Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Promena Ustava

Erős Pista

Promena Ustava - Page 5 Empty Re: Promena Ustava

Post by Erős Pista Tue Sep 11, 2018 7:15 pm

Jel stcarno uskladjen?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Sep 11, 2018 7:22 pm

Tek je okačen, moraćemo da sačekamo komentare.

U smislu procesa verovatno jeste, tj nekog prečišćavanja je bilo.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Sep 11, 2018 7:33 pm

neka odmah regulisu i vojvodinu i sandzak, da ne bude opet glupiranja i zamajavanja posle
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Sep 11, 2018 7:51 pm

Erdogan da izda hatišerif, Putin i Kurc da aminuju i to je to.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Sep 12, 2018 3:30 pm

www.nspm.rs/hronika/reakcije-struke-na-nacrt-ustavnih-amandmana-uskladjenih-sa-preporukama-venecijanske-komisije-koje-je-objavilo-ministarstvo-pravde.html

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

паће

Post by паће Wed Sep 12, 2018 4:42 pm

Ау сад кад министарство правде буде избачено из владе због овог, пази шта сам реко, змај 3.1 неће трпети овакву самовољу!

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Sep 12, 2018 5:08 pm

septicka jama ne zeli u evropsku uniju, ne zamajavajmo se

http://www.autonomija.info/ilic-srbija-bi-u-evropsku-uniju-po-svojim-pravilima.html
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Sep 20, 2018 11:33 pm

04.09.2018.

Formirano novo Udruženje sudija i tužilaca Srbije

20.09.2018.

Udruženje sudija i tužilaca za ubrzanje procesa izmene Ustava

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Sep 20, 2018 11:48 pm

vecinu takvih strukovnih udruzenja treba spaliti, jer su cesto obicno db smece.

ta predsednica udruzenja je inace u ns sudu zamenila portparolku koju su morali najuriti jer se otvoreno druzila sa kriminalcima.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Sep 21, 2018 12:07 am

Ma ovo je 1/1 SNS astroturfing.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Sep 21, 2018 12:09 am

ofc

no ljudi takve stvari uopste ne percepiraju kao simulaciju i foliranje vec prihvataju u fazonu evo udruzenje sve ok.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Sep 21, 2018 12:12 am

Pa ko debeli Nemanja i ono njegovo udruženje devedesetih, što je na Dnevniku osuđivalo snage mraka i haosa.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Sep 21, 2018 12:26 am

krivci tome su i starija i nekad potpuno valjana strukovna udruzenja koja se u medjuvremenu uvate u kolo sa zlikovcima. o cemu i da imas onda debate i rasprave kada se mnogi priklone vladajucim. ova dodatna su tu samo da jos vise zamute vec mutnu baru.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Sep 21, 2018 12:46 am

O da.

_____

паће

Post by паће Fri Sep 21, 2018 1:05 am

Ал' овде баш имамо случај да је удружење ново, још старије.

Стварно, шта би са оним што није морало да се оснива јер је већ постојало? Појела маца?

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Oct 25, 2018 9:33 pm

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je dobila pismo sekretarijata Venecijanske komisije u kojem se navodi da se oni slažu sa ustavnim amandmanima koje je podnelo Ministarstvo pravde i dodala da će Vlada Srbije u najkraćem roku predložiti parlamentu da se krene u izmene Ustava.
    RTS
    Filipenko

Post by Filipenko Thu Oct 25, 2018 10:44 pm

Ali kako lažu, tačno se vidi da su šibicari sa pijace, lažu što više i banalnije da bolje prođe kad zatreba. Instinkt, da ne kažem mentalitet.
    ♏

Post by ♏ Thu Oct 25, 2018 11:06 pm

https://www.venice.coe.int/webforms/documents/?pdf=CDL-AD(2018)023-e

III. Conclusions
    36. The recommendations formulated by the Venice Commission in its opinion CDLAD(2018)011 were followed
    Promena Ustava - Page 5 2952840586
    To-je-ta-Evropa-kojoj-težimo in 3, 2, 1...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Oct 25, 2018 11:10 pm

This is fine. The Venice Commission is okay with the events that are currently unfolding.

