Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Schindler's List

Somlói Galuska

Schindler's List - Page 5 Empty Re: Schindler's List

Post by Somlói Galuska Sun Jan 28, 2018 9:21 pm

Pa da, govoriš o filmovima koji se bave holokaustom, znači o nekom skupu filmova za koji uspostavljaš pravila. Onda i uspostavljaš konkretno pravilo - nema muzike kada se prikazuje holokaust.
    Osim toga, film je već estetizovao (ne volim tu reč i malo kapiram šta znači to u ovom razgovoru, al ajde) ubistva i silovanja, tako da ne znam što bi onda estetizacija holokausta tu odudarala.

U Kumu se petostruko ubistvo sa preumišljajem organizovano od strane mafije "estetizuje" i pravi se spektakl, na primer.
    Sergen Yalçın

Post by Sergen Yalçın Sun Jan 28, 2018 9:39 pm

ma ne uspostavljam pravila, mozda tako zvuci, ali to nije ono sto hocu da kazem.

nisam protiv estetizacije nasilja per se, naprotiv, ali ima posebnih slucajeva (i tu ne postoje neka jasna pravila) kada je ona umetnicki upitna, jeftina i odvratna.

nisam ni sam siguran sta hocu da kazem, onaj ostapov tekst dotice tu temu.

_____
    I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds

Post by beatakeshi Sun Jan 28, 2018 9:43 pm

Meni su korejanci razbili tabue oko "estetizacije" nasilja.
    Sergen Yalçın

Post by Sergen Yalçın Sun Jan 28, 2018 9:48 pm

ma verovatno ste u pravu. medjutim nikako ne mogu da se oduprem utisku - scena sa helikopterima u apokalipsi mi i dalje budi istu odbojnost kao prvi put kad sam gledao. uopste ne umem da se izrazim sta mi tu tacno smeta. scena kao da kaze "jeste, govna smo i ubice, but boy, do we kick ass! ipak to sve nije toliko lose, dodje cak i lepo." zapravo siguran sam da je mnogi marinac svrsio na tu scenu.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jan 28, 2018 9:57 pm

Santino wrote:ma verovatno ste u pravu. medjutim nikako ne mogu da se oduprem utisku - scena sa helikopterima u apokalipsi mi i dalje budi istu odbojnost kao prvi put kad sam gledao. uopste ne umem da se izrazim sta mi tu tacno smeta. scena kao da kaze "jeste, govna smo i ubice, but boy, do we kick ass! ipak to sve nije toliko lose, dodje cak i lepo." zapravo siguran sam da je mnogi marinac svrsio na tu scenu.

Pa to je davno i u film ubačeno. Jarehead (2005)
    Sergen Yalçın

Post by Sergen Yalçın Sun Jan 28, 2018 9:59 pm

fikret selimbašić wrote:
    Santino wrote:ma verovatno ste u pravu. medjutim nikako ne mogu da se oduprem utisku - scena sa helikopterima u apokalipsi mi i dalje budi istu odbojnost kao prvi put kad sam gledao. uopste ne umem da se izrazim sta mi tu tacno smeta. scena kao da kaze "jeste, govna smo i ubice, but boy, do we kick ass! ipak to sve nije toliko lose, dodje cak i lepo." zapravo siguran sam da je mnogi marinac svrsio na tu scenu.

nisam gledao! ali eto, znaci nisam samo ja u pitanju.

_____

Post by beatakeshi Sun Jan 28, 2018 10:01 pm

Dekontekstualizuješ čitavu stvar. "Apokalipsa" je (između ostalog) priča o ludilu, i ta scena je deo tog mozaika. (Dival je poremećena ličnost itd) Moguće da tu (u toj sceni) ima više Milijusa (zen-anarhista) nego Kopole.
    Sergen Yalçın

Post by Sergen Yalçın Sun Jan 28, 2018 10:13 pm

verovatno si u pravu. da ti pravo kazem, ne dobacujem dotle. Schindler's List - Page 5 1143415371 nisam neki filmadzija, ali eto, to je moj utisak... mrzim taj film.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Jan 28, 2018 11:26 pm

Јеси ли читао Срце таме? Мислим, све то стоји и једно без другог, али такође и једно друго осветљава. Односно - затамњује. Schindler's List - Page 5 4101625831
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Jan 28, 2018 11:36 pm

Santino wrote:
    fikret selimbašić wrote:

nisam gledao! ali eto, znaci nisam samo ja u pitanju.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Sun Jan 28, 2018 11:40 pm

Arkady Ivanovich wrote:ovaj je film dobar, s tim da prica o poricanju odgovornosti direktnih ucesnika mucenja i ubistava u novom sadu za vreme racije, dok cekaju sudjenje. "samo sam radio svoj posao" 

Schindler's List - Page 5 01

+1

odlican film

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Sergen Yalçın

Post by Sergen Yalçın Mon Jan 29, 2018 8:42 am

No Country wrote:Јеси ли читао Срце таме?

kako da ne. da bi se to prenelo na ekran potrebne su neke druge metode, mozda je orson vels mogao da napravi dobar film na tu temu. u knjizi nema nikakve buke, nikakvog sokiranja citaoca, ona predstavlja jednu tihu meditaciju zajedno sa naratorom koji te vodi na rub ljudskosti i nazad. koliko obozavam konradovo delo, toliko mi se ne svidja film.

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 4:55 am