a future to believe in
- Post n°176
Re: a future to believe in
Ne znam da li si primetio, ali vec je prilicno veselo.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°177
u suštini, ono što ja mislim i tvrdim se svodi na sledeće:Ointagru Unartan wrote:Ako sam ja dobro razumeo Gargamela, Korbin je opasan, jer bi njegova pobeda napravila rumunsko sirotiste od UK, posto komunizam tako funkcionise u praksi, iako on u stvari nije komunista, nego je to samo percepcija o njemu, ali ona je bitna, jer zbog toga sto ga ljudi percipiraju kao staljinistu, on nikada nece dobiti na izborima, sto je u stvari dobro jer bi pobeda na izborima znacila diktaturu posto je on staljinista.
koja je tačno varijacija levog u pitanju kod Korbina, nemam pojma. mada mi objašnjenje koje je ponudio sulak deluje kao sasvim logično i verovatno. kako bilo, šta ja mislim o Korbinu je potpuno nebitno u ovoj diskusiji. ja čak i ne živim u UK, pa moje mišljenje ne znači ništa.
ali, sve i da je Korbin "običan" socijalista, on je svojim aktivnostima ostavio i više nego dovoljno prostora da se stvori percepcija o njemu kao lenjinisti. hebiga... da bi se njegove aktivnosti interpretirale u pozitivnom svetlu, potrebna je značajna mera dobre volje. zašto bi mu oni koji mu nisu ideološki bliski pružili tu dobru volju? političar dobru volju mora da zasluži, a Korbin se od 2015-e nije posebno trudio da odagna sumnje koje su ga pratile.
što će reći, koliko god britanski mediji i posebno tabloidi bili užasni, odgovornost za takvu percepciju je u velikoj meri njegova.
- Post n°178
vrlo je neveselo.
Sanders i Korbin ne mogu da uspeju, odnosno nemaju u cemu da uspeju. Oni nisu nikakvi radikali vec najnormaliniji socijaldemokrati, kakvi su uglavnom vladali Evropom u doba postratnog ekvilibrijuma. Ali su njihovi programi osudjeni na propast iz prostog razloga sto, sto bi rekli partizani, nema povratka na staro. U doba fukujaminskog i postfukujaminsog kraja istorije globalna ekonomija je tako nabazdarena da je povratak na nekakav rajnski kapitalizam/butskellism prosto nemoguc. Nema toga u gig economy. Socijamdemokratija je nemoguca. Dogovor je nemoguc. Moze mozda da dobijes 700 evra univerzalnog prihoda pa da se potpuno posvetis rucnoj izradi frulica od karibuove kosti i online prodaji Ajfelovih kula izradjenih od sibica. Naravno, ako zivis u Finskoj ili Islandu.
Zato svi zeljno iscekujemo konacnu pobedu ekstremne desnice i treci svetski rat pa da vidimo sta ce da bude posle toga.
Sanders i Korbin ne mogu da uspeju, odnosno nemaju u cemu da uspeju. Oni nisu nikakvi radikali vec najnormaliniji socijaldemokrati, kakvi su uglavnom vladali Evropom u doba postratnog ekvilibrijuma. Ali su njihovi programi osudjeni na propast iz prostog razloga sto, sto bi rekli partizani, nema povratka na staro. U doba fukujaminskog i postfukujaminsog kraja istorije globalna ekonomija je tako nabazdarena da je povratak na nekakav rajnski kapitalizam/butskellism prosto nemoguc. Nema toga u gig economy. Socijamdemokratija je nemoguca. Dogovor je nemoguc. Moze mozda da dobijes 700 evra univerzalnog prihoda pa da se potpuno posvetis rucnoj izradi frulica od karibuove kosti i online prodaji Ajfelovih kula izradjenih od sibica. Naravno, ako zivis u Finskoj ili Islandu.
Zato svi zeljno iscekujemo konacnu pobedu ekstremne desnice i treci svetski rat pa da vidimo sta ce da bude posle toga.
- Post n°179
Gargamel wrote:u suštini, ono što ja mislim i tvrdim se svodi na sledeće:Ointagru Unartan wrote:Ako sam ja dobro razumeo Gargamela, Korbin je opasan, jer bi njegova pobeda napravila rumunsko sirotiste od UK, posto komunizam tako funkcionise u praksi, iako on u stvari nije komunista, nego je to samo percepcija o njemu, ali ona je bitna, jer zbog toga sto ga ljudi percipiraju kao staljinistu, on nikada nece dobiti na izborima, sto je u stvari dobro jer bi pobeda na izborima znacila diktaturu posto je on staljinista.
koja je tačno varijacija levog u pitanju kod Korbina, nemam pojma. mada mi objašnjenje koje je ponudio sulak deluje kao sasvim logično i verovatno. kako bilo, šta ja mislim o Korbinu je potpuno nebitno u ovoj diskusiji. ja čak i ne živim u UK, pa moje mišljenje ne znači ništa.
ali, sve i da je Korbin "običan" socijalista, on je svojim aktivnostima ostavio i više nego dovoljno prostora da se stvori percepcija o njemu kao lenjinisti. hebiga... da bi se njegove aktivnosti interpretirale u pozitivnom svetlu, potrebna je značajna mera dobre volje. zašto bi mu oni koji mu nisu ideološki bliski pružili tu dobru volju? političar dobru volju mora da zasluži, a Korbin se od 2015-e nije posebno trudio da odagna sumnje koje su ga pratile.
