Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bakalnica

darling

Bakalnica - Page 8 Empty Re: Bakalnica

Post by darling Sun Mar 31, 2019 12:43 pm

dimitrije iz čakova wrote:@darling
    ...mnh... ne bih ja baš imao entuzijazma oko tih sireva

jela sam sir za rostilj, taj ravnicarski. predivan, jako ukusan, odlicno se pece, svidja mi se i nepecen, skripavac je. usudila bih se da kazem da je ukusniji od matalja. 
    ostali ce biti probani ove nedelje.
    kondo

Post by kondo Sun Mar 31, 2019 1:17 pm

koja je cena za taj lažni halumi? matalj je već u orbiti skupoće sa 1200RSD/kg

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    darling

Post by darling Sun Mar 31, 2019 1:20 pm

700 dinara.
    matalj je 1290, sto ce reci 1300.

ako budes krenuo put backe palanke, javi se da napunimo gepek.
    vidi mu program.

https://www.facebook.com/ravnicarski/

Last edited by darling on Sun Mar 31, 2019 1:21 pm; edited 1 time in total
    kondo

Post by kondo Sun Mar 31, 2019 1:21 pm

to je vec ozbiljna razlika

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    darling

Post by darling Sun Mar 31, 2019 1:22 pm

da, jeste, jako je ukusan, svez, divan sir. al ako se previse napalimo, i on ce dici cenu  Bakalnica - Page 8 286371741

jedna moja je narucila buratu, mocarelu, stracatelu i sta je vec imao u ponudi. doce joj ove nedelje, pa cemo videti kako stoje stvari s tim.
    dimitrije iz čakova

Post by dimitrije iz čakova Tue Apr 16, 2019 11:16 am

@darling

izvini, nisam odgovorio, zaboravih. elem, ništa loše, ali ti sirevi se prave u potpuno kućnim uslovima, bez ikakve kontrole, od random mleka takođe bez ikakve kontrole i onda ih šalju brzom poštom. zato nisam pun entuzijazma.

i da dodam, miročki nije 1290, nego je 900 dinara. A tih 200 dinara razlike uključuju deklaraciju sa svim što ona nosi, legalnu proizvodnju, nečiju platu, kao i plaćen porez. Hladan lanac i sanitarnu ispravnost takođe.

_____
    zvona i praporci
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 16, 2019 12:40 pm

Jedan ruski preduzetnik, koji pravi sir, žalio se da po zakonima Rusije sir ne sme da se pravi od nepasterizovanog mleka. Najveći bol mu je bio što ne može da pravi parmezan.

U Aziji sirevi ne postoje ni u ishrani ni u kulturi. Jedino uvozni, skupi, iz Francuske ili Australije, pa ko hoće.

Ni mleko se ne kupuje nešto, mada ga ima. Koliko malo ga troše vidi se po zatvaračima na pakovanjima (vađenje prsten-čepa, kao da neko pije mleko na kašičicu ili za neke recepte pa ga ostavi), ne da dete popije litar mleka dnevno, uz obroke.

Azija koju ja znam (Japan, Kina, Koreja) dobija kalcijum iz tofu.

Na primer, u Thai, mleko nije bilo ni da se kupi pre 20 godina. Kada se dete rodi, ako mu majka nema mleka, utucaju pirinač u prah i razmute sa vodom, mleko ni majčino niti ikakvo drugo u životu ne okusi.
    kondo

Post by kondo Tue Apr 16, 2019 12:41 pm

dimitrije iz čakova wrote:i da dodam, miročki nije 1290, nego je 900 dinara. A tih 200 dinara razlike uključuju deklaraciju sa svim što ona nosi, legalnu proizvodnju, nečiju platu, kao i plaćen porez. Hladan lanac i sanitarnu ispravnost takođe.

Jel to direktno kod proizvođača? U retailu u Beogradu jeste tih 1200-1300 nažalost, no nemam dilemu da li vredi.

_____
    #FreeFacu

dimitrije iz čakova

Post by dimitrije iz čakova Tue Apr 16, 2019 12:44 pm

Jeste, donesu na adresu.

_____
    zvona i praporci
    kondo

Post by kondo Tue Apr 16, 2019 1:06 pm

Dobro za sledeci put.

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 16, 2019 1:41 pm

yoyogi wrote:Na primer, u Thai, mleko nije bilo ni da se kupi pre 20 godina. Kada se dete rodi, ako mu majka nema mleka, utucaju pirinač u prah i razmute sa vodom, mleko ni majčino niti ikakvo drugo u životu ne okusi.
    Jogi, već smo ti jednom objasnili da ovo fiziološki nije moguće.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 16, 2019 1:45 pm

Creepy Uncle wrote:
    yoyogi wrote:Na primer, u Thai, mleko nije bilo ni da se kupi pre 20 godina. Kada se dete rodi, ako mu majka nema mleka, utucaju pirinač u prah i razmute sa vodom, mleko ni majčino niti ikakvo drugo u životu ne okusi.
    Jogi, već smo ti jednom objasnili da ovo fiziološki nije moguće.

Nije? Pa tako ta nacija živi vekovima.

