto toga
    - Slicno je i sa UK - protiv desnicarskog medijskog kartela je potreban jedan izuzetno talentovan komunikator od teflona, na koga se nece tako lako lepiti Murdochove i Rotmirove izlucevine kada ih se bude razbijalo i uvede profesionalna/sudska kontrola sektora
    - Obama je mozda bio dobar komunikator ali u osnovi suvise akademski i bez ikakvog drajva da sustinski promeni sistem
    - Sve te komunikacione slabosti na levici (mada ovo gore ne bih nazivao striktno levicom nego vise anti-korporativizmom ili za jednake drustvene sanse) iskoristavaju mnogo uspesnije desnicarski populisti kojima se u osnovi fucka za gradjane

"Problem" u kom smislu?

Problem u tome što jeste, što je nosilac skupa datih ideja pa eto nije "prihvatljiv" (kome)?

Problem u tome kako "izgleda" tj što se može napasti na druge načine ("anti-semitizam") pa to onda sprečava takve laburiste da ostvare svoje u suštini dobre (a Korbinove) ideje?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Aug 12, 2018 6:36 pm

Gargamel wrote:
    Ointagru Unartan wrote:A sta ako levi populizam, ukljucujuci i flertovanje sa komunjarama, postaje racionalna strategija u kontekstu opste razocaranosti sistemom?
    može da bude, tome nemam šta da prigovorim.

ali ne može i jare i pare. flertovanje sa komunjarama neizbežno sobom nosi i optužbe za lenjinizam (i antisemitizam). ako bi da se družiš sa manijacima, nema ljutiš kada te optuže da si manijak. i kada se kao argument kontra Korbina izvuče Čaušesku ili Gulag.

ne radi se o nekoj podloj zaveri i podmuklim podmetanjima, već o očekivanoj (i poželjnoj) reakciji medija i javnosti. poželjnoj, jer ne valja ništa kada se druženje sa manijacima tretira kao prihvatljiva pojava.

Ali ta vrsta "odjebavanja" radi u oba smera - nek se centar sam jebe sa desnicom kako zna/hoće, a levica (kao i svi drugi, to je načelna stvar) ima pravo da igra "svoju" igru a ne da bude kooptirana u fajt koji - s pravom, ako ju je već centar odjebao prizemnim etiketiranjem a iza toga suštinski poltičkim koracima - nije njen u datom trenutku.

Neka "radikalna" levica "odvaljuje" komade mekog levog centra a neka centar zbunjeno nariče nad sudbinom liberalizma. Ako propadne, krivi će biti liberali, to je jasno. Njihov svet, njihova odgovornost.
    Anduril

Post by Anduril Sun Aug 12, 2018 6:41 pm

@ disident
    Ha, ha, klasicno disidentsko bauljanje - ne razlikuje Putina od Ruzvelta, niti shvata da ideologije imaju vaznu ulogu u politici i drustvu uopste ali da se redovno zavrsi u katastrofi ako je ta uloga dominantna. Vecina najvecih zlocina na planeti je imalo dominantnu ideolosku pozadinu. Sa druge strane, najveci istorijski pomaci su takodje imali ideolosku inspiraciju, ali je najuspesnija implementacija bila obicno pragmaticna.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Aug 12, 2018 6:50 pm

Nema pragme mimo već postavljene ideološke matrice, ne lebdi to u bestežinskom stanju.
    disident

Post by disident Sun Aug 12, 2018 6:58 pm

Gargantua wrote:Nema pragme mimo već postavljene ideološke matrice, ne lebdi to u bestežinskom stanju.
    a future to believe in - Page 9 Eeab709dc1a79bfc5c464b74bc31dde5

_____
    Pristalica krvne osvete
    Anduril

Post by Anduril Sun Aug 12, 2018 7:03 pm

@ Gargantua
    Gargamel ti je vec odgovorio delimicno - a ja bi samo da dodam Venecuelu, klasicni socijalisticki failed state, dok on iz ideoloskih razloga i dalje trtlja o Cavezu.
    I da se razumemo, meni su Bleristi u mnogome ipak problematicniji od Korbina jer su koruptni i establisment centristi.
    Moja poenta je da bi neki novi reformski pokret trebao biti izvan klasicnih levica-centar-desnica koordinata. Centar podrazumeva izostanak radikalnijih rezova u nekim domenima koji su ocigledno potrebni dok levica-desnica nosi sa sobom ideolosko opterecenje i istoriju koja ide sa tim. Doba industrijalizacije je proslo i nove politicke forme i podele ce morati da nastanu ako se zeli reformisati sistem. To ne mogu stare partije sa 10% clanstva kojeg su imale pre 100 godina. Pet zvezdica je dosta toga uradila u tom organizacijskom smislu, ali su politicki ipak problematicni.
    P.S. Naravno da postoji uvek neka ideoloska matrica - poenta je da li se uvek mora za sve situacije i sve probleme primenjivati ista? Pa ne mora - to je uostalom i velika prednost funkcionalnog demokratskog sistema - utakmica izmedju razlicitih ideoloskih resenja. No, problem nastaje redovno kad jedna ideologija preuzme primat, duh vremena bez obzira na rezultate.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Aug 12, 2018 7:41 pm

Meni se čini da je teza da "ne treba da bude levo-desno podele" u suštini gubitnička pozicija, jer liberalni centar se upravo postavio kao pasivni branilac poretka koji ne ume da nađe novi narativ za novo doba, dok, eto, radikalnije desnice i levice to već gurkaju, svaka sa svojih pozicija.