što će reći, koliko god britanski mediji i posebno tabloidi bili užasni, odgovornost za takvu percepciju je u velikoj meri njegova.
Kako da odagna sumnje? Da otvori firmu na Devicanskim ostrvima? Da golim rukama zadavi palestinsko dete pred kamerama?
- Post n°180
William Murderface wrote:Sa koje pozicije se iznosi tvrdnja da bi u parlamentarnim sistemima tako trebalo da bude? U parlamentarnim sistemima bi trebalo da bude onako kako vecina na izborima odluci.
Imaš parlamentarne sisteme, parlamentarne sisteme , parlametnarne sisteme, kao i parlametnarne sisteme . Ovako kako ti kažeš je samo u parlamentarnom sistemu, dok u parlamentarnom sistemu , parlamentarnom sistemu i parlamentarnom sistemu nije tako, a slutim da Gargamel teži nekom od potonja tri.
- Post n°181
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°182
Hubert de Montmirail wrote:vrlo je neveselo.
Samo da ne dodju lenjnisti.
_____
- Post n°183
imam izvesne primedbe svakako, i glede efikasnosti i glede toga sto cete mi verovatno useljavati nekog zastavnika u sobu stana ali prihvatam radije nego da nestane covecanstvo
- Post n°184
da se potrudi...Hubert de Montmirail wrote:Kako da odagna sumnje?
da ne dopusti da Endru Marej postane nekakav faktor u partiji, da ne dovodi Seumasa Milnea za jednog od najbližih saradnika, da se ne zahebava zaverologijom u vezi Skripala, da jasno i glasno kaže koju o bitangi Maduru, itd.
- Post n°185
Hubert de Montmirail wrote:imam izvesne primedbe svakako, i glede efikasnosti i glede toga sto cete mi verovatno useljavati nekog zastavnika u sobu stana ali prihvatam radije nego da nestane covecanstvo
Ma ne mogu doci lenjinisti. Lepo kaze gore William, nema povratka na staro. Na vlast ce, posto konstantno zatezu zdesna, moci da dodje samo neka kombinacija staljinista (uzi kruzok i rukovodstvo) i masovnog pokreta koji nece biti (samo) radnicki, vec neka vrsta narodnog fronta.
- Post n°187
_____
- Post n°188
besprekorna logika nalaze da Korbin treba da plese na melodiju koju sviraju Mardokovi tabloidi, torijevski tink tenkovi i cionisticko/saudijski lobiji
- Post n°189
zapravo treba da obeca da ce streljati celokupan 1922 Committee, svakog ko je u poslednjih 30 godina radio za Daily Mail, Daily Express i Sun kao i torijevske donore iz Rusije, to bi bio jedan ispravan i humanisticki manifest a i odagnao bi sumnje da je isuvise nezna dusica da vodi drzavu
- Post n°190
Pa nece valjda s lenjinistickim manijacima. Nego sa razumnim Mardokom i jos raznijim Saudijcima. Tako treba u parlamentarnoj demokratiji.
_____
- Post n°191
Hubert de Montmirail wrote:glede toga sto cete mi verovatno useljavati nekog zastavnika u sobu stana
Jednog zastavnika u celu sobu? Luxury! Uselićemo ti kožarski OUR iz Kavadaraca nakon što drugarice i drugovi iz nadležnog mesnog komiteta preurede dnevnu i ostale sobe u multifunkcionalne prostore za potrebe narastajuće kreativne industrije.
- Post n°192
Gargamel wrote:u suštini, ono što ja mislim i tvrdim se svodi na sledeće:Ointagru Unartan wrote:Ako sam ja dobro razumeo Gargamela, Korbin je opasan, jer bi njegova pobeda napravila rumunsko sirotiste od UK, posto komunizam tako funkcionise u praksi, iako on u stvari nije komunista, nego je to samo percepcija o njemu, ali ona je bitna, jer zbog toga sto ga ljudi percipiraju kao staljinistu, on nikada nece dobiti na izborima, sto je u stvari dobro jer bi pobeda na izborima znacila diktaturu posto je on staljinista.
A sta ako levi populizam, ukljucujuci i flertovanje sa komunjarama, postaje racionalna strategija u kontekstu opste razocaranosti sistemom? Ako pogledas poslednja desavanja, tabloidi ga vise ni ne prozivaju za levicaranje, nego su mu napakovali antisemitizam.
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Post n°193
Ovo što priča Gargamel je postalo već lajtmotiv liberala isprepadanih od propadanja udesno. I T. Pančić se izjašnjavao prilično slično u tome smislu. Potrebne su 2 stvari:
1. ljevica koja će se tome suprotstaviti, ali ne mi liberali, jer se gadimo klasne borbe, tu se prljaju ruke.