Zamisli samo Eskime koji razlikuju 14 nijansi belih boja a ne razlikuju Mini Morris od Rolls Royce limuzine.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 16, 2019 1:56 pm

Ne, ne žive tako, jer pirinčana voda nema sastojke neophodne za rast i razvoj, dete bi jednostavno umrlo od takve dijete. Nešto si pobrkao, pogrešno razumeo. Možda majka "prevari" bebu tim pirinčem kada nakratko ostane bez mleka.

Inače ovo si ranije pisao za Japan, a sad pišeš isto to za Tajland.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 16, 2019 2:03 pm

Creepy Uncle wrote:Ne, ne žive tako, jer pirinčana voda nema sastojke neophodne za rast i razvoj, dete bi jednostavno umrlo od takve dijete. Nešto si pobrkao, pogrešno razumeo. Možda majka "prevari" bebu tim pirinčem kada nakratko ostane bez mleka.

Inače ovo si ranije pisao za Japan, a sad pišeš isto to za Tajland.

Pa pišem što znam.

Isto je to. I tako je. Mleko i mlečni proizvodi se ne koriste u ishrani. Niti procesovano meso u smislu kobasica i salama.

Nikakva korekcija sa moje strane.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 16, 2019 2:18 pm

Bakalnica - Page 8 903208043
    darling

Post by darling Tue Apr 16, 2019 4:50 pm

dimitrije iz čakova wrote:Jeste, donesu na adresu.

daj kontakt, pliz Bakalnica - Page 8 1143415371

jedna moja sad vec redovno narucuje buratu i mocarelu iz backe palanke i kaze da su vrhunski.

ja od ovih kupujem zaledjeno voce. borovnica je sumska, nigde nema za te pare. donose na adresu, dobijes fiskalni. minimum za besplatnu dostavu u bg ja 1500.

http://www.organic-snack.rs/prodavnica/
    kondo

Post by kondo Tue Apr 16, 2019 7:47 pm

Uključujem se u razmenu informacija detaljima o solidnom kozijem siru - naročito kome je dosta lažnih seljaka prekupaca nakupaca i  pseudokozjih proizvoda

http://www.dobrafarma.rs/

Farma se nalazi u selo Dobričevu čijim granicom atara ide državna međa sa Rumunijom 

Imaju mlađi kome masnoća još nije "nabubrila", zove se Dobrivoje i OK je - jeo sam i bolje ali je sve vrlo čisto, uredno, u ambalaži, sa veterinarskom oznakom itd i apsolutno vredi 600 RSD za kilo.

Za samo 100 RSD više sir Dobrila - isto to samo odležalo, sad prodaju sir od pre sezone kozenja (kako se zapravo kaže) - kunem se da tako čist zreli sir ne pamtim kada sam jeo u Srbiji. Sjenički i ostalo posle ovoga su izvor svih mogućih bakterija bacila fungi itd itd.

Što se ukusa tiče ovo je sve vrlo strejt, nikakvo padanje u nesvest ali prosto solidan sir sa poreklom i pečatom. Znam ljude koji su paranoični, sa razlogom, na ono što se prodaje po sirnim halama, i potroše pola života dok nađe nekog kome veruju. U tom smislu ovaj sir nije bakteriološki hazard a ukus je zadovoljavajući. 

Ovaj sir se prodaje u kutiji, zatvoren je i naliven presolcem tako da mozete i da ga zaboravite u frizideru.

Ovaj vikend su izašli na Kalenić, manja tezga u unutrašnjem delu sirne hale - prepoznaćete kutijice sa pakovanjima od 500g i 1kg i starija gospođa koja će vam sve objasniti. 

U farmu očito uloženo dosta para, impresivno izgleda.

http://www.dobrafarma.rs/onama.php

Last edited by Kondo on Tue Apr 16, 2019 7:56 pm; edited 1 time in total

_____
    #FreeFacu

паће

Post by паће Tue Apr 16, 2019 7:56 pm

Козење? Мислим да се другде каже јарење. Свашта ћу научити.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    kondo

Post by kondo Tue Apr 16, 2019 7:57 pm

jarenje takoe. u mojoj šumadiji koze slabo pa nisam ovladao. mada ima neki univerzalni izraz za koze i ovce.

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 16, 2019 9:24 pm

janje se jare se, irak iran
    kondo

Post by kondo Tue Apr 16, 2019 11:11 pm

Sutra idem za Pirot, jel treba nekom nesto?

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 16, 2019 11:13 pm

donesi onu picu sa jagnjetinom
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Apr 16, 2019 11:14 pm

miniraj jedno gradilisite mhe
    darling

Post by darling Fri Apr 19, 2019 10:19 am

vidi, kondo, sta se otvara sutra u tvom kraju. najebali ste Bakalnica - Page 8 1399639816

https://www.instagram.com/lapralineboulangerie/
    kondo

Post by kondo Fri Apr 19, 2019 10:23 am

prosao sam pored objekta pre neki dan i izgledalo je kao da su zatvorili radnju a ne da je otvaraju.
    jeste kraj mi se dosta razgoropadio, za srpske standarde dosta prijatno ziveti ovde

_____
    #FreeFacu

Post by Sponsored content

Current date/time is Thu Nov 07, 2024 8:35 am