Bakalnica
- Post n°152
Re: Bakalnica
Засад смо пробали неке димљене, паковане ваљда по осам, нису вакумиране.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°154
to bi bio pravi geg
moje pitanje nije duhovito
da li stvarno veruješ da su dimljene?
- Post n°155
Creepy Uncle wrote:Da nemam poštovanje prema sedoj glavi sad bih te pitao "po koliko?"
Распаљуј слободно, овде смо исти, иначе ово не би био тај форум. Уосталом, брада ми је још десетак посто у боји, а коса, колико је остало, тек десетак посто бела.
Mr. Moonlight wrote:to bi bio pravi geg
Верујем да имају укус дима. Ако су прскане мирисом дима, прскане су с мером. Проблем код тих вештачких укуса је оно кад једном претерају, па се добро упознаш. После препознајеш чим мало штрчи. Ово је... онако, на граници, тек тек.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°156
mama je uzela neke tanke,dimljene,iz Njemacke u vakumu su..pise 87% mesa
inace u Ns Lidlu danas pakao,mejhem!!
isli smo prevashodno zbog hrane za psa jer mi se cini da njihovu najbolje jede ali nije bila
a kupili smo maslac,njemacki,odlican bio je 170din/250g ali mu istice rok pocetkom januara sto meni nista ne znaci jer ih podelim na manje kockice i drzim u zamrzivacu..
i kupila sam njihov crni caj,skroz je lep..i jos nekoliko sitnica..
nemam pojma.. ima svasta od slatkisa,koje tu najvise treba uzimati jer ima zanimljivih i povoljnih stvari,ali ja to nista ne jedem
ne jedem stvari iz tegle,sunomesnato...ok je zamrznuto povrce...orasato mi se cini skupo..
imaju crveno socivo,to mi je bilo zanimljvo i kul im je onaj crni kakao..
sad su imali povoljan alkohol..0,7 nekog biljnog likera tipa jeger je bio cini mi se 400din,neki amareto i dzin oko 300-400..
ali koliko je to guzva,kao da dele dzabe.
inace u Ns Lidlu danas pakao,mejhem!!
isli smo prevashodno zbog hrane za psa jer mi se cini da njihovu najbolje jede ali nije bila
a kupili smo maslac,njemacki,odlican bio je 170din/250g ali mu istice rok pocetkom januara sto meni nista ne znaci jer ih podelim na manje kockice i drzim u zamrzivacu..
i kupila sam njihov crni caj,skroz je lep..i jos nekoliko sitnica..
nemam pojma.. ima svasta od slatkisa,koje tu najvise treba uzimati jer ima zanimljivih i povoljnih stvari,ali ja to nista ne jedem
ne jedem stvari iz tegle,sunomesnato...ok je zamrznuto povrce...orasato mi se cini skupo..
imaju crveno socivo,to mi je bilo zanimljvo i kul im je onaj crni kakao..
sad su imali povoljan alkohol..0,7 nekog biljnog likera tipa jeger je bio cini mi se 400din,neki amareto i dzin oko 300-400..
ali koliko je to guzva,kao da dele dzabe.
- Guest
- Post n°158
fikret selimbašić wrote:Udariću malo po lokal patriotizmu Ponovo se u prodaji pojavio Agrokomercov krem Maza. Ja ga se ne sjećam od prije ali jutros pazarim teglu da malo pomognem nekadašnjeg giganta, otvorim i probam, odličan krem, 20% lješnjaka i mnogo mi se dopada, da smanje šećer za dvdesetak posto bio bi savršen. Tegla od 700 grama je oko četiri eura. Nedavno sam probao Lino gold, dobar, vrlo blizu Ferero Rocher punjenja. Maza mi je bolja.
Da dopunim malo. Drugar mi javlja da postoji i Maza premium, 30% lješnjaka Sutra uzimam da probam.
- Post n°159
Da li znas ima li toga da se kupi u Srbiji?
- Post n°160
od sve ove priče o kremovima ja uzela i napravila sebi malo hommejd nutele, nek ide život.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°161
Пре неких пешес година ћерка направила па испало мало гушће. Свеједно одлично, ал' није могло да се размаже на палачинку, па је узела комад и извајала га кашиком у глисту. Стигло таман докле треба. Мрзи ме да копам фотку.
_____
- Guest
- Post n°162
Quincy Endicott wrote:Da li znas ima li toga da se kupi u Srbiji?
Ne znam, ovde je tek prije sedam-osam dana počela prodaja. Ako imaš neku bosansku vezu za dostavu aktiviraj je, vrijedi svaku paru. Ima ga već u Bijeljini.
Jutros sam poranio i pedalao pola sata da nađem tridesetpostotni.
Evo ga:
Ovako, pri čistoj sam svijesti i sa punom odgovornošću tvrdim da bolji industrijski krem nisam probao. Ovo konačno ruši moj lični mit o Kinder Ladi kao majci svih kremova. Od sad mogu da kažem da bijelo iz KL podsjeća na svijetlu Mazu. I zaista podsjeća, prva kašičica me vratila u avgust '94. kad sam zadnji put jeo KL, druga je zatrla sjećanje na to.
Probao sam prije par godina neki bezimeni turski krem koji mi je drugar donio i taj mi je krem postao reper za kvalitet. Maza je skoro kao i taj.
Sad me malo brine da li će ovo potrajati i da li će održati kvalitet. Neću da pravim zalihe, uzimaću ga dok je ovakav, ako zajebu stvar, vraćam se na Nutelu i Lino gold.