2. ljevica da smanji ljevičarenje na minimum, a da odvrne pristojnity na maximum.
Ukratko nesretna svijest.
1. ljevica koja će se tome suprotstaviti, ali ne mi liberali, jer se gadimo klasne borbe, tu se prljaju ruke.
2. ljevica da smanji ljevičarenje na minimum, a da odvrne pristojnity na maximum.
Ukratko nesretna svijest.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Guest
- Post n°194
Najviše volim kad centar traži od levice da u stvari bude desnica.
- Post n°195
Pa to, nesretna svijest. Potrebna je ljevica, ali soft, tako da se riješimo zla razularenog kapitalizma, ali da ne bude nekog ljevičarenja.Creepy Uncle wrote:Najviše volim kad centar traži od levice da u stvari bude desnica.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Guest
- Post n°196
If a magazine published an article saying “there is not nearly enough anti-Semitism within the Labour Party”, it would rightly be a national scandal and both the writer and editor would be fired.
— Owen Jones
Why is this different? Because Islamophobia is rampant and normalised on the right. pic.twitter.com/rqodTBGzFP
- Post n°197
što će reći, koliko god britanski mediji i posebno tabloidi bili užasni, odgovornost za takvu percepciju je u velikoj meri
Ne bih se slozio oko ovog:
- prvo, Korbina i Sandersa ne bih u isti kos
- Korbinov problem je sto je stara garda, sa starim receptima i vezama od Palestine do Venecuele
- Sanders je zapravo realniji kandidat - problem je vise US koja je jos desnije od UK
- generalni problem na levici kao i na desnici je sto ovo nece resiti ideologija nego neki novi kandidati i tip politicara koji ce da implementira; sta treba raditi da bi se smanjila nejednakost je u strucnim krugovima vec obilno diskutovano (jednaki porezi za male i velike, razbijanje kartela, smanjenje patentnih prava, drasticno smanjenje uticaja Wall Streeta/Citija) ali politicki niko nema muda
- US je recimo potreban jedan Ruzvelt (oba, Teodor i Franklin) koji ce da razbucaju kartele ali koji imaju i neki plan sta umesto toga
- Slicno je i sa UK - protiv desnicarskog medijskog kartela je potreban jedan izuzetno talentovan komunikator od teflona, na koga se nece tako lako lepiti Murdochove i Rotmirove izlucevine kada ih se bude razbijalo i uvede profesionalna/sudska kontrola sektora
- Obama je mozda bio dobar komunikator ali u osnovi suvise akademski i bez ikakvog drajva da sustinski promeni sistem
- Sve te komunikacione slabosti na levici (mada ovo gore ne bih nazivao striktno levicom nego vise anti-korporativizmom ili za jednake drustvene sanse) iskoristavaju mnogo uspesnije desnicarski populisti kojima se u osnovi fucka za gradjane
- Post n°198
Sorry, citirao sam pogresan post - trebalo je post Montmiraila
- Post n°199
Strucnost ispredAnduril wrote:Gargamel wrote:
u suštini, ono što ja mislim i tvrdim se svodi na sledeće:
što će reći, koliko god britanski mediji i posebno tabloidi bili užasni, odgovornost za takvu percepciju je u velikoj meri
Ne bih se slozio oko ovog:
- prvo, Korbina i Sandersa ne bih u isti kos
- Korbinov problem je sto je stara garda, sa starim receptima i vezama od Palestine do Venecuele
- Sanders je zapravo realniji kandidat - problem je vise US koja je jos desnije od UK
- generalni problem na levici kao i na desnici je sto ovo nece resiti ideologija nego neki novi kandidati i tip politicara koji ce da implementira; sta treba raditi da bi se smanjila nejednakost je u strucnim krugovima vec obilno diskutovano (jednaki porezi za male i velike, razbijanje kartela, smanjenje patentnih prava, drasticno smanjenje uticaja Wall Streeta/Citija) ali politicki niko nema muda
- US je recimo potreban jedan Ruzvelt (oba, Teodor i Franklin) koji ce da razbucaju kartele ali koji imaju i neki plan sta umesto toga
- Slicno je i sa UK - protiv desnicarskog medijskog kartela je potreban jedan izuzetno talentovan komunikator od teflona, na koga se nece tako lako lepiti Murdochove i Rotmirove izlucevine kada ih se bude razbijalo i uvede profesionalna/sudska kontrola sektora
- Obama je mozda bio dobar komunikator ali u osnovi suvise akademski i bez ikakvog drajva da sustinski promeni sistem
- Sve te komunikacione slabosti na levici (mada ovo gore ne bih nazivao striktno levicom nego vise anti-korporativizmom ili za jednake drustvene sanse) iskoristavaju mnogo uspesnije desnicarski populisti kojima se u osnovi fucka za gradjane
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°200
Boze koliko mi je drag burundi zbog slobode u kojoj mogu da kazem da si glup ko tri kurca andrule
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete