Promena Ustava
- Post n°101
Re: Promena Ustava
Jel stcarno uskladjen?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°102
Tek je okačen, moraćemo da sačekamo komentare.
U smislu procesa verovatno jeste, tj nekog prečišćavanja je bilo.
U smislu procesa verovatno jeste, tj nekog prečišćavanja je bilo.
- Guest
- Post n°103
neka odmah regulisu i vojvodinu i sandzak, da ne bude opet glupiranja i zamajavanja posle
- Post n°104
Erdogan da izda hatišerif, Putin i Kurc da aminuju i to je to.
- Post n°105
www.nspm.rs/hronika/reakcije-struke-na-nacrt-ustavnih-amandmana-uskladjenih-sa-preporukama-venecijanske-komisije-koje-je-objavilo-ministarstvo-pravde.html
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°106
Ау сад кад министарство правде буде избачено из владе због овог, пази шта сам реко, змај 3.1 неће трпети овакву самовољу!
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°107
septicka jama ne zeli u evropsku uniju, ne zamajavajmo se
http://www.autonomija.info/ilic-srbija-bi-u-evropsku-uniju-po-svojim-pravilima.html
http://www.autonomija.info/ilic-srbija-bi-u-evropsku-uniju-po-svojim-pravilima.html
- Post n°108
04.09.2018.
Formirano novo Udruženje sudija i tužilaca Srbije
20.09.2018.
Udruženje sudija i tužilaca za ubrzanje procesa izmene Ustava
Formirano novo Udruženje sudija i tužilaca Srbije
20.09.2018.
Udruženje sudija i tužilaca za ubrzanje procesa izmene Ustava
_____
- Guest
- Post n°109
vecinu takvih strukovnih udruzenja treba spaliti, jer su cesto obicno db smece.
ta predsednica udruzenja je inace u ns sudu zamenila portparolku koju su morali najuriti jer se otvoreno druzila sa kriminalcima.
ta predsednica udruzenja je inace u ns sudu zamenila portparolku koju su morali najuriti jer se otvoreno druzila sa kriminalcima.
- Post n°110
Ma ovo je 1/1 SNS astroturfing.
_____
- Guest
- Post n°111
ofc
no ljudi takve stvari uopste ne percepiraju kao simulaciju i foliranje vec prihvataju u fazonu evo udruzenje sve ok.
no ljudi takve stvari uopste ne percepiraju kao simulaciju i foliranje vec prihvataju u fazonu evo udruzenje sve ok.
- Post n°112
Pa ko debeli Nemanja i ono njegovo udruženje devedesetih, što je na Dnevniku osuđivalo snage mraka i haosa.
_____
- Guest
- Post n°113
krivci tome su i starija i nekad potpuno valjana strukovna udruzenja koja se u medjuvremenu uvate u kolo sa zlikovcima. o cemu i da imas onda debate i rasprave kada se mnogi priklone vladajucim. ova dodatna su tu samo da jos vise zamute vec mutnu baru.
- Post n°114
O da.
_____
- Post n°115
Ал' овде баш имамо случај да је удружење ново, још старије.
Стварно, шта би са оним што није морало да се оснива јер је већ постојало? Појела маца?
Стварно, шта би са оним што није морало да се оснива јер је већ постојало? Појела маца?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°116
RTSPremijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je dobila pismo sekretarijata Venecijanske komisije u kojem se navodi da se oni slažu sa ustavnim amandmanima koje je podnelo Ministarstvo pravde i dodala da će Vlada Srbije u najkraćem roku predložiti parlamentu da se krene u izmene Ustava.
- Post n°117
Ali kako lažu, tačno se vidi da su šibicari sa pijace, lažu što više i banalnije da bolje prođe kad zatreba. Instinkt, da ne kažem mentalitet.
- Post n°118
https://www.venice.coe.int/webforms/documents/?pdf=CDL-AD(2018)023-e
III. Conclusions
36. The recommendations formulated by the Venice Commission in its opinion CDLAD(2018)011 were followed
To-je-ta-Evropa-kojoj-težimo in 3, 2, 1...
III. Conclusions
36. The recommendations formulated by the Venice Commission in its opinion CDLAD(2018)011 were followed
To-je-ta-Evropa-kojoj-težimo in 3, 2, 1...
- Post n°119
This is fine. The Venice Commission is okay with the events that are currently unfolding.
_____
- Post n°120
The proposed Constitutional amendments, even after the adoption of minimal standards as set out in the Venice Commission's comments, do not meet the criteria for the construction of preconditions for judiciary independent and free of political influence. A drastic example is the Draft Law on Access to Information of Public Importance, which will limit the public's right to be informed about the work of state enterprises, while the Draft Law on Free Legal Aid will endanger the rights of people who use services offered by the organizations that already provide legal assistance. Also, the Draft Law on Prevention of Corruption is a step backward compared to its previous version.
http://preugovor.org/Reports/1460/Coalition-prEUgovor-Report-on-Progress-of-Serbia.shtml
- Post n°121
https://pescanik.net/nametanje-ustava-zavrsni-cin/
_____
- Guest
- Post n°122
Vlada usvojila Predlog za promenu Ustava u oblasti pravosuđa
30.11.2018.
Vlada Srbije saopštila je da je na jučerašnjoj sednici usvojila predlog za promenu Ustava koji se odnosi na sudove i javna tužilaštva.
