Ovo prvi put čujem. I nisam siguran je li tačno.Vasilij wrote:Ne postoji saglasje o tome. Mislim da za većinu ljudi ova reč označava osobe sa smeđom kosom. Neki koriste za sve ljude sa tamnom kosom, od smeđe do crne.ontheotherhand wrote:Zar se brineta ne odnosi i na crnke?
Poslednji film koji ste (ponovo) gledali
- Post n°276
Re: Poslednji film koji ste (ponovo) gledali
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°277
William Murderface wrote:Pa potpuno su nerazvijeni likovi. Mora čak da nam se održi predavanje: znaš, ja sam ovde jer mi je ćerka umrla od leukemije, ova druga je lečena narkomanka, a ona treća cuts herself to feel alive. I šta posle s tim? Ništa.
Ja sam mislio da će, kao u Solarisu, da se susreću sa otelotvorenjima svoje podsvesti, kad ono, ovu što je izgubila ćerku medved pojede pet minuta kasnije, lečenu narkomanku petnaest minuta kasnije, a ova što se sekla se pretvori u biljku. Što ste nam onda koj kurac davali te generic profile junakinja?
Pa da bi ih približili ciljnoj grupi, aka glasačima Hilari Klinton. Isto kao što su nekada horori bili snimani za belu suburban omladinu, pa su ih radili reditelji MTV spotova, a postava bili arhetipi iz srednje škole. Sada imaš kvazi arthouse estetiku, i arhetipe iz bogatih, liberalnih kvartova. Isto kao što ima džentrifikacija životnog prostora, postoji i džentrifikacija kulturnog. Novi Blade Runner, ili Marsovac, ili Denkerk. Sve je to to.
"Ozbiljni" kadrovi, kandidovanje tema, školovani glumci, sterilno čista estetika, nidje seksa. To je novi holivudski film, jebi ga.
- Post n°278
Летећи Полип wrote:
"Ozbiljni" kadrovi, kandidovanje tema, školovani glumci, sterilno čista estetika, nidje seksa. To je novi holivudski film, jebi ga.
Онда ми се чини да су џабе кречили.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°279
Razmišljaj šire. Denkerk je film za bregzitovce i čitaoce Dejli Fejla.Летећи Полип wrote:William Murderface wrote:Pa potpuno su nerazvijeni likovi. Mora čak da nam se održi predavanje: znaš, ja sam ovde jer mi je ćerka umrla od leukemije, ova druga je lečena narkomanka, a ona treća cuts herself to feel alive. I šta posle s tim? Ništa.
Ja sam mislio da će, kao u Solarisu, da se susreću sa otelotvorenjima svoje podsvesti, kad ono, ovu što je izgubila ćerku medved pojede pet minuta kasnije, lečenu narkomanku petnaest minuta kasnije, a ova što se sekla se pretvori u biljku. Što ste nam onda koj kurac davali te generic profile junakinja?
Pa da bi ih približili ciljnoj grupi, aka glasačima Hilari Klinton. Isto kao što su nekada horori bili snimani za belu suburban omladinu, pa su ih radili reditelji MTV spotova, a postava bili arhetipi iz srednje škole. Sada imaš kvazi arthouse estetiku, i arhetipe iz bogatih, liberalnih kvartova. Isto kao što ima džentrifikacija životnog prostora, postoji i džentrifikacija kulturnog. Novi Blade Runner, ili Marsovac, ili Denkerk. Sve je to to.
- Post n°280
Ajme, pa može se sve to i sa boljim likovima. Nije problem u "arhetipima", problem je što nisu razvili likove, kako god stereotipni oni bili, nego su ostali na skicama koje povrh toga ne služe ničemu.
Nakon odgledanog filma, prva misao mi je bila da su svi likovi osim glavne junakinje savršeno suvišni, i da ne služe aspolutno ničemu. Ako im je već trebala hrana za medvede, nisu morali posebno da je predstavljaju. Nema nikakve napetosti među likovima, nikakvih zanimljivih odnosa (opet uporediti sa The Descent, u kojem su junakinje isto tako upper-middle class žene, ali su njihovi međusobni odnosi veoma značajni za zaplet) i nikakvog saživljavanja sa njima (osim donekle sa glavnom junakinjom, mada i to slabo). Mogli su i da pošalju samo nju, i to ni na kakav značajan način ne bi promenilo zaplet.
Nakon odgledanog filma, prva misao mi je bila da su svi likovi osim glavne junakinje savršeno suvišni, i da ne služe aspolutno ničemu. Ako im je već trebala hrana za medvede, nisu morali posebno da je predstavljaju. Nema nikakve napetosti među likovima, nikakvih zanimljivih odnosa (opet uporediti sa The Descent, u kojem su junakinje isto tako upper-middle class žene, ali su njihovi međusobni odnosi veoma značajni za zaplet) i nikakvog saživljavanja sa njima (osim donekle sa glavnom junakinjom, mada i to slabo). Mogli su i da pošalju samo nju, i to ni na kakav značajan način ne bi promenilo zaplet.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°281
Vasilij wrote:Razmišljaj šire. Denkerk je film za bregzitovce i čitaoce Dejli Fejla.Летећи Полип wrote:
Naravno. Denkerk je baš neprijatno patriotski film. A i teško da barata "arhetipima iz bogatih liberalnih kvartova", barata klasičnim sterotipima ratnog filma (siroti vojnik, neustrašivi pilot, običan čovek u vrtlogu rata, dostojanstveni "stiff upper lip" komandant, itd.)