Last edited by fikret selimbašić on Sat Dec 29, 2018 10:32 am; edited 1 time in total
- Post n°163
to se desi ako se miksa previše nakon što se doda čokolada.
_____
- Korisnik
- Post n°164
Koji bi recept bio za hendmejd bolji od tih boljih komercijalnih
jel može 80%+ lešnika ko kakaoa u višim klasama čokolade?
jel može 80%+ lešnika ko kakaoa u višim klasama čokolade?
- Post n°165
ja pravim po ovom
http://www.ohnuts.com/blog/homemade-nutella-recipe/
_____
- Post n°166
ja pravim neku svoju izmisljotinu sa maslacem i kakaom bez cokolade i mleka
i bude ukusna,ne bude maziva(bude maziva prvi dan,kasnije se stvardne zbog maslaca) ali meni to nije ni bitno jer je jedem kasicicom iz tegle
i bude ukusna,ne bude maziva(bude maziva prvi dan,kasnije se stvardne zbog maslaca) ali meni to nije ni bitno jer je jedem kasicicom iz tegle
- Post n°167
fikret selimbašić wrote:Quincy Endicott wrote:Da li znas ima li toga da se kupi u Srbiji?
Ne znam, ovde je tek prije sedam-osam dana počela prodaja. Ako imaš neku bosansku vezu za dostavu aktiviraj je, vrijedi svaku paru. Ima ga već u Bijeljini.
Jutros sam poranio i pedalao pola sata da nađem tridesetpostotni.
Evo ga:
Ovako, pri čistoj sam svijesti i sa punom odgovornošću tvrdim da bolji industrijski krem nisam probao. Ovo konačno ruši moj lični mit o Kinder Ladi kao majci svih kremova. Od sad mogu da kažem da bijelo iz KL podsjeća na svijetlu Mazu. I zaista podsjeća, prva kašičica me vratila u avgust '94. kad sam zadnji put jeo KL, druga je zatrla sjećanje na to.
Probao sam prije par godina neki bezimeni turski krem koji mi je drugar donio i taj mi je krem postao reper za kvalitet. Maza je skoro kao i taj.
Sad me malo brine da li će ovo potrajati i da li će održati kvalitet. Neću da pravim zalihe, uzimaću ga dok je ovakav, ako zajebu stvar, vraćam se na Nutelu i Lino gold.
30 posto? Aaaaaaaaaaaa
Ako ima u Bijeljini valjda će uskoro stići i do ovijeh strana
- Post n°168
nemoguće da nas hrvati baš toliko mrze da toga nema u idei
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°169
bela maca wrote:ja pravim po ovom
ja i zaboravila kako izgleda originalni recept
nikad ga nisam pravila s kondenzovanim. mora da je divan.
- Post n°170
e bonkulovici, vite ovog sto pravi zanimljive sireve u backoj palanci.
https://www.facebook.com/ravnicarski/
https://www.facebook.com/ravnicarski/
- Post n°171
@darling
...mnh... ne bih ja baš imao entuzijazma oko tih sireva
...mnh... ne bih ja baš imao entuzijazma oko tih sireva
_____
zvona i praporci
- Post n°172
jedna moja narucila sve, da proba.
zasto si skeptican, sta ti znas sto se sa slika ne vidi?
zasto si skeptican, sta ti znas sto se sa slika ne vidi?
- Post n°173
fikret selimbašić wrote:fikret selimbašić wrote:Udariću malo po lokal patriotizmu Ponovo se u prodaji pojavio Agrokomercov krem Maza. Ja ga se ne sjećam od prije ali jutros pazarim teglu da malo pomognem nekadašnjeg giganta, otvorim i probam, odličan krem, 20% lješnjaka i mnogo mi se dopada, da smanje šećer za dvdesetak posto bio bi savršen. Tegla od 700 grama je oko četiri eura. Nedavno sam probao Lino gold, dobar, vrlo blizu Ferero Rocher punjenja. Maza mi je bolja.
Da dopunim malo. Drugar mi javlja da postoji i Maza premium, 30% lješnjaka Sutra uzimam da probam.
Fikrete, gde ovo da se nabavi u Srbiji ?
- Guest
- Post n°174
Potraži u IDEA, ne znam da li ima ali ovdašnji Konzum je ista firma pa valjda i tamo distribuiraju. I nakon tri mjeseca su odlične, naročito ova blijeda tridesetpostotna.
Baš juče je i na N1 nahvališe: http://ba.n1info.com/Biznis/a324441/Krem-namaz-iz-Bosne-i-Hercegovine-koji-osvaja-svijet-VIDEO.html
Opravdano, vjeruj mi. Pojeo sam do sad dvije tegle mrke i tri tegle blijede, desetak blijedih poslao rodbini u dijaspori i svi se slažu da šije Kinder Ladu kvalitetom.
Baš juče je i na N1 nahvališe: http://ba.n1info.com/Biznis/a324441/Krem-namaz-iz-Bosne-i-Hercegovine-koji-osvaja-svijet-VIDEO.html
Opravdano, vjeruj mi. Pojeo sam do sad dvije tegle mrke i tri tegle blijede, desetak blijedih poslao rodbini u dijaspori i svi se slažu da šije Kinder Ladu kvalitetom.
- Post n°175
fikret selimbašić wrote:
Чекам да се изјасни Киндер Лад.
_____