Promene odredbi “imaju za cilj poboljšanje efikasnosti sudstva koje će se realizovati kroz brže rešavanje predmeta i smanjenje njihovog broja”. “Usvojenim promenama ojačaće se nezavisnost i integritet sudija, ali i povećati stepen odgovornosti u ovoj oblasti”, navela je Vlada u saopštenju. Kako je istaknuto, promena Ustava u delu pravosuđa neophodan je korak u daljem osnaživanju vladavine prava i usklađivanju s evropskim pravnim tekovinama i standardima. Ako predlog usvoji Skupština Srbije, o ustavnim amandmanima će se izjasniti i građani Srbije na referendumu. Kako podseća “Insajder”, ustavni amandmani u oblasti pravosuđa prethodnih meseci oštro su podelili deo pravosudne struke i izvršnu vlast. Dok je Ministarstvo pravde, kao ovlašćeni predlagač ustavnih izmena, tvrdilo da ovako napisani amandmani pružaju građanima efikasno i nezavisno pravosuđe, deo struke upozoravao je upravo na suprotno. Već na samom početku, u okviru javne rasprave, došlo je do neslaganja izvršne vlasti i dela struke zajedno sa nevladinim sektorom. Već posle nekoliko okruglih stolova konsultacije su, 30. oktobra 2017, napustila udruženja sudija, tužilaca, sudijskih i tužilačkih pomoćnika i druge strukovne organizacije zbog, kako su naveli, zаnemаrivаnja primаrne teme – a to je nezavisnost pravosuđa. Prema predloženim amandmanima izbor sudija i tužilaca više se neće obavljati u Skupštini već u najvišim pravosudnim telima. Upravo ovu činjenicu Ministarstvo pravde uzimalo je kao jedan od argumenata da se na ovaj način pravosudna vlast osigurava od pritisaka. S druge strane, predstavnici struke kritikuju baš sastav tih tela, jer tužioci više nemaju većinu u svom savetu, a sudija će u njihovom savetu biti isti broj, kao i takozvanih istaknutih pravnika koje će opet birati skupštinska većina.
https://vesti.istinomer.rs/vesti/2018/11/30/vlada-usvojila-predlog-za-promenu-ustava-u-oblasti-pravosuda/?utm_source=twitter&utm_campaign=always_on&utm_content=vlada_srbije_saopstila
30.11.2018.
Vlada Srbije saopštila je da je na jučerašnjoj sednici usvojila predlog za promenu Ustava koji se odnosi na sudove i javna tužilaštva.
Promene odredbi “imaju za cilj poboljšanje efikasnosti sudstva koje će se realizovati kroz brže rešavanje predmeta i smanjenje njihovog broja”. “Usvojenim promenama ojačaće se nezavisnost i integritet sudija, ali i povećati stepen odgovornosti u ovoj oblasti”, navela je Vlada u saopštenju. Kako je istaknuto, promena Ustava u delu pravosuđa neophodan je korak u daljem osnaživanju vladavine prava i usklađivanju s evropskim pravnim tekovinama i standardima. Ako predlog usvoji Skupština Srbije, o ustavnim amandmanima će se izjasniti i građani Srbije na referendumu. Kako podseća “Insajder”, ustavni amandmani u oblasti pravosuđa prethodnih meseci oštro su podelili deo pravosudne struke i izvršnu vlast. Dok je Ministarstvo pravde, kao ovlašćeni predlagač ustavnih izmena, tvrdilo da ovako napisani amandmani pružaju građanima efikasno i nezavisno pravosuđe, deo struke upozoravao je upravo na suprotno. Već na samom početku, u okviru javne rasprave, došlo je do neslaganja izvršne vlasti i dela struke zajedno sa nevladinim sektorom. Već posle nekoliko okruglih stolova konsultacije su, 30. oktobra 2017, napustila udruženja sudija, tužilaca, sudijskih i tužilačkih pomoćnika i druge strukovne organizacije zbog, kako su naveli, zаnemаrivаnja primаrne teme – a to je nezavisnost pravosuđa. Prema predloženim amandmanima izbor sudija i tužilaca više se neće obavljati u Skupštini već u najvišim pravosudnim telima. Upravo ovu činjenicu Ministarstvo pravde uzimalo je kao jedan od argumenata da se na ovaj način pravosudna vlast osigurava od pritisaka. S druge strane, predstavnici struke kritikuju baš sastav tih tela, jer tužioci više nemaju većinu u svom savetu, a sudija će u njihovom savetu biti isti broj, kao i takozvanih istaknutih pravnika koje će opet birati skupštinska većina.
https://vesti.istinomer.rs/vesti/2018/11/30/vlada-usvojila-predlog-za-promenu-ustava-u-oblasti-pravosuda/?utm_source=twitter&utm_campaign=always_on&utm_content=vlada_srbije_saopstila
- Post n°123
poligraf?Gargantua wrote:
Promene odredbi “imaju za cilj poboljšanje efikasnosti sudstva koje će se realizovati kroz brže rešavanje predmeta i smanjenje njihovog broja”.
- Guest
- Post n°124
Dodaje se amandmanom
"kroz brže rešavanje predmeta i smanjenje njihovog broja.... poligrafom pa konferencijom za medije nekoga iz SNSa"
"kroz brže rešavanje predmeta i smanjenje njihovog broja.... poligrafom pa konferencijom za medije nekoga iz SNSa"
- Guest
- Post n°125
Is it just me ili se nekakav referendum može spakovati za proleće, a po potrebi biti praćen izborima?