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°282
Ma Denkerk je "konzervativna" varijanta istog fenomena. Inače, sa Nolanom je i krenulo to "preuzimanje". Još sa Betmenima.
Novi Star Warsi su takođe dobar primer. Ljudi su opterećeni odnosom Admirala Holdo i Poa iz te muško ženske perspektive, da im potpuno suštinska dimenzija sukoba, koja je klasne prirode. Radnika koji jelte misli srcem i gaćama, i white collar profesionalca koji šatro razume širu sliku.
Novi Star Warsi su takođe dobar primer. Ljudi su opterećeni odnosom Admirala Holdo i Poa iz te muško ženske perspektive, da im potpuno suštinska dimenzija sukoba, koja je klasne prirode. Radnika koji jelte misli srcem i gaćama, i white collar profesionalca koji šatro razume širu sliku.
- Post n°283
Летећи Полип wrote:Novi Star Warsi su takođe dobar primer. Ljudi su opterećeni odnosom Admirala Holdo i Poa iz te muško ženske perspektive, da im potpuno suštinska dimenzija sukoba, koja je klasne prirode. Radnika koji jelte misli srcem i gaćama, i white collar profesionalca koji šatro razume širu sliku.
...a u suštini je reč o dva savršeno nebitna i suštinski nepotrebna lika, sve scene sa njima da obrišeš film ništa ne bi izgubio.
- Post n°284
Realno, ceo film da obrišeš ništa ne bi izgubio.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°285
Kad smo već ko Mišel Rodrigez, jel neko gledao ovo?
E sad, da li je gej oštriti na Mišel Rodrigez, ako je trans...
After waking up and discovering that he has undergone gender reassignment surgery, an assassin seeks to find the doctor responsible.
E sad, da li je gej oštriti na Mišel Rodrigez, ako je trans...
_____
~~~~~
- Guest
- Post n°286
ja mislim da je problem sa tim novijim filmovima što su površni, što ne razvijaju likove, što je sve deo isključivo vizuelnog prikaza, ni slučajno zamarati publiku, došli su da gledaju i za to ćemo da im damo materijal
filmovi su lepi i to je to
- Post n°287
Слаткиши за очи. Следећа мода ће да буде да рекламирају филмове као без угљеника.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°288
Malo preispitivanja klasike
Nemam zamjedbi. Prošlo je skoro 50 godina od nastanka, onog vremena koje je imalo pametnu publiku za pametne filmove.
Nemam zamjedbi. Prošlo je skoro 50 godina od nastanka, onog vremena koje je imalo pametnu publiku za pametne filmove.
- Post n°289
паће wrote:Слаткиши за очи.
Ma meni nisu ni to. Skroz nekako plastični i sterilni. A na stranu što se gomila snima prevashodno za 3D, pa u 2D varijanti to ne liči ninašta. Ne sećam se kada sam zadnji put gledao neki novi film, a da mi se svideo u estetskom smislu. Deda Linčarina serija časni izuzetak.
- Post n°290
Mebi je onaj CGI u Annihilation bio uzasan. Kao nesto iz devedesetih.
_____
- Post n°291
Mr. Moonlight wrote:ja mislim da je problem sa tim novijim filmovima što su površni, što ne razvijaju likove, što je sve deo isključivo vizuelnog prikaza, ni slučajno zamarati publiku, došli su da gledaju i za to ćemo da im damo materijal
суштина.ово сам 'тео да напишем а нисам умео овако прецизно
_____
I don't give a fuck about your war...or your president
- Post n°292
_____
~~~~~
- Korisnik
- Post n°293
Polipe, jesi gledao Alisijinog Tomb Raidera?
- Post n°294
Летећи Полип wrote:
gledao na rtb pre mnogo
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°295
ontheotherhand wrote:Polipe, jesi gledao Alisijinog Tomb Raidera?
Nisam. Glumica mi gabor. A i po kritikama bih rekao da je neko džentrifikovano sranje o kakvim sam govorio ranije. Da budem iskren, ja akcione filmove sa ženama u glavnim ulogama mogu da gledam samo u kontekstu visokoestetizovane eksploatacije.
- Post n°296
Како бих ја свима њима поделио салвете. Да се убришу лепо па онда нек гину пред камерама.
_____
- Korisnik
- Post n°297
Meni ona baš lepa, ali pogrešan kasting za Laru, makar oldskul verziju. Ne fizički zbog nedostatka sisa nego cela ta rebutovana "needy" karakterizacija, i u novim igrama i sad filmu.
- Post n°298
ontheotherhand wrote:Meni ona baš lepa, ali pogrešan kasting za Laru, makar oldskul verziju. Ne fizički zbog nedostatka sisa nego cela ta rebutovana "needy" karakterizacija, i u novim igrama i sad filmu.
Pa to.
- Post n°299
Pogledah Tri bilborda. Suplje i glupo.
_____
- Guest
- Post n°300
sad sam proguglao da vidim o čemu to pričaš i vidim da je neki bilbija nahvalio film.
Da li se vama dopao film "Tri bilborda"?
Da li se vama dopao film "Tri bilborda"?
- Da!
87%491 - Ne!
13%75