I tu problem ne mora biti u stavu da "sada nije dovoljno dobro" (gde liberali smatraju da se previše kuka) već u tome što "nije jasno šta će sutra biti" a teret nuđenja tog odgovora je na vladajućem poretku, i on tu fejluje, rekao bih. Ljudi slute da se stvari menjaju ali im se ne nudi odgovor na pitanje kako se menjaju i u šta će se pretvoriti.

Centar takođe ima svoje ideološko opterećenje a to su neolib ekonomija, prekarijatizacija radništva i slične stvari, samo što to ne želi da nosi kao značku na reveru. Meni je jako teško da tezu "nemojmo o ideologijama" tumačim drugačije od providne maskirovke i pokušaja skretanja pažnje da danas, kao i uvek i svuda, živimo neku idelogiju, a da čuvari poretka žele da to predstave kao "normalnost" a ne ideologiju jer se "normalnost" podrazumeva i ne promišlja a ideologije se propituju i dužne su da objasne šta i kako rade.
    Ja nisam nužno sklon ikakvom "levičarenju" naspram vladajućeg poretka ali me izrazito nervira težnja liberalizma da beži iz te rasprave i manipuliše; neka stane lepo i u potpunosti brani svoje pozicije, bez povike "populisti" i "zar nećete da slušate eksperte". To je siguran put u propast liberalizma, i kao što rekoh to je odgovornost liberala, a ne socijalista ili ovih i onih.

Prva stvar kod blerista je prosto zločinačka spoljna politika (nek sistem odgovori zašto Buš i Bler nisu na haškoj klupi) a odatle se došlo do krize 2008. pa se onda sve srolalo u totalni odijum.

Ne znam u šta bih smestio 5*, meni je to pre svega lokalni Dojeb pristojnity "protiv parazita na visokim pozicijama" sa kozmetičkim promenama sistema kao ponudom, delimično levo od centra. A nisam baš detaljno ni pratio.
    Anduril

Post by Anduril Sun Aug 12, 2018 8:51 pm

Pa neoliberalizam jeste ideologija i bila je ideologija centra poslednjih 25 godina. I socijalizam kad je bio dominantan se pozivao na eksperte - svoje eksperte, naravno.
    Jos jednom, meni su oni koruptni i nemam problem da im vidim ledja niti mislim da oni imaju nekakvu tapiju na liberalizam. Naprotiv, dalje su degradirali termin.
    Meni je vazno sta dolazi posle njih, a tu ne bih zeleo da vidim ni Orbanoliki nacionalizam a ni Cavezoliki socijalizam.
    I kao sto rekoh, vreme klasicne soc demokratije ili demohriscana je takodje proslo.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Aug 12, 2018 8:52 pm

Kad neko kaže: samo bez (levo-desno) ideologije, to je ustvari najbolji dokaz da je duboko u ideologiji, tj. da je (dominantna) ideologija odradila posao kako (ne) treba.
    disident

Post by disident Sun Aug 12, 2018 8:57 pm

sejlor wrote:Kad neko kaže: samo bez (levo-desno) ideologije, to je ustvari najbolji dokaz da je duboko u ideologiji, tj. da je (dominantna) ideologija odradila posao kako (ne) treba.
    Ili da je glup ko tocilo, nemojmo se zalteti sa otpisivanjem te opcije  a future to believe in - Page 9 2304934895

_____
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Aug 12, 2018 9:04 pm

Ajd malo smanji doživljaj.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Aug 12, 2018 9:11 pm

Anduril wrote:Pa neoliberalizam jeste ideologija i bila je ideologija centra poslednjih 25 godina. I socijalizam kad je bio dominantan se pozivao na eksperte - svoje eksperte, naravno.
    Jos jednom, meni su oni koruptni i nemam problem da im vidim ledja niti mislim da oni imaju nekakvu tapiju na liberalizam. Naprotiv,  dalje su degradirali termin.
    Meni je vazno sta dolazi posle njih, a tu ne bih zeleo da vidim ni Orbanoliki nacionalizam a ni Cavezoliki socijalizam.
    I kao sto rekoh, vreme klasicne soc demokratije ili demohriscana je takodje proslo.

To je sad pitanje "upravljanja tranzicijom" i to je malo drugačija i složenija tema.

Niti znamo gde se ide niti znamo kako, ali očigledno "znamo" da nešto ne štima i sad napipavamo po mraku šta tačno. Nek liberalizam nudi nove narative umesto što rezignirano "upozorava" da možemo greškom da ubacimo prste u utikač.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Aug 12, 2018 9:13 pm

Bez ideologije nema politike. To je prosto aksiom.
    disident

Post by disident Sun Aug 12, 2018 9:14 pm

Gargantua wrote:Ajd malo smanji doživljaj.
    -.-

_____
    Pristalica krvne osvete

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 2:53 am