Pošto u autobuskom sistemu Srbije ne postoji mogućnost reklamacije, niti zaštite korisnika, autobuske kompanije, naročito one koje drže monopol na nekim destinacijama, kao što je to slučaj sa paraćinskim Euro-Linom, mogu da terorišu svoje putnike i globe ih kako im se prohte.
Srbija kao takva, dakle mimo Vučića
- Post n°151
Re: Srbija kao takva, dakle mimo Vučića
ovo ?
_____
The thing that so pleases me about DMT is that, you know, a lot of people will not take a psychedelic like LSD and Psilocybin or something because it lasts hours and hours and inevitably when dealing with things that last that long you're gonna end up dealing with 'your stuff'. Your anxieties, your fears, your this & that.. A lot of people dont care for that sort of thing, whether that's good or bad is another issue. With DMT -it lasts four minutes- and how *lost* can you get in an examination of childhood trauma in four minutes, especially when you've got hundreds of elves tugging at your coatsleaves?
- Guest
- Post n°152
ne nego što je napisao Vučićeva Srbija. od kada se vozam ovakvim autobusima po Srbiji, a ima tome 25 godina, ne prestaje da me iznenađuje potpuna pasivnost prevarenih i pokradenih ljudi koji se voze kao marva. isto tako je mogao da napiše Miloševićeva, Đinđićeva, Koštuničina i Tadićeva Srbija, ili, još bolje, samo Srbija.
- Post n°153
A jbg, to je prolazni autobus, kako bilo ko moze znati koliko ce putnika biti u busu kad stigne u bg
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°154
Da li je realno da ovo pitaš, ili je neka ironija?
Aj da ne potežem EU kao poslednji malograđanin, ali u Turskoj bi odveli pravo u ludnicu vozača autobusa koji bi dozvolio da pola putnika stoji neobezbeđeno između sedišta. Jednostavno to što rade je prevara, moguće je prodati tačno onoliko karata koliko ima sedišta, to je elementarna stvar koju mi ovde nismo nikada doživeli pa nam to pakovanje putnika u hodnik autobusa deluje normalno. To nije normalno, to je ekvivalent tome da voziš decu u gepeku i na krovu auta.
Aj da ne potežem EU kao poslednji malograđanin, ali u Turskoj bi odveli pravo u ludnicu vozača autobusa koji bi dozvolio da pola putnika stoji neobezbeđeno između sedišta. Jednostavno to što rade je prevara, moguće je prodati tačno onoliko karata koliko ima sedišta, to je elementarna stvar koju mi ovde nismo nikada doživeli pa nam to pakovanje putnika u hodnik autobusa deluje normalno. To nije normalno, to je ekvivalent tome da voziš decu u gepeku i na krovu auta.
- Post n°155
Kakvo nabacivanje Xie-u na volejVasilij wrote:ne nego što je napisao Vučićeva Srbija. od kada se vozam ovakvim autobusima po Srbiji, a ima tome 25 godina, ne prestaje da me iznenađuje potpuna pasivnost prevarenih i pokradenih ljudi koji se voze kao marva. isto tako je mogao da napiše Miloševićeva, Đinđićeva, Koštuničina i Tadićeva Srbija, ili, još bolje, samo Srbija.
- Guest
- Post n°156
Vasilij wrote:Da li je realno da ovo pitaš, ili je neka ironija?
Ja sam posle božića uredno kupio kartu ŠA-BG na AS u Šapcu za Dugin bus koji je krenuo iz Loznice za BG. Caka je bila u tome što je to bio neki manji bus sa oko 25 mesta a ne klasični sa oko 50, tako da je gomila ljudi odabrala da stoji tih sat i 15 vožnje umesto da čeka zadnji, a isti mali bus, u 9 uveče. Naravno, drugi deo gomile sa kupljenom kartom je ispušio za bilo kakav prevoz te večeri.
Ja sam zadnji ušao i prestojao sam na stopi kod vrata, a za dokaz prilažem i sliku kroz šoferku
- Post n°157
Cesto se vozim busom a stajanje se desava vrlo retko. Ljudi ulaze u bus i u selima, kupuju kartu u busu posto nema autobuske stanice. Na primer, moze se zabraniti ulaz putniku u Rumi ako je pre toga napunjen bus u Hrtkovcima, ali sta da radi taj putnik? Posle 7-8 nema vise ni vozova.
@Gargantua Pretpostavljam da je to bio neki vanredan polazak zbog praznicne guzve. Male autobuse iz Sapca sam vidjao samo na ovim manjim linijama (Koceljeva, Ub...).
@Gargantua Pretpostavljam da je to bio neki vanredan polazak zbog praznicne guzve. Male autobuse iz Sapca sam vidjao samo na ovim manjim linijama (Koceljeva, Ub...).
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°158
Na Ibarskoj magistrali je situacija opisana u tekstu redovna, svakodnevna pojava. Ima par prevoznika koji poštuju propise, sa ostalima je šta ti Bog da. Na Ibarskoj stojiš u motornom vozilu jebotebog.
- Guest
- Post n°159
Pa i ovde je manje-više redovna, u većini vožnji u kojima sam bio je bar neko stajao. Čekaju ljudi kod Sava centra pa se pakuju dokle hoće.
- Guest
- Post n°160
Vasilij wrote:ne nego što je napisao Vučićeva Srbija. od kada se vozam ovakvim autobusima po Srbiji, a ima tome 25 godina, ne prestaje da me iznenađuje potpuna pasivnost prevarenih i pokradenih ljudi koji se voze kao marva. isto tako je mogao da napiše Miloševićeva, Đinđićeva, Koštuničina i Tadićeva Srbija, ili, još bolje, samo Srbija.
naravno, prosle godine sam od saobracajne policije do ministarstva saobracaja vijao bagru da regulise i sankcionise neadekvatnu prodaju karata i voznju putnika koji stoje autoputevima. kolektivno ih boli kurac. opste divljastvo i bahatost. pa u vise od pola gradova nema vise aktivnih autobuskih stanica, nego se staje divlje gde ko stigne. mada, recimo lasta i severtrans koji su preko nemackog partnera pre vise godina zaposeli prevoz za nemacku, cesto i tamo tako staju kao poslednji divljaci, ne prodju kroz gradove za koje izdaju karte i sl govnarije. nikakve veze nema sa vucicem, to je trajno stanje od pojave razne privatne prevoznicke bagre, i propasti drzavnog javnog prevoza.
ako pitas sve prevoznike zasto krse propise i ugrozavaju bezbednost putnika, odgovor vecine je uvek pa putnici to zele. naravno, oni se za kazne i druge sankcije ne brinu, jer i ovako vec nemaju vecina vise od pola potrebnih licenci i dozvola za obavljanje delatnosti. potpuno divljastvo. naravno ja razumem da ovde ima mase koja bi sedela i na krovovima autobusa i vozova, kao u indiji.
- Guest
- Post n°161
fascinira tolika normalizacija notorno debilinih stvari medju narodom, kao sto ovo sad ficfiric pojasnjava i prihvata situaciju kao nesto sasvim redovno.
- Post n°162
Jbg, ja ne pamtim kad sam zadnji put video da neko stoji. Ludnica zna da bude za novu godinu.
Ok, juzno od bg vrlo retko idem, ali od SA-BG-SD pa nagore do SU, idem bar jednom mesecno. U proseku u busu bude po dvadesetak ljudi. Male autobuse na linijama do NS sam vidjao samo u Senti. U Zrenjaninu sam video bus sa nekim sedistancima (5-6 u redu), ostali busevi su za ljude... Razdrndani i razvaljeni, ponekad i sa neispravnim klimama ali putnici mogu da sede. Stajanje je najmanji problem.
Inace, rekao bih da je prevoznicima veca zarada u bunkerima nego u sedistima. Jednom smo imali neko cukanje na Fruskoj Gori i dok smo cekali policiju, vozac i kondukter su poceli da se domundjavaju pa su poceli da sklanjaju neke kutije iz bunkera.
Par nedelja kasnije smo negde kod naplatne rampe kod BG-a pauzirali par minuta dok smo cekali neki kombi da dodje da se neke kese prebace iz bunkera.
Ok, juzno od bg vrlo retko idem, ali od SA-BG-SD pa nagore do SU, idem bar jednom mesecno. U proseku u busu bude po dvadesetak ljudi. Male autobuse na linijama do NS sam vidjao samo u Senti. U Zrenjaninu sam video bus sa nekim sedistancima (5-6 u redu), ostali busevi su za ljude... Razdrndani i razvaljeni, ponekad i sa neispravnim klimama ali putnici mogu da sede. Stajanje je najmanji problem.
Inace, rekao bih da je prevoznicima veca zarada u bunkerima nego u sedistima. Jednom smo imali neko cukanje na Fruskoj Gori i dok smo cekali policiju, vozac i kondukter su poceli da se domundjavaju pa su poceli da sklanjaju neke kutije iz bunkera.
Par nedelja kasnije smo negde kod naplatne rampe kod BG-a pauzirali par minuta dok smo cekali neki kombi da dodje da se neke kese prebace iz bunkera.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°163
Vasilij wrote:ne nego što je napisao Vučićeva Srbija. od kada se vozam ovakvim autobusima po Srbiji, a ima tome 25 godina, ne prestaje da me iznenađuje potpuna pasivnost prevarenih i pokradenih ljudi koji se voze kao marva. isto tako je mogao da napiše Miloševićeva, Đinđićeva, Koštuničina i Tadićeva Srbija, ili, još bolje, samo Srbija.
У зиму 1975, кад се градио бусодром овде у ЗР, снимао сам мали документарац о старој станици (ево овде се још види цик цак тротоар где је била) па сам се наслушао прича од кондуктера и продаваца карата. Стандардно се продавало 52 карте по возилу, иако је једва половина имала толико места, већином су имали ред мање, дакле 48.
Таман је била уведена забрана стајања у међуградским бусевима, па су кондуктери имали задужење да вичу путницима да чучну кад се прелазе веће раскрснице где уме да буде мурије.
Нови бусодром је прављен са 20 перона и огромном станичном зградом у средини, где је билетарница и ресторан и ко зна шта још. Кад смо се вратили, перони од 11 до 20 се нису користили, то је Аутобанда / Нет Бус почео да користи као паркинг за бусеве. Ни случајно за путнике! Околни паркинзи углавном припадају Нафтагасу и ограђени су, не може тамо. Може иза 20. перона. Могло је и уз окретницу градског буса, али је то сад прекопано, нема окретнице, ту ће бити улаз у неку сиву коцку ако је икад отворе. Тамо иза 20. перона има места и на тротоару, туда ионако не иду пешаци, ту је крај света, и тих 5-6 места је изгледа довољно, јер се број линија ионако смањио. Велика билетарница је затворена, уместо некадашњих 6 шалтера сад има један у некадашњем диспечеровом киоску, код перона 1.
Мрзи ме да снимим опет, имам снимак реда вожње из 2011, шацујем да отприлике пола линија више не постоји.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°165
odmah se javljaju branioci drzavne/privatne svojine kao svetinje, ne samo ovde nego inace su takvi komenti
http://rs.n1info.com/Comment/StandardComment/746672/Vesti/Gradjani-brane-objekat-na-Dorcolu-kazu-da-ih-izbacuje-vojska.html
http://rs.n1info.com/Comment/StandardComment/746672/Vesti/Gradjani-brane-objekat-na-Dorcolu-kazu-da-ih-izbacuje-vojska.html
- Guest
- Post n°166
Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da radikali neće da tuku poslanicu Demokratske stranke (DS) Aleksandru Jerkov, ali da će do kraja života da je nazivaju pogrdno.
"Što joj se pre ogadi život to bolje", rekao je Šešelj skupštinskim izveštačima i dodao da jedva čeka da "razbije njušku" nekom muškarcu.
On je povodom navoda poslanika DS da su radikali okružili Aleksandru Jerkov i pretili joj, rekao da joj niko nije pretio.
"Što joj se pre ogadi život to bolje", rekao je Šešelj skupštinskim izveštačima i dodao da jedva čeka da "razbije njušku" nekom muškarcu.
On je povodom navoda poslanika DS da su radikali okružili Aleksandru Jerkov i pretili joj, rekao da joj niko nije pretio.
- Post n°167
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°168
drugari delite ovo i vidite kako mozete recju ili delom podrzati ove ljude
https://vodokampanja.blogspot.rs/
https://vodokampanja.blogspot.rs/
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°169
[size=36]Na pešaka pala fasada u centru Beograda, teško povređen[/size]
Izvor: N1
Autor teksta:
[/size]
U Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 107 u Beogradu danas oko podneva teško je povređen muškarac kada je na njega pao deo fasade sa zgrade.
Potrtparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je agenciji Beta da je muškarac starosti oko 60 godina oko podneva zadobio povrede glave posle čega je u svesnom i stabilnom stanju prevezen u Urgentni centar, gde je predat neurohirurgu.
Ona je kazala su ljudi okupljeni oko njega preneli lekarima Hitne pomoći da je povređeni kratko bio bez svesti.
Izvor: N1
Autor teksta:
[size=13]Beta
[/size]
- 120
- [url=https://twitter.com/share?url=http://rs.n1info.com/a383811/Vesti/Na-pesaka-pala-fasada-u-centru-Beograda-tesko-povredjen.html&text=Na pe%C5%A1aka pala fasada u centru Beograda, te%C5%A1ko povre%C4%91en][/url]
- 0
- [url=http://www.linkedin.com/shareArticle?mini=true&url=http://rs.n1info.com/a383811/Vesti/Na-pesaka-pala-fasada-u-centru-Beograda-tesko-povredjen.html&title=Na pe%C5%A1aka pala fasada u centru Beograda, te%C5%A1ko povre%c4%91en&summary=U Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 107 u Beogradu danas oko podneva te%C5%A1ko je povre%C4%91en mu%C5%A1karac kada je na njega...]0[/url]
- 10
- [email=?subject=Na%20pe%C5%A1aka%20pala%20fasada%20u%20centru%20Beograda,%20te%C5%A1ko%20povre%C4%91en&body=http://rs.n1info.com/a383811/Vesti/Na-pesaka-pala-fasada-u-centru-Beograda-tesko-povredjen.html]E-mail[/email]
- Istinomer
U Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 107 u Beogradu danas oko podneva teško je povređen muškarac kada je na njega pao deo fasade sa zgrade.
Potrtparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je agenciji Beta da je muškarac starosti oko 60 godina oko podneva zadobio povrede glave posle čega je u svesnom i stabilnom stanju prevezen u Urgentni centar, gde je predat neurohirurgu.
Ona je kazala su ljudi okupljeni oko njega preneli lekarima Hitne pomoći da je povređeni kratko bio bez svesti.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°170
Dok je bio Bulevar Revolucije, fasade nisu padale na ljude
- Post n°171
Ако погледамо проблем падајућих фасада са статистичке стране, сигурно је да треба да падне неколико стотина пристојних комада да би погодило неког пролазника и нанело озбиљне повреде.
У преводу имамо стотине распаднутих фасада у центру, и поред овог таласа реновирања.
У преводу имамо стотине распаднутих фасада у центру, и поред овог таласа реновирања.
- Post n°172
Ja sam povremeno fizikalisao za fimu koja se bavi odrzavanjem zgrada, i 2009 i 2013 je bilo isto stanje, potpuni raspad od firme, i debili od ljudi po zgradama. Recimo nosili smo parket na drugi sprat na ledjima jer u jednoj zgradi prvi i drugi sprat nece da placaju odrzavanje lifta, pa im je skupstina stanara zakljucala vrata od lifta. Ili donji spratovi nece da ucestvuju u renoviranju krova i izolacije, dok oni na vrhu nece da placaju za odrzavanje podruma i ispumpavanje vode, dok se svima redom jebe za fasadu i cvile kako grad treba da im to plati i uradi.
_____
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°173
disident wrote:u jednoj zgradi prvi i drugi sprat nece da placaju odrzavanje lifta, pa im je skupstina stanara zakljucala vrata od lifta.
jel se sad voze do trećeg pa silaze?
- Post n°174
disident wrote:Ja sam povremeno fizikalisao za fimu koja se bavi odrzavanjem zgrada, i 2009 i 2013 je bilo isto stanje, potpuni raspad od firme, i debili od ljudi po zgradama. Recimo nosili smo parket na drugi sprat na ledjima jer u jednoj zgradi prvi i drugi sprat nece da placaju odrzavanje lifta, pa im je skupstina stanara zakljucala vrata od lifta. Ili donji spratovi nece da ucestvuju u renoviranju krova i izolacije, dok oni na vrhu nece da placaju za odrzavanje podruma i ispumpavanje vode, dok se svima redom jebe za fasadu i cvile kako grad treba da im to plati i uradi.
Тако није само у оним улазима који немају проблема са лифтом и подрумом.
- Post n°175
Grad bg i opstina nisu nikad uradili nista npr za kucu mojih matoraca, cak sta vise nisu uradili ono sto su morali cak ni do danas(osvetljenje i asfalt u ulicici), a vodu,struju,telefon itd su papreno platili da bi dobili, dok sa druge strane stalno slusam kuknjavu stanara iz grada kako grad mora da pomogne jer su to ogromni troskovi. Tako da kad budem hteo da ucestvujem u tom komunjarskom modelu svi uplacujemo a neki dobijaju uplaticu loto, a svi redom bi mogli da odjebu
_____
Pristalica krvne osvete