Ministarka pravde Nela Kuburović najavila je da se na proleće može očekivati promena Ustava, s obzirom da je Skupštini Srbije dostavljena inicijativa koji članovi iz oblasti pravosuđa bi trebalo da se izmene.
"Verujem da će Skupština Srbije ispuniti sve svoje procedure, pokazati inkluzivnost i da ćemo tokom proleća biti u prilici da menjamo Ustav, koji treba da bude osnova za donošenje seta zakona, a u cilju jačanja i nezavisnosti i odgovornosti sudstva", rekla je Kuburović za RTS.
Ona je kazala da je Vlada Srbije uputila predlog Skupštini Srbije koji članovi treba da se promene sa obrazloženjem zašto ih treba menjati i da sada Odbor za Ustavna pitanja Skupštine Srbije treba da obavesti sve poslanike u parlamentu i iznese inicijativu za promenu Ustava na glasanje.
"Potrebno je da dve trećine poslanika prihvati da se udje u proceduru izmene Ustava i tek nakon toga ako Skupština to prihvati Vlada će dostaviti amandmane koje smo pripremili i koji će da budu polazna osnova za dalji rad", kazala je Kuburović.
Ona je dodala da odbor posle toga treba da organizuje dalje javnu debatu ne samo skupštinsku već da i svi zainteresovani mogu da iznesu stav i mišljenje.
Promena Ustava
- Guest
- Post n°126
Re: Promena Ustava
- Guest
- Post n°127
Predloženim ustavnim amandmanim pravosuđe bi bilo stavljeno pod direktnu kontrolu vladajuće većine u Narodnoj skupštini – takvo pravosuđe nije nezavisno! #PromenaUstava #INFOGRAPHICS https://t.co/pEg6CTTPXU pic.twitter.com/UMBOvDrjfq
— Evropski pokret (@EvropskiPokret) February 20, 2019
- Post n°128
Ustavna defanziva
Sofija Mandić
Ministarka pravde najavila je da će se izmenama Ustava u vezi sa pravosuđem baviti novi saziv skupštine, iako su ustavne promene i njihovo brzo sprovođenje u fokusu ministarstva već pet godina.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°129
jea, rollover.
ne znam da li to razvlače da bi, ako se odluče na to, progurali i izmene ustava oko kosova.
ne znam da li to razvlače da bi, ako se odluče na to, progurali i izmene ustava oko kosova.
- Post n°131
Gargantua wrote:jea, rollover.
To je i meni prvo palo na pamet. Čudi me da Sofiju ne pominje tu opciju.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°132
Baš oni razmišljaju toliko unapred.
Nisu obezbedili plebiscitarnu podršku i odustali su, nema tu neke misterije.
Nisu obezbedili plebiscitarnu podršku i odustali su, nema tu neke misterije.
- Post n°133
"У фокусу"? Нешто им то лоше изоштрава, мењати сочива или софтвер.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°134
Ministarka pravde Nela Kuborović izjavila je kako veruje da će pred novim sazivom Skupštine Srbije jedna od prvih tačaka svakako biti razmatranje ustavnih amandmana, navodeći da se to već nije desilo jer opozicija bojkotuje rad parlamenta.
"To što ustavni amandani nisu usvojeni nije krivica Ministarstva pravde. Vlada je uputila predlog Skupštini, ali nismo mogli da predvidimo da će opozicija bojkotovati njen rad, a rasprava o najvišem pravnom aktu zaslužuje da učestvuju svi politički akteri u državi", rekla je Kuburović za TV Prva.
- Post n°135
Lololo
_____
- Post n°138
http://www.nspm.rs/hronika/rakic-vodinelic-izmene-ustava-moraju-da-idu-na-referendum.html
_____
- Post n°139
http://www.nspm.rs/hronika/rodoljub-sabic-izmena-ustava-kao-zamajavanje.html
_____
- Post n°140
Pa da, zamajavanje kao i sve ostalo.
- Guest
- Post n°141
http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/pdf/predlozi_zakona/2020/1984-20.pdf
Влада подноси Народној скупштини
ПРЕДЛОГ ЗА ПРОМЕНУ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Предлажемо да се промене одредбе члана 4. Устава Републике Србије
и одредбе Устава Републике Србије које се односе на судове и јавна
тужилаштва, тј. чланови 142 - 165. Устава Републике Србије, као и да се,
последично томе, промене одредбе члана 99. Устава Републике Србије
(Надлежност Народне скупштине), чланa 105. Устава Републике Србије (Начин
одлучивања у Народној скупштини) и одредбе члана 172. Устава Републике
Србије (Избор и именовање судија Уставног суда).
...
- Post n°142
http://www.nspm.rs/hronika/nova.rs-vucic-kadrira-po-sudovima-zbog-izmena-ustava.html
_____
- Guest
- Post n°145
sitan lopov koji je oteran sa benzinske pumpe na kojoj je radio, jer je pretakao, poziva se od strane odbora za ustavna pitanja hahahahahaha. živela srbija
- Post n°146
Jukom je clan odnosno osnivac nacionalnog konventa o EU, tako da malo im se tu insepsenuju sinekure za pusenje evropskih kuraca
_____
????
- Post n°147
Janko Suvar wrote:Jukom je clan odnosno osnivac nacionalnog konventa o EU, tako da malo im se tu insepsenuju sinekure za pusenje evropskih kuraca
Paće te namršteno gleda.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°148
Vilmos Tehenészfiú wrote:Janko Suvar wrote:Jukom je clan odnosno osnivac nacionalnog konventa o EU, tako da malo im se tu insepsenuju sinekure za pusenje evropskih kuraca
Paće te namršteno gleda.
Е, дечко се труди да обогати језик, чуј мене обогаљи, обогати... ал ето није му се дало што се тиче јасноће.
Ајде, тражио си...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°149
http://www.nspm.rs/hronika/nspm-ivica-dacic-za-ponedeljak-7.-jun-zakazao-sednicu-skupstine-sa-jednom-jedinom-tackom-dnevnog-reda-%E2%80%93-predlog-za-promenu-ustava-republike-srbije.html
_____
- Post n°150
Poslanici Albanci su napustili sednicu, videh kratko da je bila neka rasprava sa Brnabom oko nestalih lica.