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Oct 25, 2018 11:14 pm

The proposed Constitutional amendments, even after the adoption of minimal standards as set out in the Venice Commission's comments, do not meet the criteria for the construction of preconditions for judiciary independent and free of political influence. A drastic example is the Draft Law on Access to Information of Public Importance, which will limit the public's right to be informed about the work of state enterprises, while the Draft Law on Free Legal Aid will endanger the rights of people who use services offered by the organizations that already provide legal assistance. Also, the Draft Law on Prevention of Corruption is a step backward compared to its previous version.

http://preugovor.org/Reports/1460/Coalition-prEUgovor-Report-on-Progress-of-Serbia.shtml
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Nov 13, 2018 10:54 am

https://pescanik.net/nametanje-ustava-zavrsni-cin/

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Nov 30, 2018 10:10 am

Vlada usvojila Predlog za promenu Ustava u oblasti pravosuđa
    30.11.2018.

Vlada Srbije saopštila je da je na jučerašnjoj sednici usvojila predlog za promenu Ustava koji se odnosi na sudove i javna tužilaštva.

Promene odredbi “imaju za cilj poboljšanje efikasnosti sudstva koje će se realizovati kroz brže rešavanje predmeta i smanjenje njihovog broja”. “Usvojenim promenama ojačaće se nezavisnost i integritet sudija, ali i povećati stepen odgovornosti u ovoj oblasti”, navela je Vlada u saopštenju. Kako je istaknuto, promena Ustava u delu pravosuđa neophodan je korak u daljem osnaživanju vladavine prava i usklađivanju s evropskim pravnim tekovinama i standardima. Ako predlog usvoji Skupština Srbije, o ustavnim amandmanima će se izjasniti i građani Srbije na referendumu. Kako podseća “Insajder”, ustavni amandmani u oblasti pravosuđa prethodnih meseci oštro su podelili deo pravosudne struke i izvršnu vlast. Dok je Ministarstvo pravde, kao ovlašćeni predlagač ustavnih izmena, tvrdilo da ovako napisani amandmani pružaju građanima efikasno i nezavisno pravosuđe, deo struke upozoravao je upravo na suprotno. Već na samom početku, u okviru javne rasprave, došlo je do neslaganja izvršne vlasti i dela struke zajedno sa nevladinim sektorom. Već posle nekoliko okruglih stolova konsultacije su, 30. oktobra 2017, napustila udruženja sudija, tužilaca, sudijskih i tužilačkih pomoćnika i druge strukovne organizacije zbog, kako su naveli, zаnemаrivаnja primаrne teme – a to je nezavisnost pravosuđa. Prema predloženim amandmanima izbor sudija i tužilaca više se neće obavljati u Skupštini već u najvišim pravosudnim telima. Upravo ovu činjenicu Ministarstvo pravde uzimalo je kao jedan od argumenata da se na ovaj način pravosudna vlast osigurava od pritisaka. S druge strane, predstavnici struke kritikuju baš sastav tih tela, jer tužioci više nemaju većinu u svom savetu, a sudija će u njihovom savetu biti isti broj, kao i takozvanih istaknutih pravnika koje će opet birati skupštinska većina.

https://vesti.istinomer.rs/vesti/2018/11/30/vlada-usvojila-predlog-za-promenu-ustava-u-oblasti-pravosuda/?utm_source=twitter&utm_campaign=always_on&utm_content=vlada_srbije_saopstila

Post by MNE Fri Nov 30, 2018 10:23 am

Gargantua wrote:

Promene odredbi “imaju za cilj poboljšanje efikasnosti sudstva koje će se realizovati kroz brže rešavanje predmeta i smanjenje njihovog broja”.
    poligraf?  Promena Ustava - Page 5 2348298330
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Nov 30, 2018 12:23 pm

Dodaje se amandmanom

"kroz brže rešavanje predmeta i smanjenje njihovog broja.... poligrafom pa konferencijom za medije nekoga iz SNSa"
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Nov 30, 2018 12:27 pm

Is it just me ili se nekakav referendum može spakovati za proleće, a po potrebi biti praćen izborima?

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 2:55 pm